Forunderlige Namibia
Safari, sanddyner og fantastisk dyreliv

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Namibia
 • Gyldig fra
  13-03-2020
 • Gyldig til
  26-03-2020
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  36.980,-

Namibia, med sitt unike naturlandskap og rike dyreliv, er et reisemål i verdensklasse. I hovedstaden Windhoek og den hyggelige kystbyen Swakopmund oppleves den tyske kolonitidens påvirkning tydelig i arkitektur, kultur, språk og mat. Utenfor byene lokker Namibørkenen med rød sand og høye sanddyner, månelandskapet nær Swakopmund og saltsletten i Etosha. Namibia sies også å være et av Afrikas beste steder å se dyr. Vi bor på komfortable lodger og kommer nært på naturen og dyrene.


Noen av høydepunktene:
 • Sanddynene i Sossusvlei
 • Helleristninger fra steinalderen ved Twyfelfontein
 • Heldagssafari i Etosha nasjonalpark
 • Besøk til AfriCat stiftelsen i Okonjima reservatet
 • Swakopmund – kulturminner fra tysk kolonitid
 • Kalahariørkenen


Program

Dag 1, fredag 13. mars
Oslo – Windhoek

Vi møtes på Oslo lufthavn om ettermiddagen og flyr med KLM via Amsterdam til Windhoek. Underveis er det mellomlanding i Luanda i Angola, men ikke flybytte. Ankomst Namibia neste dag.

Dag 2, lørdag 14. mars
Windhoek – N/a’an ku sê Lodge

Vi lander i Windhoek, Namibias hovedstad ved lunsjtider. Ved ankomst blir vi møtt av vår engelsktalende lokalguide som ønsker oss velkommen. Fra flyplassen kjører vi til vår første lodge, N/a’an ku sê Lodge & Sanctuary. Lodgen er liten men med komfortable rom og et mindre basseng, samt soldekk i hagen. Lodgen tilhører stiftelsen ved samme navn og er dedikert til bevaring av landskap, kultur og dyreliv i Namibia. Stiftelsen og dens arbeid er i dag verdenskjent for sin innsats for å få skadede og forlatte dyr, friske og trygge tilbake til naturen.
Resten av ettermiddagen slapper vi av til vi møtes på kvelden for felles middag på lodgen. (L, M)

Dag 3, søndag 15. mars
N/a’an ku sê Lodge – Mount Etjo Safari Lodge

Det er mye å se, og etter frokost fortsetter vi nordover til reservatet Okonjati og Mount Edjo Safari Lodge (280 km) som ligger i hjertet av reservatet. Effektiv kjøretid er rundt fire timer. Vi spiser lunsj og har resten av dagen til å nyte lodgen og dens fasiliteter. Kanskje du vil slappe av ved bassenget eller i hagen, besøke baren eller skue utover vannhullet på utkikk etter ville dyr. (F, L, M)

Dag 4, mandag 16. mars
Mount Etjo Safari Lodge – Okonjima – Etosha Safari Lodge
Okonjima tilhører AfriCat stiftelsen, et reservat og rehabiliteringssenter for Afrikas store rovdyr, da spesielt kattedyr som leoparder, løver og geparder. Dette er dyr som har vært i fangenskap eller på en eller annen måte ikke klarer seg i naturen. Dyrene ferdes fritt i det innhegnede reservatet sammen med andre dyr, og man forsøker å skape forhold som får rovdyrene til å kunne fortsette å jakte eget føde. Vi får vite mer om stiftelsens arbeid, som blant annet inkluderer kunnskapsformidling og forskning. Det blir også en kjøretur i reservatet for å se nærmere på dyrelivet.
Om ettermiddagen fortsetter ferden nordover. Etter rundt to og en halv timers kjøring kommer vi til Etosha nasjonalpark som vi besøker. Vi sjekker inn på Etosha Safari Lodge som ligger ved inngangen til den velkjente nasjonalparken, perfekt plassert for dagsturer de kommende dagene. Her skal vi bo i to netter. (F, L, M)

Dag 5, tirsdag 17. mars
Heldagssafari i Etosha nasjonalpark

Etosha er en av turens høydepunkter og regnes for at være blant Afrikas beste steder for dyreobservasjoner. Nasjonalparken domineres av en enorm saltslette. Etosha betyr «stor hvit plass» og refererer nettopp til saltsletten, som er en del av Ovambo-bassenget. Området er normalt svært tørt, men det fylles med vann i regntiden (november-april) og tiltrekker seg store mengder fugler og dyr, blant annet store flokker med flamingoer og pelikaner.
Det mer fruktbare området rundt saltsletten har et svært rikt dyreliv, som utenom regntiden er avhengige av de femti vannhullene som finnes i parken. Ved disse vannhullene kan man blant annet oppleve den endemiske arten sortmasket impala. Ellers finnes spissneshorn, afrikansk savanneelefant og sjiraff der, i likhet med en rekke andre dyr, som løve, leopard, gepard, afrikansk villhund og stripet sjakal. (F, L, M)

Dag 6, onsdag 18. mars
Etosha – Otjikandero Community Trust – Twyfelfontein

Etter frokost forlater vi Etosha og kjører til en tradisjonell Himba landsby, hvor vi besøker landets første stiftelse for foreldreløse barn – the Otjikandero Community Trust. Penger som kommer inn fra besøk i landsbyen går til å kjøpe mat og andre nødvendigheter. Målet er å gi den lokale stammen mulighet for å overleve, samtidig som de ivaretar sin særegne kultur og tradisjoner.
Deretter setter vi kursen mot Twyfelfontein. Underveis stopper vi for å se Den forstenede skog, vest for Khorixas. I et tørt, åpent område ligger en samling av massive trestammer som er blitt forstenet gjennom en spesiell prosess – noen av stammene er opptil 34 meter lange, seks meter i omkrets og sies å være rundt 260 millioner år gamle! Siden det ikke finnes spor av røtter tror man at disse trestammene kom hit under en massiv oversvømmelse i forhistorisk tid.
Om ettermiddagen kommer vi Twyfelfontein Lodge som ligger nydelig til langs en åsside. Lodgen er bygget i naturstein for å passe inn i den omkringliggende naturen. Det er flott utsikt fra terrassen over Huab-dalen, ørkenområdene og fjellene i det fjerne. (F, L, M)

Dag 7, torsdag 19. mars
Twyfelfontein – Swakopmund

Twyfelfontein er kjent for å ha en av verdens største samlinger av helleristninger. De rundt to tusen figurer som er malt og risset inn i fjellet, er skapt av et jeger- og samlerfolk, som levde i området i steinalderen (for cirka seks tusen år siden). Helleristningene viser flodhester, elefanter, struts og sjiraffer, samt bilder av dyrs og menneskers fotavtrykk. Området omfatter også seks huler med steinmalerier av mennesker, malt i rød oker. Twyfelfontein har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2007.
Før vi forlater Twyfelfontein skal vi se to naturattraksjoner i området. Den første er nasjonalmonumentet Burnt Mountain (afrikaans: Verbrande Berg), som er en høyde av forstenet lava ved foten av en tolv kilometer lang vulkanrygg. Høydens røde, brune, lilla og hvite farger gir i en særegen kontrast til de omkringliggende, 200 millioner år gamle sandfargede skifersteinene. Neste stopp er de såkalte Organ Pipes – en steinformasjon som består av kolonner med basalter som ligner orgelrør. Orgelrørene ble dannet for rundt 150 millioner år siden ved at flytende lava trengte inn mellom skifersteinen, og over tid ble utsatt for erosjon.
Fra Twyfelfontein er det knappe fem timers kjøring til den populære kyst- og feriebyen Swakopmund, her spiser vi lunsj på en lokal restaurant. Byens arkitektur og kultur er sterkt preget av den tyske kolonitiden og her finnes mange flotte bygninger som står i sterk kontrast til den omkringliggende ørkenen. Vårt hotell, Zum Kaiser, hvor vi skal bo i to netter, har en sentral beliggenhet og er et utmerket utgangspunkt for en spasertur rundt i byen. I kveld kan man selv velge hvor man vil spise middag. (F, L)

Dag 8, fredag 20. mars
Swakopmund

Swakopmund var den viktigste havnen under tysk kolonistyre (1884–1915), og er i våre dager Namibias største havneby med ca. 45,000 innbyggere. Byen ligger mellom det kalde Atlanterhavet og den gylne Namibørkenen. Om morgenen skal vi på en båttur langs kysten. Er vi heldige får vi se både delfiner, sel og pelikaner. Kanskje en av selene kommer opp i båten også? Underveis får vi servert, østers og snacks, og kan nippe til musserende vin.
Ettermiddagen er din til å utforske Swakopmund i eget tempo eller til å nyte sol og varme på stranden. Byen har noen flotte, langstrakte sandstrender og en gjennomsnittlig dagtemperatur på 22 grader i mars. Temperaturen i sjøen ligger på ca. 15 grader. Ellers er dette en hyggelig småby å vandre rundt i og se på folkelivet. Av attraksjoner kan man blant annet nevne Swakopmund museum, det nasjonale akvarium og Krystallgalleriet. (F, L, M)

Dag 9, lørdag 21. mars
Swakopmund – Sossusvlei

Det er tid for å si farvel til Swakopmund og vi fortsetter reisen sørover til Namibørkenen, som strekker seg to tusen kilometer langs Afrikas Atlanterhavskyst. Namibørkenen regnes for å være verdens eldste ørken, mer enn femti millioner år gammel.
Dagens mål er Sossusvlei (cirka fem timers kjøring). Vi stopper underveis for å se det egenartete månelandskapet utenfor Swakopmund og Welwitschia-planten – en rufsete ørkenbusk, som både er Namibias nasjonalblomst og en sentral severdighet. Denne særegne planten er endemisk til ørkenområdene i Namibia og Angola, områder med ekstremt lite nedbør, og der fuktigheten hovedsakelig tilføres gjennom tåke. Det antas at de største plantene kan være over to tusen år gamle, og de er dermed noen av de lengst-levende organismene på jorda. Sossusvlei er stedet med Namibias ikoniske, rød-oransje sanddyner. Fargen indikerer en konsentrasjon av jern i sanden og de eldste sanddynene har den mest intense fargen. Dette er noen av verdens høyeste sanddyner, den høyeste er på hele 388 meter. Til tross for den minimale tilgangen på vann finnes det både planter og dyr her, som insekter, reptiler, gnagere og ulike antilopearter.
Vi skal bo to netter på Le Mirage Resort & Spa, som ligger ved Namib Naukluft-parken og nær de spektakulære sanddynene. Her har du også tilgang til basseng. (F, L, M)

Dag 10, søndag 22. mars
Sossusvlei og Sesriem-kløften

Ved soloppgang kjører vi til Sossusvleis store sanddyner for å oppleve det dramatiske fargespillet i ørkenen når solen langsomt stiger opp. Nyt den fascinerende utsikten over sanddynene og skyggen som hele tiden forandrer fargen på sanden. Vi ser også den uttørkede sjøen Deadvlei, der døde, skulpturlignende trær strekker sine nakne grener mot den høye, blå himmelen.
På vei tilbake til lodgen stopper vi ved Sesriem-kløften, som er tretti meter dyp og tre kilometer lang og formet av Tsauchab-elvens løp gjennom flere millioner år.
Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon. Du kan sitte i skyggen og lese en god bok eller slappe av ved bassenget. (F, L, M)

Dag 11, mandag 23. mars
Sossusvlei – Kalahari

Vi forlater Sossusvlei og kjører østover (ca. fem timer) til Kalahariørkenen, som strekker seg gjennom både Botswana, Zimbabwe, Sør-Afrika og Namibia. Den namibiske delen av ørkenen er dekket av trær, gress, rødlig sandjord og tørrlagte elver, men den forholdsvis regelmessige årlige nedbøren bidrar til at mange pattedyr, fugler, reptiler, amfibier, planter og insekter trives godt her. Ørkenen ligger relativt høyt, rundt tusen meter over havet.
De to siste nettene av rundreisen skal vi bo på Zebra Kalahari Lodge. Den lekre og elegante lodgen har romslige rom med moderne bekvemmeligheter. Det er et svømmebasseng og lodgen er kjent for sin gode mat. Her bor vi flott til, omgitt av dyr og Afrikas glitrende nattehimmel. (F, L, M)

Dag 12, tirsdag 24. mars
Bushman Walk og Game Drive i Kalahari

En av de mest interessante og spennende aktivitetene i Kalahari er en Bushman Walk i ørkenen grytidlig om morgenen. Bushman referer til San-folket, som er et lokalt jeger- og samlefolk. San-folket kjenner Kalahariørkenen bedre enn noen andre og har gjennom flere generasjoner overlevd i de tørre og karrige forholdene her. Vandreturen begynner før frokost og vi får høre og lære om hvordan de jakter med pil og bue, lager feller for små dyr og finner røtter og bær de kan spise.
Om formiddagene slapper vi av i komfortable omgivelser på lodgen. Sent om ettermiddagen skal vi på Game Drive. Den sparsommelige vegetasjonen gjør det enkelt å få øye på overfloden av ville dyr som lever i reservatet. De lokale guidene kjenner områdets flora og fauna svært godt, og deler sin lidenskap for dyrene, plantene og området. Reservatet er hjemmet til blant annet sebra, oryxantilope, gnu, springbukk, vannbukk, og sjiraff. Vi kjører i ca. to timer med firehjulstrekkere, før vi tar en pause. Guidene setter frem forfriskninger og snacks, som vi nyter mens vi ser på solnedgangen. Dette blir en magisk avslutning på en opplevelsesrik rundreise. (F, L, M)

Dag 13, onsdag 25. mars
Kalahari – Windhoek – hjemreise

Vi sjekker ut av lodgen om formiddagen og setter kursen mot flyplassen i Windhoek. Kjøretiden er drøye tre timer. Avreise med KLM på ettermiddagen. Vi flyr via Luanda i Angola til Amsterdam, hvor vi lander neste morgen. (F, L)

Dag 14, torsdag 26. mars
Amsterdam – Oslo

Ankomst Amsterdam like etter kl. 05.00 og videre til Oslo halvannen time senere. Vi lander på Oslo lufthavn før kl. 09.00.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Pris per person
Delt dobbeltromkr 36 980
Enkeltromkr 39 980

 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Windhoek t/r med KLM
 • (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 2831 pr. august 2019)
 • Rundreise med komfortable buss med aircondition i Namibia
 • Elleve netter på førsteklasses lodger og hotell med frokost
 • Ti middager
 • Tolv lunsjer
 • Utflukter iht. program
 • Entré til parker, reservater og severdigheter
 • Engelsktalende lokalguider
 • Kunnskapsrik norsk reiseleder fra Vista Travel

 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere behøver ikke søke om visum til Namibia før avreise. Besøksvisum blir gitt ved innreise for inntil tre måneder og er kostnadsfritt. Merk at det må være minst én blank side for hver inn- eller utreise i passet ditt. Passet må være gyldig i seks måneder etter utreise. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. september 2019.