Fargerike India med Rajasthan.
Delhi - Agra - Jaipur - Jodhpur. Lesertur Aftenposten

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  India
 • Gyldig fra
  01-11-2018
 • Gyldig til
  11-11-2018
 • Varighet
  11 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 22.850,-
Vi starter vårt eventyr i travle Delhi og allerede her omfavner og bergtar India oss. Vi lar oss blende av det overdådige og slående vakre Taj Mahal før vi drar inn i den fargerike provinsen Rajasthan. Her ligger spennende byer som perler på en snor; den rosa provinshovedstaden Jaipur og den sjarmerende blå byen Jodhpur. I tillegg besøker vi Bishnoi-stammen, som møter oss med en tradisjonell opiumseremoni.
 
Høydepunkter:
 • Travelt hovedstadsliv i Delhi med byvandring i Old Delhi
 • Taj Mahal i Agra (UNESCO)
 • Jaipur- den rosa provinshovedstaden
 • Jodhpur – den blå byen
 • Bishnoiene – verdens eldste naturvernere 

Program

Dag 1, torsdag 1. november
Oslo–New Delhi

Du møter Vista reiseleder på Oslo lufthavn. Avreise med Finnair via Helsinki til Delhi på ettermiddagen med ankomst neste dag.

Dag 2, fredag 2. november
New Delhi

Vi lander i Delhi tidlig på morgenen. Etter at innreiseformalitetene er unnagjort, reiser vi til vårt hotell. Når man ankommer India får de fleste et aldri så lite kultursjokk. Gatene myldrer av mennesker, farger og lukter. Kuene er hellige i India, og spaserer fritt hvor enn de ønsker. Det hele føles overveldende eksotisk og spennende, og gir oss en pekepinn på alt det fantastiske vi skal oppleve de neste dagene. 
Etter at vi har sjekket inn og hvilt litt etter reisen, skal vi ut å se noe av det beste hovedstaden har å by på. Byen er delt i to, New Delhi og Old Delhi. Den nye delen har brede gater, regjeringsbygninger, samt grønne parker og hager. Vi besøker minareten Qutub Minar som sto ferdig i 1199 for den nærliggende moskeen og reiser videre til Humayuns grav. Dette mausoleet ble bygget av Humayuns kone og er ansett som et typisk eksempel på tidlig mughal arkitektur. Vi beveger oss så til den storslåtte India Gate, et 42 meter høyt monument over de indiske soldater som mistet livet i 1.verdenskrig. Vi gjør også et stopp ved presidentpalasset og parlamentsbygningen.
Dagen avsluttes med et besøk i sikhtempelet Gurudwara Bangla Sahib. Gullforgylte kupler pryder dette flotte tempelet, som er bygget i hvit marmor. Her kan vi også besøke kjøkkenet som produserer mat til flere tusen mennesker hver dag ved hjelp av frivillige.

Dag 3, lørdag 3. november
New Delhi

Delhi er hovedstaden i det moderne India, men man kan godt merke blandingen av det nye og gamle i New og Old Delhi. I dag skal vi først oppleve den gamle bydelen som er tett befolket og travel, med trange gater og som ble bygget opp av Sjah Jahan midt på 1600-tallet. Vi stopper på utsiden av gamlebyens stolthet, Det røde fortet, som har fått sitt navn fordi det er bygget i rød sandstein. Her starter vi vår byvandring i de gamle basarene, i travle små smug, besøker en haveli og kanskje spiser et måltid fra en av de berømte små gaterestaurantene. Vi går også innom Jama Masjid, den største moskeen i India. Sammen med vår dyktige guide gir byvandringen en unik innsikt i historien, kulturen og tradisjonene.    
Etter rundturen passer det bra å besøke den rolige minneparken Raj Ghat hvor Indias landsfader, Mahatma Gandhi, ble kremert. I nærheten ligger Shanti Van, fredsskogen med kremasjonsstedene til Indias første statsminister, Nehru, hans datter Indira Gandhi og hennes sønn Rajiv Gandhi. 

Dag 4, søndag 4.november
New Delhi–Agra–Jaipur

Etter en tidlig frokost drar vi med tog til Agra (to timer) hvor vi skal besøke fantastiske Taj Mahal. Det vakre mausoleet over Shah Jahan sin yndlingshustru Mumtaz Mahal, ble bygget i tidsrommet 1632-1654. Selve mausoleet er i hvit marmor med innlagte halvedelstener. Mausoleet inneholder foruten Mumtaz Mahal sin kiste også kisten til Shah Jahan. Det er mulig å gå inn for å se disse. Besøket i Taj Mahal, som både står på UNESCOs verdensarvliste og regnes blant  verdens syv nye underverk, gjør et uutslettelig inntrykk. 
Etter å ha brukt tid til å vandre i parken rundt mausoleet, spiser vi lunsj i en hyggelig hagerestaurant. Derfra går turen videre til Agra Fort, som har en brokete historie og mange flotte palasser bygget av de forskjellige herskerne. Fortet står også på UNESCOs verdensarvliste. 
Vi sier farvel til Agra og fortsetter reisen med tog Jaipur. Togturen tar cirka fire timer. Overnatting i Jaipur.

Dag 5, mandag 5. november
Jaipur

Vi befinner oss nå i hjertet av delstaten Rajasthan, som har en rik historie. Jaipur kalles den rosa byen, og når man ser den vakre arkitekturen er det lett å forstå hvorfor. I følge rajput-kulturen er rosa gjestfri­hetens farge, noe som gjenspeiles i byens befolkning. 
Dagen starter med en tur til Amber Fort, som troner på en høyde over Jaipur. Byggingen av fortet startet allerede i 1592, og ble reist i marmor og rød sandstein. Man kan fraktes opp til fortet på ryggen av en elefant, men dette kan verken forhåndsbestilles eller garanteres, og det er ofte lange køer. Alternativt benyttes jeeper.
Etter at vi har latt oss imponere av fortet drar vi på en rundtur i byen. Vi starter med besøk i Bypalassmuseet, før vi ser selve det storslåtte Bypalasset. Dette er et arkitektonisk mesterverk, hvor kongefamilien fortsatt bor i deler av komplekset. Tvers ovenfor ligger Jantar Mantar, et av Indias fem observatorier, også grunnlagt av Maharaja Jai Singh. Til slutt skal vi besøke det vakre Hawa Mahal, som betyr Vindenes palass, og nærmest er et symbol på Jaipur. Det ble bygget i 1799 i pyramideform, med 953 små vinduer slik at kvinnene i haremet kunne se ut på bylivet utenfor. 
Ettermiddagen kan tilbringes med shopping i de mange spennende basarene. Et spennende  alternativt er en tur med luftballong (avhengig av været), hvor du driver av sted med vinden og får et fantastisk fugleperspektiv av Amber Fort og de omkringliggende landsbyene. 

Dag 6, tirsdag 6. november
Jaipur

Etter frokost reiser vi til Galta Ji, et hinduistisk tempelkompleks cirka ti kilometer fra Jaipur. Galta Ji har flere naturlige springvann, fontener og hellige vannbasseng. Apetempelet Galta er bygget i rosa sandsten, og har utsikt over et vakkert landskap. Tempelet er kjent for de mange apene som holder til her. 
På ettermiddagen fortsetter vi til Sanganer, et senter kjent for sitt håndlagde papir og blokk tekstiltrykk. Vi kan bivåne en gruppe kunstnere, Sanganer Kagazis, som utøver sin profesjon. Vi besøker også et Jain tempel med vakre og unike utskjæringer i stein. Mot kvelden tar vi på oss kokkelue og er med å lage et måltid som vi senere spiser sammen med en lokal «kongelig» familie.

Dag 7, onsdag 7. november
Jaipur–Jodhpur

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet i Jaipur og setter kurs mot «den blå byen» – Jodhpur. Bussturen tar cirka seks timer. Underveis får vi se livet langs landeveien, kuer og ikke minst kameler, som er naturlige trekkdyr og transportmiddel i denne delen av India.
Vel fremme sjekker vi inn på hotellet og har ettermiddagen fri. Jodhpur har vært hovedsete for den mektige Rajput klanen, Rathore. Byen er dominert av Mehrangarh Fort. Jodhpur er ikke den mest velstående byen i Rajasthan, men veldig sjarmerende.  

Dag 8, torsdag 8. november
Jodhpur området

I dag skal vi på utflukt i ørkenområdet og besøke Bishnoi-stammen og flere av deres landsbyer, cirka en times kjøring fra Jodhpur. Bishnoiene er kjent som verdens eldste naturvernere og mange har mistet livet i forsøket om å verne trær og dyr i deres område. De er også dyktige vevere og pottemakere, og vi får være med på en opiumseremoni. Dette er Bishnoienes måte og ønske velkommen på, selv om det for oss kan virke merkelig. 
På vei til disse landsbyene stopper vi ved Guda Bishnoi innsjøen hvor vi kan se forskjellige fugler. Det er også drikkevannskilde for antiloper.

Dag 9, fredag 9. november
Jodhpur

Etter frokost reiser vi til Mehrangarh fort som ble bygget i 1459 og ligger på en 150 meter høy ås. Området omfatter mange palasser, gallerier, gamle templer og et museum. Fra taket kan vi skue over alle de blåmalte små husene som omkranser fortet og bidrar til byens kallenavn – Den blå byen. Husene ble malt blå i sin tid av høykasteinnbyggere. Poenget var å markere at man tilhørte Brahmin-kasten. men etter hvert ønsket flere og flere å male sine hus blå. Det sies også at blåfargen holder myggen unna. 
Ved Lahapol, eller Jernporten, kan man se merkene etter femten håndtrykk. Dette var de femten enkene etter Maharaja Man Singh, som gikk på kremasjonsbålet da maharajaen ble kremert i 1843. Etter dette spaserer vi gjennom byen og opplever trange gater, fargerike basarer og vennlige beboere.
Om ettermiddagen kan du lære med om Marwar-kulturen, byen og tradisjonene på en «Heritage Walk». 

Dag 10, lørdag 10. november
Jodhpur–Delhi 

Vi har formiddagen i Jodhpur til fri disposisjon før vi kjører til flyplassen og flyr til New Delhi. Her overnatter siste natten før hjemreisen og spiser felles avskjedsmiddag.

Dag 11, søndag 11. november
Delhi–Oslo

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut av hotellet og reiser til flyplassen. Flyavgang på formiddagen med Finnair via Helsinki. Ankomst Oslo lufthavn samme ettermiddag.
Reiseleder
Torill Juvet Hermansen

Torill har reist India på kryss og tvers i mer enn 30 år. Både i forbindelse med sin jobb som konsulent med ansvar for India i Adopsjonsforum, samt som reiseleder for grupper i 25 år. Hun elsker å reise, og med sin erfaring kan hun  tilføre gruppen kunnskap og trygghet i en for oss annerledes kultur. 
Pris
 A-kort prisPris uten A-kort
Pr. person i dobbeltromkr 22 850kr 23 850
Enkeltromkr 27 990kr 28 990

Abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får kr 1000 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Abonnentsnummer må oppgis ved bestilling.

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Delhi t/r med Finnair (fly fra andre byer i Norge på forespørsel) 
 • Innenlandsfly Jodhpur–Delhi (NB: kun 15 kg innsjekket bagasje. Avgift for eventuell overvekt betales direkte på flyplassen))
 • Flyskatter (kr 386 pr. mars 2018)
 • Ni netter på 4*/5* hoteller
 • Halvpensjon (frokost og lunsj/middag)
 • Deluxe buss med aircondition på all lokal transport, sightseeing og utflukter 
 • Rickshawtur i Delhi
 • Tog med aircondition og sitteplass fra Delhi til Agra og Jaipur
 • Jeep/elefanttur til Amber fort
 • Jeepsafari til Bishnoi-landsby
 • Heritage Walk i gamlebyen i Jodhpur
 • Lokale skatter og avgifter
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Indisk visum, pt. USD 75 
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikke til måltidene
 • Avgift for bruk av kamera ved monumenter og historiske steder
 • Tips til sjåfører og bærere
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for  reise til India. Du får mer informasjon om hvordan du søker om visum nærmere avreise. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­datoen. 
­Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2018.
Våre hoteller
Delhi (dag 2–4) 
Le Meridien: Fem stjerners deluxehotell, beliggende i sentrum av byen
Link til hotellets internettside (åpnes i nytt vindu)

Jaipur (dag 4–7)
Diggi Palace: Et tidligere herskapshus som nå er hotell. Ligger i hjertet av Jaipur og tilhører hotellkjeden ­Heritage Hotels of India. 
Link til hotellets internettside (åpnes i nytt vindu)

Jodhpur (dag 7–10)
Indana Palace: Et bra femstjerners hotell. Medlem av Heritage Style Hotels.
Link til hotellets internettside (åpnes i nytt vindu)

Delhi (dag 10–11)
Holiday Inn Aerocity: Femstjerners hotell som ligger i Aerocity, cirka ti minutter fra den flyplassen i Delhi.
Link til hotellets internettside (åpnes i nytt vindu)