Opplev Japan - fra storbyene Tokyo og Osaka til Kyotos kulturskatter

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Japan
 • Gyldig fra
  29-09-2019
 • Gyldig til
  09-10-2019
 • Varighet
  11 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  32.675,-
Japan er landet hvor eldgamle tradisjoner og det moderne liv har smeltet sammen som om det var det mest naturlige i verden. Selv om Japan er et moderne samfunn, byr en rundreise på mange muligheter til å bli kjent med landets tradisjonelle kultur, spennende historie og slående vakre landskaper. På denne turen opplever vi både hypermoderne storbyer og fjerntliggende landsbyer med tradisjoner og minnesmerker fra fjerne tider. Vi skal også prøve vakre kimonoer, lære om tradisjonell teseremoni og prøve oss som sushi-kokker.

Høydepunkter:
 • Fjellbyen Takayama i de Japanske alper
 • Kulturbyen Kyoto
 • Kanazawa med sitt vakre Chaya-distrikt
 • Sushi-klasse på Uemori Sushi School
 • Ekte japansk teseremoni
 • Kimono-opplevelse
 • Hiroshima 
 • Storbyene Tokyo og Osaka

Program

Dag 1, søndag 29. september 
Oslo – Tokyo 

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn midt på dagen. Avreise med Finnair via Helsinki med ankomst Tokyo neste dag. 

Dag 2, mandag 30. september
Tokyo 

Vi lander i Tokyo på morgenen og blir møtt av vår engelsktalende lokalguide. Buss til hotellet hvor vi sjekker inn og har formiddagen til å hvile. Klokken 13 møtes vi til lunsj og drar så ut på en tre-timers byrundtur. Vi kjører til Omotesando- og Harajuku-distriktet, hvor vi besøker shintohelligdom Meiji og den nydelige parken som omgir tempelkomplekset. Det blir også et besøk i Tokyos rådhus, som med sine 243 meter er en av Tokyos høyeste bygninger. Bygget har to tårn, hver med et observasjonsdekk 202 meter over bakken. Vi besøker ett av de to tårnene hvor man under de rette værforhold kan se landemerker som Mount Fuji og flere av byens signalbygg. Deretter kjører vi over plassen foran keiserens hovedpalass og ser den flott Nijubashi-broen som leder inn til palassets indre gemakker. På vei tilbake til hotellet passerer vi det fasjonable shoppingområdet Ginza.
Middag for egen regning. (L)

Dag 3, tirsdag 1. oktober 
Tokyo

Etter frokost skal vi gjøre oss ytterligere kjent med Tokyo. Det blir besøk i Sensoji-tempelet, en femetasjes pagode som er Tokyos eldste buddhisttempel og et av landets mest besøkte spirituelle steder. Opptil tempelområdet ligger den populære Nakamise-gaten, en handlegate som i århundrer har tilbudt tempelbesøkende en stor variasjon av tradisjonelle suvenirer og lokale matretter. Vi spaserer litt i området og spiser lunsj før vi blir invitert inn i et tehus. Her får vi oppleve en ekte japansk teseremoni, en tradisjon som går flere hundre år tilbake i tid og som fremdeles praktiseres. Dette er en helt spesiell opplevelse som går langt utover det å drikke te. Retur til hotellet om ettermiddagen og resten av dagen til egen disposisjon. (F, L)

Dag 4, onsdag 2. oktober 
Tokyo – Mont Fuji – Takayama

Vi sier farvel til Tokyo og setter kursen vestover. I Fujikawaguchiko gjør vi et kort stopp for å nyte utsikten til det ikoniske Fuji-fjellet, eller Fuji-san som fjellet heter på japansk. Det nesten 3800 meter høye fjellet regnes i japansk kultur som mytisk, og er et stadig tilbakevendende tema i kunst, litteratur og musikk. 
Dagens mål er den populære fjellbyen Takayama, hvor vi ankommer om ettermiddagen. Takayama (offisielt kjent som Hida Takayama) ligger i hjertet av det som kalles De japanske alper, og er uten tvil en av Japans hyggeligste byer. Sentrum av byen kan dateres tilbake til slutten av 1600-tallet og byr på en mengde spennende templer, gallerier og museer, samt flere tradisjonelle gjestehus fra Meiji-perioden. Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet. Dette må regnes som den japanske landsbygd og vi anbefaler en spasertur i sentrum av byen og gjennom den pittoreske Sanmachi-gaten før du tar kvelden. (F, L, M)

Dag 5, torsdag 3. oktober
Takayama – Shirakawa - Kanazawa

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og spaserer til byens utendørsmarked. Vi vandrer videre i den gamle bydelen hvor vi blant annet ser det tidligere guvernørpalasset, Takayama Jinya. 
Fra Takayama kjører vi til Shirakawa-go, et fjellandskap med flere tradisjonelle, gårdshus med tykke halmtak, en byggestil kjent som gassho-zukuri. Disse husene står på UNESCOs verdensarvliste og finnes hovedsakelig i landsbyene Ogimachi, Suganuma og Ainokura. Vi får en kort sightseeing og ser nærmere på husene før turen går videre til Kanazawa, hvor vi skal bo en natt. (F, L)

Dag 6, fredag 4. oktober
Kanazawa – Kyoto

Kanazawa er et svært populært reisemål for japanere. Byen er en historisk juvel, med vakkert restaurerte samurai- og geisha-distrikter, inntagende templer, tallrike museer, et spennende marked og en praktfull slottshage (Kenroku-en) fra 1600-tallet. I Kanazawa spiser man også svært godt, spesielt sjømat, da byen ligger mellom to ulike havstrømmer som gir grunnlag for et godt fiske. På byrundturen besøker vi det inntagende Kanazawa-slottet bygget i tre og omgitt av en flott park. Slottet har en lang historie, og har brent ned og blitt bygd opp og er utvidet flere ganger. Det vi ser i dag er i stor grad en rekonstruksjon av hvordan slottet så ut på 1850-tallet. Vi besøker også Kenroku-en hagen som ligger nær slottet, og som er klassifisert som én av Japans tre vakreste hager. Det blir også tid til et fotostopp i det vakre Higashi-chaya området – byens største tehus-område. Etter lunsj fortsetter vi vår reise til Kyoto hvor vi ankommer tidlig kveld. (F, L)

Dag 7, lørdag 5. oktober
Kyoto

På dagens heldagsrundtur i Kyoto skal vi utforske japansk kultur og tradisjoner nærmere. Kyoto var Japans hovedstad fra 794 til 1868 og anses for å være landets uoffisielle kulturhovedstad da storparten av landets kulturarv finnes her. Vi starter med et besøk til shinto-helligdommen Fushimi-Inari, bestående av mer enn ti tusen porter som står på rekke og rad ved foten av det 233 m høye fjellet Inari. Videre skal vi besøke Den gylne paviljong (Kinkaku-ji), som er et Zen-Buddhist tempel og et av de mest populære bygg i Japan. Ved lunsjtider skal vi til Umemori Sushi School, kanskje Kyotos mest kjente sushi-skole. Her skal vi lære å lage sushi, en av Japans mange tradisjonsrike matretter som har utviklet seg gjennom flere hundre år og som er mye mer enn rå fisk og ris. 
Etter sushi-skolen besøker vi Kyotos mest kjente geisha-distrikt, Gion, hvor butikker, restauranter og tehus ligger side om side. I tehusene underholder geishaer og maikoer (geishalærlinger). Vi skal besøke et kimonohus hvor vi får høre mer om, samt bli iført, en av de forseggjorte kimonoene. Kimono er en tradisjonell japansk klesdrakt, vanligvis laget av silke. Tidligere var dette et hverdagsplagg, i dag blir det først og fremst brukt som et festplagg, på linje med våre bunader. Menn og kvinner bruker ulike typer kimonos, mennene bruker en type som kalles «hakama», mens kvinnene kan velge mellom en «furisode» som er en fargerik kimono med lengre ermer, eller en «homongi» som vanligvis er mer dempet i forhold til farger og form. Å kle på seg en kimono er en opplevelse i seg selv, og krever, i alle fall for den ukyndige, en egen påklederske. Før ettermiddagen er omme er vi alle japanere, fra innerst til ytterst. (F, L)

Dag 8, søndag 6. oktober
Kyoto – Hiroshima

Etter frokost er vi klare for nye eventyr, nemlig hurtigtoget Shinkansen, som skal ta oss fra Kyoto til Hiroshima (ca. 350 km) på kun 95 minutter.
Den 6. august 1945 ble Hiroshima lagt i ruiner og mer enn 100 000 mennesker ble drept da verdens første atombombe ble sprengt over byen. I dag minner en enkel, kuppelformet ruinbygning om de enorme ødeleggelsene bomben forårsaket. Like ved ligger fredsparken med en fredsflamme som først vil bli slukket når verdens siste atomvåpen er destruert. Vi besøker parken og Fredsmuseet, som viser hva som skjedde på denne grufulle dagen. I dag er Hiroshima fullstendig gjenoppbygd med brede avenyer og en velorganisert bebyggelse. På ettermiddagen tar vi fergen til øya Itsukushima for å se den navngjetne Shinto helligdommen. Retur til Hiroshima for innsjekking på hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon. (F, L)

Dag 9, mandag 7. oktober
Hiroshima – Kurashiki – Himeji – Osaka

Rundreisen vår fortsetter til Kurashiki, en by som er kjent for sitt historiske Bikan-kvartal – et levende historisk område med hus og forretninger fra landets Edo- and Meiji-perioder. Byen fikk et økonomisk oppsving på 1600-tallet gjennom handelen med sukker og ris. Velstanden ser ut til å ha hatt en varig effekt på Kurashiki som er kåret til Japans mest pittoreske by på grunn av sitt vakre landskap og flotte arkitektur.
Etter et kort stopp i Kurashiki fortsetter vi til Himeji, hvis største severdighet er en over fire hundre år gammel hvit festning. Dette monumentale bygget, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger nydelig til og har på magisk vis overlevd både krig og jordskjelv. Vi får en kort byrundtur til fots og besøker festningen. Lunsj spiser vi på et sake-bryggeri, hvor vi også får smake denne særegne drikken. Sake er en japansk alkoholholdig drikk, brygget av polert ris, som har en fremstillingsprosess som ligner ølbrygging. 
Turen går så videre til Osaka hvor vi ankommer sent om ettermiddagen. Kvelden til egen disposisjon. (F, L)

Dag 10, tirsdag 8. oktober
Osaka

Osaka er Japans tredje største by og er blant Japans viktigste industriområder og havner. Historisk sett har Osaka vært den kommersielle hovedstaden i Japan. I dag utgjøre de tre storbyene Osaka, Kobe og Kyoto byregionen Keihanshin med 17,4 millioner innbyggere, hvor Osaka er den viktigste av de tre.
Osaka er en by med høy puls og mye som skjer. Byen gjennomskjæres av flere elver og kjennetegnes ellers av fargerike lamper og reklameplakater. Etter frokost legger vi ut på en halvdags byrundtur med buss og til fots. Vi besøker Dotonbori, som er området for byens kultur- og underholdningsliv, samt den fargerike bydelen Shinsekai, etablert i 1912 etter modell av New York og Paris. 
Resten av dagen er til fri disposisjon. Osaka har et av verdens beste akvarier hvor man kan oppleve kjente og ukjente fisk og dyr som lever langs Stillehavskysten. Skal du handle med deg noe hjem, er handlemulighetene i byen uendelig.
Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag i gangavstand fra hotellet. (F, M)

Dag 11, onsdag 9. oktober
Osaka – Oslo

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut og kjører til Osaka flyplass. Vi flyr om formiddagen med Finnair via Helsinki og lander i Oslo om ettermiddagen.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Reiseleder
Anne-Marie Schumann

Anne-Marie har bakgrunn fra hotell- og restaurantbransjen, og arbeidet etter det som steward og purser for SAS i 25 år. Hun har stort sett vært på reisefot i 37 år. Som reiseleder er hun genuint opptatt av mennesker og ønsker å dele sin reiseerfaring med våre gjester. 
Om Japan sier hun: «Gjennom mine 18 år på langrutene som steward for SAS hadde jeg mange turer til Tokyo samt Osaka. Jeg falt for landet, kulturen og atmosfæren her. Så godt at jeg har lagt noen ferier hit for å oppleve mer av det Japan har å by på. Jeg har spist på de meste fantastiske små rare restauranter og smakt mat jeg ikke vet hva er. Kjørt hurtigtog, løpt etter travle Geishaer i Kyoto for å få et bilde, besøkt templer og syklet over rismarker. Dette er et land alle bør ha på sin bucketlist.»
Pris
Pr. person i delt dobbeltromkr 32 675
Enkeltromkr 39 320

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Tokyo/Osaka–Oslo med Finnair (fly fra andre byer i Norge på forepørsel) 
 • Flyskatter (kr 3594 pr. januar 2019)
 • Lokal transport med komfortabel buss
 • Tog (Shinkansen) fra Kyoto til Hiroshima
 • Åtte netter på mellomklassehoteller med frokost
 • Teseremoni i Tokyo
 • Sushi-klasse på Umemori Sushi School i Kyoto
 • Kimono-opplevelse i Kyoto
 • Sake-smaking
 • Åtte lunsjer 
 • To middager
 • Utflukter og byrudnturer iht. program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Pass og visum 
Norske borgere får utstedt turist­visum ved ankomst til Japan. Det er ingen krav til gyldighetstid på passet, bortsett fra at det må være gyldig for den planlagte oppholdsperioden. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Hoteller
Tokyo: Sunshine City Prince, 3 netter
Takayama: Takayama Ouan, 1 natt
Kanazawa: Daiwa Roynet Hotel Kanazawa, 1 natt
Kyoto: Hearton Kyoto, 2 netter
Hiroshima: Hirohima Tokyo Rei, 1 natt
Osaka: Ana Crown Plaza, 2 netter 
Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2019.