Sør-Afrika og Rovos Rail. Opplev Victoriafallene, Winelands og Cape Town
Venteliste

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Sør-Afrika
 • Gyldig fra
  05-11-2019
 • Gyldig til
  18-11-2019
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 49.990,-
MERK: denne reisen er nå kun på forespørsel. Kontakt oss om du ønsker å reise ved å sende oss en forespørsel eller ring oss på 21 99 56 00.
En reise med praktfulle Rovos Rail er en opplevelse for livet. Dette er et av verdens mest legendariske luksustog, og du tilbringer tre fantastiske dager om bord på vei fra Pretoria til Victoriafallene i Zimbabwe. Etter en natt på elegante Victoria Falls Hotel, rett ved fossen, fortsetter reisen til sagnomsuste Cape Town. Det blir utflukt til vindistriktet og Kapp det gode håp, og tur med taubanen til toppen av Table Mountain.

I vår reiseblogg har reiseleder Kristin Clemmensen skrevet om denne reisen - les det her.

Høydepunkter:
 • Tre netter på Rovos Rail
 • En natt på Victoria Falls Hotel, i gåavstand fra fossen
 • Solnedgangscruise på Zambezielven
 • Vin- og brandysmaking i Franschoek
 • Førsteklassehotell nær Waterfront i Cape Town 
 • Taubane til toppen av Table Mountain
 • Utflukt til Kapp det gode håp 
 • Besøk i en shanty town  

Program

Dag 1, tirsdag 5. november
Avreise Oslo

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi med SAS til London og derfra videre med South African Airways til Johannesburg, med ankomst neste dag.

Dag 2, onsdag 6. november
Ankomst Pretoria

Vi lander tidlig om morgenen i Johannesburg. Byen var senteret for Sør-Afrikas gullproduksjon, og omfatter også bydelen Soweto, kjent fra kampen mot apartheid. 
Fra flyplassen kjører vi til Pretoria, som ligger drøye fem mil nord for Johannesburg. Vel fremme får vi en rundtur i boernes gamle hovedstad, som har mange interessante monumenter og bygninger, før vi spiser lunsj. Pretoria kalles for Jacaranda-byen, på grunn av tusenvis av vakre jacarandatrær med lilla blomster som byen er berømt for. Trærne er i full blomst på denne tiden av året. Etter lunsj sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell, City Lodge Courtyard Arcadia, beliggende i et rolig villaområde. Etter at vi har sjekket inn blir det et informasjonsmøte på hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 3, torsdag 7. november
Ombordstigning Rovos Rail

Om morgenen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Rovos Rails private togterminal i Pretoria. Etter en orientering om toget og ombordstigning, starter togreisen. 
Første etappe går gjennom gulldistriktene ved Johannesburg, Messina og Beitbridge, mot Zimbabwe. Vi spiser lunsj og finner oss til rette om bord, enten i salongen eller bakerst i den delvis åpne observasjonsvognen. Om kvelden kler vi oss om og nyter en utsøkt middag, servert med utvalgte viner, i den vakre restaurantvognen.

Dag 4, fredag 8. november 
Rovos Rail

I dag tilbringer vi hele dagen om bord. Om ettermiddagen hygger vi oss på engelsk manér med ettermiddagste mens vi beundrer utsikten til det vakre landskapet vi ser utenfor vinduene. Middagen serveres underveis til Plumtree. Her krysser vi grensen til Zimbabwe, og fortsetter til Mpopoma, hvor vi går gjennom grenseformalitetene. 
Toget står i ro for natten i Mpopoma.

Dag 5, lørdag 9. november 
Rovos Rail – gjennom Zimbabwe

Vi spiser frokost idet toget langsomt forlater stasjonen i Mpopoma. Nå går ferden gjennom nasjonalparken Hwanges østlige utkant. De neste 114 kilometerne kjører toget på en strekning hvor sporet går rett fram. Her finnes det ikke så mye som en svak sving – ikke engang en solslyng. 
Etter lunsj ankommer vi Kennedy. Ved solnedgang skal vi på safari i Hwange nasjonalpark. Dette er tidspunktet hvor de ville dyrene begynner sine streif etter mat og vann, og vi kan oppleve alt fra badene elefanter til flokker av sjiraffer. Safarien avsluttes med drinker og lett servering ved leirbålet. Om kvelden nyter vi en fireretters middag om bord, mens toget fortsetter ferden mot Thompson’s Junction hvor det stanser for natten.

Dag 6, søndag 10. november  
Ankomst Victoriafallene

Om morgenen legger toget ut på siste etappe mot Victoriafallene, togets endestasjon, hvor vi ankommer om morgenen. Toget stanser rett utenfor elegante Victoria Falls Hotel. Vi setter fra oss bagasjen på hotellet, og drar for å oppleve de fantastiske fossefallene. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia. Det høyeste fallet er 108 meter. På lokalspråket heter fallene «røyken som tordner». Victoriafallene er en del av Zambesi­vassdraget og danner grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Vi får en guidet tur ved fallene før vi returnerer til hotellet.Lunsj på egen regning. 
Sent om  ettermiddag skal vi på solnedgangscruise på Zambesielven. Vi får servert drinker og snacks på dekk. Resten av kvelden slapper vi av på Victoria Falls hotell, som er en opplevelse i seg selv. Her får du følelsen av å være tilbake i kolonitiden og det britiske imperiets storhetstid.

Dag 7, mandag 11. november
Victoriafallene – Cape Town

Etter frokost drar vi med buss til flyplassen og flyr til Cape Town. Her venter buss og lokalguide som tar oss til vårt sentralt beliggende hotell. I gangavstand fra hotellet ligger Victoria & Alfred Waterfront, som kan friste med mange butikker, gallerier, og et utall restauranter, barer og kafeer.

Dag 8, tirsdag 12. november
Cape Town

I dag skal vi på byrundtur i Cape Town før vi tar taubanen til toppen av Table Mountain. Herfra er det fantastisk utsikt over både Cape Town og de omkringliggende områdene. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon og du kan utforske byen og den populære Waterfront i ditt eget tempo. Reiseleder gir tips og råd om hva du kan gjøre. (F)

Dag 9, onsdag 13. november
Kirstenbosch  og Kapp det gode håp
 
Vi starter dagen med besøk i Kirstenbosch botaniske hage, som ligger ved foten av Table Mountain med flott utsikt over byen. Alle vekstene i parken er sørafrikanske, og vi går på stier forbi små fossefall og innsjøer.  Kirstenbosch er en av Cape Towns mest kjente turistattraksjoner, men også et populært utfluktsmål for lokalbefolkningen som reiser hit med piknikkurver. 
Neste punkt på programmet er Kapp det gode håp. Dette er ikke Afrikas sørligste punkt – det ligger lenger øst, men det er her Det indiske hav møter Atlanterhavet. Vi besøker Cape Point nasjonalpark og, på vei tilbake til Cape Town, Boulders pingvinkoloni like utenfor Simonstown. Her ser vi afrikanske pingviner (Jackass pingviner), som er en liten, og til tider høylytt pingvinart. Dette er den eneste pingvinarten som finnes på det afrikanske kontinentet. Kvelden til egen disposisjon. (F)

Dag 10, torsdag 14. november
Cape Town

Denne dagen skal vi besøke en «Township». Dette er områder hvor fargede og sorte ble tvangsflyttet under apartheidregimet. I dag er dette egne by-og boligsamfunn og hvor vi  blant annet skal besøke en skole.
Om ettermiddagen er det valgfri tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 år før han ble løslatt og valgt til det frie Sør-Afrikas første leder. Guidene på Robben Island er tidligere politiske fanger og de gir et gripende vitnesbyrd om apartheidtidens brutale undertrykkelse av majoriteten av befolkningen i landet. (F, L)

Dag 11, fredag 15. november
Cape Town

I dag har du hele dagen til fri disposisjon. Det er mye å ta seg til i Cape Town: Shopping, utflukter, markeder, museer eller gallerier. Reiselederen gir tips og råd. (F)

Dag 12. lørdag 16. november
Vinområdene

I dag skal vi på heldagsutflukt til Kapp-­provinsens vinområder, der det produseres vin av ypperste kvalitet. Her ligger de små byene Paarl, Franschhoek og Stellenbosch og  mange vakre, gamle vingårder i Cape Dutch stil. Vi skal besøke to vakre vingårder og får vi smake ulike viner. Lunsj inntas på en av gårdene. Etter et deilig måltid avslutter vi dagen med en rusletur i pittoreske Stellenbosch. Retur til Cape Town om ettermiddagen. (F, L)

Dag 13, søndag 17. november
Cape Town – London

Siste sjanse til å nyte solstrålene ved svømmebassenget om formiddagen, eller ta en shoppingtur på The Waterfront. Om formiddagen sjekker vi ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen. Vi flyr med South African Airways, via Johannesburg, til London, med ankomst neste dag. (F)

Dag 14, mandag 18. november 
London – Oslo

Vi lander i London om morgenen og flyr videre med SAS til Oslo.

Rovos Rail
Siden etableringen i 1989 har Rovos Rail vært kjent for å være et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en forlengst svunnen tid – med diskret og vennlig service, femstjerners mat og elegante kupeer. Toget er innredet i klassisk koloni­stil, og i restaurantvognen dekkes det med stive lin­duker, sølvbestikk og fint porselen. Et entusiastisk team av kokker sørger for utsøkte måltider, supplert av gode Sør­afrikanske viner – alt inkludert i prisen. Observasjons­vognen med utendørs balkong er plassert i bakerst i toget. Toget har plass til maksimalt 72 passasjerer i 36 elegante og komfortable suiter. Alle suitene har aircondition, safe, minibar og hårtørrer.

Hotel Victoria Falls 5*
Et av verdens klassiske hoteller, og medlem av Leading Hotels of the World. Hotellet ligger flott til med fin utsikt til Victoria­-
­fallene. Det går en sti fra hotellet til fossen, kun ti minutters gange. Hotellet ble bygget i 1904 som over­nattingsted for de som jobbet på jernbanen. I dag består hotellet av 161 rom og suiter. Alle rommene er renovert. Det er høyt under taket og rommene er store med masse naturlig lys. Hotellet har tre restauranter, en bar og et flott svømme­basseng i hagen. Gratis Wi-Fi.

Reiseleder
Kristin Clemmensen
Kristin har lang fartstid fra reisebransjen. Først i Star Tour som reiseleder og plassjef i Marokko, Dubrovnik og Frankrike. Deretter etablerte og drev hun eget reisebyrå i Porsgrunn i 25 år, hvor hun ofte var med som reiseleder på gruppeturene hun arrangerte. Hun har vært ansvarlig for lokalavisens årlige leserturer siden 2006, og har vært med på rundreiser i Europa, USA, Afrika og Asia. Sør-Afrika er et av favorittlandene og hit har hun reist jevnlig med grupper og på egne ferier i over ti år. Kristin er samfunnsengasjert, leser mye, glad i naturen og opera. Hun er en omsorgsfull, engasjert og inkluderende reiseleder, som byr på seg selv. Kristin er reiseleder på mange turer med Vista Travel hvert år, og er svært godt likt av våre gjester.
I vår reiseblogg har Kristin skrevet om denne reisen - les det her.

Pris 
Pullman Suite/dobbeltromkr 49 990
Deluxe Suite/dobbeltromkr 58 910
Pris er pr. person i delt dobbeltkupé/rom.
Tillegg for enkeltrom på forespørsel.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Johannesburg/Victoria Falls –Cape Town–Oslo med SAS og South African Airways 
 • Flyskatter (kr 5963 pr. januar 2019)
 • En natt på City Lodge Courtyard ­Arcadia i Pretoria med frokost
 • Tre netter på Rovos Rail
 • En natt på Victoria Falls Hotel med frokost
 • Seks netter på Commodore Hotel i Cape Town med frokost
 • Helpensjon og drikkevarer på Rovos Rail  
 • Byrundtur i Pretoria 
 • Guidet tur ved Victoriafallene
 • Solnedgangscruise med drikke og snacks på Zambesi-elven
 • Besøk til håndverksmarkedet i Victoria Falls
 • Heldagsutflukt til vinområdet med lunsj og vinsmaking
 • Byrundtur i Cape Town
 • Taubane til Table Mountain
 • Heldagsutflukt til Kapp det gode håp med lunsj
 • Township-tur i Cape Town med lunsj
 • Transport mellom flyplass, hotell og tog iht. program
 • Bagasjebærer på flyplasser og hoteller
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluder ikke: 
 • Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet
 • Utflukt til Robben Island
 • Tips til besetningen på toget
 • Tips til sjåfører og lokale guider
 • Visum til Zimbabwe (pt. USD 30)
 • Reise- og avbestillingsforsikring 


Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Zimbabwe. Det ordnes ved grensen. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2019. 

I vår reiseblogg har Kristin skrevet om denne reisen - les det her.