Langweekend i populære Berlin

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Berlin
 • Gyldig fra
  28-05-2020
 • Gyldig til
  31-05-2020
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  6.690,-
Tysklands hovedstad er en by full av overraskelser og et mangfold uten like. Fra interessante nabolag med unik gatekunst, flerkulturelle områder med mat fra alle verdens hjørner, shopping- og underholdning i verdensklasse, Berlin har det hele og mer. Byen der øst møtte vest har en rik historie og spilte en meget sentral rolle i både andre verdenskrig og den kalde krigen. Bli med Berlin-ekspert Ragnhild Sigurdsøn og oppdag en av verdens mest spennende metropoler. Det tilbys flere valgfrie byvandringer, samtidig som du får rikelig med tid til å gjøre akkurat det du selv måtte ønske.

Høydepunkter
 • Oppdag pulserende Berlin
 • Førsteklasses sentralt hotell
 • Spennende valgfrie byvandringer
 • Byrundtur med buss
 • Kunnskapsrik norsk reiseleder

Program

Dag 1, torsdag 28. mai
Oslo – Berlin

Tidlig morgen møter du Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi med Norwegian direkte til Berlin Schönefeld kl. 07.40. Etter landing kl. 09.15 venter bussen som skal kjøre oss til  Berlin Mark Hotel 4*. Hotellet ligger i en rolig sidegate bare to hundre meter fra den livlige og berømte shoppinggaten Kurfürstendamm. Da vi ankommer før innsjekkingstiden, setter vi fra oss bagasjen på hotellet og blir med reiseleder på en liten byvandring frem til lunsj. I dette området av Berlin-Vest ligger blant annet keiser Wilhelms minnekirke og det luksuriøse varehuset KaDeWe. Reiseleder vil gi generell informasjon og fortelle om hva som finnes i nærområdet.
Etter vi har spist sammen er resten av dagen til egen disposisjon. De som vil har muligheten til å bli med reiseleder for å se nærmere på noen av Berlins høydepunkter, blant annet Holocaustmonumentet – et stort og kontroversielt monument til minne om millioner av jøder som ble myrdet under andre verdenskrig. Om kvelden kan man finne en hyggelig restaurant og spise en god middag – velg og vrak blant tusentalls spisesteder, fra smakfull gatemat til eksklusive Michelin-restauranter. (L)

Dag 2, fredag 29. mai
Berlin

Etter frokost blir det sightseeing med buss. Den tyske hovedstaden byr på en rekke attraksjoner og severdigheter, deriblant Branderburger Tor, Reichstag-bygningen med den moderne stål- og glass­kuppelen, Alexanderplatz og TV-tårnet.
De som ønsker kan senere bli med på en byvandring med utgangspunkt fra Potsdamer Platz. Oppdag det moderne museet Topographie des Terrors, spaser langs restene av Berlinmuren og ned til Checkpoint ­Charlie, som under den kalde krigen var grensestasjonen mellom den sovjetiske og amerikanske sonen.
De som heller vil nyte ettermiddagen på egen hånd kan utforske Charlottenburg-­distriktet og Kurfürstendamm-gaten videre, eller ta seg til et av byens mangfoldige nabolag. Nærmeste T-banestasjon Uhlandstraße, ligger kun fire minutters gange fra hotellet. Dra på shopping i Mall of Berlin, besøk Mitte omtalt som «Berlins hjerte» eller ta turen til Berlins flerkulturelle Friedrichshain og Kreuzberg. (F)

Dag 3, lørdag 30. mai
Berlin

Berlin var kjernen i både andre verdenskrig og den kalde krigen. Mange store bestemmelser ble tatt i og rundt hovedstaden. Framtiden til jødene, bombing, hovedkvarteret til den tyske hoved- kommando, kapitulasjonen, Tysklands framtid, den kalde krigen og oppdelingen i okkupasjonssoner.
I dag kan du oppdage mer av byen der øst møtte vest, og hvor muren var et håndfast symbol på jernteppet. Berlin er ikke fullstendig ferdig gjenoppbygd etter sin dramatiske fortid, men er i dag et av Europas viktigste sentre for politikk, kultur og vitenskap. En multikulturell metropol som har magnetisk kraft for de som elsker frihet og kunst. Festivaler, uteliv, samtidsarkitektur og avantgardekunst, har jevnet ut mange spor fra fortiden. Besøk museer og gallerier, Charlottenburg-slott eller se en forestilling i konsertsalen Berliner Philharmonie.
Om formiddagen kan de som ønsker bli med reiselederen til Murmonumentet i Bernauer Straße – dokumentasjonssentrum og offisielt minnesmerke for Berlinmuren. Her finnes en original del av muren, et vakttårn, avmerkede rømningstunneler, samt en rekke visuelle presentasjoner. (F)

Dag 4, søndag 31. mai
Berlin – Oslo

La bagasjen stå på hotellet og nyt den siste dagen i hovedstaden. Dette burde være en fin årstid å være utendørs, så om været tillater det hvorfor ikke besøke den store byparken Tiergarten? Dette er også tiden for karneval i Berlin. Carnival of Cultures starter offisielt fredag ettermiddag, men i dag skjer selve høydepunktet i form av en gateparade i Yorck- og Großbeerenstrasse kl. 12.30. Ta inn det fargerike synet av kostymer, eksotisk musikk og dans. Om formiddagen har man i tillegg mulighet til å bli med reiseleder til området bak Berlinerdomen. Besøk det hyggelige området Hackesher Markt, de flotte bakgårdene Hackeshe Höfe, gå gjennom Sophienstraße og Große Hamburger Straße, og få kjennskap til historien bak Berlins jødiske befolkning.
Før man reiser burde man også få med seg en smak av currywurst, en pølse som anses å være en nasjonal stolthet og har et eget museum dedikert til seg. Du lurer kanskje på hva som gjør denne pølsen så spesiell, og svaret ligger i sausen – en kombinasjon av tre sentrale ingredienser; ketchup, Worcestershire saus og karripulver. Rettens opprinnelse stammer fra 1949, da Herta Heuwer, eieren av en matkiosk i Vest-Berlin, helte alle ingrediensene hun fikk av noen britiske soldater over en grillet pølse. Og den berømte currywursten var født.
Vi flyr med Norwegian fra Berlin Schönefeld kl. 20.05 direkte til Oslo, hvor vi lander kl. 21.45. (F)

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Reiseleder
Ragnhild Sigurdsøn
Ragnhild har hovedfag i tysk/-norsk 1800-talls historie fra Universitetet i Oslo, samt årsstudium i fransk og tysk med i tilleggskurs i Berlins historie, litteratur og kultur. Hun har generelt god kjennskap om europeisk historie, med kultur og byutvikling som interessefelt. Ragnhild har lengre opphold bak seg i Tyskland og Frankrike. Som reiseleder har hun Tyskland og Berlin som spesialområder. Hun har vært i bransjen siden 1993, og startet som reiseleder for tyske og franske grupper i Norge. Hun har også vært kommunikasjonssjef i Grimstad kommune, jobbet med informasjon og formidling ved Norsk Folkemuseum og vært kommunikasjonsansvarlig hos Byantikvaren i Oslo. Hun har ellers erfaring fra undervisning i videregående skole og prosjekter fra kultur- og reiselivsbransjen.
Berlin Mark Hotel 4*
Hotellet ligger i en elegant bygning bare to minutters gange fra shoppinggaten Kurfürstendamm, i det eksklusive Charlottenburg-distriktet. Her har man et godt utgangspunkt for å oppdage Berlin, samt god forbindelse med offentlig transport. Rommene er moderne og er utstyrt med klimaanlegg, minibar og flatskjerm-TV. En variert frokostbuffet serveres hver morgen i hotellets lyse restaurant, og du kan også bestille romservice. Hotellet har i tillegg en hyggelig bar med en sommerterrasse, som serverer forfriskende drikke og snacks. 
Link til hotellets side: https://www.berlinmarkhotels.com/en
Pris
Pris per person i dobbeltromkr 6 690
Pris i enkeltromkr 7 590


Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Berlin t/r med Norwegian (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 504 pr. desember 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fire netter på Berlin Mark Hotel 4*  inkludert frokost
 • En lunsj første dag
 • Sightseeing med buss dag to
 • Kunnskapsrik norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Prisene er basert på valutakurser pr. desember 2019.