Forsommer i Transilvania - Landet bak skogene og Draculas rike

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Transylvania
 • Gyldig fra
  27-04-2020
 • Gyldig til
  04-05-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  11.990,-
I de grønne skogkledde dalene i Karpatene ligger Transilvania og noen av Europas best bevarte middelalderbyer. Vi besøker idylliske Sibiu, festningsbyen Sighisoara og selve juvelen Brasov med sin saksiske arkitektur. I tillegg til inkluderte utflukter blir det god tid til å utforske de sjarmerende byene på egen hånd. Det tilbys også flere valgfrie utflukter, som blant annet bjørnesafari og besøk i Draculas slott. Vår kunnskapsrike, lokalkjente norske reiseleder lover deg en opplevelsesrik reise.

Høydepunkter:
 • Romanias hovedstad, Bucuresti, tidligere kalt Lille Paris
 • Parlamentspalasset i Bucuresti Festningsbyen Sighisoara
 • Gamlebyen i Sibiu
 • Lunsj hos en gjeterfamilie (ikke inkludert)
 • Festningskirken i Prejmer
 • Gamlebyen i Brasov
 • Draculas slott (ikke inkludert) 
 • Entusiastisk og kunnskapsrik norsk reiseleder

Program

Dag 1, mandag 27. april
Oslo – Bucuresti

Avreise fra Oslo lufthavn om morgenen med Lufthansa via Frankfurt til Bucuresti. Etter bagasjeutleveringen ønskes vi velkommen til Romania av Vista Travels norske reiseleder, Trond Aspaas. Fra flyplassen er det en knapp halvtimes kjøring til vårt hotell i sentrum av Bucuresti, hvor vi skal bo en natt. Etter innsjekking spaserer vi til en tradisjonell restaurant nær hotellet, hvor vi nyter en hyggelig velkomstmiddag (M)

Dag 2, tirsdag 28. april
Bucuresti – Sinaia – Sibiu

Bucuresti har drøyt to millioner innbyggere og er EUs sjette største by med en herlig blanding av nytt og gammelt. Ved titiden sjekker vi ut av hotellet, setter bagasjen i bussen og kjører til Parlamentspalasset, verdens nest største bygning etter Pentagon i USA. Parlamentspalasset ble påbegynt i 1984 av diktatoren Nicolae Ceausescu, som kalte det for Folkets hus. I dag huser bygget blant annet begge kamre i parlamentet. Vi får en drøy times omvisning i palasset med lokalguide. Deretter forlater vi hovedstaden og kjører nordover mot fjellkjeden Karpatene og Transilvania. I Karpatene gjør vi et stopp i alpinbyen Sinaia, beliggende på 850 meters høyde. Her tar vi en titt på eventyrslottet Peles, påbegynt i 1873 av Romanias første moderne konge, Carol I. Vi går ikke inn i selve slottet, men spiser lunsj i en av restaurantene inne på slottsområdet. Etter lunsj fortsetter vi til fjellpassets høyeste punkt på cirka 1200 meter, før vi starter nedstigningen mot høysletten i Transilvania, beliggende mellom 600 og 900 meter over havet. Dagens mål er middelalderbyen Sibiu, eller Hermanstadt som byen heter på tysk. Vårt hotell ligger i sentrum av gamlebyen, rett ved starten av den koselige gågaten. Her skal vi bo i tre netter. Kvelden er til fri disposisjon, men for de som ønsker å ta en titt på byen, vil reiseleder vise vei og samtidig peke ut restauranter han kan anbefale. (F, L)

Dag 3, onsdag 29. april
Sibiu – valgfri utflukt for å besøke en gjeterfamilie

Etter frokost blir vi møtt i resepsjonen av vår lokalguide, som tar oss med på en times vandring i gamlebyen. På 1200- og 1300-tallet ble tyskere invitert til Transilvania av den ungarske kongen for å bygge festningsbyer, som kunne forsvare regionen mot invaderende folkeslag, spesielt osmanene. Sibiu er en av syv festningsbyer fra middelalderen, kalt Siebenbürgen. Romanias nåværende president, Klaus Iohannis, er fra Sibiu, men av tysk opphav. Han var byens borgermester i over tolv år, frem til han vant presidentvalget i 2014.
Etter byvandringen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt for å spise lunsj hos en gjeterfamilie i Rau Sadului, beliggende i en vakker dal ved foten av Karpatene. Kjøreturen til Rau Sadului tar en knapp time. Hos gjeterfamilien får vi servert lokal mat og drikke i nydelige omgivelser. Deretter forflytter vi oss til en annen familie litt lenger ned i dalen, som serverer oss kaffe og lokalt bakverk før vi returnerer til Sibiu.
De som ikke blir med på utflukten til Rau Sadului har hele ettermiddagen til å utforske Sibiu videre på egen hånd. Er du kunstinteressert, anbefales et besøk i Brukenthal nasjonalmuseum ved det store torget i gamlebyen. (F, L*) 

Dag 4, torsdag 30. april
Sibiu – valgfri utflukt til Corvinilor-slottet

I dag har du hele dagen til egen disposisjon. For de som vil oppleve mer av Transilvania tilbys det en utflukt til middelalderborgen Corvinilor etterfulgt av lunsj på en vingård. Utflukten har avgang fra hotellet kl. 10.00 og kjøreturen vestover tar omtrent nitti minutter. Corvinilor-borgen (Ravneslottet) ble bygget på 1400-tallet. Vår lokalguide tar oss med på en interessant omvisning. På tilbakeveien kjører vi gjennom en av de mest kjente og rike sigøynerlandsbyene i området, hvor enorme herskapshus står i sterk kontrast til de fattigere landsbyene vi ser senere på reisen. Deretter stopper vi på en vingård i et naturskjønt område. Her blir det vinsmaking, vandring i vinmarkene og lunsj. Sent på ettermiddagen er vi tilbake på hotellet i Sibiu. (F, L*)

Dag 5, fredag 1. mai
Sibiu – Sighisoara – Brasov

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen nordøstover til de sentrale delene av Transilvania. Første stopp er Sighisoara – en annen av de syv tyske festningsbyene (Siebenbürgen) fra middelalderen, men også kjent som Draculas (Vlad Tepes) fødeby. Sighisoara kom på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1993. Vi vandrer rundt i de brosteinsbelagte gatene og spiser lunsj i huset der Dracula ble født i 1431. Om ettermiddagen fortsetter vi vår reise gjennom det bølgende landskapet mot Brasov, som på tysk het Kronstadt og også var en av Siebenbürgen-byene. Her skal vi bo i tre netter. Etter at vi har sjekket inn på vårt hotell vil reiselederen ta oss med på en liten vandring gjennom gamlebyen og peke ut anbefalte restauranter for middager og lunsjer på egen hånd. (F, L)

Dag 6, lørdag 2. mai
Brasov og Prejmer – valgfri bjørnesafari

Om morgenen blir vi med på byvandring med lokalguide som starter ved fontenen på torget i gamlebyen. Deretter setter vi oss i bussen og kjører til Prejmer, omtrent en halv time fra Brasov. Her skal vi besøke festningskirken fra 1211. For mange er det første gang de hører begrepet festningskirke, og vi lærer hvorfor denne type forsvarsverk var så viktig for Transilvanias innbyggere i middelalderen. De større byene i regionen hadde solide festningsmurer for å beskytte befolkning og verdier, men på landsbygden var ikke dette en mulighet. I stedet ble kirkene flere steder forsterket med en ringmur. I Prejmer hadde inntil 270 familier hvert sitt nummererte rom i ringmuren, hvor de oppbevarte proviant og andre livsnødvendigheter i tilfelle de ble beleiret. Retur til Brasov før lunsj.
Sent om ettermiddagen tilbys det en valgfri bjørnesafari. Romania har i dag Europas største stamme av ville bjørner, estimert cirka 6600 dyr. De som skal være med blir hentet på hotellet og fordelt i firehjulstrekkere, som kjører til et sted der bjørnene ofte samles tidlig på kvelden. Autoriserte vakter er sammen med oss under hele oppholdet. Vi går opp i små hytter som står på pæler, for å få best mulig utsyn. 
De som ikke blir med på bjørnesafari kan tilbringe ettermiddagen med å gå på oppdagelsesferd i Brasov på egen hånd. Noen ønsker kanskje å ta seg opp til alpinbyen Poiana Brasov, tolv kilometer ovenfor gamlebyen. Herfra går det gondolbaner opp til hele to tusen meters høyde. Reiselederen gir gjerne tips og råd. (F)

Dag 7, søndag 3. mai
Brasov og Miclosoara – valgfri utflukt til Draculas slott

Morgenen tilbringes i vakre Brasov på egen hånd. Mange av butikkene er åpne selv om det er søndag. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Bran-slott, bedre kjent som Draculas slott. Avreise fra hotellet kl. 09.00. Etter omtrent en times kjøring er vi fremme i den lille byen Bran. Selve besøket og omvisningen inne i slottet tar cirka 45 minutter. Det blir tid til å ta en titt i alle salgsbodene som finnes nedenfor slottet, før vi returnerer til Brasov. (NB – denne turen er ikke egnet hvis du er dårlig til beins. Det er svært mange trapper inne i selve slottet).
Bussen med de som har vært på utflukt til Bran-slottet, plukker opp resten av gruppen på hotellet i Brasov ved tolvtiden. Sammen kjører vi nordover, inn i områdene hvor den ungarske minoritetsbefolkningen bor, til grev Kalnokys gjestehus i den lille byen Miclosoara. Her får vi først opplæring i å bake transilvansk pipebrød. Det er en hyggelig aktivitet å være med på. Deretter serveres en tradisjonell treretters lunsj med vin eller øl, og pipebrødet vi har vært med å lage. Retur til hotellet rundt kl. 17.00.
Om kvelden samles vi til en hyggelig avskjedsmiddag i en trivelig kjellerrestaurant i gamlebyen. (F, L, M)

Dag 8, mandag 4. mai
Brasov – hjemreise

Nyt en avslappende morgen frem til utsjekking kl. 12.00. Fra Brasov kjører vi sørover gjennom fjellpasset i Karpatene og over slettelandskapet mot Bucuresti. Underveis gjør vi et stopp for forfriskninger og eventuelt en matbit. Vi ankommer flyplassen i Bucuresti i god tid før avreise. Her tar vi farvel med reiselederen før vi flyr med Lufthansa via Frankfurt tilbake til Oslo om kvelden. (F)

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
*Lunsj kun inkludert på den valgfrie utflukten
Reiseleder
Trond Aspaas


Trond Aspaas har mer enn 35 års erfaring i reiselivet. Han har siden 2003 arbeidet med Transilvania som sitt spesialområde og har et imponerende kontaktnett i Romania som også inkluderer den ungarske minoritetsbefolkningen. Trond er vår kjentmann, historieforteller og entusiastisk guide på alle våre reiser i Transilvania og Romania.
Pris
Pr. person i delt dobbeltromkr 11 990
Enkeltromkr 14 450
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Bucuresti t/r med ­Lufthansa (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 793 pr. oktober 2019)
 • En natt på 4* hotell i Bucuresti med frokost
 • Tre netter på 4* hotell i Sibiu med frokost 
 • Tre netter på 3*+ hotell i Brasov med frokost
 • Lokale skatter og avgifter
 • Velkomstmiddag
 • Tre lunsjer, hvorav én er inkluderer øl/vin 
 • Avskjedsmiddag
 • En halv liter vann pr. person til de inkluderte måltidene
 • Luftkondisjonert turistbuss
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk reiseleder fra ankomst Bucuresti dag 1 til avreise dag 8
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Valgfrie utflukter (mer info under)
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til lokale guider, sjåfører og serveringspersonalet til måltider
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Valgfrie utflukter
 • Dag 3: Lunsj hos en gjeter familie kr 440
 • Dag 4: Corvinilor slott og lunsj på en vingård kr 680
 • Dag 6: Bjørnesafari kr 880
 • Dag 7: Draculas slott kr 200

De valgfrie utfluktene kan bestilles samtidig som du bestiller reisen. Siste frist for å melde seg på en valgfri utflukt er 30 dager før avreise (28.03.2020).
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2019.