Høydepunkter i Kroatia og Slovenia

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kroatia
 • Gyldig fra
  11-09-2019
 • Gyldig til
  18-09-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  15.940,-
De moderne republikkene Kroatia og Slovenia ble født i 1991 da Jugoslavia ble oppløst, men begge landene har en historie som strekker seg tilbake til 600-tallet. Vår rundreise gjennom disse to landene tilfredsstiller det meste av hva man kan ønske seg på en reise; vakker natur, spennende historie, god mat og godt drikke. I Kroatia besøker vi hovedstaden Zagreb, de to UNESCO-vernede byene Trogir og Split, samt den vakre øya Hvar. I Slovenia står hovedstaden Ljubljana, naturskjønne Bled og dryppsteinsgrotten Postojna på programmet.

Høydepunkter:
 • Zagreb, Kroatias hovedstad
 • Ljubljana – en uoppdaget perle
 • Naturskjønne Bled 
 • Kalksteinsgrottene i Postojna
 • Plitvice nasjonalpark (UNESCO)
 • Historiske havnebyen Trogir (UNESCO)
 • Split med keiser Diokletians palass (UNESCO)
 • Hvar – en av de vakreste øyene i Kroatia

Program

Dag 1, onsdag 11. september
Oslo – Zagreb

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om formiddagen og sammen flyr vi med Austrian Airlines til Wien og derfra videre til Zagreb. Vi lander i Kroatias hovedstad kl. 18.05. Her venter vår lokalguide og bussen som tar oss med til Hotel Sheraton i sentrum av byen. Vi sjekker inn og finner oss til rette før vi møtes til middag i hotellets restaurant. (M)

Dag 2, torsdag 12. september
Zagreb – Ljubljana

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og legger ut på en byrundtur i denne fascinerende byen. Zagreb er Kroatias kulturelle, vitenskapelige og økonomiske sentrum. Byen ble grunnlagt på 1200-tallet og har en flott gamleby som kalles Gornii Grad. Her ser vi blant annet Markuskirken, parlamentet og Stenporten. Vi får med oss høydepunktene før det blir tid til egne oppdagelser og lunsj.
Om ettermiddagen forlater vi Zagreb og kjører til Ljubljana, Slovenias hovedstad siden landet ble selvstendig i 1991. Ljubljana har en dramatisk historie og det tristeste kapitelet var i perioden 1942–1945, da tyske og Italienske okkupasjonsstyrker fullstendig inngjerdet byen med piggtråd og den ble omgjort til Europas største krigsfangeleir. I dag oppleves Ljubljana som en liten, velordnet by med vakre bygninger og en idyllisk promenade langs elven med mange kafeer og restauranter. Ljubljana er en perle som foreløpig er uoppdaget for de fleste. Vi sjekker inn på Hotel Park, hvor vi skal bo i to netter. Felles middag om kvelden. (F, M)
    
Dag 3, fredag 13. september
Ljubljana, Bled og Postojna

Første stopp på dagens program er den lille byen Bled, som ligger ved Bledsjøen cirka femti kilometer nordvest for Ljubljana. Historien i denne regionen startet for mange år siden og Bled blir nevnt i historiebøkene i år 1004 da Henrik II av det tysk-romerske riket gav Bled i gave til biskopen i bispedømmet Bolzano-Brixen. Siden den gang har Bled sakte men sikkert vokst fram som en av de mest populære turistdestinasjonene i Slovenia. Bledsjøen har en nesten ubeskrivelig smaragdgrønn farge og er omgitt av høye fjell. Midt i innsjøen ligger en liten øy hvor det står en gammel kirke. Turismen i området startet for alvor i 1895 da de første badeanleggene ble satt opp. Tito hadde en residens her i perioden da Slovenia var en del av Jugoslavia. Vi blir med på en rundtur i Bled og besøker den gamle Bledborgen fra middelalderen. Deretter kjører vi tilbake mot Ljubljana og videre sørover til Postojna. Her spiser vi en god lunsj før vi skal besøke Postojnagrotten, en av Slovenias største severdigheter. Den store kalksteingrotten har dryppsteiner i alle tenkelige fasonger, og er koblet sammen med mange naturlige og noen menneskeskapte tuneller. Grottesystemet strekker seg hele 21 kilometer under jorden. Du kan glede deg til denne storslagne opplevelsen.
Etter en begivenhetsrik dag kjører vi tilbake til hotellet i Ljubljana. Middag er for egen regning, enten på egen hånd eller med reiseleder.  (F, L)   

Dag 4, lørdag 14. september
Ljubljana – Plitvice – Zadar

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og sier farvel til Slovenia for denne gang. Vi anbefaler gode sko i dag da første stopp er Plitvice nasjonalpark. Kroatias eldste og største naturpark som byr på enestående natur, innsjøer og fossefall. Parken kom på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1979.  Vi spiser lunsj på restauranten i naturreservatet før vi, fulle av inntrykk, fortsetter mot Zadar som ligger ved Adriaterhavet. Zadar har vært bebodd i rundt tre tusen år og det gamle forsvarsverket i byen kom på verdensarvlisten i 2017. Vi skal bo en natt på Hotel Kolovare i Zadar. Resten av dagen kan du utforske Zadar i ditt eget tempo. (F, L)
  
Dag 5, søndag 15. september
Zadar – Trogir – Split

Vi starter dagen med en byrundtur i Zadar før vi fortsetter vår ferd sørover langs kysten. Knappe tre mil vest for Split kommer vi til den historiske havnebyen Trogir, som er et bymuseum i ordets rette forstand.  Her får vi oppleve kunstverk, gammel original arkitektur, trange gater og smug som smyger seg mellom kulturelle og historiske monumenter. Gamlebyen i Trogir står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får tid til å oppleve byen på egen hånd, samt spise lunsj, før vi reiser videre til Split og Hotel Dalmina. Her skal vi bo de tre siste nettene. Om kvelden samles vi til middag i hotellets restaurant. (F, M)

Dag 6, mandag 16. september
Split

Split kan by på det meste – en hyggelig blanding av historie, fornøyelser, shopping og restauranter. Etter frokost blir vi med på en byrundtur som inkluderer besøk i palasset som den romerske keiseren Diokletian lot bygge på 300-tallet. Om ettermiddagen kan du utforske byen videre i ditt eget tempo. Hele den historiske bykjernen er beskyttet av UNESCOs verdensarvliste. Her kan du vandre blant palassmurer, buer og søyler og nesten ikke merke når du forlater palassområdet og kommer inn i sentrum av middelalderbyen. Felles middag om kveld. (F, M)

Dag 7, tirsdag 17. september
Utflukt til Hvar

I dag skal vi på utflukt til Hvar, en av de vakreste øyene langs Dalmatia-kysten. Fra havnen i Split tar vi fergen til Stari Grad, havnebyen på Hvar. Det er en hyggelig båttur på to timer hver vei. Fra Stari Grad forsetter vi med buss i cirka 45 minutter til Hvar by på en andre siden av øyen. Vi lar oss forføre av vakre inntrykk og lukten av lavendel som er overalt. Hvar by har en lang tradisjon for kunst og kultur og torget fra 1278 regnes som et av Kroatias fineste. I tillegg til kunstskatter og historiske bygninger ligger et av de første teatrene som ble bygget i Europa i Hvar by. Etter en byrundtur får vi servert lunsj på en lokal restaurant. Retur til Split om ettermiddagen. 
Vi oppsummerer en innholdsrik reise med en hyggelig avslutningsmiddag om kvelden. (F, L)

Dag 8, onsdag 18. september
Split – Oslo

Formiddagen til egne opplevelser før bussen henter oss for avreise til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa til München og derfra videre til Oslo med ankomst sent om kvelden. (F)

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Pris
Pr. person i delt dobbeltromkr 15 940
Enkeltromkr 18 390

 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Zagreb/Split–Oslo med Austrian Airlines og Lufthansa
 • Flyskatter (kr 876 pr. oktober 2018)
 • Syv netter på gode mellomklassehoteller
 • Frokost hver dag
 • Tre lunsjer
 • Fire middager
 • Alle transporter, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel   
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Prisene er basert på valutakurser pr. desember 2018.