Det gode liv i Sør-Afrika - Cape Town, hvalsafari og vin

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sør-Afrika
 • Gyldig fra
  25-10-2020
 • Gyldig til
  05-11-2020
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  22.860,-
En reise til Sør-Afrika er et minne for livet. På denne reisen opplever du det beste av den sør-vestlige delen av landet. Vi begynner med fire innholdsrike dager i Cape Town. Videre to dager i naturskjønne Hermanus. Turen avsluttes med tre netter i de berømte vinområdene i Franschhoek. I Cape Town blir det utflukter til Table Mountain og Kapp det gode håp. I Hermanus får vi oppleve hvalsafari og vinsmaking og i Franschhoek blir det god mat og enda bedre vin. 

Høydepunkter:
 • Taubane til toppen av Table Mountain
 • Utflukt til Kapp det gode håp 
 • Hvalsafari i Hermanus i beste hvalsesong
 • Heldagsutflukt med vinsmaking i Hemel-en-Aarde Valley 
 • Heldagsutflukt med vinsmaking i Franschhoek inkludert lunsj
 • Førsteklasses hoteller og god mat
 • Heldagssafari mot tillegg

Program

Dag 1, søndag 25. oktober
Avreise Oslo

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om ettermiddagen. Sammen flyr vi med Qatar Airways til Doha og derfra videre til Cape Town med ankomst neste dag.

Dag 2, mandag 26. oktober
Cape Town 

Vi lander i Cape Town om formiddagen. Transport til City Lodge Hotel hvor vi skal bo i fire netter. Hotellet ligger i gangavstand fra Victoria & Alfred Waterfront som byr på mange butikker, gallerier og utallige restauranter, barer og kafeer. Resten av dagen til egen disposisjon. De kveldene det ikke er felles middag kan de som ønsker rusle sammen med reiselederen for å finne et hyggelig sted å spise.

Dag 3, tirsdag 27. oktober 
Cape Town

I dag skal vi bli bedre kjent med Cape Town. Byen er kjent for sin skjønnhet og vakre beliggenhet ved foten av mektige Table Mountain. Vi begynner vår byrundtur med å ta taubanen til toppen av Table Mountain. Fra toppen er det storslått utsikt over by og hav. Vi fortsetter turen og får se byens mest kjente severdigheter før vi avslutter ved sjøen og havnen rundt Victoria & Albert Waterfront. Her spaserer vi og titter på bylivet, shoppinggatene og det yrende folkelivet. Hotellet vårt ligger i dette området og det er derfor lett å gå tilbake til hotellet. Felles middag på kvelden i gangavstand fra hotellet. (F, M)

Dag 4, onsdag 28. oktober
Kapp det gode håp

Etter frokost reiser vi på heldagsutflukt til Cape Point, en kupert og svært naturskjønn odde på sørspissen av Kapp-halvøya som er kjent som Kapp det gode håp.  Vi følger kystveien langs Atlanterhavet langs Clifton og Camps Bay mot Hout Bay. Vi tar den vakre Chapmans Peak veien og ankommer Cape Point naturreservat.  Etter en rask spasertur opp til fyret ankommer vi Cape Point, mange mener at dette er hvor det Indiske hav og Atlanterhavet møtes. Vi følger kystveien langs det Indiske hav til Simonstown hvor vi stopper for lunsj og har litt tid på egen hånd før vi besøker pingvinkolonien i Boulders Beach. Dette er hekkeområdet for en afrikansk pingvinkoloni, også kjent som jackass pingvin, en art som kun finnes i det sørlige Afrika. 
Kvelden til egen disposisjon. (F, L)

Dag 5, torsdag 29. oktober
Cape Town

Denne dagen er til fri disposisjon. En perfekt mulighet for safariutflukt til Inverdoorn Private Game Reserve (ikke inludert) – et Big Five (løve, elefant, neshorn, bøffel og leopard) naturreservat som er spesielt kjent for sitt glødende arbeid med å redde gepardfamilien fra utryddelse. En typisk safaridag starter grytidlig fra Cape Town, frokost på Inverdoorn Lodge, deretter 3-4 timer safari før lunsj. Så har vi et par timer fri før reisen går tilbake kl 16.00 med ankomst Cape Town kl 18.30. 
Andre muligheter denne dagen er utflukt til Robben Island eller en av byens townships. (F)

Dag 6, fredag 30. oktober
Hermanus

Etter frokost og utsjekking fra hotellet reiser vi den vakre kystveien via Gordons Bay til Hermanus. Vi sjekker inn på Windsor Hotel og det vil være tid til å bli bedre kjent med denne sjarmerende lille byen. Det er mange små kafeer og restauranter og et-par museum som er verdt å besøke. Men Hermanus er mest kjent for sine hvaler og muligheten til å komme tett på dem. Gå en tur langs klippestien (Cliff Path), start nær den nye havnen og gå til Grotto-stranden, det finnes mange benker å sitte på for å se på hvalene eller nyte havutsikten. (F)

Dag 7, lørdag 31. oktober 
Hermanus

Visste du at Hermanus kan by på noen av de fineste vinopplevelsene i Sør-Afrika? Vi starter dagen med å reise inn til Hemel-en-Aarde Valley, som faktisk betyr Himmel-og-Jord dalen. Den forholdsvis lille vinregionen tilbyr en rekke toppviner, blant annet merkevaren «Creation» som har en rekke utmerkelser. Vi besøker tre ulike vinhus hvor vi blir bedre kjent med de unike vinprosessene som benyttes i denne regionen. Vi får smake på flere spennende toppviner og det er mulig å gjøre noen riktige gode vinkjøp. Felles middag om kvelden (F, M)

Dag 8, søndag 01. november
Hermanus

Denne dagen starter med en av høydepunktene på hele turen, hvalsafari i Hermanus. Vi reiser ut med båt på morgenen og det beste området å se disse kolossalt vakre skapningene er i Walker Bay. September og oktober er de to månedene hvor antall hvaler er størst så her er det bare å ta på seg en god vindjakke og nyte utsikten når hvalene bryter havoverflaten og viser sine akrobatiske stunt. Etter hvalsafarien går ferden videre til det mest kjente vinområdet i Sør-Afrika, Franschhoek. Resten av dagen til egen disposisjon. (F)

Dag 9, mandag 02. november
Franschhoek 

Etter frokost står nok et høydepunkt på programmet. Denne dagen skal vi bli bedre kjent med vinområdet i Franschhoek og vi besøker tre vinhus av ypperste kvalitet. En vinguide vil følge oss hele dagen, og det blir både tid til å studere hvordan de ulike produsentene lager vinene og hvordan de smaker. Vinproduksjonen i Franschhoek stammer helt tilbake 1600-tallet da de franske hugenottene ankom landet. Kombinasjonen av perfekt klima og ekspertise innenfor fransk vinproduksjon gjør at kvaliteten på vinene er i toppklassen. (F)

Dag 10, tirsdag 03. november
Franschhoek 

Denne dagen er til egen disposisjon. Franschhoek er en pittoresk landsby hvor verdenskjente vinprodusenter og toppklasse restauranter ligger på rekke og rad langs en vakker aveny med trær på begge sider. Det er mulig å gjøre gode kjøp i de mange fine boutique butikkene og vinutsalgene som finnes i denne franskinspirerte landsbyen. Felles avslutningsmiddag på hotellet. (F, M)

Dag 11, onsdag 04. november
Cape Town – hjemreise

Ditt sør-afrikanske eventyr er ved sin slutt og det blir retur til flyplassen i Cape Town, forhåpentligvis med gode minner og flotte bilder i hode og kamera. Avreise om formiddagen med Qatar Airways. 

Dag 12, torsdag 05. november
Ankomst Oslo 

Vi lander i Doha rett over midnatt og flyr videre med Qatar Airways. Ankomst Oslo lufthavn Gardermoen tidlig om morgenen.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag 
Våre hoteller

City Lodge Hotel 4*-
Cape Town
26.–30 oktober
www.clhg.com
Hotellet ligger fint til i Victoria & Alfred Waterfront område, her er det gangavstand til butikker og restauranter. Hotellet har en maritim stil og 207 luftkondisjonerte rom med både dusj og badekar. Det finnes restaurant, bar, treningsrom og svømmebasseng på hotellet. 

Windsor Hotel 4*
Hermanus

30. oktober–1. november   
www.windsorhotel.co.za
Dette familieeide hotellet ligger fantastisk til i Walker Bay og de fleste rom har panoramisk utsikt til havområdet med flest hvaler. Hotellet er nylig modernisert, men har beholdt sitt sjarmerende familiepreg. Kort vei inn til sentrum av Hermanus.  

Protea Hotel by Marriott 4*
Franschhoek

1.–4. november
www.marriott.com/hotels/travel/cptfr-protea-hotel-franschhoek
Hotellet har en spennende historie helt tilbake til 1880-tallet og er et populært overnattingsted. Beliggenheten er superb med utsikt til både fjellene og mange av vinrankene. Hotellet har en berømt restaurant, svømmebasseng med boblebad, bar og treningsrom.
Pris
Pr. person i delt dobbeltromkr 22 860
Enkeltromkr 28 770

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Cape Town Oslo med Qatar Airways 
 • Flyskatter (kr 3872 pr. februar 2020)
 • Fire netter på City Lodge Hotel Cape Town med frokost  
 • To netter på Windsor Hotel Hermanus med frokost
 • Tre netter på Protea Hotel by Marriott Franschhoek med frokost
 • Taubane til Table Mountain
 • Byrundtur i Cape Town 
 • Heldagsutflukt til Kapp det gode håp 
 • Heldagsutflukt til vinområdet ­Hemel-en-Aarde Valley
 • Hvalsafari i Hermanus i beste hvalsesong
 • Heldagsutflukt vinsmaking i Franschhoek inkludert lunsj
 • To lunsjer
 • Tre middager 
 • Alle aktiviteter, utflukter og transport iht. program
 • Lokale, engelsktalende guider
 • Norsk, kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet
 • Heldagssafari til Aquila Private Game Reserve (kan forhåndsbestilles)
 • Tips til sjåfører og lokale guider
 • Reise- og avbestillings forsikring 

Valgfri heldagsutflukt
Safari Aquila Private Game Reserve
Pris pr. person kr 1 900
Prisen inkluderer transport, velkomstdrink, frokost, 2,5 times safari og buffetlunsj. Etter lunsj kan man slappe av ved poolen eller delta på andre aktiviteter. Avreise kl. 07.00 fra Cape Town, tilbake kl. 18.30.
Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2020.