Et sprudlende møte med våren i Champagne
Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Reims
 • Gyldig fra
  02-05-2019
 • Gyldig til
  05-05-2019
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  10.350,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Lær mer om disse edle dråpene i en innholdsrik tur i Champagnedistriktet. Vi flyr til Paris, tar buss videre til Reims som ligger cirka ti mil nordøst for Paris. Vi besøker Reims berømte katedral, får omvisning i fyrtårnet som er omgjort til champagnemuseum midt ute i vinmarkene, opplever Avenue de Champagne i Epernay, champagnedistriktets hovedstad. Og selvfølgelig omvisning og champagnesmaking hos flere av de store champagnehusene, som Pommery, Lanson, Palmer og Pol Roger. Det er bare å glede seg!


Høydepunkter:
 • Pommerys eventyrslott og fantastiske kjellere
 • Lanson – etablert allerede i 1760
 • Prøvesmake Palmers berømte Blanc de Blancs
 • Fyrtårnet med Musée Le Phare de Verzenay
 • Pol Roger - champagnehuset som produserte Winston Churchills favorittchampagne 
 • Katedralen i Reims
 • Vinekspert Annika Groven er reiseleder

Program

Dag 1, torsdag 2. mai
Oslo – Reims

Vi møtes på Oslo Lufthavn Gardermoen og flyr direkte til Paris med Norwegian kl. 08.40 og ankommer Paris Charles de Gaulle kl. 11.05. Videre med buss til Champagnedistriktet og den sjarmerende byen Reims hvor vi skal bo under oppholdet. Vi spiser en baguette underveis.
Vel fremme sjekker vi inn på Hotel de la Paix og fortsetter til champagnehuset Palmer. Dette huset er kanskje mest kjent for sin nydelige Blanc de Blancs basert på chardonnay-druen fra området Montagne de Reims, som gir en kraftigere struktur til den elegante og friske smaken. Chef de Cave, Xavier Berdin, tar oss på en omvisning i sin kjeller og lar oss smake på et utvalg av sine beste champagner. 
Om kvelden skal vi hygge oss med middag på tradisjonsrike Brasserie Boulingrain.

Dag 2, fredag 3. mai 
Epernay 

I dag går turen til Epernay og den berømte Avenue de Champagne hvor hovedkontorene til noen av de største champagnemerkene ligger. Det sies at bare under denne avenyen ligger rundt 300 millioner flasker av forskjellige merker! 
Vi skal besøke Champagnehuset Pol Roger i 1, rue Winston Churchill – ikke så rart at det ligger her da dette var favoritt­champagnen til Winston Churchill. Han skal ha sagt det var «the worlds most drinkable address». Huset har da også en spesialchampagne som heter nettopp Cuvée Winston Churchill og som kun blir laget i riktig gode år. Churchill skal ha sagt til soldatene under andre verdenskrig «Remember gentlemen, we are not only fighting for France, but also for Champagne!». 
Pol Roger var kun 19 år da han grunnla huset i 1849. Huset er fortsatt familiedrevet og eier 89 hektar vinmarker. Kjellermester er Dominique Petit. Omvisning og smaking før vi får litt tid på egen hånd for å shoppe og spise lunsj på, for eksempel, den kjente Le Banque - et tradisjonelt fransk brasseri i en flott bygning som en gang var bank. De som ønsker å smake eller kjøpe med seg en økologisk champagne, kan ta turen til Leclerc Briants besøkslokale midt på Avenue de Champagne. Her kan man også prøve Abyss som er blitt lagret i havet utenfor Bretagne på 60 meters dyp!
Om kvelden møtes de som har lyst til felles middag i Reims (ikke inkludert).

Dag 3, lørdag 4. mai 
Reims

De som ønsker å stå opp tidlig kan bli med til Reims berømte markedshall Les Halles de Boulingrain. Dette matmarkedet er noe du må oppleve når du først er i Reims. Den imponerende bygningen ble oppført i 1920 og er erklært et historisk monument. Hit kommer lokalbefolkningen og kjøper matvarer fra stolte produsenter i nærområdene. 
På formiddagen samles vi alle og har omvisning og vinsmaking på Champagne Lanson, etablert allerede i 1760. Huset som var familieeid helt til 1976 eies i dag av de kjente champagne-personlighetene Bruno Paillard og Philippe Baijot. Lansons kjente og meget dyktige kjellermester gjennom 32 år, Jean Paul Gandon, ble pensjonert i 2015 og nå heter kjellermesteren Hervé Dantan. Clos Lanson er en vinmark midt i Reims på kun  en hektar som lager en delikat ­enkeltvin­marks-champagne. Hvert år plukkes druene her av de som jobber på kontoret hos Lanson og deres familier og man gjør dette til en hyggelig dag ute i den lille vinmarken. Her kan vi da se hvordan champagne lages fra vinmarken til flasken.  Lanson er kjent for å ha syrerike champagner som ikke har gjennomgått malolaktisk gjæring. Dette gjør de meget lagringsdyktige og er bra champagner for vinkjelleren.
Ettermiddagsbesøk på det dramatiske eventyrslottet og de fantastiske kjellerne hos Champagne Pommery. Det var den driftige enken Louise Pommery som bygget disse vakre Elizabetanske neo-gotiske bygningene i 1868. Vi går ned de 116 bratte trappetrinnene til de gallo-romanske kalkjellerne, 18 kilometer totalt, hvor vi også ser lagringskjelleren som er oppkalt etter Oslo. Dette er en av de vakreste kalkkjellerne i hele Champagne og én av fem kjellere som faktisk er gravd ut av de gamle romerne. De går under navnet Les Crayères, krittgruvene, og befinner seg under St. Nicaises-høyden i hjertet av Reims. Les Crayères har stått på UNESCOs verdensarv-liste siden 2015.
Etter omvisningen blir det champagne­smaking og litt tid til selv å se seg om i de vakre omgivelsene. Kanskje vil handle med deg noe hjem. Det er flere butikker rundt katedralen som blant annet selger champagne-relaterte ting, sabler for å sabrere champagnen for eksempel, eller lokale spesialiteter som Champagnes berømte rosa linser og forskjellige patéer på boks hos Comtesse du Barry. 
På kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på Brasserie Flo Exelsior i sentrum av Reims.

Dag 4, søndag 5. mai
Verzenay – Hautvillers – Oslo

Vi sjekker ut av hotellet om formiddagen og starter dagen med en omvisning i byens mektige katedral hvor Frankrikes konger en gang ble kronet. Katedralen regnes for å være en av de betydeligste gotiske kirkebygg i landet, blant annet med erkebispepalasset Palais de Tau, som i dag står på UNESCOs verdensarvliste. 
Vi fortsetter med buss i champagne- området. Første stopp er Verzenay og champagnemuseet. Musée Le Phare de Verzenay er et tidligere fyrtårn med fantastisk utsikt. 101 trappetrinn opp, 25 meter over bakken, står dette unike fyrtårnet midt i alle vinrankene med fantastisk 360 graders panorama – et utrolig syn i seg selv. Bli med på en interessant audiovisuell omvisning hvor du kan lære alt om området og hvordan champagnen blir til. Vi fortsetter videre, gjennom bølgende vinmarker til, ifølge mange, den vakreste landsbyen i Champagne, Hautvillers. Dette er champagnes spirituelle hjem og kalles også Champagnes vugge. I Sankt Peter-klostret ble den kjente Benediktiner munken Dom Perignon ansatt som økonomiansvarlig i 1658. Han hadde også ansvar for vinproduksjonen og kjempet mot boblene i vinen som han ikke ville ha der og uttalte de historiske ordene «jeg ser stjerner». Det var ikke før Louis XV i 1728 tillot å selge vin i flasker at champagne ble en egen ettertraktet vin og det var engelskmennene som først var interessert. Året etter begynte Nicolas Ruinart å selge champagne. Vi finner Dom Perignons og Dom Ruinarts graver i kapellet. 
På sen ettermiddagen forlater vi Champagneområdet og kjører til Charles de Gaulle-flyplassen. Avreise med Norwegian kl. 21.30, ankomst Oslo Lufthavn kl. 23.50.
Reiseleder
Annika Groven

Annika har over 20 års erfaring med vinimport til Norge. Hun brenner for vin og brennevin som også involverer geografi, politikk, historie, kultur, kjemi og mye mere. Med sin spesielle pasjon for champagne grunnla Annika Christiania Champagne Club som i 2018 feirer 13-årsjubileum og er en av Norges største vinklubber. Hun innehar Advanced Certificate fra The Wine & Spirit Educational Trust og Gastronomisk Institutt.
 
Visste du at det gjennomsnittlig er cirka 11 millioner bobler i en champagneflaske? At champagnens lagringspotensial blir bedre om den ligger i magnumflasker? At halvparten av all champagne drikkes i Frankrike? At det er ikke franskmenn som oppfant champagnen, det gjorde derimot engelskmennene, eller var det russerne? Det finnes vel knapt en drikk som er så myteomspunnet, er forbundet med så mange historier og brukt i så mange sitater som champagne. 
Pris
Delt dobbeltromkr 10 350
Enkeltromkr 11 990
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Paris t/r med Norwegian
 • Flyskatter (kr 494 pr august 2018)
 • Buss Charles de Gaulle flyplassen– Reims t/r
 • Tre netter på Hotel de la Paix med med frokost 
 • En lett lunsj
 • To middager
 • Omvising og vinsmaking hos champagnehusene Palmer, Lanson, ­Pommery og Pol Roger
 • Heldagsutflukt til Verzenay, Epernay og Hautvillers, inkludert besøk i champagnemuseet i Verzenay
 • Omvisning i katedralen i Reims
 • Reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Mat og drikke utover det som er nevnt over 
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 

Hotell
Best Western Premier Hotel de la Paix er et førsteklasses hotell, sentralt beliggende i hjertet av Reims, bare et steinkast fra katedralen og nær TGV-togstasjonen. Pent, komfortabelt hotell i moderne stil med en lun innergård hvor det er fint å sitte ute og spise frokost eller ta et glass champagne. 165 rom med TV, minibar, aircondition, minibar, safe. Gratis wi-fi. Restaurant, bar, innendørs oppvarmet basseng, damprom og sauna, trimrom. 

Prisene er basert på valutakurser pr. august 2018.