Fargerike Colombia. Gull, kaffe og gamle kolonibyer

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Colombia
 • Gyldig fra
  23-11-2018
 • Gyldig til
  05-12-2018
 • Varighet
  13 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  29.980,-
Lonely Planet beskriver Colombia som en søramerikansk juvel, og flere tidskrifter har kåret landet til et av årets heteste reisemål. Colombia har en vakker og variert natur som spenner fra det grønne og frodige høylandet, til regnskog og den varme karibiske kysten. Vi besøker hovedstaden Bogotá, en kaffeplantasje, gamle kolonibyer og Cartagena, kjent for sin UNESCO-vernede historiske gamleby.   
 
Høydepunkter:
 • Bogotá med gullmuseet og Monserrate høyden 
 • Besøk på en kaffeplantasje 
 • Cocoradalen med verdens høyeste palmer 
 • Saltkatedralen i Zipaquira
 • Landsbyer fra kolonitiden; Villa de Leyva og Barichara
 • Taubane over Canyon del Chicamocha
 • Den fargerike gamle bydelen i Cartagena (UNESCO)

Program

Dag 1, fredag 23. november
Oslo – Bogotá

Du møter Vista Travels representant på Oslo lufthavn. Vedkommende flyr sammen med gruppen til Paris, og følger dere til Air -France-flyet som går videre til Bogota. Ankomst Bogotá sent om kvelden samme dag. Etter at innreiseformalitetene er unnagjort blir dere ønsket velkommen til Colombia av Vista Travels norsktalende lokale reise-leder. Før vi forlater flyplassen anbefales det å veksle penger til den lokale valutaen, colombianske pesos. Vi blir kjørt med buss til hotellet, som ligger i hjertet av den historiske bykjernen, og kan slappe av etter den lange reisen. 

Dag 2, lørdag 24. november
Bogotá

Colombias hovedstad har over syv millioner innbyggere og ligger på Bogotásletten, 2600 meter over havet. Etter frokost skal vi på byrundtur og ser kontrastene mellom den moderne og historiske delen av byen. Vi starter til fots i Candelaria – den historiske gamlebyen. Her ligger La Casa del Florero – frigjøringsmuseet, og den store Plaza de Bolivar (Bolivar-plassen), omkranset av gamle kolonibygninger som katedralen, rådhuset og parlamentet. Simon Bolivar var sentral i kampen for et selvstendig Colombia på begynnelsen av 1800-tallet, og mange steder i landet bærer gater og plasser hans navn. 
Videre besøker vi museet med den verdensberømte kunstneren Fernando Boteros samling av frodige bilder og skulpturer. Vi har spart det beste til slutt. Fantastiske El Museuo del Oro (Gullmuseet) huser en av verdens største samlinger av pre-hispanisk gull og er en av byens mest populære turistattraksjoner.
Hvis været tillater det skal vi om ettermiddagen besøke en annen av Bogotás severdigheter; Monserratefjellet. Vi tar taubanen opp til toppen av det 3152 meter høye fjellet og får et fantastisk utsyn over Bogotá. Her ligger det også en vakker kirke, som daglig besøkes av pilegrimer fra hele landet. (F, M)

Dag 3, søndag 25. november
Bogotá – Alcalá

Om morgenen sjekker vi ut av hotellet og reiser til flyplassen for å fly til Pereira. Vi er nå er i hjertet av Colombias kafferegion. Vårt hotell er en typisk kaffeplantasje-hacienda og ligger i Alcalá, cirka 45 minutter fra Pereira. 
Ettermiddagen bruker vi til å lære om colombiansk kaffe. Vi blir guidet gjennom hele prosessen fra bønner til ferdig kaffe. Etter omvisningen får vi smake tre forskjellige kaffekategorier, og ved hjelp av det vi har lært klarer vi kanskje å gjenkjenne  de ulike bønnene. (F, M)

Dag 4, mandag 26. november
Alcalá

I dag skal vi utforske Cocoradalen, som ligger 2000–2400 meter over havet. Cocora­dalen er en del av nasjonalparken Los Nevados. Her vokser Quidio-vokspalmer, verdens høyeste palme, som kan bli opptil seksti meter høye. Quidio-vokspalmen er også Colombias nasjonaltre. Det legges opp til en fottur på rundt en time. Hvis du ønsker å dra lenger innover i dalen, kan vår lokalguide ordne leie av hester. På vei tilbake til hotellet stopper vi for lunsj på en restaurant med flott utsikt over dalen. (F, L, M)

Dag 5, tirsdag 27. november
Alcalá – Zipaquira – Villa de Leyva

Etter frokost flyr vi tilbake til Bogotá og kjører derfra med buss til Zipaquira, 45 kilometer nord for Bogotá. Avhengig av trafikken kan kjøreturen fra flyplassen til Zipaquira ta opptil 1,5 time. Kolonibyen Zipaquira har flere vakre bygninger fra 1800-tallet, men er best kjent for Saltkatedralen, som ligger 180 meter under bakken. En kirke inne i en saltgruve kan virke som en merkelig kombinasjon, men i århundrer har gruvearbeiderne hugget ut små kapeller i bergsaltveggene i gruven. Der samlet de seg til bønn hver dag før arbeidet tok til. I våre dager er Saltkatedralen en av Colombias mest spektakulære turistattraksjoner og et viktig pilegrimsmål. 
Fra Zipaquira fortsetter ferden til Sisgasjøen, der du kan kjøpe lunsj. Neste stopp er Puente de Boyaca, hvor Simon Bolivar vant det siste og avgjørende slaget mot de spanske koloniherrene i 1819. Herfra er det kort vei til landsbyen Villa de Levya som er dagens endelige mål. Villa de Leyva var i kolonitiden sommerresidensen til biskopene i Tunja, og landsbyen har mange vakre og godt bevarte kirkebygg. (F, M)

Dag 6, onsdag 28. november
Villa de Leyva

Vi starter dagen med en fottur på rundt to timer i lett terreng i åsene rundt landsbyen. Underveis besøker vi augustinerklosteret i La Candelaria. Klosteret er helt spesielt med sin vakre hage og mange fossiler integrert i arkitekturen. Vi gjør også et kort stopp i Raquira, et lite sted som lever av tradisjonelt pottemakeri. Her kan du kjøpe kunsthåndverk og suvenirer fra hele regionen. 
På vei tilbake til Villa de Leyva besøker vi fossilmuseet hvor en åtte meter lang fossil av en fiskeøgle, funnet i denne regionen, er utstilt. (F, M)

Dag 7, torsdag 29. november
Villa de Leyva – Barichara

I dag kjører vi fra høylandet til litt lavere og varmere strøk. Veien fra Villa de Leyva går langs grønnkledte åser,og fra Arcabuco snirkler vi oss gjennom en trang kløft, som åpner opp mot Rio Suarez. Dalsidene langs Rio Suarez ligger på 1000–1500 meter over havet og går fra Barbosa til San Gil. Her er det flere interessante steder å stoppe underveis, blant annet på en tradisjonell sukkerfabrikk. 
Fra San Gil er det cirka en halvtime til Barichara, som sies å være den vakreste landsbyen i Colombia. Den godt bevarte kolonibyen ligger cirka 1300 meter over havet, hvor gjennomsnittstemperaturen er på behagelige 26 grader. (F, M)

Dag 8, fredag 30. november
Barichara 

Etter frokost tar vi bena fatt når vi skal utforske Barichara med sine brosteins­belagte gater og hvitvaskede hus. Langs gatene ligger små gallerier og verkstedene til lokale kunsthåndverkere. Fra kapellet Santa Barbara beundrer vi den flotte utsikten over landsbyen. Det blir også tid til å besøke et verksted hvor de lager papir for hånd. Du kan se på, eller delta i prosessen, og lære hvordan de lager  papir av agave og ananasfiber. (F, M)

Dag 9, lørdag 1. desember
Barichara – Cartagena

Om morgenen forlater vi Barichara og setter kursen mot Bucaramanga. Veien går gjennom Canyon del Chicamocha, hvor vi tar en pause. Hvis været tillater det kan du krysse dalen med taubane og la deg imponere over den fantastiske utsikten over denne dype kløften. Etter lunsj kjører vi videre til flyplassen i Bucaramanga og flyr til havnebyen Cartagena ved Det karibiske hav. Her sjekker vi inn på vårt hotell og har resten av dagen til fri disposisjon. (B, L)

Dag 10, søndag 2. desember
Cartagena

Cartagena ble grunnlagt i 1533 og var et viktig senter for den spanske koloniseringen av Sør-Amerika. Byen har senere blitt forsøkt erobret et titalls ganger av engelskmenn, franskmenn og pirater – uten særlig hell. For å beskytte byen bygget spanjolen i 1536 den store festningen Castillo San Felipe de Barajas. Festningen byr på fantastisk utsikt over byen,  og har voller og underjordiske tunneler som bare venter på å bli utforsket. Både festningen og den gamle bydelen med sine fargerike bygninger står på UNESCOs verdensarvliste. I den moderne bydelen ligger store internasjonale hoteller, parkområder, shoppingsentre og små kafeer hvor en kopp colombiansk kaffe kan nytes. Cartagena er også kjent for sine vakre strender. 
Etter frokost besøker vi San Felipe festningen, før vi spaserer vi gjennom den gamle bydelen. Ta en rusletur i byen på egen hånd om ettermiddagen. Om kvelden samles både turister og lokalbefolkningen langs strandpromenaden ved den gamle bymuren for å beundre solnedgangen. (B, M)

Dag 11, mandag 3. desember
Cartagena

I dag er hele dagen til fri disposisjon; dra på shopping eller nyt latmannsliv på stranden. (F, M)

Dag 12, tirsdag 4. desember
Cartagena – hjemreise

Formiddagen er til fri disposisjon før vi blir kjørt til flyplassen om ettermiddagen. Her sier vi farvel til Vistas lokale reiseleder. Fly med KLM direkte til Amsterdam. Ankomst neste dag. (F)

Dag 13, onsdag 5. desember
Ankomst Oslo

Vi lander i Amsterdam ved ti-tiden, og må tilbringe noen timer på Schiphol før vi flyr videre. Ankomst Oslo om ettermiddagen.
 
Reiseleder
Arturo Sierra


Arturo Sierra har tretti års erfaring som reiseleder og guide i Colombia. Han har tidligere bodd i Norge og snakker utmerket norsk. Han har studert ved Universitetet i Oslo, Bogota og York i England.  Han er autorisert norsk-spansk oversetter og har oversatt dokumenter for norske statlige bedrifter og flere bøker fra norsk til spansk. Arturo Sierra er bosatt i Bogota. 
Pris
Delt dobbeltromkr 29 980
Enkeltromkr 33 980
Prisene er per person.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Bogotá/Cartagena–Oslo med Air France og KLM (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Fly Bogotá–Pereira t/r
 • Fly Bucaramanga–Cartagena
 • Flyskatter (kr 1015 pr. april 2018)
 • Transport med førsteklasses turbuss
 • 11 netter på tre- og firestjerners hoteller med frokost
 • To lunsjer
 • Ni middager
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsktalende reiseleder fra ankomst Colombia dag 1 til avreise dag 12
 • En representant fra Vista Travel følger gruppen fra Oslo til Paris dag 1
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Pass og visum 
Norske statsborgere trenger ikke visum for reise til Colombia. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. april 2018.