Skip to main content

Fascinerende Sicilia

En innholdsrik rundreise på vakre Sicilia. Vi bor på et vakkert beliggende hotell og reiser på opplevelsesrike utflukter med vår kunnskapsrike reiseleder.

Høydepunkter:

- Direktefly til/fra Sicilia
- Den sjarmerende byen Taormina
- Sicilias hovedstad Palermo
- Historiske monumenter
- Vulkanen Etna
- Mange måltider inkludert
- Spennende utflukter

«Å ha sett Italia uten å ha sett Sicilia er ikke å ha sett Italia i det hele tatt, for Sicilia er opphavet til alt». Dette skrev den tyske dikteren og forfatteren Johan Wolfgang von Goethe om Sicilia, og sånn er det kanskje fortsatt. Sicilia er på en måte nøkkelen som passer i det italienske nøkkelhullet. Sicilia er ganske enkelt destinasjonen hvor besøkende kan få oppfylt nesten alt av ønsker om kultur, historie, natur og livsnytelse i et behagelig middelhavsklima.

Sicilia er Middelhavets største øy. På en reise hit kan du virkelig føle historiens sus. Øya har, 
på grunn av sin meget strategiske beliggenhet, vært målet for mange som gjennom tidene ønsket herredømme over området. Grekerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrike og Spania – alle har vært her – og alle har satt sitt eget spesielle preg på øya. På vår tur til Sicilia vil du møte et mangfold av kultur uten sidestykke - i et vakkert og betagende landskap.

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Sicilia

  Vi flyr til Sicilia direkte fra Oslo med Norwegian. Ved ankomst lufthavnen i Catania om kvelden går vi om bord i en buss som tar oss til Taormina hvor vi blir innkvartert på et hotell i Taormina Mazzarò, med utsikt over det asurblå Middelhavet og den vakre kystlinjen. Vi ankommer hotellet, hvor vi skal bo under hele oppholdet, litt sent, og det blir servert en kald rett etter ankomst.

 • Dag 2: Vulkanen Etna og Taormina

  Etna er Europas høyeste vulkan med sine godt 3 300 moh. Vulkanen er en av verdens mest aktive og har mer eller mindre konstant aktivitet. Samtidig er Etna en av Sicilias hovedattraksjoner. Lavaen gir et meget fruktbart jordsmonn, noe som gir et unikt grunnlag for jordbruk, vinproduksjon og frukthager. Lukten ved vulkanen er kanskje ikke den beste, men det er en helt spesiell følelse å være så nær og føle pusten fra jordens indre. Vi skal på tur langs sidene av vulkanen og opp noen av Etnas sidekratere, til en høyde på ca. 1 900 moh., hvor vi virkelig kan fornemme de enorme naturkreftene.



  Om ettermiddagen får vi tid til avslapping i den pittoreske byen Taormina. Byen har vært en yndet turistmagnet siden 1800-tallet og yrer av liv, samt flotte severdigheter, som blant annet det gresk-romerske amfiteatret og Corvaja-palasset. Byen har også en slående utsikt over Etna og Naxosbukta, takket være byens beliggenhet høyt oppe i fjellsiden. Først arrangeres det en kort byvandring og senere blir det mulighet til, på egen hånd, å avlegge det gamle teateret et besøk. Her kan du nyte utsikten over Middelhavet med vulkanen Etna i bakgrunnen. En utsikt som trollbandt den tyske dikteren Goethe. Utsikten er ikke uten grunn blitt kalt «Panoramaet par excellence”.

 • Dag 3: Tempeldalen i Agrigento

  Dagens tur går sørover mot Agrigento, hvor vi finner noen av de best bevarte greske templene i middelhavsområdet.

  Tempeldalen ved Agrigento på sørvestkysten av øya er det mest kjente arkeologiske området på Sicilia – og er med god grunn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her kjenner du virkelig historiens sus når du, omgitt av oliven- og mandeltrær, går i fotsporene til de gamle grekerne blant de syv praktfulle tempelruinene (inngang inkludert).

  Tempeldalen i Agrigento
 • Dag 4: «Gudfaren»-tur og byen Messina

  På dagens tur får vi se noen av de kjente lokasjonene fra Gudfaren-filmene. Vi kjører langs kystveien mot Sant'Alessio Siculo hvor vi starter på dagens fjelletappe opp mot den spennende byen Savoca, som dannet bakteppet for filmen Gudfaren. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger veien som Michael Corleone og Apollonia gikk på bryllupsdagen sin.



  Om ettermiddagen fortsetter vi turen langs Messinastredet mot Messina, med en vakker utsikt mot det italienske fastlandet. Under oppholdet i Messina blir det mulighet for et besøk i byens vakre Normannerkirke og se det berømte klokkespillet.

 • Dag 5: Den Romerske keiservillaen på Piazza Armerina – keramikkbyen Caltagirone

  Etter frokost går turen til en av Sicilias mest fantastiske severdigheter, Piazza Armerina og ruinene av La Villa Romana Casale (inngang inkl.) – romertidens viktigste monument på Sicilia. Den enorme keiservillaen, med tilknytning til det romerske keiserhuset, ble bygget rundt år 400 e.Kr. Villaen har overlevd flere ødeleggelser, men da den ble rammet av et jordskjelv på 1200-tallet ble den forlatt. Arkeologer foretok et viktig utgravingsprosjekt på midten av 1800-tallet, noe som avslørte flotte mosaikker, kolonner, statuer og mynter. Mosaikkene forteller oss historier om oldtidens dagligliv. I dag har stedet en verdig plass på UNESCOs verdensarvliste.



  Etter oppholdet i keiservillaen serveres det en lett lunsj før turen fortsetter mot Caltagirone, en av Sicilias berømte keramikkbyer. I Caltagirone har den vakre, fargerike sicilianske keramikken blitt produsert i hundrevis av år. Overalt i den vakre, gamle fjellbyen er det bevis på byens lange tradisjon med keramikk, bl.a. den vakre keramiske trappen som pryder bybildet. Under oppholdet vil det være anledning til å besøke keramikkverksteder og kanskje bli fristet til å kjøpe noe av den vakre håndlagde keramikken.

  Den Romerske keiservillaen på Piazza Armerina – keramikkbyen Caltagirone
 • Dag 6: Palermo – Monreale

  Ingen tur til Sicilia er komplett uten et besøk til Palermo, øyas ubestridte hovedstad. Vi kjører på tvers over øya gjennom det litt melankolske landskapet, slik vi også kjenner det fra Gudfaren-filmene og den vakre filmmusikken. Palermo har kallenavnet "Gullskålen" på grunn av de mange appelsinlundene som omkranser byen. Da øya periodevis har vært okkupert av ulike herskere, bærer arkitekturen i hovedstaden preg av både arabisk, normannisk og bysantinsk innflytelse. Palermo ble grunnlagt allerede på 700-tallet f.Kr., og øya ble offisielt en del av Italia i 1860. I dag er sjarmerende Palermo en populær destinasjon for de som søker en kombinasjon av by- og strandliv. Det finnes også et godt utvalg av restauranter og kafeer, samt frodige parker. Først skal vi se kirken i Monreale, som er kjent for sine flotte mosaikker fra Normannertiden.



  Etterpå skal vi på en byrundtur i Sicilias hovedstad. Vi skal utforske den fargerike byens kultursentrum; full av historiske bygninger, kirker, museer og teatre, samt hyggelige markeder som La Vucciria. Vi ser bl.a. Det normanniske palasset, den vakre katedralen og de karakteristiske røde kuplene i arabisk stil, som vitner om arabernes herredømme over Sicilia. Etterpå blir det lunsj på egen hånd og tid til å oppleve den spesielle atmosfæren i byen - kanskje med et besøk på byens store marked eller det berømte Massimo-teatret. På bussturen tilbake har du tid til å la alle inntrykkene senke seg før vi spiser felles middag på hotellet.

  Palermo – Monreale
 • Dag 7: Catania - siciliansk barokk

  Catania er Sicilias nest største by og var tidligere en gresk koloni, som ble ødelagt under de voldsomme jordskjelvene og vulkanutbruddene på 1600-tallet. Byen ble gjenoppbygd i barokkstil og derfor opplever man den ene vakre, svulmende og imponerende barokkbygningen etter den andre. Gamlebyen har i dag en verdig plass på UNESCOs verdensarvliste.



  Det vil også bli mulig å få med seg det livlige og fargerike fiskemarkedet eller «Piscaria», som lokalbefolkningen sier. Her er det et enormt mangfold av sjømat til salgs, fra sverdfisk, ferske skalldyr, levende blekksprut og tunfisk så store som mennesker. Om besøket har gjort deg småsulten kan man kjøpe en pose med tradisjonell siciliansk «arancinetti», frityrstekte riskuler fylt med fisk, reker eller blekksprut.

  Catania - siciliansk barokk
 • Dag 8: Siracusa – hjemreise

  Vi tar farvel med Taormina og kjører langs Kyklop-rivieraen mot de gamle greske koloniene i Siracusa. Under den greske kolonitiden overgikk Siracusas storhet til og med Athen. Hit fartet greske vitenskapsmenn, filosofer og poeter som Arkimedes og Platon. Det var også i Siracusa at Santa Lucia prøvde å spre kristendommen. Vi starter med en byvandring på øya Ortigia, som avsluttes på den flotte havnepromenaden. Her blir det tid på egen hånd for lunsj.



  Etter lunsj fortsetter vi turen med et besøk i et spennende arkeologisk område (inkl. inngang), som vitner om byens stolte fortid som en viktig gresk koloni. Vi får se godt bevarte bygninger, bl.a. et gresk teater, Dionysos "øre" og rester av tidligere tempelbygninger. Etter besøket på det arkeologiske området er det på tide å la alle inntrykkene fra de mange kulturer som vi har møtt på vårt Sicilianske eventyr få synke på plass. Direktefly tilbake til Norge om kvelden. NB! Rekkefølgen i dagsprogrammet kan endres uten varsel.

  Siracusa – hjemreise

Prisoversikt

Dobbeltrom     kr 15 980
Enkeltrom kr 18 980

Prisene er per person.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Catania tur/retur inkl. bagasje
- Transfer fra/til lufthavnen i Catania
- Syv netter på Hotel Ipanema 4*
- Busstransport på utflukter
- Syv frokoster
- En lunsj
- Syv middager
- Alle utflukter og innganger i henhold til program
- Reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Måltider som ikke er nevnt i programmet, samt drikke
- Tips
- Obligatorisk turistskatt (for tiden Taormina € 3,50 per person / natt. Betales direkte på hotellet)
- Avbestillings- og reiseforsikring

Prisene er basert på valutakurser pr. november 2022.

Bildegalleri

Vårt hotell

Hotel Ipanema 4*
Hotel Ipanema har en unik beliggenhet i Mazzarò-bukten, med utsikt over den lille øya Isola Bella og Middelhavet. Hotellet ligger bare noen få meter fra taubanen, som tar deg direkte til Taormina by på få minutter.

Fasiliteter: Hotel Ipanema har en terrasse hvor det er mulig å ta en cappuccino eller en drink og nyte utsikten over havet og de vakre omgivelsene. Hotellet har en bar/salong og tilgang til heis, samt et svømmebasseng som er åpent fra 15. mai til 15. september. Trådløst internett (wifi) i fellesarealene. Hotellrestauranten serverer typiske sicilianske retter. Frokostbuffet. Hotellet har 55 rom fordelt på fire etasjer.

Rom: Alle rom har balkong. Rommene er utstyrt med luftkondisjonering (juni-september), safe og minibar, TV og eget bad/toalett utstyrt med hårføner.

Merk: Bassengets åpningstider kan variere etter sesong og vær.

Hotellet er offisielt klassifisert som et 4-stjerners hotell. Vista Travel vurderer imidlertid hotellet som et godt 3-stjerners hotell.