Minsk - den ukjente hovedstaden. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Minsk
 • Gyldig fra
  01-05-2019
 • Gyldig til
  05-05-2019
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  9.860,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Hvorfor ikke tilbringe 1. mai helgen i Hviterussland? 
Hovedstaden Minsk har i de siste årene blitt et attraktivt reisemål selv om byen fortsatt er ukjent for mange. Kunstgallerier, kafeer og hyggelige restauranter har inntatt og omformet bysentrumet, som i sin tid var modellert etter Stalins ordre. Vi blir kjent med både det moderne og historiske Minsk, og opplever mer av landet på dagsutflukt til byene Mir og Nesvizh. Vår kunnskapsrike reiseleder guider deg igjennom noen spennende dager i en hverdag som er så lik og så fjern fra vår egen.


Høydepunkter:
 • Byrundtur i Minsk
 • Hviterusslands nasjonale kunstmuseum
 • Museet for andre verdenskrig
 • Utendørsmuseet Stalinlinjen
 • Eventyrslottet i Mir
 • Nesvizh – en av landets eldste byer
 • Tradisjonell lunsj i gårdshus

Program

Dag 1, onsdag 1. mai. Oslo – Minsk
Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen tidlig om morgenen. Sammen flyr vi med Air Baltic via Riga til Minsk. Etter at innreiseformaliteter er unnagjort fraktes vi med buss til Hotel Minsk som ligger sentralt i byen, rett ved den travle hovedgaten Independence Avenue. Vi sjekker inn og slapper litt av etter reisen. Om kvelden er du invitert på velkomstmiddag i restaurant The View, som med sin beliggenhet i 28. etasje byr på storslått utsikt.

Dag 2, torsdag 2. mai. Minsk
Hviterusslands hovedstad har rundt to millioner innbyggere, og ligger ved elven Svislach. Byen antas grunnlagt allerede i 1067, og er i dag en travel storby med brede boulevarder, hyggelige parker, og moderne så vel som historiske bygninger. Minsk er et typisk eksempel på sovjettidens storskala byplanlegging, og det er flere severdigheter som forteller om den rike historien. Etter frokost er det tid for å bli litt nærmere kjent. Vi starter vår byrundtur i det som kalles Upper town, som er en slags nybygd gamleby med trange brosteinslagte gater og sjarmerende restauranter. Her ligger blant annet det flotte rådhuset, Jomfru Maria katedralen, og den Hellige ånds katedral - opprinnelig et kloster inneholdende et ikon som sies å kunne utrette mirakler. Vi tar turen over elven til den gamle bydelen Trinity, et hyggelig lite område med små butikker som selger kunsthåndverk og liknende. Fra Trinity kan man for øvrig se rett over til et av byens moderne kjøpesentre, for den som kunne tenke seg å ta turen innom der i kveldingen. Vi fortsetter til det 38 meter høye Seiersmonumentet fra 1954. En evigbrennende flamme hedrer de falne soldatene i andre verdenskrig som ga sitt liv i kamp mot tyskerne. Litt ut av bykjernen ligger det hypermoderne Nasjonalbiblioteket fra 2006 med sin helt spesielle arkitektur. Så er det tid for litt mat. Etter lunsj venter Hviterusslands nasjonale kunstmuseum på oss. Museet huser landets største samling av nasjonal og utenlandsk kunst, og inkluderer gamle ikoner, skulpturer, treskjæringsarbeider, tekstilarbeider, samt malerier fra 1800- og 1900-tallet. Siste post på programmet denne ettermiddagen er Museet for andre verdenskrig – i Sovjetunionen kjent som Den store patriotiske krig. Dette var det første museet i verden som viste historien bak denne grufulle tiden, og åpnet allerede under okkupasjonen i 1944. Blant de første utstillingsobjektene var hjemmefrontens håndskrevne krønikere, bøker og hjemmelagde våpen. I dag dekker museet tre mål og huser mer enn åtte tusen objekter, alt fra kamprapporter, dagbøker, tegninger, militæruniformer, våpen, kjøretøy med mere. Beriket med ny kunnskap drar vi tilbake til hotellet, og har resten av kvelden til egen disposisjon. 

Dag 3, fredag 3. mai. Mir og Nesvizh
I dag kjører vi ut av hovedstaden for å oppleve mer av landet. Vi setter kursen mot den lille byen Mir, omkring nitti kilometer sørvest for Minsk. Mir er først og fremst berømt for sitt eventyrslott, ofte referert til som Middelalderblomsten. Slottet er et imponerende arkitektonisk byggverk i flere stilarter, som ble påbegynt på slutten av 1400-tallet og ferdigstilt på begynnelsen av 1500-tallet. 
Da hertug Radziwil overtok slottet i 1568 utvidet han det og gjorde det om til et renessanseslott. Murfasadene ble dekorert med kalksteinsportaler, plater og balkonger. Slottet ble sterkt skadet under Napoleonperioden, og satt i stand på slutten av 1800-tallet. Det var deretter eid av ulike adelige familier fram til 1939, og ble blant annet brukt som base for den tyske okkupasjonsmakten og til internering av jøder. I dag står slottet på den prestisjetunge verdensarvlisten. Vi spiser lunsj i Mir før vi fortsetter til Nesvizh – en vakker historisk by som er en av de eldste i landet. Her besøker vi det storslåtte Nesvizh palasset. Eiendommen inkluderer vanngraver, en nydelig park og en romersk-katolsk kirke fra 1500-tallet. Palasset hadde opprinnelig 170 rom med flere underjordiske ganger som førte til byens klostre. I dag kan man oppleve mer enn tretti utstillingsrom, inkludert prinsens leilighet. Vi returnerer til Minsk og har resten av kvelden på egen hånd. Bli gjerne med reiselederen på middag på en restaurant i nærheten av hotellet. 

Dag 4, lørdag 4. mai. Minsk
Sovjetunionen var et av de landene som led størst tap under andre verdenskrig, både i forhold til stridsdyktige soldater og sivile, og krigen er en viktig del av Hviterusslands historie. Vi starter dagen ved Stalinlinjen – et utendørsmuseum som er konstruert ved et tidligere militært forsvarsanlegg fra 1920-tallet, ment for å beskytte Sovjetunionen mot invasjon fra vest. Her kan man se skyttergraver, gamle bunkere, tanks og maskingeværstillinger. Stedets guider er kledd i tidsriktige uniformer, og byr på smaksprøver av den tids matrasjoner. Kanskje er du glad det ikke er så lenge siden frokost?
Så skal vi lære litt mer om dagliglivet i hviterussland. Vi kjører til en liten landsby i nærheten, hvor eieren av et gammelt gårdshus møter oss. Her får vi høre om ulike tradisjoner og får en innføring i lokal matlaging før vi spiser en hjemmelaget lunsj. Vel tilbake i Minsk besøker vi St. Elizabeth-klosteret som består av hele syv majestetiske kirkebygg, et ikonverksted, en honningbutikk og et urteapotek.  Om kvelden samles vi til avskjedsmiddag på den populære gastropuben Gambrinus i gangavstand fra hotellet, hvor vi oppsummerer alle inntrykkene denne spesielle byen har gitt oss.

Dag 5, søndag 5. mai. Minsk – Oslo
Vår siste formiddag i Minsk er til fri disposisjon. Rett utenfor hotellet ligger Uavhengighetsplassen med regjeringsbygningen og sin karakteristiske Lenin-statue. I plassens nedgang til metroen ligger et underjordisk shoppingsenter med et stort antall boder og butikker for den som vil kjøpe med seg noe hjem. Ikke minst er prisene særdeles hyggelige sett med norske øyne. Byens jernbanestasjon ligger i et livlig område i gangavstand fra hotellet. Her kan du se de to kjente tvillingtårnene i empirestil, opprinnelig en del av den gamle byporten. Om du ikke vil gå på egen hånd kan du bli med reiselederen på en liten spasertur. Midt på dagen har tiden kommet for å kjøre til flyplassen. Vårt besøk i Hviterussland er over for denne gang. Flyavgang på ettermiddagen til Oslo via Riga, med ankomst Oslo Lufthavn tidlig kveld.
Hotel Minsk 4*
Tradisjonelt mellomklassehotell som ligger i det historiske og kulturelle sentrumet av Minsk, nær Gorky-­teateret og kun fem hundre meter fra det hviterussiske nasjonalmuseet for kunst og Dynamo stadion. Nøytralt innredde rom med klassiske møbler. TV, gratis Wi-Fi, treningssenter, to restauranter og bar. Hotellets største fortrinn er den sentrale beliggenheten og den rikholdige frokostbuffeten.

Reiseleder
Erik Holtedahl

Erik Holtedahl er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og cand. mag. fra Universitetet i Oslo med storfag i russisk. Han har arbeidet i Industri­departementet, Eksportfinans og Garanti-instituttet for Eksport­kreditt, og sto for opprettelsen av Norges Eksportråds kontor i Moskva i 1973. I flere år ledet han de norske investeringsfondene for Russland og Øst-­Europa, og han har arbeidet som selvstendig konsulent i mer enn 20 år. Holtedahl har bodd i USA og Moskva, og har erfaring fra en rekke omstillingsøkonomier og utviklingsland. Han har god innsikt i historie og kulturspørsmål, og erfaring som foreleser ved Høyskolen i Finnmark. 


Priser
Pr. person i dobbeltromkr   9 860
Enkeltromkr 10 980
 
Medlemmer av fordelsprogrammet 55pluss får kr 700 i rabatt per person på denne reisen. Beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Kortnummer må oppgis ved bestilling.​
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Minsk t/r med Air Baltic
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • Fire netter på mellomklassehotell med frokost
 • Tre lunsjer
 • To middager
 • Utflukter og inngangspenger i henhold til program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk kunnskapsrike reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke. 
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Drikkevarer
 • Tips til sjåfører og lokalguider
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Pass og visum
Norske statsborgere trenger ikke visum til Hviterussland, og passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreisedato. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Vær oppmerksom på at du ved innreise må kunne fremvise reiseforsikringsbevis hvor navnet ditt står.
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2018.