Sensommer i Tel Aviv - med heldagsutflukt til Jerusalem og Betlehem

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Tel Aviv
 • Gyldig fra
  07-09-2019
 • Gyldig til
  11-09-2019
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  11.980,-
Bli med til fascinerende Israel hvor høsten fortsatt er langt unna og Middelhavet frister med gode badetemperaturer. Opplev den helt spesielle stemningen i urbane Tel Aviv, de fargerike markedene i gamle Jaffa, og gatelangs i hellige Jerusalem og Betlehem hvor vi hensettes til kjente historier fra Bibelen. Vår kunnskapsrike reiseleder ser frem til å geleide deg igjennom noen innholdsrike dager i kontrastenes land. Her er det enkelt å kombinere det gode liv med kultur, historie, strandliv og fristende mat og drikke.

Høydepunkter:
 • Førsteklasses hotell
 • Urbane Tel Aviv – Midtøstens hotteste by
 • Jaffa med sitt gamle havneområde
 • Historiske Jerusalem
 • Betlehem – Jesu fødeby

Program

Dag 1, lørdag 7. september
Oslo–Tel Aviv

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om formiddagen. Vi flyr direkte til Tel Aviv med Norwegian. Ved ankomst blir vi møtt av en lokal representant og kjører med buss til vårt sentralt beliggende hotell. 

Dag 2, søndag 8. september
Tel Aviv og Jaffa

Dagen er viet fantastiske Tel Aviv – en moderne storby med en helt spesiell atmosfære. Tel Aviv sover aldri og har et bredt utvalg trendy restauranter, kafeer og barer i tillegg til fasjonable butikker. Her lever man virkelig det gode liv. Sentralt i bybildet er den flotte stranden med sin livlige promenade. Tel Aviv har åtte bydeler, og det er lett å ta seg rundt til fots. Nær Neve Tzedek området med sine mange gallerier og designbutikker ligger «White city» - verdens største samling av hvite Bauhaus-hus, som unngikk å bli revet og modernisert ved at bydelen havnet på UNESCOs verdensarvliste i 2003. Det er disse bygningene som er bakgrunnen for at Tel Aviv ofte omtales som den hvite byen. Her ligger også den eksklusive hovedgaten Rothschild med teater, konserthus, spennende arkitektur og noen av byens beste restauranter. En lokalguide tar oss med på byvandring før vi får tid på egen hånd til å spasere litt, og finne et hyggelig sted å spise lunsj. Kanskje rekker du en tur innom det yrende Carmel markedet. Tel Aviv ble grunnlagt i 1909 av en gruppe jøder som brøt ut fra den arabiskdominerte nabobyen Jaffa, og siden byen kun er 110 år har den få historiske monumenter. Jaffa derimot går for å være mer enn 4000 år gammel, med en av verdens eldste havner. Tel Aviv og Jaffa er sammenvokst, og i dag regnes Jaffa som Tel Avivs gamle bydel. Internasjonalt forbindes nok stedet mest med produksjon og eksport av appelsiner. Om ettermiddagen utforsker vi Jaffas smale gater med fascinerende små butikker, fargerike markeder og kafeer, samt det gamle sjarmerende havneområdet. Det er nesten som man føler at man har kommet til en annen del av verden.  

Dag 3, mandag 9. september
Jerusalem og Betlehem

Etter frokost kjører vi til Jerusalem (ca. 1,5 time) og kan se frem til en begivenhetsrik dag i bibelhistoriens fotspor. Aller først tar vi turen opp på Oljeberget som har fått sitt navn etter alle oliventrærne i området. Ved foten av Oljeberget ligger Getsemanehagen hvor Jesus oppholdt seg før han ble korsfestet. Etter å ha beundret den flotte utsikten over den gamle delen av Jerusalem tar vi turen dit. Man kan ikke unngå å bli litt andektig av å stå foran den berømte klagemuren som er delt i to med kvinner og menn på hver sin side. I henhold til jødisk tradisjon skal bønn her ha en spesiell virkning, og det er fascinerende å se de mange troende som vugger frem og tilbake mens de fremsier sine takksigelser til Gud, eller legger små lapper med ønsker og drømmer i sprekker i muren. Gamle Jerusalem er delt inn i en jødisk, en armensk, en kristen og en muslimsk del, samt det omstridte området Tempelhøyden. På Tempehøyden ligger Klippedomen som er Jerusalems mest kjente landemerke med sine vakre mosaikker og enorme gullforgylte kuppel. Det var her Abraham skulle ofre sin sønn Isak da Gud stanset han. Vi passerer domen på vår byvandring, men inngang er ikke inkludert. Etter en felles lunsj fortsetter vi vår byvandring med å spasere opp smertens vei - Via Dolorosa, gaten Jesus tok på vei til sin korsfestelse på Golgata. Ved enden av Golgata ligger Den hellige gravs kirke eller Oppstandelseskirken, som er bygget over graven til Jesus. Den regnes for å være kristendommens helligste kirke, og horder av pilegrimer valfarter hit. Man trenger ikke å være religiøs for å bli beveget av stemningen her. 
Vi går tilbake i bussen og setter kurs for Betlehem. Betlehem er en palestinsk by på den okkuperte Vestbredden, og man får konflikten vi har hørt om i årevis tett på kroppen når vi passerer grensen og den store muren som skiller områdene. Selv om Betlehem har en muslimsk majoritet er den viktig for kristendommen siden Jesus er født her. Vi skal selvsagt besøke den berømte Fødselskirken som er bygget over stedet det antas at Jesus kom til verden. Deretter spaserer vi til Manger-plassen, hvor vi får litt tid på egen hånd før vi kjører tilbake til Netanya. 

Dag 4, tirsdag 10. september
Tel Aviv

Dagen er din til å gjøre akkurat hva du vil. De som ønsker kan tilbringe dagen sammen med reiselederen. 

Dag 5, onsdag 11. september
Tel Aviv–Oslo

Midt på dagen kjører vi til flyplassen og flyr direkte med Norwegian hjem til Oslo.
Hotel Rothschild 22
Lekkert førsteklassehotell på Rothschild-bulevarden i sentrum av Tel Aviv. TV, kaffemaskin, aircondition, bad med badekåper, tøfler og skjønnhetsprodukter fra L’Occitane. Gratis Wi-Fi. Som gjest får du rabatt på det nærliggende spaet Neve Tzedek. Det populære Neve Tzedek-området ligger en 10-minutters spasertur fra hotellet og byens strender ligger kun 1,5 kilometer unna. Flyplassen ligger 25-minutters kjøretur unna. 
Reiseleder på turen er Annika Groven, en av våre mest populære reiseledere. Hun kjenner Israel godt.
Pris
 
Pr. person i delt dobbeltromkr 11 980
Enkeltromkr 14 690

Alt dette er inkludert:
 • Direktefly Oslo–Tel Aviv t/r med Norwegian 
 • Flyskatter
 • Transport fra flyplass til hotell t/r
 • Fire netter på førsteklasses hotell med frokost
 • Byvandring i Tel Aviv og Jaffa
 • Dagsutflukt til Jerusalem og Betlehem
 • Lunsj i Jerusalem
 • Inngangspenger i henhold til program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Tips til lokalguide og sjåfør
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum 
Norske statsborgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er derfor ikke nødvendig med forhåndsvisum. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. 
Pass blir ikke lenger stemplet ved innreise til Israel. Ved ankomst får man i passkontrollen utlevert et «Border Control Entry Permit» (et papir på størrelse med et kredittkort), påtrykt B2 (turistvisum), ankomstdato, visumets utløpsdato og personlige detaljer. Dette kortet fungerer som bevis på lovlig innreise og opphold i landet, og bør passes godt på. Dersom man har stempel i passet fra land Israel ikke har diplomatiske forbindelser med, kan dette medføre grundigere utspørring. Dette gjelder spesielt land som Iran, Syria og Libanon.
Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2019.