Det beste av Jordan - Amman, Jerash, Petra og Dødehavet

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Jordan
 • Gyldig fra
  28-09-2020
 • Gyldig til
  06-10-2020
 • Varighet
  9 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  17.980,-
Jordan byr på severdigheter få land kan konkurrere med – fra den urbane hovedstaden Amman til UNESCO-vernende Petra og det verdenskjente Dødehavet, som ligger på klodens laveste punkt. Du kommer ikke til å bli skuffet over hva dette mangfoldige landet har å tilby. Jordans kultur har sin opprinnelse i den arabiske verdenen, men med betraktelig vestlig innflytelse. Det historiske landet grenser til hele tre kontinenter fra oldtiden – her skjuler det seg skatter fra antikken og vi utforsker de mest interessante kulturminnene gjennom vår reise i det magiske landet. Bli med på tur og gå i Moses’ og dronningen av Sabas fotspor. Dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Høydepunkter:
 • Den tidligere romerske byen Jerash
 • Jordans hovedstad Amman
 • Mosaikkartet i Madaba
 • Nebo-fjellet hvor Moses skuet utover «Det lovede land»
 • Den ikoniske Wadi Rum-ørkenen
 • UNESCO-vernede Petra
 • Bethany-regionen hvor Jesus ble døpt
 • Dødehavet, som ligger 400 meter under havets overflate

Program

Dag 1, mandag 28. september 
Oslo – Amman

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med Lufthansa via Frankfurt til Amman, hvor vi lander om natten kl. 02.10. Ved ankomst blir vi møtt av vår engelsktalende guide. Vi kjører til vårt førsteklasses hotell The Sanrock og sjekker inn. 

Dag 2, tirsdag 29. september
Amman – Jerash – Ajloun – Amman

Etter frokost kjører vi nordover til Jerash – en av verdens best bevarte romerske byer. I antikkens dager hadde byen det greske navnet Gerasa og var en del av Dekapolis, også kalt Østens Pompeii. Jerash var en viktig by i den romerske Levanten og et stoppested for karavanene som kom fra Silkeveien med varer på vei til Roma. Kriger og jordskjelv førte senere til store ødeleggelser og byen var lenge delvis begravd, inntil de arkeologiske utgravningene begynte i 1806. Jerash er i dag Jordans mest besøkte turistmål etter Petra, som vi skal oppleve senere på turen. 
Vi fortsetter til Ajloun Castle (også kjent som Qal’at Ar-Rabad). Slottet ble bygget i 1184 av ’Izz ad-Din Usama bin Munqidh, en av Saladins generaler, som er kjent for å ha beseiret korsfarerne i 1187. Dette er et flott eksempel på islamsk arkitektur; festningen dominerte i sin tid en stor strekning av den nordlige Jordan-dalen, samt dens mange krysninger. 
Etter utflukten reiser vi tilbake til Amman og spiser en hyggelig velkomstmiddag sammen. (F, M)

Dag 3, onsdag 30. september
Amman – Ørkenutflukt – Amman

Om morgenen setter vi kursen mot Azraq. Her besøker vi ørkenslott; vakre eksempler på både tidlig islamsk kunst og arkitektur. Slottene vitner om en fascinerende tid i landets rike historie. Qusayr Amra står oppført på UNESCOs verdensarvliste, mens det svarte basaltfortet Azraq, har vært i kontinuerlig bruk siden romertiden og var hovedkvarteret til Lawrence of Arabia. 
Vi reiser tilbake til hovedstaden og blir med på en byrundtur, her oppdager vi det historiske Citadel-området, som ligger på en av de høyeste åsene i Amman. Her ser vi blant annet Hercules-tempelet, Umayyad-palasset, en bysantinsk kirke, samt det romerske amfiteateret som har hele seks tusen sitteplasser og brukes til kulturelle arrangementer den dag i dag. Rundturen avsluttes med en tur til bydelen Al-Balad – her kan man virkelig føle på byens puls når man spaserer forbi butikker, restauranter og interessante, historiske plasser.
Etter en opplevelsesrik dag kjører vi tilbake til hotellet. Vi slapper av og har tid til å fordøye alle inntrykk, før vi spiser en god middag sammen. (F, M)

Dag 4, torsdag 1. oktober
Amman – Madaba – Kerak – Dana – Wadi Rum

Like sør for Amman skal vi besøke «Mosaikbyen» Madaba, en av Jordans største kristne bosettinger. Her ser vi det store mosaikkartet fra 500-tallet, som består av to millioner fargede stener og skildrer Jerusalem og Det hellige land. 
Neste stopp på programmet er det historiske Nebo-fjellet, hvor Moses skuet utover «Det lovede land» etter sin førti år lange ørkenvandring. Det var også her Moses ble sett for siste gang, fjellet regnes derfor som hans gravsted. I dag er dette et av de mest ærverdige og hellige stedene i Jordan. Er himmelen klar kan vi se helt til Jerusalem, Jeriko og Betlehem herifra, på den andre siden av Dødehavet. 
Vi kjører så sørover langs den fem tusen år gamle Kongeveien – en spektakulær rute som tar oss med gjennom et dramatisk dallandskap. Vi gjør et kort stopp ved Mujib-dammen og fortsetter til Kerak hvor vi besøker Korsfarer-slottet, som var hovedstaden i Moabs bibelske kongerike. Slottet er et av de best bevarte av sitt slag i dette området. 
Turen går videre til Dana naturreservat, det største i Jordan. Naturreservatets skjønnhet ligger i de dramatiske steinformasjonene, dype daler og stadig skiftende ørkenfarger. Her blir vi med på en 2-timers vandretur. Stien tar oss over landsbyen, forbi hager og lokale håndverksverksteder. Vi får møte områdets innbyggere, se autentisk ottomansk arkitektur og lære om Danas rike historie. 
Etter turen kjører vi mot Wadi Rum-ørkenen – et overveldende og tidløst sted, nesten uberørt av menneskeheten. Her er det været og vinden som har skåret ut de imponerende, enorme skyskraperne i form av fjell og klipper. Området har flere ganger blitt brukt som bakteppe for Hollywood filmer med handling om planeten Mars, som blant annet The Red Planet, The Maritan og Prometheus. 
Vi blir servert et tradisjonelt måltid kalt Zarb (kjøtt og grønnsaker tilberedt i en ovn under jorden). Under stjernehimmelen nyter vi roen rundt bålet, og lytter til beduinenes historier, som har blitt gjenfortalt i flere generasjoner. Vi overnatter på Mazayen Rum Camp. (F, M)

Dag 5, fredag 2. oktober
Wadi Rum – Petra

Tidlig morgen nyter vi en to timers kjøretur med 4×4 Jeep for å utforske de mest spennende stedene i Wadi Rum. Vår norske reiseleder som er lommekjent, vil blant annet fortelle oss om Lawrence of Arabia som ble delvis filmet nettopp her.
Deretter setter vi kursen mot Petra. Her skal vi oppleve et av de største høydepunktene på Jordanreisen; den antikke hovedstaden Petra, et av verdens syv nye underverker. Klippebyen ble hugget ut i det massive røde fjellet for mer enn to tusen år siden. På den tiden kontrollerte innbyggerne, nabateerne, karavaneveien og handelen i området. Dette gjorde Petra til et viktig veikryss for silke, krydder og andre varer som knyttet Kina, India og Sør-Arabia med Egypt, Syria, Hellas og Roma. Fra samme tid stammer mesteparten av Petras praktfulle templer, gravgrotter, bosteder, teater og palasser. Den UNESCO-vernede byen og den hemmelige veien inn, kalt Siq, var i over seks hundre år glemt og gjemt, inntil 1812 da en sveitsisk eventyrer gjenoppdaget byen. 
Her skal vi bo på The Old Village Hotel & Resort i to netter. (F, M)

Dag 6, lørdag 3. oktober
Petra

Når det kommer til Petra er ingen klisje stor nok – byen kan ikke beskrives med ord, den må rett og slett oppleves. Etter en fottur eller en ridetur på hest gjennom Siq, besøker vi flere attraksjoner som det romerske teatret, de kongelige gravene, Qaser Al Bint-tempelet og kirken. Vi returnerer til hotellet med sterke inntrykk som vi kan dele med hverandre, mens vi spiser middag. (F, M)

Dag 7, søndag 4. oktober
Petra – Bethany – Dødehavet

Etter frokost kjører vi til et av de laveste punktene på jorden, hele fire hundre meter under havnivå. Her besøker vi et av de viktigste arkeologiske funnene i det moderne Jordan. Bosetningen og Bethany-regionen hvor Jesus ble døpt, har vært kjent fra Bibelen og tekster fra middelalderen. 
Deretter drar vi videre til vårt førsteklasses hotell Holiday Inn Resort Dead Sea. Dødehavet har fått sitt navn fordi saltinnholdet er så høyt at det neste ikke finnes liv her. I alminnelig havvann er saltinnholdet rundt 3,5%, mens i Dødehavet ligger det på rundt 30%. Området er populært for helsereiser og en «svømmetur» i Dødehavet anbefales på det sterkeste – opplev den unike følelsen av å flyte i det mineralrike vannet. Glem ikke å lage deg en ansiktsmaske av gjørmen som du finner på havbunnen. Du kan også nyte spabehandlinger på hotellet. (F, M)

Dag 8, mandag 5. oktober
Dødehavet

I dag kan man gjøre akkurat det en selv ønsker eller dra på en utflukt. Ta livet med ro på hotellets private strand eller les en god bok ved bassenget. God mat og drikke kan nytes på hotellets restauranter og barer gjennom dagen, og kanskje det frister med enda en spabehandling?
På kvelden møtes vi gode og uthvilte til en hyggelig avskjedsmiddag. (F, M)

Dag 9, tirsdag 6. oktober
Dødehavet – Amman – Oslo

Tid for hjemreise. Vi kjører nordover mot flyplassen i Amman, derifra flyr vi med Austrian Airlines via Wien til Oslo. Ankomst Oslo lufthavn kl. 22.55. (F)

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Reiseleder
Bente Sandal-Aasen

Bente Sandal-Aasen er utdannet pedagog og er svært kunnskapsrik innen sitt felt. Hun har lang internasjonal erfaring og har blant annet jobbet som spesialist for INEE – et globalt nettverk av internasjonale organisasjoner som arbeider for å sikre menneskers rett til livskvalitet, trygghet og utdanning i krig, konflikt og katastrofer. Hun har bidratt på en rekke prosjekter hvor mennesker i krisesituasjoner står i fokus, spesielt barn og mindreårige i land som Kambodsja, India, Nepal, Myanmar, Bangladesh Jordan og Sri Lanka – hun har bred reiseerfaring i disse landene og var bosatt i Jordan i over et år. Bente har et sterkt ønske om at norske turister skal få et positivt bilde av landene hun har arbeidet i.
Våre hoteller

The Sanrock Hotel, Amman
Stilrent og moderne hotell med to restauranter, en bar og en terrasse hvor du kan nyte mat og drikke på varme dager. Alle rommene har en egen minibar, klimaanlegg, trådløst internett og TV, samt et lite kjøleskap. Det firestjernede hotellet ble nylig renovert i 2018. 

Mazayen Rum Camp, Wadi Rum
Bo som en ekte beduin i denne sjarmerende camp-leiren. Rommene, eller teltene om du vil, er moderne innredet med arabesk dekorative detaljer, klimaanlegg og eget bad. På hotellets restaurant får man servert tradisjonelle og lokale matretter, men også et utvalg av internasjonale favoritter.

The Old Village Hotel & Resort, Petra
Hotellet tilbyr tradisjonelle rom med moderne fasiliteter. Her har man blant annet klimaanlegg, trådløst internett, TV og minibar. Rommene her i likhet med Dana Hotel, var en gang bebodd av lokalbefolkningen. Restauranten serverer frokost, lunsj og middag. I tillegg finnes det et innendørs svømmebasseng og badstue for avslapping. 

Holiday Inn Resort Dead Sea, Dødehavet
Luksuriøst femstjerners hotell med privat strand ved Dødehavets bredder. Hotellet har et stort bassengområde, restauranter og barer. De romslige rommene er innredet i lyse farger og har balkong med utsikt til Dødehavet eller fjellet. I tillegg har man tilgang til gratis minibar, TV og klimaanlegg.
Pris
Pr. person i delt dobbeltromkr 17 980
Enkeltromkr 22 650
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Amman t/r med Lufthansa og Austrian Airways (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 1480 pr. november 2019)
 • Åtte netter på førsteklasses hotell med frokost
 • Syv middager
 • All transport iht. program
 • Visum til Jordan
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Kunnskapsrik norsk reiseleder fra Vista Travel
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Pass og visum 
Norske statsborgere trenger visum for reise til Jordan. Visumet er inkludert i prisen og ordnes ved ankomst på flyplassen i Amman. Israelsk stempel i passet må ikke forekomme, reisende risikerer å bli avvist ved ankomst dersom reisedokumentet inneholder dette. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. november 2019.