Det gode liv i Georgia - opplev georgisk kultur, mat og vin

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Georgia
 • Gyldig fra
  04-06-2020
 • Gyldig til
  12-06-2020
 • Varighet
  9 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  18.690,-
Georgia er en uoppdaget skatt, beliggende på den historiske silkeveien der øst møter vest, med fantastiske natur, eldgamle kulturminner og særegen tradisjon. Vår lokale vert, Svend Waage, tar oss med på en innholdsrik og uforglemmelig reise hvor det legges vekt på både musikk, sang, god mat og vin. Vi blir godt kjent med hovedstaden Tbilisis interessante historie. I tillegg får vi oppleve spektakulære steder som Borjomis naturlige kilder, hulekomplekset i Vardzia og historiske monumenter i Kutaisi. I Georgias myteomspunne kultur er kirken, folkesang, poesi, vintradisjon og gjestfrihet dypt forankret i den georgiske folkesjelen.

Høydepunkter:
 • Georgias hovedstad Tbilisi
 • Prometheusgrotten
 • Mineralvannskilder i Borjomi
 • Gelati-akademiet og Bagrati-katedralen i Kutaisi
 • Fjell- og hulekomplekset Vardzia
 • Vinsmaking på vingården Chateau Mukhrani
 • Mtskheta – landets historiske hovedstad
 • Svetitskhoveli-kirken (UNESCO)
 • Tradisjonell georgisk folkesang og musikk
 • Lokalkjente Svend Waage er Vista Travels reiseleder på turen

Program

Dag 1, torsdag 4. juni
Oslo – Istanbul – Tbilisi

Fly fra Oslo lufthavn om ettermiddagen med Turkish Airlines direkte til Istanbul. Videre med Turkish Airlines til Tbilisi med ankomst neste dag. 

Dag 2, fredag 5. juni 
Tbilisi

Vi lander i Tbilisi før morgengry. Etter bagasjeutleveringen ønskes vi velkommen til Georgia av Vista Travels norske reiseleder Svend Waage. Fra flyplassen blir vi kjørt til vårt sentralt beliggende hotell, hvor vi sjekker inn og får noen timers søvn. 
Dagen dedikerer vi til den historiske delen av Tbilisi. Om formiddagen møtes vi igjen og spaserer sammen til en restaurant nær de historiske svovelbadene for å spise lunsj og bli bedre kjent. Deretter spaserer vi i gamlebyen og får se noen av de viktigste monumentene og områdene, som Metekhi-­kirken, Narikala-borgen og Betlemi-distriktet. Den gamle bydelen restaureres og vi ser hvordan gammelt og nytt møtes, og hører om hva som gjorde Tbilisi til et kultur- og handels­sentrum på den historiske Silkeveien. Etterpå har vi et par timer til å slappe av, eller du kan rusle en tur og oppleve ­Tbilisis hyggelige stemning og mangfold på egen hånd.
Om kvelden skal vi spise velkomstmiddag på en av Tbilisis bedre restauranter. Her får vi en spennende introduksjon til det georgiske kjøkken og den spesielle bordtradisjonen hvor vin, taler, poesi og folkesang er sentrale elementer. Svend tar med noen av sine sangvenner, som underholder mens vi spiser.
(F, L, M)

Dag 3, lørdag 6. juni
Tbilisi – Borjomi

Morgenen er til fri disposisjon og du kan utforske denne spennende byen i eget tempo. Reiselederen er selvsagt tilgjengelig for tips og forslag. 
Midt på dagen forlater vi Tbilisi. Ferden går vestover mot Meskheti-regionen og Borjomi. Byen var et viktig rekreasjonsområde i tidligere Sovjetunionen og mineralvannet Borjomi kommer herfra. Vi ankommer Borjomi på ettermiddagen og etter innsjekk på det staselige hotellet Crowne Plaza har vi noen timer til egen disposisjon. Det er flotte muligheter for rekreasjon og vandring i Borjomiparken. Du kan smake på Borjomivann fra de naturlige kildene, og benytte deg av hotellets utmerkede fasiliteter, som svømmebasseng, spa- og velværeavdeling. 
I kveld skal vi spise middag sammen med noen andre av Svends sangvenner på en av Borjomis beste og mest stemningsfulle restauranter. Her blir det både folkesang og smakfulle retter fra regionen.
(F, M)

Dag 4, søndag 7. juni
Utflukt til hulebyen Vardzia

I dag skal vi på utflukt til hulebyen Vardzia, en av Georgias flotteste og mest spektakulære historiske severdigheter. Vardzia er også et monument over Georgias storhetstid under dronning Tamar (1184–1213). Hulekomplekset er hogd ut i fjellet og bestod opprinnelig av flere tusen rom over 13 plan, i tillegg til flere kirker. Vi besøker hulene, og lærer om hvilken rolle stedet har hatt gjennom århundrene. Etterpå spiser vi lunsj i nærheten av hulene og får smake på tradisjonell georgisk vin og regionale spesialiteter. 
Retur til Borjomi og resten av kvelden til egen disposisjon.
(F, L) 

Dag 5, mandag 8. juni
Borjomi – Kutaisi 

Du har formiddagen til å utforske Borjomi videre i eget tempo. Etter lunsj kjører vi videre vestover mot Georgias nest største by Kutaisi, som ligger i Imereti-­regionen. Vi sjekker inn på hotellet og får litt tid på egen hånd før vi rusler inn i gamlebyen for å spise middag på en rustikk og intim restaurant.
(F, L, M)

Dag 6, tirsdag 9. juni
Kutaisi-området

Etter frokost kjører vi til Prometeus­grottene, omkring en halv­times kjøring fra hotellet. De underjordiske dryppsteinsgrottene har et eget økosystem med stalaktitter og stalagmitter som gjennom millioner av år har skapt fantastiske formasjoner. Vi vandrer cirka 1,2 kilometer i dette enestående underjordiske landskapet.
Deretter returnerer vi til Kutaisi hvor vi skal besøke Gelati-akademiet og Bagrati-­katedralen, to av Georgias viktigste kulturelle monumenter. Første stopp er Bagrat-­katedralen, som ligger flott til på en høyde i sentrum av byen. Katedralen ble reist av kong Bagrat III tidlig på 1000-tallet og regnes som et mesterverk innen georgisk middelalderarkitektur. Etter lunsj besøker vi Gelati-akademiet i utkanten av Kutaisi. Gelati er ett av de mest kjente kirkeakademiene i Georgia, bygget på 1100-tallet av kong David IV (også kjent som Davit Aghmashenebeli). Kirkekomplekset var et senter for kultur og intellektualisme for hele Georgia. Det er ved disse akademiene at den georgiske skåle- og bordtradisjonen ble grunnlagt og man kan se et tydelig slektskap mellom kirkens ritualer og gudstjenester, og den georgiske bordtradisjonen. 
Tilbake på hotellet har vi et par timer til fri disposisjon før vi rusler til en særegen restaurant i gamlebyen, hvor vi skal spise middag. (F, L, M)

Dag 7, onsdag 10. juni
Kutaisi – Tbilisi 

Om morgenen setter vi kursen tilbake mot Tbilisi. Underveis besøker vi Chateau Mukhrani, godset og vingården til prins Ivane Mukhranbatoni. Han var en sentral politisk og militær figur i Georgia på 1800-tallet og samtidig kjent for sin vinproduksjon, som kombinerte georgisk og fransk tradisjon. Det blir både vinsmaking og lunsj på Chateau Mukhrani.
Like før Tbilisi gjør vi et stopp i Georgias historiske hovedstad Mtskheta. Her ser vi den UNESCO-vernede Svetitskhoveli-kirken, som tidligere var Georgias hovedkirke. Hit kom St. Nino og kristnet Georgia på 300-tallet, og legenden forteller at en bit av Jesu klede skal være begravet på stedet der kirken ble reist. Inni Svetitskhoveli får vi et inntrykk av den viktige rollen som kirken spiller i de fleste georgieres liv, og betydningen ritualene og relikviene har i hverdags­livet. Deretter vandrer vi en tur inn i den gamle bydelen og opplever lokal koloritt og turistboder i skjønn forening.
Vi ankommer Tbilisi sent på ettermid­dagen og sjekker inn på vårt hotell. Resten av kvelden er til egen disposisjon.
(F, L)

Dag 8, torsdag 11. juni
Tbilisi 

Etter frokost spaserer vi ned til det som på Knut Hamsuns tid var Hotel London, hvor forfatteren bodde da han besøkte Tbilisi. Bare et steinkast fra Hotel London ligger tidligere Grand Hotel, hvor den norske forfatteren, komponisten og femme fatal, Dagny Juel, ble skutt og drept av sin polske venn i 1901. 
Resten av dagen er fri til egne opplevelser, shopping og sightseeing. De som er interessert i genuint markedsliv kan besøke markedet for gull og smykker, eller sentralmarkedet. Et annet marked verdt et besøk er Dry Bridge Market – hvor du kan la deg friste av brukskunst, billedkunst og georgisk kunsthåndverk. Eller ta en spasertur i den botaniske hagen, se på folkelivet fra en koselig kafé i byens hovedgate Rustaveli eller besøke Georgias hovedkirke – den store Treenighetskirken.
Om kvelden skal vi spise avskjedsmiddag i koselige omgivelser i gamlebyen. Det blir en kveld i rolige omgivelser for ettertanke og oppsummering.
(F, M)

Dag 9, fredag 12. juni
Tbilisi – Istanbul – Oslo

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen. Her sier vi farvel til Svend og flyr med Turkish Airlines via Istanbul tilbake til Oslo. Ankomst Oslo lufthavn om ettermiddagen.
(F) 

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Reiseleder
Svend Waage

Svend Waage har bodd i Georgia siden begynnelsen av 2000-tallet. Han har vært reiseleder for ulike norske grupper og utsendinger. Svend er Cand. Philol. i musikkvitenskap fra universitetet i Oslo. I Norge har Svend blant annet jobbet som kulturskolerektor og kultursjef. 
I Georgia har Svend jobbet for Wilh. Wilhelmsen med markedsføring, transport og HR/Quality assurance. Han arrangerer konserter, andre kulturelle aktiviteter og synger i gruppen «Georgi» som fremfører sanger fra den georgiske folkesangtradisjonen. 
Svend var med og etablerte Gallery Nor-Ge i 2015, en 250 år gammel kulturarv-bygning lokalisert i hjertet av Tbilisis gamleby. I 2018 mottok Svend utmerkelsen The Order of Exellence av Georgias president for innsatsen innen georgisk kultur og for relasjonen mellom Georgia og Norge.
Pris
Pr. person i delt dobbeltromkr 18 690 
Enkeltromkr 22 880

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Tbilisi t/r med Turkish Airlines (fly fra andre byer enn Oslo på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 2027 pr august 2019)
 • Åtte netter på gode  hoteller inkludert frokost
 • Fem lunsjer inkludert vann/mineralvann
 • Fem middager inkludert vann/mineralvann, vin eller øl
 • To vinsmakinger og innføring i georgisk vintradisjon
 • Folkesangere ved to av middagene
 • Vann/mineralvann på bussen
 • All transport med egen sjåfør
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på noen av utfluktene/severdighetene 
 • Svend Waage som Vista Travels reiseleder
 
Reiseleder:
Det er ikke med reiseleder fra Vista Travel på flyet fra Oslo til Tbilisi og hjem igjen. Reiseleder Svend Waage møter gruppen ved ankomst Tbilisi dag 2 og sier farvel på flyplassen i Tbilisi om morgenen dag 9.
 
Prisen inkluderer ikke:
 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere trenger ikke visum til Georgia, men passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler.
Prisene er basert på valutakurser pr. august 2019. 

Våre Hoteller

5.–6. juni
Mercure Tbilisi Old Town 4*, (Tbilisi)

Ligger sentralt i Tbilisi, fem minutters gange fra Metekhi-kirken. Hotellet har lobbybar, restaurant og takterrasse med bar. Gratis Wi-Fi. Alle rommene har hårtørrer, kaffe/te-koker og minibar med gratis mineralvann. 

6.–8. juni
Crowne Plaza Borjomi 4*+ (Borjomi)

Ligger i hjertet av Borjomi, ved en liten elv, nær Borjomi-parken. Hotellet har restaurant, vinbar og et stort spa- og velværesenter. Alle rommene har klimaanlegg, TV, minibar, hårføner og gratis Wi-Fi.

8.–10. juni
Boutique Hotel Argo 3*+ (Kutaisi)

Hyggelig, lite hotellet, sentralt beliggende i Kutaisi. Frokostrestaurant, bar og gratis Wi-Fi. Hotellet har kun 23 rom, alle med klimaanlegg, hårføner og satelitt-TV.

10.–12. juni
Gallery Palace Hotel 4* (Tbilisi)

Ligger i et av de vakreste områdene i Tbilisi, kun fem minutters gange fra Frihetsplassen. Restaurant, bar, spa og treningsrom. Alle rommene har klimaanlegg, minibar, TV med internasjonale kanaler og gratis Wi-Fi.