Skip to main content

Fascinerende Sicilia

MERK - avgangsdatoer i 2023 kommer snart.

En innholdsrik rundreise på vakre Sicilia. Vi bor på sentralt plasserte hoteller og reiser på opplevelsesrike utflukter med vår kunnskapsrike reiseleder.

Høydepunkter:

- Direktefly til/fra Sicilia
- Den sjarmerende byen Taormina
- Sicilias hovedstad Palermo
- Cefalu - hvor tiden synes å ha stått stille
- Historiske monumenter
- Vulkanen Etna
- Mange måltider inkludert
- Spennende utflukter

«Å ha sett Italia uten å ha sett Sicilia er ikke å ha sett Italia i det hele tatt, for Sicilia er opphavet til alt». Dette skrev den tyske dikteren og forfatterne Johan Wolfgang von Goethe om Sicilia, og sånn er det kanskje fortsatt. Sicilia er på en måte nøkkelen som passer i det italienske nøklehullet. Sicilia er ganske enkelt destinasjonen hvor besøkende kan få oppfylt nesten alt av ønsker om kultur, historie, natur og livsnytelse i et behagelig middelhavsklima.

Sicilia er Middelhavets største øy. På en reise hit kan du virkelig føle historiens sus. Øya har, 
på grunn av sin meget strategiske beliggenhet, vært målet for mange som gjennom tidene ønsket herredømme over området. Grekerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrike og Spania – alle har vært her – og alle har satt sitt eget spesielle preg på øya. På vår tur til Sicilia vil du møte et mangfold av kultur uten sidestykke - i et vakkert og betagende landskap.

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Sicilia

  Vi flyr til Sicilia direkte fra Oslo med Norwegian. Ved ankomst lufthavnen i Catania om kvelden går vi om bord i en buss som tar oss til Taormina hvor vi blir innkvartert på et hotell i Taormina Mazzarò, med utsikt over det asurblå Middelhavet og den vakre kystlinjen. Vi ankommer hotellet, hvor vi skal bo i tre netter, litt sent og det blir servert en kald rett etter ankomst.

 • Dag 2: Vulkanen Etna og Taormina

  Etna er Europas høyeste vulkan med sine godt 3300 moh. Vulkanen er en av verdens mest aktive og har mer eller mindre konstant aktivitet. Samtidig er Etna en av Sicilias hovedattraksjoner. Lavaen gir et meget fruktbart jordsmonn, noe som gir et unikt grunnlag for jordbruk, vinproduksjon og frukthager. Lukten ved vulkanen er kanskje ikke den beste, men det er en helt spesiell følelse å være så nær og føle pusten fra jordens indre. Vi skal på tur langs sidene av vulkanen og opp noen av Etnas sidekratere, til en høyde på ca. 1900 moh., hvor vi virkelig kan fornemme de enorme naturkreftene.  Om ettermiddagen får vi tid til avslapning i den pittoreske byen Taormina. Byen har vært en yndet turistmagnet siden 1800-tallet og yrer av liv, samt flotte severdigheter som blant annet det gresk-romerske amfiteatret og Corvaja-palasset. Byen har også en slående utsikt over Etna og Naxosbukta, takket være byens beliggenhet høyt oppe i fjellsiden. Først arrangeres det en kort byvandring og senere blir det mulighet til, på egen hånd, å avlegge det gamle teateret et besøk. Her kan du nyte utsikten over Middelhavet med vulkanen Etna i bakgrunnen. En utsikt som trollbandt den tyske dikteren Goethe. Utsikten er det ikke uten grunn blitt kalt «Panoramaet par excellence”.

 • Dag 3: Den romerske keiservillaen på Piazza Armerina - Tempeldalen i Agrigento

  Etter frokost går turen til en av Sicilias mest fantastiske severdigheter, Piazza Armerina og ruinene av La Villa Romana Casale (inngang inkl.) – romertidens viktigste monument på Sicilia. Den enorme keiservillaen, med tilknytning til det romerske keiserhuset, ble bygget rundt år 400 e.Kr. Villaen har overlevd flere ødeleggelser, men da den ble rammet av et jordskjelv på 1200-tallet ble den forlatt. Arkeologer foretok et viktig utgravingsprosjekt på midten av 1800-tallet, noe som avslørte flotte mosaikker, kolonner, statuer og mynter. Mosaikkene forteller oss historier om oldtidens dagligliv. I dag har stedet en verdig plass på UNESCOs verdensarvliste.  Etter oppholdet i keiservillaen serveres lunsj før turen går videre sørover mot Agrigento og Tempeldalen, hvor vi skal oppleve noen av Sicilias best bevarte greske templer (inngang inkl.), som også står på UNESCOs verdensarvliste. Her føler man virkelig historiens vingesus.

 • Dag 4: «Gudfaren»-tur, byen Messina og ankomst Cefalù

  Etter frokost forlater vi vårt hotell på østkysten av Sicilia. På dagens tur får vi se noen av de kjente lokasjonene fra Gudfaren-filmene. Vi kjører langs kystveien mot Sant'Alessio Siculo hvor vi starter på dagens fjelletappe opp mot den spennende byen Savoca, som dannet bakteppet for filmen Gudfaren. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger veien som Michael Corleone og Apollonia gikk på bryllupsdagen sin.  Tidlig på ettermiddagen fortsetter vi turen langs Messinastredet mot Messina, med en vakker utsikt mot det italienske fastlandet. Etter besøket i Messina fortsetter vi turen langs nordkysten av Sicilia mot den vakre middelalderbyen Cefalù. Cefalù er en uberørt, eldgammel by med koselige gater og smug med pittoreske hus og vakre utsiktspunkter. Overnatting på et hyggelig hotell ved strandpromenaden, hvor det er en vakker utsikt over det asurblå Middelhavet. Her skal vi bo resten av oppholdet.

 • Dag 5: Byvandring i Cefalù

  Cefalù ligger vakkert plassert rett ved Middelhavet, og man føler seg satt flere hundre år tilbake i tid når man går rundt i de trange gatene og smugene. Fiskerne trekker de fargerike båtene opp på stranden og tilbyr varene sine – slik de har gjort det i århundrer. Bli med reiselederen på en hyggelig byvandring hvor vi blant annet utforsker et romersk bad og en imponerende normannisk katedral som stammer fra 1100-tallet.  Katedralen er kjent for sine mosaikker som regnes som noen av Sicilias vakreste. Ettermiddagen tilbringes på egen hånd med avslapning i pittoreske Cefalù eller kanskje en spasertur i den vakre naturen i området.

 • Dag 6: Palermo – Monreale

  Palermo har kallenavnet "Gullskålen" på grunn av de mange appelsinlundene som omkranser byen. Da øya periodevis har vært okkupert av ulike herskere, bærer arkitekturen i hovedstaden preg av både arabisk, normannisk og bysantinsk innflytelse. Palermo ble grunnlagt allerede på 700-tallet f.Kr., og øya ble offisielt en del av Italia i 1860. I dag er sjarmerende Palermo en populær destinasjon for de som søker en kombinasjon av by- og strandliv. Det finnes også et godt utvalg av restauranter og kafeer, samt frodige parker. Først skal vi se kirken i Monreale, som er kjent for sine flotte mosaikker fra Normannertiden.  Etterpå skal vi på en byrundtur i Sicilias hovedstad. Vi skal utforske den fargerike byens kultursentrum; full av historiske bygninger, kirker, museer og teatre, samt hyggelige markeder som La Vucciria. Vi ser bl.a. Det normanniske palasset, den vakre katedralen og de karakteristiske røde kuplene i arabisk stil, som vitner om arabernes herredømme over Sicilia. Etter felles lunsj blir det tid på egen hånd til å oppleve den spesielle atmosfæren i byen - kanskje med et besøk på byens store marked eller det berømte Massimo-teatret.

  Palermo – Monreale
 • Dag 7: Marsala – Middelhavssalt – Erice

  Vi besøker byen Marsala, som er spesielt kjent for vinen med samme navn. Marsalavinen er en italiensk sterkvin og kan sammenlignes med viner som sherry, portvin og madeira. Vi skal selvfølgelig smake på vinen og nyte en lett lunsj i ett vinhus i Marsala. Så går turen videre langs vestkysten av Sicilia med karakteristiske saliner hvor det utvinnes middelhavssalt.  Vi nyter utsikten over havet mot De egadiske øyer og de gamle vindmøllene, før vi kjører mot middelalderbyen Erice, som er en av Sicilias høyest beliggende byer. Det blir tid til en ettermiddagstur og kanskje en Siciliansk mandelkake i denne byen, før turen går tilbake til Cefalù.

  Marsala – Middelhavssalt – Erice
 • Dag 8: Siracusa – hjemreise

  Vi tar farvel med den vakre byen Cefalù og drar på tur over øya mot de gamle greske koloniene i Siracusa. Under den greske kolonitiden overgikk Siracusas storhet til og med Athen. Hit fartet greske vitenskapsmenn, filosofer og poeter som Arkimedes og Platon. Det var også i Siracusa at Santa Lucia prøvde å spre kristendommen. Vi starter med en byvandring på øya Ortigia, som avsluttes med lunsj på havnepromenaden.  Etter lunsj fortsetter vi turen med et besøk i et spennende arkeologisk område (inkl.inngang), som vitner om byens stolte fortid som en viktig gresk koloni. Vi får se godt bevarte bygninger, bl.a. et gresk teater, Dionysos "øre" og rester av tidligere tempelbygninger. Etter besøket på det arkeologiske området er det på tide å la alle inntrykkene fra de mange kulturer som vi har møtt på vårt Sicilianske eventyr få synke på plass. Direktefly tilbake til Norge om kvelden. NB! Rekkefølgen i dagsprogrammet kan endres uten varsel.

  Siracusa – hjemreise

Prisoversikt

Dobbeltrom     kr 15 980
Enkeltrom kr 18 980

Prisene er per person.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Catania tur/retur inkl. bagasje
- Transfer fra/til lufthavnen i Catania
- Tre netter på Hotel Ipanema eller søsterhotellet Hotel Villa Bianca i Taormina
- Fire netter på Hotel Cefalù Sea Palace i Cefalù
- Busstransport på utflukter
- Syv frokoster
- Fire lunsjer
- Syv middager
- Alle utflukter og innganger i henhold til program
- Reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Måltider som ikke er nevnt i programmet, samt drikke
- Tips
- Obligatorisk turistskatt (for tiden Taormina € 3,50 per person / natt og Cefalù € 5 per person / natt. Betales direkte på hotellene)
- Avbestillings- og reiseforsikring

Bildegalleri

Hoteller på reisen

Hotel Cefalù Sea Palace 4*
Cefalù Sea Palace er et moderne og smakfullt innredet hotell med en fin atmosfære og en virkelig god beliggenhet ved byens strandpromenade, kun et steinkast fra Cefalùs gamleby med sine severdigheter, butikker og kafeer.

Fasiliteter: hotellet har terrasse og et bassengområde (bassenget er åpent 15. april til 1. november) samt en takterrasse hvor det er fantastisk utsikt over Middelhavet og byens landemerke Normannerkirken. Gratis trådløst internett (wifi) på hele hotellet. Hotellet har bar, lobby og en salong. Heis. Hotellets restaurant er kjent for sin gode sicilianske mat. Frokostbuffet.

Rom: Hotellet har 83 rom fordelt på tre etasjer. Alle rommene har balkong og er utstyrt med luftkondisjonering, safe og minibar, TV og eget bad/toalett utstyrt med hårføner. Hotellet har en velværeavdeling.

Merk: Bassengets åpningstider kan variere avhengig av sesong og vær


I Taormina bor vi enten på Hotel Ipanema eller søsterhotellet Hotel Villa Bianca som begge ligger i Mazzarò-bukten.

Hotel Ipanema 3*
Hotel Ipanema har en unik beliggenhet i Mazzarò-bukten, med utsikt over den lille øya Isola Bella og Middelhavet. Hotellet ligger bare noen få meter fra taubanen, som tar deg direkte til Taormina by på få minutter.

Fasiliteter: Hotel Ipanema har en terrasse hvor det er mulig å ta en cappuccino eller en drink og nyte utsikten over havet og de vakre omgivelsene. Hotellet har en bar/salong og tilgang til heis, samt et svømmebasseng som er åpent fra 15. mai til 15. september. Trådløst internett (wifi) i fellesarealene. Hotellrestauranten serverer typiske sicilianske retter. Frokostbuffet. Hotellet har 55 rom fordelt på fire etasjer.

Rom: Alle rom har balkong. Rommene er utstyrt med luftkondisjonering (juni-september), safe og minibar, TV og eget bad/toalett utstyrt med hårføner.

Merk: Bassengets åpningstider kan variere etter sesong og vær.

Hotellet er offisielt klassifisert som et 4-stjerners hotell. Vista Travel vurderer imidlertid hotellet som et godt 3-stjerners hotell.

Hotel Villa Bianca 3*
Hotel Villa Bianca har en god beliggenhet i Mazzarò-bukten på østkysten av Sicilia. Stranden ligger i gangavstand fra hotellet og taubanen, som tar deg direkte til Taormina by på få minutter, ligger rett ved siden av hotellet.

Fasiliteter: Resepsjon, heis, bar, restaurant. Trådløst internett (wifi) i resepsjonsområdet. Hotellet har 88 rom fordelt på fem etasjer.

Rom: Bad og toalett, hårføner, TV, aircondition (juni-september), safe og minibar. Havutsikt mot tillegg.

Reiseleder

Bente Groll

Bente er utdannet fransk oversetter fra Handelshøyskolen i København, og har utover oversetting og tolking jobbet mange år som fransklærer. Hun snakker også italiensk, og har tidligere jobbet i reisebransjen, bl.a. flere år som reiseleder på Sicilia. Hun elsker å formidle siciliansk kultur, historie og dagligliv, samt bidra til at besøkende får en uforglemmelig ferie på solens øy – en øy full av kontraster, magisk natur og gastronomiske opplevelser.