Nyttår i St. Petersburg

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  St. Petersburg
 • Gyldig fra
  28-12-2019
 • Gyldig til
  02-01-2020
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  12.980,-
Bli med og feire nyttår på legendariske Literaturnoye Kafé i Peter den stores by! Den over to hundre år gamle restauranten har en egen atmosfære, og har gjennom tidene hatt mange kjente gjester. Vi får selvfølgelig også tid til å oppleve St. Petersburgs største attraksjoner, som Eremitasjen og Katarinapalasset.

Høydepunkter:
 • Eremitasjen i Vinterpalasset
 • Peter-Paul festningen 
 • Katarinapalasset med Ravrommet
 • Nyttårsfeiring på legendariske Literaturnoye Kafé
 • Sentralt beliggende førsteklasses hotell

Program

Dag 1, lørdag 28. desember
Oslo–St. Petersburg

Fly fra Oslo til Moskva med Aeroflot om ettermiddagen, og derfra videre til St. Petersburg hvor vi lander kl. 21.00 lokal tid. Etter passkontroll og bagasjeutlevering ønskes vi velkommen til Russland av Vista Travels norsktalende reiseleder. Fra flyplassen kjører vi direkte til vårt førsteklasses hotell, Novotel St. Petersburg Center, hvor vi sjekker inn.

Dag 2, søndag 29. desember
Utflukt til Pusjkin

St. Petersburg ble grunnlagt av tsar Peter den store i 1703, og var i perioden 1712–1918 Russlands hovedstad. Byen ble på mange måter Russlands ansikt mot vesten, preget av datidens overdådige, vestlige arkitektur og byplanlegging. St. Petersburg ligger på 42 øyer ved utløpet til Nevaelven i Finskebukten, og sentrum består av et nettverk av elver og kanaler, brede avenyer, flotte parker og ikke minst storslåtte bygninger. St. Petersburg er Russlands nest største by, med cirka fem millioner innbyggere.
Etter frokost skal vi på halvdagsutflukt til Pusjkin, en liten by cirka tretti kilometer sørvest for St. Petersburg. Her skal vi besøke Katarina­palasset, som representerer noe av det aller fremste innen klassisk arkitektur og kunst fra det 18. og 19. århundret. Katarinapalasset var Katarina den stores sommerresidens, og kjennetegnes av den lyseblå og hvite fasaden, med forgylte kupler og detaljer. Innvendig er det over tjue elegante rom å utforske. Tre inn i Storsalen, også kalt Lyssalen på grunn av de mange forgylte dekorasjonene som reflekterer lyset. En annen av palassets skatter er det rikt utsmykkede Ravrommet. Det opprinnelige Ravrommet gikk tapt under nazistenes invasjon, og dagens innredning er en omhyggelig rekonstruksjon det tok over tjue år å gjennomføre. 
Vi returnerer til St. Petersburg om ettermiddagen. Resten av dagen er til egen disposisjon. (F)

Dag 3, mandag 30. desember
Byrundtur St. Petersburg

Dagen starter med en sightseeingtur med buss – en fin måte å få oversikt over byens største severdigheter. Det blir flere fotostopp underveis. Et av høydepunktene er besøket til Peter-Paul festningen, som ligger på en øy i elven Neva. Festningen var et beryktet fengsel frem til 1917, og politiske fanger som Fjodor Dostojevskij og Lev Trotskij har tilbragt tid her. Innenfor festningsmurene ligger Peter-Paul katedralen, hvor de fleste russiske tsarene er begravet. Siste stopp på rundturen er besøk i den store St. Isak-katedralen. 
Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. (F)

Dag 4, tirsdag 31. desember
Eremitasjen og nyttårsfeiring

Etter frokost drar vi til Eremitasjen, et av verdens største og eldste museer for kunst- og kulturhistorie, som ligger i Vinterpalasset, tsarenes tidligere hjem. Samlingen ble påbegynt i 1764 av Katarina den store. Russiske ambassadører i utlandet fikk beskjed om å kjøpe inn de beste kunstverkene som ble lagt ut for salg, og Katarinas samling vokste seg etterhvert meget stor. I dag omfatter Eremitasjen mer enn tre millioner kunstskatter, blant annet arbeider av Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rubens, Rembrandt, Picasso og Matisse. Museet har også verdens største samling av gammelt gull fra Øst-Europa og Vest-Asia.
Ettermiddagen kan du benytte til å utforske byen videre på egen hånd eller slappe av på hotellet frem til nyttårsfeiringen begynner. Kanskje en shoppingtur på Nevsky Prospekt, St. Petersburgs hovedgate, frister? 
Om kvelden møtes vi i resepsjonen for felles transport til Literaturnoye Café (­Litteraturkafeen). Restauranten ble grunnlagt i 1816 og kjente personligheter som Alexandre Dumas, Knut Hamsun, Tolstoj, Dostojevskij, Chernyshevskij og Pusjkin har alle i sin tid vært gjester her. Det var her den russiske poeten Pusjkin spiste sitt siste måltid før han duellerte mot George D’Anthès i 1837. Interiøret er russisk og særpreget, og inkluderer en utstoppet bjørn og en voksfigur av Pusjkin. Veggene er prydet med bilder og tegninger av kjente forfattere og poeter. På nyttårsaften samles festkledde mennesker fra ulike verdenshjørner for å feire inngangen til det nye året her. Vi spiser en 14-retters festmiddag rundt kl. 22.30, akkompagnert av ubegrenset med musserende vin og mineralvann. Det blir underholdning på engelsk og fransk, ballettdansere, tryllekunstnere, akrobater og dans til levende musikk. Festen forsetter til de tidlige morgentimer. Nyttårsfeiringen her tiltrekker seg et internasjonalt klientell og stemningen er høy. Vi kan  garantere at dette blir en annerledes nyttårsfeiring enn den du antagelig er vant med. 
Retur til hotellet på egen hånd når det passer den enkelte. (F, M)
Her kan du lese mer om restauranten

Dag 5, onsdag 1. januar
St. Petersburg

Etter nattens fest kan det være godt å ha en hel dag uten program. Sov ut, slapp av på hotellet eller ta en spasertur i byen. Reise­leder gir råd og tips om aktiviteter, for de som måtte ønske det. (F)

Dag 6, torsdag 2. januar
Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet før frokostserveringen åpner og får med en nistepakke vi kan spise på vei til flyplassen. Her sier vi farvel til Vladimir og flyr med Aeroflot til Moskva og derfra videre til Oslo med ankomst midt på dagen. 

F = Frokost, M = Middag
Reiseleder
Vladimir Kozlov

Vladimir er født i Russland, men snakker flytende norsk og har lang erfaring som reiseleder. Han er utdannet ved det filologiske fakultetet på Statsuniversitetet i St. Petersburg, men har også studert i Oslo. Vladimir er fra St. Petersburg og gleder seg til å vise deg sin by.
Pris
Pr. person i dobbeltromkr 12 980
Enkeltromkr 14 680

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Moskva–St. Petersburg t/r med Aeroflot
 • Flyskatter (kr 1890 pr. mars 2019)
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • Fem netter på firestjerners hotell med frokost
 • Utflukt til Pusjkin med besøk i Katarina­palasset og Ravrommet
 • Byrundtur med buss i St. Petersburg, inkludert besøk i Peter–Paul ­katedralen og St. Isak-katedralen
 • Besøk i Eremitasjen
 • Nyttårsmiddag med musserende vin og mineralvann
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsktalende reiseleder fra Vista Travel i St. Petersburg

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikke og måltider utover det som er nevnt over
 • Billetter til konserter eller balletter (mer informasjon under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Billetter til konserter og balletter
Er du interessert i å få med deg en forestilling i løpet av oppholdet vil nyttårsprogrammet legges ut for salg to til tre måneder før avreise. Du vil da ha mulighet til selv å bestille billetter online hos de ulike teatrene.

Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise. Vista Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise vil vi sende ut informasjon om hvordan
du går frem videre i søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke
gjeldende visumregler.

Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2019. 
Novotel St Petersburg Centre Hotel
Mayakovskogo 3A
191025 St Petersburg
Tel: (+7) 812 335 11880-01

Hyggelig og populært firestjerners hotell, beliggende kun hundre meter fra Nevsky Prospekt, St. Petersburgs hovedgate. Alle rommene har Wi-Fi og satellitt-TV. Felles fasiliteter inkluderer en restaurant, lobbybar, liten suvenirbutikk og treningsrom med hamam. 
Det tar det cirka 45 minutter å spasere til hovedattraksjonene i sentrum av byen ved Neva-elven. Eventuelt kan man ta metroen, som har to stasjoner kun fem minutters gange fra hotellet.