Det gamle Burma og dagens Myanmar. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Burma (Myanmar)
 • Gyldig fra
  01-11-2019
 • Gyldig til
  12-11-2019
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 26.480,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Myanmar – tidligere Burma – er et land i stor endring. Fra å være turbulent og lukket ønsker det nå en stadig større andel turister velkommen. Vi starter vårt eventyr i den tidligere hovedstaden Yangon før vi flyr til landets kulturelle senter Mandalay. Vi innlemmes i pagodenes og buddhismens fredelige verden på tempelsletten ved Bagan, og utforsker de flytende øyene i Inlesjøen. Underveis kommer vi tett på lokalbefolkningen som nå kan se på fremtiden med nyvunnen optimisme. 

Noen høydepunkter:
 • Shwedagon pagoden i Yangon
 • Besøk i nonneklosteret Tha Kya Th Di
 • Solnedgang ved U-bein broen
 • Festmiddag ved Irrawaddys bredder
 • Tempelsletten i Bagan
 • Lunsj hjemme hos en familie
 • De flytende øyene i Inlesjøen
 • En innholdsrik reise med mye inkludert

Program

Dag 1, fredag 1. november
Oslo–Bangkok-Yangon

Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen om formiddagen. Sammen flyr vi direkte til Bangkok med Thai Airways.

Dag 2, lørdag 2. november
Ankomst Yangon

Vi lander i Bangkok om morgenen, og flyr kort tid etter videre til Yangon. Etter at innreiseformaliteter er unnagjort møter vi lokalguiden som skal ledsage oss på hele rundreisen. Vi kjører med buss til hotellet og setter ifra oss bagasjen. Rommene blir klare for innsjekk senere på ettermiddagen. Etter lunsj inviteres vi med på vandretur i det yrende sentrum, hvor man bombarderes av eksotiske inntrykk, farger, lyder og lukter. I hjertet av Yangon ligger den mer enn 2000 år gamle Sule pagoden med sitt karakteristiske spir, omkranset av de imponerende byggverkene som huser byens høyesterett og rådhus. Her finnes det også flere godt bevarte kolonibygninger fra tiden landet var underlagt britene. Yangon er en smeltedigel av ulike kulturer, hvor befolkningen nå lever sammen på tvers av religion og etnisitet etter tiår med borgerkrig og interne stridigheter. I gåavstand fra hverandre ligger eksempelvis et hinduistisk tempel, en buddhistisk pagode, en protestantisk kirke og en moské. Du kan utforske videre på egen hånd eller slappe litt av på hotellet før vi samles til velkomstmiddag. (L, M)

Dag 3, søndag 3. november
Yangons høydepunkter

Yangon er Myanmars største by og kommersielle sentrum, og var hovedstad frem til 2005 da Naypyidaw overtok. I takt med den demokratiske retningen landet har inntatt, er byen i en rivende utvikling, og trendy restauranter, barer og butikker dukker stadig oftere opp. Med 4,5 millioner innbyggere er det ikke vanskelig å forstå at trafikkbildet er lettere kaotisk. Vi starter dagen på samme måte som tusenvis av andre - med en runde på pendlertoget. I løpet av turen, som tar omkring 1,5 time, får vi sett flere ulike områder av byen, og kommer tett på både hverdagen og menneskene. 
Vi går av ved Danyingone markedet hvor de lokale samles for å kjøpe og selge dagens ferske frukt og grønnsaker. Etter lunsj drar vi til Botataung pagoden, som ligger ved bredden av Yangon elven. Bygningen fikk store ødeleggelser under andre verdenskrig og er senere gjenoppbygget. Navnet betyr tusen soldater, med henblikk på de som i sin tid skal ha eskortert en hårlokk fra Buddha hit i det 6. århundre f.Kr, og dermed går for å være det første tempelet i verden som kunne vise til en slik hellig relikvie. 
Fra det travle havneområdet går det båter på kryss og tvers til nærliggende landsbyer. Vi blir med en av fergene på en liten tur over elven, og får med det se en annen side av hverdagslivet. Intet besøk til Yangon er komplett uten å ha sett byens landemerke og store attraksjon, Shwedagon pagoden. Den er et arkitektonisk mesterverk som glitrer i gull og over syv tusen edle stener. Shwedagon er den helligste av landets pagoder med flere relikvier, og er et yndet pilegrimsmål. Hengi deg til den andektige stillheten og tenn et lys for en av dine kjære. (F, L, M)

Dag 4, Mandag 4. november
Yangon–Mandalay

Tidlig om morgenen flyr vi til Mandalay, landets kulturelle senter og nest største by. Etter ankomst drar vi direkte til Sagaing regionen, kjent for sine mange religiøse sentre. Her er vi så heldig å få besøke nonneklosteret Tha Kya Th Di, som ligger fredfullt til på en høyde med utsikt over Irrawaddy-elven. De alvorlige og hardtarbeidende nonnene inntar sitt siste måltid for dagen allerede kl. 10.00 om morgenen. Vi deltar i en spesiell seremoni hvor vi gir almisser i form av frukt til nonnene, en nær opplevelse som nok sitter i en stund. Etter lunsj på en tradisjonell restaurant venter Shwenandaw Kyaung tempelet med sine fantastiske treutskjæringer. Dette er den viktigste historiske bygningen i Mandalay da det opprinnelig var en del av det kongelige palasset i Amarapura. Vi fortsetter til Kuthodaw pagoden, ofte referert til som verdens største bok. Det imponerende komplekset består av hele 729 stupaer inneholdende marmorplater med Buddhas læresetninger inngravert. Når dagen er på hell drar vi opp på åsen over Mandalay, og kan nyte solnedgangen mens vi beundrer utsikten. Herfra profeterte Buddha ifølge legenden at det i fremtiden ville bli bygget en by. 
Nær toppen er det en stående Buddha statue som peker i den retningen Buddha mente at byen skulle bygges. I 1857 fullførte kong Mindon denne profetien da han grunnla Mandalay, og byen tok sitt navn etter åsen. Du får litt tid på egen hånd før vi samles til felles middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 5, tirsdag 5. november
Mandalay – Mingun – U-bein broen – Mandalay

Etter frokost drar vi nordvestover med båt (cirka en time) langs Irrawaddy elven til byen Mingun i de sentrale delene av Myanmar. Irrawaddy, eller Ayeyarwady som den mektige elven også kalles, er landets viktigste handelsvei. I Mingun besøker vi Pathodawgyi pagoden. Den var påbegynt i 1790 men ble aldri ferdigstilt da en profeti spådde at om den ble den fullført ville kongen dø. Her får vi se verdens største fungerende tempelklokke som veier hele 90 tonn. Ikke langt unna ligger den skinnende hvite Mya Thein Dan pagoden med sine syv bølgende terrasser. Mandalay er kjent for sin gode og varierte gatemat, og det vrimler av boder som tilbyr et stort utvalg retter. Med rickshaw og til fots skal vi oppleve stemningen og livet i gatene, og kanskje prøve noen lokale spesialiteter. 
Et av de fineste stedene i Myanmar å avslutte dagen er ved Taungthaman innsjøen. Her ligger den berømte U Bein broen, som er verdens lengste gangbro i teak. Roen senker seg mens solen farger himmelen rosa og stuper i sjøen. (F, L, M)

Dag 6, onsdag 6. november
Mandalay – Bagan

Tidlig om morgenen flyr vi til Bagan. Bagan var i sin tid hovedstaden i det gamle kongedømmet av samme navn, og tempelsletten ved elven Irrawaddy er en omfattende arkeologisk sone. Vi befinner oss nå i landets mest besøkte område, og med god grunn. Det hele begynte med at kong Anawratha bestemte seg for å lage noe unikt til ære for Buddha, og det ble opprinnelig reist mer enn 10.000 templer, pagoder og stupaer her. I dag er det rundt 2000 igjen, hvorav mange fortsatt er i god stand og aktiv bruk. Dessverre ble et stort antall ødelagt i et jordskjelv i 2016, og er nå under reparasjon. 
Vi besøker det over ni hundre år gamle Anandatempelet som er et av de mest spektakulære, og inneholder fire stående buddhaer som speider i hver sin himmelretning. Til tross for unike severdigheter er det som regel menneskene man husker best fra en reise, og vårt neste stopp er et rørende besøk på en lokal barneskole. Dagens program avsluttes ved det imponerende Sulamani tempelet fra 1183. Om kvelden er vi invitert på festmiddag under stjernehimmelen langs bredden av Irrawaddy elven. (F, L, M)

Dag 7, torsdag 7. november
Bagan 

Fire kilometer utenfor Bagan ligger Nyaung Oo, som har gått fra å være en søvnig forstad til å bli et livlig område med mange tilreisende. Vi besøker det fargerike lokale markedet hvor du definitivt kan få utfordret dine pruteegenskaper. Ikke langt unna ligger den gullforgylte Shwezigon pagoden som er en av de eldste i regionen, og Gubyaukki tempelet med fresker som forteller om Buddhas tidligere liv. 
Bagan er også kjent for sine unike lakkarbeider som illustrerer stedets kultur og historie, og etter lunsj besøker vi et av verkstedene. Vi fortsetter til Manuha tempelet med sine store Buddhafigurer, og Nanphaya tempelet bygget i sandstein. Disse ligger rett ved hverandre slik at man kan rusle litt på egen hånd og se det man ønsker i eget tempo. Får å få et siste innblikk i hvor omfattende dette sletteområdet er, runder vi av en begivenhetsrik dag med en tur med hest og kjerre. (F, L, M)

Dag 8, fredag 8. november
Salay – Mount Popa

Etter frokost drar vi på båttur med kurs for den lille byen Salay. Turen tar omkring tre timer og gir oss mulighet til å oppleve dagliglivet langs elven. Byen har få turister og har ikke forandret seg stort siden britene forlot stedet for mer enn 65 år siden. Lunsjen serveres på Salay House hvor vi samtidig kan lære mer om den britiske kolonitiden. Salay er et religiøst senter og vi besøker Yokesone klosteret som er bygget i tre og har flotte utskjæringer. Vi drar videre til den lille landsbyen Tamarind hvor vi kan gå litt på egen hånd og møte innbyggerne. Hva med å prøve en lokal snack eller kanskje kjøpe med deg en suvenir? Før vi drar videre tar vi en tur i omegnen med tradisjonelle oksekjerrer. 
Vi setter oss i bussen og kjører til Popa, en tur på omkring to timer. Popafjellet er en utdødd vulkan hvor ifølge legenden ulike ånder har tilhold. 777 trappetrinn tar deg opp til det hellige klosteret som ligger på toppen. På veien kan du møte selgere, munker og en rekke glupske apekatter, men når du omsider kommer opp belønnes du av en flott utsikt. Det er fullt mulig å vente nede for den som ikke vil gå opp. Bussturen hjem til Bagan tar omkring en time. Middagen serveres på en lokal restaurant. (F, L, M) 

Dag 9, lørdag 9. november
Bagan – Inlesjøen

I dag skal vi ut å fly igjen, og lander i Heho tidlig formiddag. Fra flyplassen kjører vi til Nyaugn Shwe hvor en båt venter for å ta oss ut på den vakre Inlesjøen. Innsjøen er kjent for sine flytende øyer og landsbyer som det er en spesiell opplevelse å seile imellom. Mer enn sytti tusen mennesker bor på og rundt Inlesjøen. De fleste er fiskere og tilhører Inthafolket. Legg merke til deres helt særegne måte å ro på, ved å bruke det ene benet på åren for å ha armene fri til fiskeredskapen. Innsjøen er svært grunn med snittdybde på bare halvannen meter i den tørre tiden, og omkring tre meter i monsunperioden. Vi passerer bosetningen Kay La som er bygget på påler. Det er fascinerende å se hvordan de under rådende forhold dyrker sine egne avlinger på flytende hager med alt fra squash til tomater. Inle har selvsagt også sin egen pagode. Phaung Daw Oo er det helligste stedet i området og er hjem til fem eldgamle bilder i gull av Buddha, som daglig dekkes med et friskt lag bladgull. Vi fortsetter til Nam Pan bosetningen hvor vi blant annet skal få se hvordan de ruller sigarer på gamlemåten. Fulle av nye inntrykk sjekker vi inn på hotellet og spiser middag der. (F, L, M)

Dag 10, søndag 10. november
Inlesjøen

Området vi befinner oss i må naturlig nok utforskes til vanns, og båten tar oss først til Indein. Den lille landsbyen som ligger på vestsiden av Inlesjøen er mest kjent for sine to gamle pagodekompleks, Nyaung Oak og Shwe Inn Thein Paya. Sistnevnte ligger på en høyde med utsikt over sjøen, og nås via en 700 meter lang overbygget passasje. Indein er med i det som kalles det roterende marked – dvs at markedet holdes i fem ulike landsbyer i en roterende fem dagers syklus. Mange selger også varene sine direkte fra båtene. Selv om språkkunnskapene er varierende gir det ofte mange dype inntrykk å ta del i hverdagen til lokalbefolkningen. Vi er så heldig å få spise dagens lunsj hjemme hos en familie i Paw Khone. I denne regionen er håndverkstradisjonene stolte og om ettermiddagen besøker vi et lite silkeveveri. Vi drar videre til Ywama, som er den største landsbyen i Inlesjøen. Her lages det blant annet fargerike paraplyer og ulike skulpturer. Vi avslutter dagen ved Nga Phe Chaung klosteret. Den spesielle trebygningen ble bygget på stylter for over to hundre år siden og har en respektabel samling Buddha bilder. (F, L, M)

Dag 11, mandag 11. november
Inle – Yangon – Bangkok

Tidlig morgen kjører vi til Heho og flyr tilbake til Yangon. Hvis tiden tillater det tar vi turen til det historiske Scott markedet, slik at man får en siste mulighet til å kjøpe med seg noen minner hjem. 
Så er tiden kommet til å ta farvel med Myanmar for denne gang. Vi flyr fra Yangon om kvelden via Bangkok til Oslo. (F, L)

Dag 12, tirsdag 12. november
Ankomst Oslo

Ankomst Oslo lufthavn tidlig om morgenen. 

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Pris
 A-kort prisPris uten A-kort
Delt dobbeltromkr 26 480kr 27 480
Enkeltromkr 32 480kr 33 480
Pris pr. person med fly fra Oslo. Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel.

Abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får kr 1000 i rabatt per person på denne reisen. Prisene er oppgitt over og beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Abonnentsnummer må oppgis ved bestilling.

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Yangon t/r med Thai Airways (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Fly Yangon–Mandalay–Bagan–Heho–Yangon med Air Kambawza 
 • Ni netter på førsteklasses hoteller
 • All transport i henhold til program
 • Helpensjon fom. lunsj dag 2, tom. lunsj dag 11
 • Alle inngangspenger i henhold til program
 • Komfortabel buss med aircondition
 • Ofring til nonnene i Mandalay
 • Rickshawtur i Mandalay
 • Båttur fra Mandalay til Mingun
 • Utendørs middag ved elvebredden i Bagan
 • Båttur fra Bagan til Salay
 • Tur med hest og kjerre i Bagan
 • Tur med oksekjerre i Tamarind
 • Båttur på Inlesjøen
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til lokalguider og sjåfører
 • Drikkevarer
 • Visum til Myanmar (pt. USD 50)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Myanmar. Vi sender informasjon om hvordan du kan søke om visum i god tid før avreise. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato.
 Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Hoteller
Her er oversikt over hotellene som benyttes på reisen:
Yangon: Rose Garden Hotel (www.theroseyangon.com)
Mandalay: Hilton Mandalay Resort: (www.hilton.com/Mandalay)
Bagan: The Hotel@Tharabar Gate (www.tharabargate.com)
Prisene er basert på valutakurser pr. desember 2018.