Bysantinske perler i Istanbul og gamle Konstantinopel

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Istanbul
 • Gyldig fra
  07-05-2020
 • Gyldig til
  11-05-2020
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  11.900,-
Bli med kunsthistoriker Alf Hammervold til Istanbul

Oppdag bysantinske perler i Istanbul og gamle Konstantinopel med Vista Travel og kunsthistoriker Alf Hammervold. Sammen besøker vi historiske severdigheter som Hippodromen, Den blå moské, Hagia Sofia og Topkapi-palasset. I tillegg til arkitektoniske monumenter i verdensklasse, har byen der øst møter vest mye å tilby som kafeer, tehus og verdens største innendørs basar. Grand Bazaar består av over fire tusen boder som selger alt mellom himmel og jord. Kanskje finner du din helt egen Aladdins lampe? Istanbul, med sin fortryllende silhuett, ligger vakkert plassert ved Bosporosstredet, som deler den europeiske og den asiatiske delen av Tyrkia. Dette er en innholdsrik og inspirerende tur du ikke vil gå glipp av.


Noen høydepunkter:
 • Oldtidens stadion Hippodromen
 • Den blå moské
 • Hagia Sofia-museet
 • Det underjordiske vannreservoaret Basilikasisternen
 • Det arkeologiske museet
 • Topkapi-palasset
 • Grand Bazaar
 • Kariye-museet
 • Båttur på Bosporos
 • Kunsthistoriker Alf Hammervold er med på reisen

Program

Dag 1, torsdag 7. mai
Oslo – Istanbul

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Istanbul med Turkish Airlines. Etter ankomst kjører vi Grand Yavuz Hotel, som ligger flott plassert i den gamle bydelen. Etter at vi har sjekket inn og frisket oss opp etter reisen, er det tid for å samles til en felles middag på hotellet. (M)
 
Dag 2, fredag 8. mai
Byvandring og Basilikasisternen

Etter frokost legger vi ut på en hyggelig vandretur i gamlebyen, hvor de bysantinske og ottomanske perlene venter på å bli oppdaget. Vi starter med et besøk i Hippodromen, som opprinnelig var en hesteveddeløpsbane (hester med vogner) anlagt i oldtidens Bysants omkring år 200. Her ble det arrangert sportslige og sosiale aktiviteter, og arenaen hadde en anslått tilskuerkapasitet på 100 000 mennesker. I dag ligger det en hyggelig park rundt de gamle ruinene, hvor blant annet den egyptiske obelisken, den tyske fontenen og slangesøylen fortsatt er intakt.
Et steinkast unna finner vi en annen av byens viktigste severdigheter, Sultan Ahmed-moskeen, som for tiden er under renovering. Vi kjenner den kanskje best som Den blå moské, noe som gjenspeiles i det praktfulle interiøret med flisearbeider i ulike blåfarger og nyanser, samt over 250 vinduer med vakre glassmalerier. Det slående bygget er i tillegg kledd i blå fliser og er en av de få moskeene i verden som har seks minareter. Vi besøker det imponerende Mosaikkmuseet og går deretter inn i det spektakulære Hagia Sofia-museet – Den hellige visdoms kirke. Hagia Sofia ansees for å være det mest imponerende bysantinske monumentet i Istanbul, bygget under keiser Justinian I tidlig på 500-tallet. Kirken ble moské under ottomanene og senere et museum med fremstående kunstverker fra flere perioder.
Etter lunsj på en lokal restaurant besøker vi Basilikasisternen «Det sunkne palass». Dette er den største av flere hundre sisterner fra antikkens tider – bygget for å samle inn og lagre regnvann. Basilikasisteren ble også bygget på 500-tallet under keiser Justinian I regjering, og ligger under bakken på den historiske halvøya Sarayburnu. Mot slutten av dagen kan vi glede oss til å oppleve det Arkeologiske museet, som rommer tusenvis av år med historie fra Istanbul og Tyrkia.
Kvelden er til fri disposisjon. De som ønsker kan spise middag med reiselederen på en hyggelig, lokal restaurant (F, L)
 
Dag 3, lørdag 9. mai
Topkapi-palasset og Grand Bazaar

Vi starter dagen med å besøke Topkapi­palasset, som ble bygget i perioden 1460–1478. Palasset, der sultanen og haremet hans en gang holdt til, er nå et imponerende museum bestående av en rekke bygninger, sjarmerende borggårder og vakre hager. Vi får også oppleve noen av de mer ukjente områdene av palasset, som kjøkkenavdelingen med unik kinesisk, japansk, tyrkisk og europeisk porselen. I den ytre gårdsplassen til palasset ligger Hagia Irene-kirken, en perle av bysantinsk historie som i våre dager er et museum. Dette er en av de få kirkene i Istanbul som ikke ble omgjort til en moské.  Vi tar vi en pust i bakken og spiser lunsj i Restaurant Konyali, som ligger inne i palasset. Deretter får vi et innblikk i seks hundre års ottomansk historie i haremseksjonen, hvor vi får en forståelse av sultanene og deres families privatliv. Siste punkt på dagens agenda er et besøk i den yrende Grand Bazaar, verdens største innendørs basar med over fire tusen boder. Her selges alt fra tepper, skinn, krydder og stoffer.
Etter en begivenhetsrik dag vender vi tilbake til hotellet. Kvelden er til egen disposisjon. Hvorfor ikke slappe av i hotellets spa med et tradisjonelt tyrkisk bad eller en massasje? (F, L)
 
Dag 4, søndag 10. mai
Bussutflukt og båttur på Bosporos

Med ny energi og litt mat i magen, kjører vi etter frokost med buss fra hotellet langs Istanbuls gamle bymur som kan dateres tilbake til det 5. århundre. Bymuren er nitten kilometer lang og antas for å være en av de lengste bymurene i verden. Vi besøker en kirke i gamlebyen, før vi kjører til Kariye-museet. Museet, som i likhet med Haga Sofia opprinnelig var en kirke, deretter moské før det ble et museum, er kjent for sine vakre mosaikker og fresker fra 1300-tallet. Vi ser også se den imponerende Süleymaniye-moskeen.
Etter lunsj på en lokal restaurant skal vi på en halvannens times båttur på Bosporos. Deretter drar vi tilbake til gamlebyen hvor vi får tid på egen hånd. Om kvelden venter en hyggelig avskjedsmiddag ved den ikoniske Galatabroen. (F, L, M)
 
Dag 5, mandag 11. mai
Hjemreise

Ved 11-tiden kjører vi til flyplassen. Vi flyr med direktefly fra Istanbul og ankommer Oslo lufthavn om ettermiddagen. Her tar vi farvel med vårt reisefølge. (F)
 
F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Faglig reiseleder
Alf Hammervold
Kunsthistoriker Alf Hammervold er utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole og ved Universitet i Oslo. Han har en mastergrad i kunsthistorie, med støttefag i klassisk arkeologi. I tillegg til sin designpraksis hos gullsmedfirmaer har Alf erfaring fra undervisning på høyt nivå. Som designer har han utført en rekke offentlige arbeider, som blant annet Den kongelige norske fortjenstorden. Alf har i tillegg vært med på utgravninger i Forum Romanum i Roma. Han er kjent for sin evne til å formidle kunst og kultur og har guidet mange reiser i Midtøsten, Iran, Syria og Tyrkia, samt i Sør-Italia.
 
Reiseleder
I tillegg til Alf Hammervold vil det være med en norsk reiseleder fra Vista Travel, som sørger for alt det praktiske i forbindelse med turen. Du møter begge reiselederne på Oslo lufthavn før avreise.
Hotell
Grand Yavuz Hotel 4*

Grand Yavuz Hotel er et populært firestjerners hotell som ligger perfekt til i Istanbuls gamle bydel, nær Grand Bazaar og mange av byens store attraksjoner. Hotellet har 111 hyggelige rom som er dekorert i en nøytral fargeskala. Rommene er utstyrt med aircondition, tv, minibar, hårtørrer og safe. Wifi er gratis og i lobbyen kan du slappe av med en forfriskning i baren. Hotellet har i tillegg en spa-avdeling som tilbyr blant annet klassisk tyrkisk bad og et utvalg av massasje. For mer informasjon, besøk hotellets hjemmeside: http://www.grandyavuzhotel.com/en/
Pris
Per person i delt dobbeltromkr 11 900
Enkeltrom (begrenset antall)kr 13 350
 
Alt dette er inkludert:
 • Flyreise Oslo–Istanbul t/r med Turkish Airlines
 • Flyskatter pt. kr 1360
 • All transport
 • Fire netter på Grand Yavuz Hotel 4* inkl. frokost
 • Tre lunsjer
 • To middager
 • Utflukter iht. program
 • Entreer iht. program
 • Lokal engelsktalende guide
 • Kunnskapsrik kunsthistoriker fra Vista Travel
 • Reiseleder fra Vista Travel  

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer til måltidene
 • Personlige utgifter
 • Tips til lokalguide og sjåfører
 • Visum ca. NOK 250
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og Visum
Norske borgere trenger ikke lenger visum for å reise til Tyrkia med opphold mindre enn 90 dager. Passet må ha en gyldighet på minimum seks måneder etter dato for hjemreise. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du en annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2019.