Skip to main content

Essensen av Vietnam - en reise fra nord til sør

En innholdsrik rundreise med noen av de beste opplevelsene fra nord til sør. På denne turen kommer vi tett på den gjestfrie befolkningen - både hverdagslivet og kulturen. Vi har fokus på Ha Long Bay, Hanoi, Hué, Dalat og Ho Chi Minh City. Dette er en flott reise med nøye utvalgte besøk og sanseinntrykk ad libitum. Dette er essensen av Vietnam.  

Essensen av Vietnam er en kvalitetsreise med gode opplevelser i høysetet. I en avslappet og hyggelig atmosfære utforsker vi det autentiske Vietnam fra nord til sør. Hver natt bor vi på gode hoteller – du kan spesielt glede deg til oppholdet i høylandet i den romantiske kolonibyen Dalat - byen som opprinnelig var planlagt å skulle være Fransk Indokinas (Vietnam, Kambodsja og Laos) hovedstad. Her skal vi bo på det fremragende Dalat Palace Heritage Hotel, som er et av Asias aller beste 5-stjerners luksushoteller. Hotellet er som et levende vitnesbyrd om en svunnen tid – den majestetiske stilen og historiske arkitekturen er vel bevart.
 
Hos Vista Travel er vietnamesiske rytmer også praktfulle smaksopplevelser. De fleste måltidene nytes derfor på spennende lokale restauranter, hvor vi kommer tett på den gjestfrie og smilende befolkningen. Samtidig får vi mulighet til å smake på forskjellige lokale retter. Vi har valgt å benytte innenriksfly på de lange strekningene, fremfor å sitte i timevis i buss eller tog – dermed får vi god tid til å oppleve Vietnams høydepunkter etter hvert som vi dykker ned i landets gamle tradisjoner og religioner, hvor livet handler om harmoni og balanse. 

Vietnam snor seg som en S ut mot Sør-Kinahavet. Et eksotisk land med en svimlende skjønnhet. Grønne rismarker, kilometerlange hvite sandstrender, fantastiske kalksteinsfjell, fruktbare elvedeltaer, fjellstammer, dynamiske storbyer og fargerike markeder. La naturen snakke under båtturen i den verdensberømte Ha Long-bukten i et nesten surrealistisk landskap med kalksteinsøyer som er fredet av UNESCO. Hanoi regnes blant Asias vakreste hovedsteder. I det sentrale Vietnam utforsker vi den maleriske keiserbyen Hué, og reisen slutter i den travle storbyen Ho Chi Minh City, hvor vi tydelig merker kontrasten mellom gamle tradisjoner og mindretallet av nyrike med luksusbiler og moderne mobiltelefoner. På landsbygden ses fremdeles kjøpmenn som bærer hele butikken sin på de tradisjonelle bambusstengene med kurver. 

Velkommen til Viêt Nam – Vietnam!

Kort fortalt….
14 dagers rundreise gir god tid til store opplevelser
Hver dag på reisen har sine høydepunkter
Vietnam fra nord til sør
De fleste måltidene inntas på spennende lokale restauranter
Opphold på gode hoteller 
Opphold på et 5* hotell i Dalat med service i verdensklasse
Eventyrlige utflukter og erfaren norsk reiseleder

Reiseplan
Dag 1 – Mot Vietnam
Dag 2 – Velkommen til Vietnam
Dag 3 – Ha Long-bukten (UNESCO) 
Dag 4 – Dong Anh og Hanoi
Dag 5 – Byrundtur i Hanoi
Dag 6 – Keiserbyen Hué
Dag 7 – Keiserbyen Hué
Dag 8 – Den romantiske kolonibyen Dalat
Dag 9 – Bao Dais sommerpalass
Dag 10 – Byrundtur i Ho Chi Minh City
Dag 11 – Tay Ninh og Cu Chi-tunnelene   
Dag 12 – Fridag eller ekstrautflukt til Mekong-deltaet
Dag 13 – Avskjed med Vietnam
Dag 14 – Hjemkomst

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Vietnam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Vi flyr med Emirates om ettermiddagen til Dubai, hvor vi bytter fly og reiser videre til Hanoi med ankomst neste dag.

 • Dag 2: Velkommen til Vietnam

  Vi ankommer Hanoi midt på dagen, og fortsetter deretter i buss til vårt hotell ved Ha Long-bukten, hvor vi skal bo i 2 netter. På den flotte kjøreturen kjører vi forbi irrgrønne rismarker, hvor bøndene ofte ses ute på jordene iført de tradisjonelle kjegleformede hattene. Vi ønskes velkommen med en god middag på en lokal restaurant.

  Velkommen til Vietnam
 • Dag 3: Ha Long-bukten – et UNESCO naturarvsted

  Eventyrlige kalksteinsformasjoner og øyer dekket av skog reiser seg fra Ha Long-buktens smaragdgrønne vann. Bukten er Nord-Vietnams største severdighet. Det er god tid til å nyte landskapet og naturens stillhet på den fem-timer lange båtturen hvor vi opplever et av Asias vakreste landskaper med mer enn 3.000 mystiske grotter, huler og kalksteinsøyer i forskjellige former og størrelser. Utviklingen av karst har tatt 20 millioner år og har skapt et miljø med biodiversitet. Bukten er hjemsted for ikke mindre enn 14 endemiske blomsterarter og 60 faunaarter. Underveis serveres skalldyr-lunsj.

  Ha Long-bukten – et UNESCO naturarvsted
 • Dag 4: Dong Anh og Hanoi

  Etter frokost kjører vi til den sjarmerende hovedstaden Hanoi. Underveis koser vi oss med lunsj på en lokal restaurant og besøker landsbyen Dong Anh som er kjent for fremstilling av malerier på bambus. Hvis vi er heldige blir vi kanskje invitert inn hos en privat familie i landsbyen. Hanoi er en sjarmerende blanding av det nye moderne og århundregamle tradisjoner. Her finnes brede bulevarder med store trær og bygninger fra den franske kolonitiden, samt hyggelige parker og sjøer. Mens gatebildet domineres av støyende scootere som nærmest kjemper om forkjørsretten – og det er en godt innøvd kunst å krysse gaten til fots.  Midt i det hele ligger det gamle kvarteret hvor befolkningen nyter nudelsuppe på gaten, øver seg i den spesielle kampkunsten Tai Chi eller spiller sjakk. Etter innkvartering på vårt sentralt beliggende hotell, skal vi ha en liten byrundtur med sykkeltaxi (cyclo), hvor vi makelig henslengt kan føle på stemningen i den gamle bydelen.

 • Dag 5: Byrundtur i Hanoi

  I dag skal vi utforske noen av hovedstadens mest spennende severdigheter. Turen begynner med et besøk ved Ho Chi Minhs-mausoleet. Selv om den store vietnamesiske politikeren ønsket en enkel kremering, ble han på samme måte som Lenin og Mao, balsamert. Hans legeme ligger i en glasskiste i den monumentale marmorbygningen, bygget av materialer samlet inn fra hele Vietnam. Ho Chi Minh (1890-1969) sto i spissen for kampen for landets uavhengighet, men han døde før den amerikansk-vietnamesiske krigen var over. (Vi tar forbehold om evt. endrede åpningstider ved offisielle besøk).  I hjertet av den gamle bydelen besøker vi den lille sjøen, Hoan Kiem, hvor den rødmalte Solstrålebroen speiler seg vakkert i sjøens grønne vann. Vi opplever den fredfylte oasen i det romantiske kvarteret med vakre hus fra den franske kolonitiden. Rundt sjøen ses ofte travle herrefrisører i full gang med dagens hårklipping.  Vi fortsetter til Hanois mest populære tempel, Ngoc Son, som betyr Jadefjell-tempelet. Turen avsluttes med et besøk i det gamle Litteraturtempelet som er dedikert til Konfucius, og som var Vietnams første universitet. Tempelet er avbildet på 100.000 dong-pengeseddelen. En gang var universitetet utelukkende for adelige familier, og her studerte man prinsippene for konfutsianisme, poesi og litteratur. Middag på lokal restaurant om kvelden.

  Ekstraarrangement: Vanndukkeshow
  Om kvelden har du mulighet for å overvære et tradisjonelt vanndukkeshow, hvor dukkeførerne står i vann til livet. Forestillingene handler om livet på landet eller om store kamper med sagnhelter. Det er imponerende å se hvordan de høye og tunge dukkene manøvreres under vann – en gammel vietnamesisk tradisjon.

  Byrundtur i Hanoi
 • Dag 6: Keiserbyen Hué

  Vi flyr med innenriksfly til eventyrbyen Hué, som ligger vakkert til ved Parfymefloden i den sentrale delen av landet. Flyturen tar litt over en time. Keiserbyen var hovedstad i Nguyen-dynastiet i 140 år - helt til 1945. Hué er et kulturelt og historisk sentrum med palasser, pagoder, templer og kongegraver. Vi bor 2 netter i den maleriske byen, som ikke uten grunn er berømt for å være en av Vietnams syv UNESCO-verdensarvsteder.  Etter ankomsten tar vi en båttur oppover elven til et av Vietnams mest kjente byggverk, den 21 meter høye Thien Mu-pagoden. Deretter skal vi se det imponerende Tu Ducs-mausoleet som ble designet av keiseren selv. Keiseren levde et luksusliv i overflod med 104 koner og utallige konkubiner. Tvangsarbeidet og de enorme utgiftene til graven utløste et komplott som ble oppdaget og undertrykket. På utflukten nyter vi en deilig lunsj på en lokal restaurant.

 • Dag 7: Keiserbyen Hué

  I dag skal vi besøke det en gang så storslåtte keiserpalasset Citadellet, med Den Forbudte Lilla By som utelukkende var forbeholdt keiseren. De eneste tjenerne som hadde adgang var evnukker, da de ikke var noen trussel mot de kongelige konkubinene. Det enorme palasset sammenliknes på mange måter med Den Forbudte By i Beijing hvor livet i høy grad var styrt av regler og ritualer. Den Forbudte Lilla by forfalt under Vietnamkrigen, men resterende bygninger er aktivt restaurert. Vi går rundt i det spennende området og får et innblikk i livet i keiserbyen.  Om ettermiddagen besøker vi Dong Ba-markedet hvor det selges alt fra nylaget mat, eksotiske frukter og grønnsaker, fersk fisk, klær og vesker - til luksusutgaven av de tradisjonelle kjegleformede Non Bai Tho-hattene. Inne i hatten ligger litt skjult, som om det var et vannmerke, et lite dikt eller fine bilder av Hué. Det er en opplevelse å gå rundt på markedet sammen med lokalbefolkningen og prute på prisen. Ofte kommer prisen ned med 20-30%, avhengig av hvor flink du er. Om kvelden spiser vi middag på en hyggelig lokal restaurant.

  Keiserbyen Hué
 • Dag 8: Den romantiske kolonibyen Dalat

  Om morgenen flyr vi til byen Dalat i høylandet. Her ses vakre franske kolonivillaer, og på de omkringliggende gårdene dyrkes blomster, jordbær, rødbeter, artisjokker og kaffe – i stedet for ris. I kolonitiden nærmest flyktet franskmennene opp hit, vekk fra sommerens høye temperaturer i lavlandet. Det ble derfor bygget mange sommervillaer her. I dag er feriehusene tilført vietnamesisk arkitektur, og Dalat er kjent som Vietnams mest romantiske by – et ettertraktet mål for bryllupsreiser. Vi nyter en nydelig lunsj på en lokal restaurant, innen vi innkvarteres for to netter på det eventyrlige 5-stjerners hotellet midt i byen. En opplevelse du sikkert aldri glemmer. Ettermiddagen er satt av til å nyte hotellets lekre omgivelser og fasiliteter.

  Dalat Palace Hotel

  Den romantiske kolonibyen Dalat
 • Dag 9: Bao Dais Sommerpalass

  På dagens utflukt opplever vi Dalats romantiske stemning med trær, hager, sjøer og blomster. Vi møter den vennlige lokalbefolkningen på det fargerike markedet med eksotiske frukter og grønnsaker, før vi fortsetter til Vietnams siste keiser Bao Dais (1913-97) sommerresidens som er holdt i den kongelige gule fargen. Huset var hjemsted for familien inntil de gikk i eksil i Frankrike i 1954. Før vi drar tilbake til hotellet besøker vi også Dalats vakre togstasjon som er en av verdens eldste og mest unike.
  Om ettermiddagen kan du hygge deg med en god bok i hotellets fredfylte hage - eller ønsker du kanskje å skjemme bort deg selv med hotellets berømte High Tea? Middagen nytes på en hyggelig lokal restaurant.

  Bao Dais Sommerpalass
 • Dag 10: Byrundtur i Ho Chi Minh City

  Etter cirka en time på innenriksfly når vi Vietnams største by, Ho Chi Minh City, som er fellesbetegnelsen for de sammenvokste byene Saigon og Cho Lon etter Vietnams gjenforening i 1975. Ho Chi Minh City er en eksplosjon av liv – en moderne millionby i konstant forandring. Skyskrapere, kjøpesentre, brede bulevarder, spor fra den franske kolonitiden, smarte designbutikker, templer, spennende restauranter og caféer blandet med en kaotisk vrimmel av kjøretøyer. Her fornemmer man for alvor forskjellen på Nord- og Sør-Vietnam. Det er vanskelig å ikke bli påvirket av byens vitalitet.  Etter ankomst drar vi på en spennende byrundtur, hvor vi passerer den katolske kirken Notre Dame og det forhenværende presidentpalasset, også kjent som Independence Palace, som ligger som et symbol på det gamle regimet. Via den elegante hovedgaten Le Loi Boulevard når vi museet for krigsforbrytelser. Museet handler primært om den amerikanske krigen, og for å forstå konteksten av krigen og dens ødeleggende innvirkning på vietnamesiske sivile, er det et viktig besøk. Det er veldig rørende og tankevekkende å se utstilte fotografier og våpen. Museet ønsker å advare mot alle krigers grusomheter. Etter lunsj på en lokal restaurant kikker vi inn i en liten fabrikk som lager lakkarbeider av høy kvalitet. Lakken fremstilles omhyggelig og er et resultat av en årelang tradisjon. Vietnamesiske kunstgjenstander i lakk regnes blant de mest raffinerte i verden. Vi bor 3 netter på et hotell med fantastisk beliggenhet i hjertet av byen - med stemningsfulle caféer og restauranter rett i nærheten.

  Rådhuset i Ho Chi Minh City

 • Dag 11: Tay Ninh og Cu Chi-tunellene

  Gled deg til en interessant heldagstur hvor vi kommer tett på en av Vietnams religioner, caodaisme, som har over 1 million tilhengere. I byen Tay Ninh overværer vi en gåtefull seremoni i sektens store tempel som er bygget i en av Asias mest usedvanlige stilarter. Som et fargerikt godteripalass er rokokko blandet med motiver fra den franske kirken, kinesiske templer og islamiske moskéer. Caodaisme er en kombinasjon av buddhisme, kristendom, taoisme og konfusianisme blandet med spiritisme. Fire ganger daglig kommer et par hundre tilhengere ikledt hvite kapper til bønn i tempelet hvor de sitter på gulvet i pene like rekker.  Deretter fortsetter vi til Cu Chi-tunnelene. I dag er det sparsomme beviser på de kampene og bombingene som fant sted under Vietnam-krigen. Graver vi dypere – tre til fire meter under jorden, finner vi tunnelnettverket med et over 250 kilometer tunnelsystem som strekker seg fra den sørvietnamesiske hovedstaden til den kambodsjanske grensen. Noen steder er det flere etasjer under jorden med feltsykehus, kjøkken, soverom, arsenaler osv. Tunnelene spilte en sentral rolle i krigen mot amerikanerne og ble brukt av motstandsbevegelsen som gjemmesteder og hemmelige passasjer, men også for å få frem våpen og andre forsyninger. De tusenvis av tonn oppgravd jord ble spredt rundt omkring så fienden ikke kunne finne inngangene. Noen få hundre meter av tunnelene er åpne for besøkende, hvor man kan bli med ned under jorden og få et inntrykk av livet i de lange gangene. Selv om du ikke har lyst til å bli med ned under jorden, er det interessant å lære om den geniale og modige motstandsaktiviteten. En opplevelsesrik dag hvor vi avslutter med sen middag på en lokal restaurant i Ho Chi Minh City.

  Tay Ninh og Cu Chi-tunellene
 • Dag 12: Fridag eller ekstrautflukt til Mekongdeltaet

  Ta en fridag til egne opplevelser i Ho Chi Minh City eller bli med på en eksotisk ekstrautflukt.

  Ekstrautflukt: Mekongdeltaet inkl. lunsj
  Flott heldagstur til Mekongdeltaets frodige landskap med rismarker, orkidéer, kokospalmer og områder fylt med tropiske frukter – alt omkranset av elver og kanaler. Det er en lise for sjelen å legge ut på en båttur på den mektige Mekongelven fra byen My Tho, mens vi nyter saftige tropiske frukter.  Den 4.500 kilometer lange elven renner gjennom både Kina, Myanmar, Laos, Kambodsja og Vietnam - før den når sitt utløp i Sør-Kinahavet. Det imponerende deltaet kalles ikke uten grunn for Vietnams spiskammer. Vår lunsjrestaurant ligger på en liten øy, og fra der vi går i land kjøres vi med små lastebiler, mens vi sitter på lasteplanet, på veien fram til restauranten. Kun det siste lille stykket går vi til fots. Etter lunsj drar vi i små sampan-båter inn og ut av de mange pittoreske kanalene. En flott dag i tropiske omgivelser.

  Fridag eller ekstrautflukt til Mekongdeltaet
 • Dag 13: Avskjed med Vietnam

  Formiddagen til fri disposisjon. Slapp av eller foreta de siste innkjøpene. Vi avslutter reisen i Vietnam med en sen lunsj på en stemningsfull lokal restaurant, før vi kjører til flyplassen for å ta kveldsfly via Dubai tilbake til Norge.

 • Dag 14: Hjemkomst

  Ankomst Norge midt på dagen.

Bildegalleri

Hoteller på reisen

Mithrin Hotel Halong 4*
Koselig hotell med direkte utsikt over Ha Long-bukten.  
Fasiliteter: Hotellet har utendørs svømmebasseng, solterrasse, sauna, treningsrom, tyrkisk bad, heis, hyggelig bar og restaurant. 

Rommene: De elegante 28 m2 store rommene har bad med dusj/badekar, toalett og hårføner. Rommene er hyggelig innredet med store vinduer, og er dessuten utstyrt med TV, minibar, aircondition, vannkoker, safe og gratis Wi-Fi.   


La Dolce Vita Hotel 4*
Populært hotell med perfekt beliggenhet i hjertet av Hanoi, bare få minutters gange til Hoan Kiem-sjøen. Det er et utvalg av butikker og restauranter rett i nærheten.

Fasiliteter: Restaurant, bar, treningsrom og heis.

Rommene: Deluxe-rommene er 28 m2 og har bad med badekar/dusj, toalett og hårføner. Alle rommene er smakfult innredet med TV, safe, minibar, vannkoker, aircondition og gratis Wi-Fi.


ÊMM Hotel Hué 3*
Dette hotellet i vakre farger har en fremragende beliggenhet i sentrum av Hué, bare 1,5 kilometer fra Dong Ba-markedet og 700 meter til Den Forbudte Lilla by. 

Fasiliteter: Utendørs svømmebasseng, hyggelig terrasse, bar, 2 restauranter og heis. 

Rommene: Alle rommene er romslige, lydisolerte og utstyrt med flisbelagte gulv, minibar, TV, vannkoker, aircondition, safe og gratis Wi-Fi, samt bad med dusj, toalett og hårføner. 


Dalat Palace Heritage Hotel 5* 
Gled deg til å bo på et av Asias beste luksushoteller med eleganse, fransk kolonisjarm og service i verdensklasse. Hotellet, som ble bygget i 1922, ligger i en privat park med en fremragende beliggenhet i hjertet av byen og nær Xuan Huong - en av Vietnams vakreste sjøer. I gåavstand ligger det fargerike lokale markedet, og det er bare 2 kilometer til Bao Dais sommerslott. Et unikt hotell med en uformell atmosfære. 
Fasiliteter: Med majestetisk utsikt over Xuan Huong-sjøen, har hotellet spa- og wellnessenter, tennisbane, flotte hage med terrasse, treningsrom, hyggelig bar, liten butikk og en prisvinnende fransk restaurant som tilbyr retter med delikate streif fra det vietnamesiske kjøkkenet. I Palace Club har du mulighet for å kjøpe snacks og eksotiske drinker - og her serveres også hotellets unike ”High Tea”. I baren er det jevnlig levende musikk. Det er ikke heis på hotellet, men rommene ligger i 1. og 2. etasje.

Rommene: Hotellets 43 varme og hyggelige rom er elegant innredet i fransk kolonistil med tregulv, utsmykkede møbler, franske dører fra gulv til tak og lysekroner. Vi innkvarteres i de 30 m2 store superior-rommene med fornemme bad, støpejernsbadekar og hårføner. Rommene er utstyrt med TV, minibar, safe, vannkoker, aircondition og gratis wifi. 


Saigon Hotel 3*
Pent storbyhotell med fantastisk beliggenhet i hjertet av Ho Chi Minh City, i gåavstand til de fleste severdigheter og til masse butikker, restauranter og caféer. Det er kun 750 meter til Notre Dame- katedralen.
Fasiliteter: Innbydende restaurant i 9. etasje innredet i en kombinasjon av moderne og klassisk vietnamesisk stil, og med panoramautsikt over byen og Saigon-elven. Hotellet har også en kaffebar som byr på lette måltider og forfriskninger. Dessuten har hotellet terrasse, bar, treningsrom og heis. 

Rommene: Moderne rom på 28m2 utstyrt med aircondition, vannkoker, minibar, TV, gratis Wi-Fi, safe og bad med badekar/dusj, toalett og hårføner.  
 

Prisoversikt

Dobbeltrom      kr 28 980
Enkeltrom kr 32 980

Prisene er pr. person.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Vietnam t/r med Emirates inkl. bagasje
- Tre innenriksfly i Vietnam inkl. bagasje
- Flyplasstransfer i Vietnam
- Busstransport i Vietnam
- To netter ved Ha Long-bukten på 4-stjerners hotell
- To netter i Hanoi på 4-stjerners hotell
- To netter i Hué på 4-stjerners hotell
- To netter i Dalat på 5-stjerners hotell med service i verdensklasse
- Tre netter i Ho Chi Minh City på 3-stjerners hotell
- 11 frokoster
- 6 lunsjer
- 5 middager
- Utflukter iht. program inkl. entréer
- Båttur i Ha Long-bukten og på Parfymefloden
- Cyclotur i Hanoi (sykkeltaxi)
- Engelsktalende lokalguide
- Erfaren norsk reiseleder fra Vista Travel

Ikke inkludert i prisen:
- Øvrige måltider og drikkevarer
- Tips
- Avbestillings- og reiseforsikring

Evt. tillegg pr. person:
Ekstrautflukt: Vanndukkeshow kr. 270
Ekstrautflukt: Mekong-deltaet inkl. lunsj kr. 470
Merk - ekstrautfluktene krever minst fem påmeldte for å gjennomføres.