Fascinerende Sicilia - Middelhavets største øy
Lesertur MOTOR. Kun to rom igjen.

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sicilia
 • Gyldig fra
  21-06-2020
 • Gyldig til
  28-06-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  16.980,-
Bli med på en spennende rundreise på Middelhavets største øy, Sicilia. Den italienske vulkanøya har mye å by på av både natur, historiske og kulturelle severdigheter og ikke minst gastronomiske opplevelser. Her leder de svingete veiene opp til de mange idylliske fjellandsbyene, mens langs kysten finner vi dramatiske klipper og vakre strender med krystallklart vann. Sicilia er kanskje mest kjent for å huse vulkanen Etna – Europas mest aktive vulkan med beviste utbrudd helt tilbake til 1500 f.Kr. Dere vil ha muligheten til å se vulkanen på nært hold om ønskelig, noe som beskrives som et uforglemmelig syn.

Høydepunkter:
 • UNESCOs verdensarvlistede Caltagirone
 • Piazza Armerina og La Villa Romana Casale
 • Tempeldalen i Agrigento
 • Sicilias hovedstad Palermo
 • Nasjonalparken Nebrodi
 • Valgfri utflukt til Etna
 • Valgfri utflukt til De eoliske øyer
 • Førsteklasses hoteller

Program

Dag 1, søndag 21. juni
Oslo – Catania

Dere møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til Catania med Norwegian. Ved ankomst tar vi en bytur i Catania, - vi får blant annet se Sant'Agata-katedralen, Duomo-torget og Elefant-fontenen, selve symbolet på Catania. Men Catania har mer enn rik historie å by på, den botaniske hagen anses som en av de vakreste i Italia. Med en kystlinje på titalls kilometer, finnes det en rekke flotte strender å besøke om man skulle ønske avslapping og et bad – fra sand- og steinstrender til klippelandskap, hva du enn foretrekker finnes det her. Byen yrer også av markeder, restauranter og tavernaer – mye av maten henter inspirasjon fra det omkringliggende havet, men det finnes noe for enhver smak.
Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på Hotel Nettuno og spiser middag sammen. (M)

Dag 2, mandag 22. juni
Siracusa – Noto

Etter frokost setter vi oss på bussen for en times kjøretur sørover, for å utforske den viktigste byen i gresk tid på Sicilia, Siracusa. Her får vi se ruinene av Apollo- og Athena-templene på den vakre Ortygia-øya, den arkeologiske parken Neapolis med blant annet både et gresk tempel, og et romersk amfiteater. Heretter besøker vi den antikke plassen Epipoli. Vi får høre legenden om Arethusa, Siracusas symbolfigur, og nyter synet av Caravaggios malerier i Santa Lucia-kirken.
Vi spiser lunsj i Siracusa før vi reiser videre til Noto – landsbyen oppi fjellene som, i likhet med mange andre steder i regionen, ble rasert av jordskjelv i 1693. Den ble bygget opp igjen som et kunstverk i siciliansk barokk arkitektur tidlig på 1700-tallet. Sent på ettermiddagen returnerer vi til hotellet. Kvelden har vi til egen disposisjon, - en god anledning til å smake på byens fantastiske gatemat som selges fra boder i gamlebyen, et must for alle matelskere! (F, L)

Dag 3, tirsdag 23. juni
Catania – Caltagirone – Piazza Armerina/Villa Romana

Etter frokost får vi med oss det livlige og fargerike fiskemarkedet eller «Piscaria», som lokalbefolkningen sier. Her er det et enormt mangfold av sjømat til salgs, fra sverdfisk, ferske skalldyr, levende blekksprut og tunfisk så store som mennesker. Om besøket har gjort deg småsulten kan man kjøpe en pose med tradisjonell siciliansk «arancinetti», frityrstekte riskuler fylt med fisk, reker eller blekksprut.
Deretter går turen til indre Sicilia, en usedvanlig tur i et autentisk og storslagent landskap – nærmere bestemt UNESCOs verdensarvlistede Caltagirone, som er bygd på en bratt høyde. Den pittoreske byen har vært berømt for sin keramikk siden førhistorisk gresk herredømme - ønsker du å kjøpe keramikk har du kommet til rett sted. En hovedattraksjon i denne barokke byen er den beundringsverdige trappen som går fra den nedre byen opp til kirken Santa Maria del Monte, og hvor hvert av de 142 trinnene er dekorert med utsmykkede keramikk fliser. Her får vi tid til å kose oss med litt lunsj, reiselederen tar dere gjerne med på en av sine favoritt restauranter som serverer tradisjonell, siciliansk mat.
Vi drar videre til Piazza Armerina og ruinene av La Villa Romana Casale – romertidens viktigste monument på Sicilia. Den enorme keiservillaen, med tilknytning til det romerske keiserhuset, ble bygget rundt år 400 e.Kr. Villaen har overlevd flere ødeleggelser, men da det ble rammet av et jordskjelv på 1200-tallet ble det forlatt. Arkeologer foretok et viktig utgravingsprosjekt på midten av 1800-tallet, noe som avslørte flotte mosaikker, kolonner, statuer og mynter. Mosaikkene forteller oss historier om oldtidens dagligliv. I dag har stedet en verdig plass på UNESCOs verdensarvsliste. Vi kjører tilbake til hotellet sent på ettermiddagen. Kvelden har vi fri til egne eventyr og opplevelser. (F)

Dag 4, onsdag 24. juni
Agrigento – Palermo 

Etter frokost og utsjekking, setter vi oss på bussen og kjører i underkant av to timer til Tempeldalen i Agrigento, hvor vi skal vandre mellom de best bevarte templene i den greske verden. Området, som ble grunnlagt rundt 581 f.Kr., og i dag er Italias nasjonalmonument, har siden 1997 stått oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dette er, ikke overraskende, Sicilias største turistattraksjon. Vi får egentid til lunsj.
Så setter vi kursen nordover mot øyas hovedstad Palermo. Da øya periodevis har vært okkupert av forskjellige herskere, bærer arkitekturen i hovedstaden preg av både arabisk, normannisk og bysantinsk innflytelse. Palermo ble grunnlagt allerede på 700-tallet f.Kr., og øya ble offisielt en del av Italia i 1860. I dag er sjarmerende Palermo en populær destinasjon for de som søker en kombinasjon av strand- og byliv, det finnes også et godt utvalg av restauranter og kafeer, samt frodige parker. Under en fottur skal vi utforske den fargerike byens kultursentrum; full av historiske bygninger, kirker, museer og teatre, samt hyggelige markeder som La Vucciria. Vi sjekker inn på Astoria Palace i Palermo og spiser middag. (F, M)

Dag 5, torsdag 25. juni
Cefalù – Nebrodi – Mazzarò 

Om morgenen spiser vi frokost på hotellet i Palermo før vi legger ut på en times kjøretur østover, til middelalder- og kystbyen Cefalù. Her er det liv og røre hele sommeren, gamlebyens trange smug ligger bare et steinkast fra stranden og er verdt et besøk. Her blir det tid til en kort tur på stranden, eller dere kan bli med reiselederen på en hyggelig byvandring hvor vi blant annet utforsker et romersk bad og en imponerende normannisk katedral som stammer fra 1100-tallet.
Turen går videre til Mazzarò over Nebrodi-fjellene. Nasjonalparken Nebrodi er, med sine 85,000 hektar, det største vernede området på hele Sicilia. Bussen stopper underveis og vi spiser en god siciliansk lunsj sammen. Vi passerer flere avsidesliggende landsbyer som tiden tilsynelatende har glemt, vakker natur og fin utsikt. Fra fjellene er det blant annet en slående utsikt over Etna og De eoliske øyer. Vi skal gjøre et kort stopp i fjellandsbyen Randazzo som ligger på baksiden av Etna.
I Mazzarò tar vi del i siciliansk hverdagsliv ved torget Piazza Roma, late dager på stranden og kanskje en og annen utflukt rundt på øya eller ut på havet. Vi sjekker inn på Baia Azzura hvor vi skal bo resten av oppholdet, her vil vi også spise en koselig middag sammen. (F, M)

Dag 6, fredag 26. juni
Taormina og Etna (valgfri utflukt)

På morgenen har hver enkelt tid til å gjøre det en selv føler for i Mazzarò. Man kan bade, handle og nyte bylivet. Her har man kort avstand til byer som blant annet Naxos og Taormina, 10-15 minutter å kjøre – men det enkleste er å bruke taubanen. Egentid til lunsj.
Under en utflukt får vi en omvisning på et av Sicilias mest kjente reisemål, nemlig Taormina. Byen har vært en yndet turistmagnet siden 1800-tallet og yrer av liv, samt flotte severdigheter som blant annet det gresk-romerske amfiteatret og Corvaja-palasset. Byen har også en slående utsikt over Etna og Naxosbukta, takket være byens beliggenhet høyt oppe i fjellsiden. Kvelden til egen disposisjon, reiselederen gir gjerne gode råd og forslag.
Dere har muligheten til å besøke øyas berømte vulkan, Etna – dette er en valgfri aktivitet. Vi kjører buss til Rifugio Sapienza, hvorfra vi tar oss videre med taubane og jeep opp til hovedkrateret. Etna er en av verdens mest aktive vulkaner og har mer eller mindre konstant aktivitet. Samtidig er Etna en av Sicilias hovedattraksjoner. Lavaen gir et meget fruktbart jordsmonn, noe som gir et unikt grunnlag for jordbruk, vinproduksjon og frukthager. Lukten ved vulkanen er kanskje ikke den beste, men det er en helt spesiell følelse å stå så nærme og føle pusten fra jordens indre. (F)

Dag 7, lørdag 27. juni
De eoliske øyer Vulcano og Lipari (valgfri heldagsutflukt)

I dag har du igjen valget om du vil tilbringe dagen på egenhånd i Mazzarò, eller bli med på en valgfri heldagstur til De eoliske øyer.
Avgang med buss tidlig om morgenen til havnen i Milazzo, hvor vi stiger om bord i båten som tar oss ut på dagens cruise i Tyrrenhavet. Vi seiler langs Kapp Milazzo og kommer til vårt første stopp, Lipari – den største av De eoliske øyer og som også har gitt navnet til øyas hovedby. Lipari er kjent for sitt historiske senter og arkeologiske utgravninger. Øya har blant annet vært kolonisert av grekere og romere, sistnevnte benyttet øya som et sted for landflyktige og forviste. Vi har egentid til lunsj.
Etter et par timer fortsetter vi til øya Vulcano, som har gitt oss ordet «vulkan». Fra sjøveien kan vi se flotte klippeformasjoner som stiger opp av havet, før vi ankommer øya hvor det har vært vulkansk aktivitet i over 2000 år. Selv om dette nå er en inaktiv vulkan, pipler det fremdeles ut svovel fra hovedkrateret, og fra sprekker i bakken – her har du mulighet til å ta et bad i de varme termale kildene og den svovelholdige leiren (pristillegg betales på stedet). Retur fra Vulcano til havnen i Milazzo om ettermiddagen og derfra tilbake til hotellet, hvor en avskjedsmiddag venter. (F, M)

Dag 8, søndag 28. juni
Catania – Oslo

Vi forlater hotellet i Mazzarò og kjører til flyplassen for avgang med Norwegian direkte til Oslo.
(F=frokost, L=lunsj, M=middag)
Reiseleder
Bente Groll
Bente er utdannet fransk oversetter fra Handelshøyskolen i København, og har utover oversetting og tolking jobbet mange år som fransklærer. Hun snakker også italiensk, og har tidligere jobbet i reisebransjen, bl.a. flere år som reiseleder på Sicilia. Hun elsker å formidle siciliansk kultur, historie og dagligliv, samt bidra til at besøkende får en uforglemmelig ferie på solens øy – en øy full av kontraster, magisk natur og gastronomiske opplevelser.
Pris for NAF-medlemmer
Pr. person i delt dobbeltromkr 16 980
Enkeltromkr 19 290

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Catania t/r (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Tre netter på 4* hotell i Catania
 • En natt på 4* hotell i Palermo
 • Tre netter på 4* hotell i Mazzarò
 • Middag fire kvelder
 • Lunsj en dag
 • Frokost hver dag
 • All transport
 • Norsk kunnskapsrik reiseleder

Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til sjåfører og lokalguider
 • Personale utgifter
 • Video- og fotokostnader
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Utflukter som ikke er inkludert i programmet
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Valgfrie utflukter
Etna og Taormina (dag 6), pris pr. person kr 1200. Prisen inkluderer transfer til/fra Etna, taubane, jeep-transfer, engelsktalende guide på hele turen og fjellguide på Etna.

De eoliske øyer (dag 7), pris pr. person kr 990. Prisen inkluderer transfer fra/til Milazzo, båt til øyene Lipari og Vulcano, engelsktalende guide og økoskatt til De eoliske øyer.

NB: Prisene på utfluktene gjelder ved minimum ti deltagere. Påmelding må skje ved bestilling av selve reisene. Det kreves minimum ti påmeldte for at turen skal gjennomføres.

Våre hoteller
Catania (3 netter): Hotel Nettuno 4*
Palermo (1 natt): Hotel Astoria Palace 4*
Mazzaró (3 netter): Hotel Baia Azzurra 4*
Prisene er basert på valutakurser pr. august 2019.