Pasjonsspillene i Oberammergau.
Opplevelser i Bayern med Freiburg, Neuschwanstein og Mainau

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Bayern
 • Gyldig fra
  09-09-2020
 • Gyldig til
  14-09-2020
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  18.790,-

Det verdensberømte pasjonsspillet i Oberammergau, oppføres i 2020 for 42. gang. Over to tusen innbyggere fra den lille alpebyen deltar som skuespillere, musikere, sangere og medhjelpere i spillet om Jesu lidelseshistorie. Opprinnelsen av spillet har bakrunn i en byllepest som rammet landsbyen på 1600-tallet. Et løfte ble gitt til Gud – dersom pesten stanset skulle landsbyen sette opp et spill om Jesus lidelseshistorie hvert tiende år i all framtid, et løfte de har holdt i 368 år. Få med deg denne unike og gripende opplevelsen, kombinert med fantastiske opplevelser i Bayern.


Høydepunkter:
 • Jesu lidelseshistorie levendegjort i det verdensberømte pasjonsspillet
 • Billetter i beste kategori
 • Besøk sjarmerende byer i Bayern
 • Båttur på Titisee-innsjøen i Schwarzwald
 • Blomsterøyen Mainau
 • Eventyrslottet Neuschwanstein
 • Den UNESCO listede pilegrimskirken i Wies


Program

Dag 1, onsdag 9. september
Oslo – Frankfurt – Freiburg

Vi møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Etter landing kjører vi til Schwarzwald («den svarte skogen») og Bodensjø-området, som ligger ved grensen mellom Tyskland, Østerrike og Sveits. Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag sammen.

Dag 2, torsdag 10. september
Freiburg – Titisee-innsjøen

Om morgenen begynner vi med en byrundtur i Freiburg, kjent for katedralen Freiburger Münster, sine idylliske, smale brosteinsgater, elver og romantiske torg. Freiburgs historie, som dateres tilbake til det 11. århundre, er fortsatt tydelig i byens bygninger som den middelalderske Swabian-porten. De forseggjorte fasadene til mange av de gamle bygningene skaper en spennende kontrast til resten av byens moderne, storslåtte arkitektur. Deretter fortsetter turen gjennom Höllental-dalen til Titisee-innsjøen – her nyter vi en båttur på den vakre innsjøen som er en av de mest kjente attraksjonene i Schwarzwald. Omgitt av skog og lave fjell, er det et idyllisk sted å slappe av i en herlig, naturlig setting. Etter båtturen kjører vi tilbake til hotellet.

Dag 3, fredag 11. september
Blomsterøyen Mainau

I dag kan vi glede oss til å besøke øyen Mainau som befinner seg i Bodensjøen. Hele øyen er et stort parkanlegg og er kjent for sine fargerike blomsterbed, storslåtte slottskapell og barokkslott. Øyen var fra 1932 i grev Lennart Bernadottes eie. Da han tok over øyen var parken og slottet i forfall på grunn av manglende vedlikehold. Han satte straks i gang med arbeidet med å få Mainau tilbakestilt til sin opprinnelige tilstand. I årene 1939-45 ble han og familien tvunget til å oppholde seg i Sverige på grunn av den politiske situasjonen i Tyskland, men rett etter krigen fortsatte arbeidet med oppbyggingen. Øyen er fortsatt i familiens eie, som også har opprettet en stiftelse som jobber med veldedighet. Øyen er også vert til det nest største sommerfuglhuset i Tyskland, hvor man kan utforske en tropisk verden med fargerike sommerfugler og blomster. I denne perioden kan man glede seg over 12,000 georginer i mer enn 270 forskjellige varianter som byr på et strålende, fargerikt syn. Mainau dekker et område på 45 hektar og er den minste av alle øyene i Bodensjøen. Det finnes flere restauranter og kafeer på øyen. Etter lunsj på egenhånd har man litt tid til å spasere rundt, før vi setter kursen tilbake til fastlandet og reiser tilbake til hotellet.

Dag 4, lørdag 12. september
Neuschwanstein-slottet

Se frem til en tur til det berømte Neuschwanstein-slottet, en av Europas fremste turistattraksjoner. Her vil en lokal engelsktalende guide ta oss med gjennom kong Ludwig II av Bayerns eventyrslott, som ligger vakkert til på en skogkledd høyde, med utsikt over en glitrende innsjø. Lunsj nytes på en lokal restaurant i nærheten av slottet, før vi har muligheten til å utforske den sjarmerende byen Füssen på egenhånd – her kan man vandre gjennom gågaten Altstadt i gamlebyen og beundre de lyse fargerike bygningene, mange er også utsmykket med fresker. Den typiske bayerske arkitekturen og brosteinsbelagte gater gir byen en gammeldags sjarm, som kan forklares med at byen faktisk er over 700 år gammel. For en noe annerledes opplevelse, kan man besøke Füssen-museet hvor man kan se en av de fineste samlingene av historiske fioliner og luter. Deretter går turen videre til Steingaden hvor vi besøker pilegrimskirken i Wies – med sine vakre innvendige utsmykninger er det ikke rart at denne bygningen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi sjekker inn på nytt hotell sør i Tyskland og spiser middag sammen.

Dag 5, søndag 13. september
Pasjonsspillet i Oberammergau

Da har dagen endelig kommet for å oppleve det verdensberømte Pasjonsspillet, et av turens absolutt høydepunkter, som kun finner sted en gang hvert tiende år. I 2020 settes forestillingen opp for 42. gang og hundretusenvis av reisende tar turen for denne unike opplevelsen. Over to tusen innbyggere fra den lille byen deltar som skuespillere, musikere, sangere og medhjelpere i spillet om Jesu lidelseshistorie. Bakgrunnen for spillet er at under Trettiårskrigen i 1631 brøt byllepest ut i Bayern. By etter by ble rammet og svært mange mistet livet. I Oberammergau prøvde de å stenge pesten ute, men unge Martin Schisler klarte å snike seg inn i hjembyen. Han var smittet og sykdommen bredte seg raskt. Byens ledere gav et løfte til Gud at dersom pesten stanset, skulle landsbyen og kirken sette opp et spill om Jesu lidelseshistorie hvert tiende år i all tid. Byen ble spart og løftet har de holdt i 386 år, når de i 2020 setter opp enda et nytt pasjonsspill. En generøs lunsj nytes før opptreden begynner. Forestillingen er i to akter, den første begynner kl. 13.30. I pausen, fra kl. 16.00 til 19.00, spiser vi middag på restaurant. Det er også tid til å besøke treskjæringsbutikkene før vi ser andre akt, som avsluttes kl. 21.30.
Vi har plasser i kategori 1 som er de beste plassene - klikk her for å se kategoriene (litt ned på siden).

Dag 6, mandag 14. september
München – Oslo

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og setter kursen mot flyplassen i München. Direkte­fly tilbake til Oslo. 

Pris
Pr. person i delt dobbeltromkr 18 790


Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–München t/r med LH(fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Fem netter på førsteklasses hotell med frokost
 • Fem middager (treretters måltid) på hotellene
 • To lunsjer i Oberammergau
 • Båttur fra Mainau til Meersburg
 • Inngangsbillett til Pasjonsspillet
 • Engelsktalende lokalguider
 • Kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel


Prisen inkluderer ikke:
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.