Sør-Kina med Shanghai, Guilin og elvecruise på Yangtse

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kina
 • Gyldig fra
  19-09-2019
 • Gyldig til
  30-09-2019
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 31.640,-
Reisen gjennom det sørlige Kina byr på noen av de største attraksjonene Midtens Rike kan by på. Vi får oppleve Guilin-provinsens storslåtte natur, elvecruise på mektige Yangtse, De tre kløfter-demningen og kontrastenes by Shanghai.

Høydepunkter:
 • Shanghai – kontrastenes by
 • Jadebuddhaens tempel i Shanghai
 • Den vakre Yu Yuan-hagen i Shanghai
 • Guilin med sitt særegne landskap
 • Båttur på Li-floden
 • Chongqing - en av Kinas største byer
 • Elvecruise på Yangtse
 • Tre kløfter demningen – et ingeniør­messig mesterverk

Program

Dag 1, torsdag 19. september
Oslo – Helsinki – Shanghai

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen og sammen flyr vi med Finnair via Helsinki til Shanghai.

Dag 2, fredag 20. september
Shanghai

Vi lander i Shanghai tidlig om morgenen lokal tid. Buss til hotellet hvor vi sjekker inn, spiser frokost og får hvile noen timer. Om ettermiddagen skal på byrundtur og besøke Shanghai museum, et imponerende museum for kinesisk kunst og kulturhistorie. Tilbake på hotellet samles vi til te og et kort velkomstmøte hvor reiseleder tar oss gjennom de kommende dagers opplevelser. Resten av dagen og kvelden er til egen disposisjon. (F)

Dag 3, lørdag 21. september
Shanghai

I dag skal vi oppleve mer av Shanghai. Først på programmet står Jadebuddhaenes tempel, berømt for sine to Buddhafigurer i jade. Templet ble grunnlagt i 1911 og i dag bor det omkring sytti munker her. Videre til Yu Yuan-hagen som ligger nord i den gamle bydelen. Yu Yuan er et vakkert eksempel på Ming-dynastiets hagearkitektur fra det 16. århundre. Etter lunsj tar vi turen til byens forretningsdistrikt, Pudong, hvor vi blant annet kan handle silkeprodukter. Om kvelden blir det en kort seilas på Huang-elven. (F, L)

Dag 4, søndag 22. september
Shanghai – Guilin

Etter frokost kjører vi til flyplassen for å fly til Guilin, kanskje en av Kinas vakreste byer. Stedet kjennetegnes av irrgrønne, sukkertopplignende fjellformasjoner, som stikker opp mellom frodige rismarker og teplantasjer. Grunnfjellet er sterkt kalkholdig og tallrike grotter har blitt formet av naturen gjennom millioner av år. Selv om byen har over en million innbygger, har den en småby-følelse. Her kommer vi nær dagliglivet til den jevne kineser, samt opplever flere av landets mange minoriteter. 
Fra flyplassen i Guilin drar vi direkte på en byrundtur som blant annet inkluderer et besøk til Elefantsnabelfjellet og Den røde fløytegrotten, som en gang hadde en underjordisk elv. I dag er elven tørrlagt og grotten har en maksimaldybde på 240 meter. Her er det utallige stalaktitter og stalagmitter, som er med på å gi grotten en helt spesiell stemning.
Vi sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til fri disposisjon. (F)

Dag 5, mandag 23. september
Cruise på Li-elven

I dag skal vi seile på Li-elven fra Guilin til Yangshuo. Turen tar cirka fem timer. Dette er en fantastisk måte å oppleve områdets særegne og åndeløst vakre landskap på. Fra skipets soldekk eller salong ser vi byer og landsbyer passere i sakte film. Langs elven utspiller lokalbefolkningens liv seg. Her vasker man tøy, bader og fisker. Fuglelivet langs elven er også unikt og en stor opplevelse for naturinteresserte. Vi spiser lunsj om bord. Om ettermiddagen kommer vi til Yangshuo. Her sjekker vi inn på vårt hotell og spiser felles middag. (F, L, M)

Dag 6, tirsdag 24. september 
Yangshuo

Yangshuo er betydelig mindre enn Guilin, men har som Guilin oppnådd stor popularitet på grunn av områdets unike og betagende landskap. Hit kommer både kinesiske og utenlandske besøkende. Yangshuo byr på tallrike hoteller, forretninger og restauranter og er et hyggelig sted å rusle rundt. Her er mindre trafikk og en populær aktivitet er å leie sykkel for å sykle rundt i området utenfor byen. Vi skal ut på elverafting med bambusflåter og besøker også den kjente Sølvgrotten, som ligger atten kilometer utenfor byen. Formasjonene med stalaktitter og stalagmitter er imponerende og trolske, noe som forsterkes av en belysning i ulike farger. Grotten er romslig og kjølig, noe som er en deilig avveksling fra varmen utenfor (gjennomsnittstemperaturen i Yangshuo i september er 25–30 grader). (F)

Dag 7, onsdag 25. september
Yangshuo – Guilin – Chongqing

Vi sjekker ut av hotellet i Yangshuo og kjører med buss tilbake til flyplassen i Guilin. Ved 13-tiden flyr vi direkte til Chongqing, som med sine forsteder har rundt 30 millioner innbyggere og er en av verdenes største byer. Chongqing er blant annet kjent for sin zoologiske hage med flere pandaer. Avhengig av hvor lang tid det tar før vi kommer ut av flyplassen, legger vi eventuelt turen via den zoologiske hage for å se pandaene. Vi spiser middag på en hyggelig restaurant, før vi kjører til havnen hvor MS Victoria Katarina venter. Skipet kaster loss kl. 21.00 og vårt cruise på Kinas største elv begynner. (F, M)

Dag 8, torsdag 26. september
Elvecruise på Yangtse

Er du en morgenfugl og har lyst på litt aktivitet kan du være med på en tai chi-klasse, en bevegelsesform som er kjent for å virke positivt inn på kroppens balanse, fleksibilitet og blodtrykk. Etter frokost legger vi til nær Fengdu hvor du kan være med på en valgfri utflukt til «Spøkelsesbyen», kjent for sine mange skulpturer av djevler og gjenferd på Mingshan-fjellet. Ettermiddagens høydepunkt er utflukten til Shibaozhai-templet, kjent for sin tolv etasjers høye trepagoda, som har fått tilnavnet Yangtses perle. Pagodaen dateres tilbake til 1545 og er et vakkert syn der den troner på en høy klippe over elven. (F, L, M)

Dag 9, fredag 27. september
Elvecruise på Yangtse

I dag seiler vi gjennom det som er den mest naturskjønne delen av Yangtse, hvor elven presser seg gjennom en serie høye åskammer, kjent som De tre kløfter. Men før vi kommer så langt kan de som vil bli med på en valgfri utflukt til Den hvite keisers by, et eldgammelt tempelkompleks som ligger idyllisk til på en fjelltopp. Komplekset nås via tre hundre trappetrinn og byr på en fantastisk utsikt over det nærliggende landskapet. 
Om formiddagen seiler vi videre, gjennom det som regnes som cruiset høydepunkt; De tre kløfter – bestående av Qutang-, Wu-og Xiling-kløften. Wu-kløften er den lengste, hele 45 kilometer og byr på et dramatisk landskap med høye, smale klipper. Herfra blir det utflukt til den femten kilometer lange sideelven som renner forbi byen Qingshi, Feifeng-toppen og de trolske dalene i Wushan-fjellene. (F, L, M)

Dag 10, lørdag 28. september
Tre kløfter-demningen – Yichang – Shanghai

Ved frokosttider kommer vi fram til den imponerende Tre kløfter-demningen, som er 101 meter høy og 2309 meter lang. Anlegget, bestående av en av verdens største demninger og vannkraftverk, åpnet i 2006 etter en byggeperiode på ti år. For å gi plass til demningen og den økte vannstanden i elven, har både den omkringliggende natur og befolkning i området måttet vike. Flere mindre byer er flyttet og landsbyer hvor befolkningen ble tvunget til å flytte, ligger i dag som spøkelsesbyer under vann. I tillegg til kraftproduksjon er målet med anlegget å hindre de årlige oversvømmelsene langs Yangtse-elva. 
Vi sier farvel til skipet etter frokost og går i land for å få en omvisning på anlegget. Det tilbys i tillegg en valgfri utflukt til den nylig ferdigstilte skipsheisen, som er verdens største av sitt slag. Fra demningen kjører vi med buss til Yichang, og fortsetter med fly til Shanghai om formiddagen. Vi bor de to siste nettene av turen på hotell i Shanghai. (F)

Dag 11, søndag 29. september
Shanghai og Suzhou

Shanghai, en pulserende millionby, er et senter for kinesisk utenrikshandel. Under keisertiden på 1800- og 1900-tallet bodde det 60 000 utlendinger her, de fleste langs den elegante elvepromenaden The Bund. Etter Maos maktovertagelse ble «de fremmede djevler» kastet ut, men mange kom tilbake igjen da Kina innførte sin form for markedsøkonomi på 1990-tallet. 
Du kan velge å utforske Shanghai på egen hånd eller bli med på en valgfri heldagsutflukt til den vakre hage- og silkebyen Suzhou. 
Suzhou er gjennomskåret av kanaler og kalles Østens Venezia. Den er også utgangspunktet for den såkalte Keiserkanalen, som er seilbar helt til Beijing. Byen er ellers kjent for sine vakre hager og på den valgfrie utflukten skal vi  besøke hagen med det noe snodige navnet «Den ydmyke administrators hage». Den er byens største og av mange sett på som den vakreste i hele Sør-Kina. Denne, og flere av byens andre hager, står på UNESCOs verdensarvliste. Deretter besøker vi en silkefabrikk og lærer mer om silkeproduksjonen, som er helt sentral i denne byen. Her er det også vakre silkeprodukter å få kjøpt. Lunsj i Suzhou er inkludert i utfluktsprisen. NB: Turen må bestilles sammen med reisen og krever minimum 15 personer. 
Om kvelden samles vi til avskjedsmiddag på en restaurant i gangavstand fra hotellet. (F, M)

Dag 12, mandag 30. september
Shanghai – Helsinki – Oslo

I dag er det grytidlig opp for å reise til flyplassen. Vi flyr med Finnair fra Shanghai til Helsinki og derfra videre til Oslo med ankomst om ettermiddagen samme dag.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
MS Victoria Katarina 4*+
Rederi: Victoria Cruises
Byggeår: 2004, renovert i 2014
Lengde: 98,6 m
Passasjerer: 264
 
Elegant førsteklasseskip med fire passasjerdekk. Spisesal og en á la carte restaurant, lobby, salonger, barer, treningsrom, mini-spa, forelesningssaler, bibliotek og soldekk. Både frokost, lunsj og middag serveres som buffeter og byr på både vestlige og kinesiske retter. Forelesninger om kinesisk historie og kultur på engelsk, underholdning og tai chi-klasser.
Våre lugarer ligger på Promenade Deck og Bridge Deck. Alle lugarer er utvendige og har to separate senger (som ikke kan settes sammen), balkong, bad med dusj og badekar,  TV, minibar, safe, aircondition og internettilgang. 

Pris 
Promenade Deckkr 31 640
Bridge Deck*kr 32 350 
Prisene pr. person i delt dobbeltrom/-lugar. 
Enkeltlugar** 
Promenade Deckkr 37 990
Bridge Deckkr 39 290
** Dobbeltrom/-lugar brukt som enkelt­rom/lugar. NB: Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar. 
 
* Lugarene på Bridge Deck inkluderer følgende ekstraservice:
 • Fruktkurv ved ankomst
 • Tilgang til Executive lounge med gratis mineralvann, juice, kaffe og te
 • Happy Hour en time før middag hver dag i Executive Lounge (husets vin, øl, mineralvann)
 • Valg mellom to restauranter (Main Dynasty Dining Room og A la carte restauranten
 • Husets vin, øl og mineralvann til middag
 • Gratis Internett i Executive Lounge og lobbyen
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Shanghai t/r med Finnair (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Fly Shanghai–Guilin, Guilin–Chongqing og Yichang–Shanghai
 • Flyskatter (kr 2840 pr. des. 2018)
 • Transport mellom flyplass, hotell og skip
 • Syv netter på førsteklasses hotell (2+2 netter i Shanghai, 1 natt i Guilin, 2 netter i Yangshuo)
 • Tre netters cruise med MS Victoria Katarina
 • Måltider iht. program
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Utflukt til Shibaozhai, Goddess stream og Tre kløfter-demningen ila.  cruiset
 • Dagscruise på Li-elven fra Guilin til Yangshuo
 • Tips til mannskapet på elvecruiset
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Visum til Kina
 • Valgfrie utflukter på Yangtse-cruiset (bestilles og betales om bord)
 • Heldagsutflukt til Suzhou: kr 830 pr. person inkludert lunsj. Må bestilles samtidig som reisen
 • Tips til lokale guider og sjåfører 
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Kina. Vi sender informasjon om hvordan du kan søke om visum i god tid før avreise. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Det kreves personlig oppmøte ved Den kinesiske ambassaden når man søker om visum. 
Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. desember 2018.