Britiske bobler - en sprudlende reise til Sør-England
Kun to rom igjen.

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Storbritannia
 • Gyldig fra
  23-05-2019
 • Gyldig til
  26-05-2019
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  10.970,-
Storbritannia har ikke vært et land som forbindes med gode viner, men dette har endret seg de siste ti- til tyve år. Kvaliteten på engelsk vin har hevet seg betraktelig og det er spesielt de musserende vinene som de siste ti år har fått mer og mer internasjonal anerkjennelse og utmerkelser og som i flere tester har vunnet over champagne. 

Bli med på vår tur og finn ut hva historiene bak suksessen til engelske vinprodusenter er, hvor og hvordan vinen produseres og sist, men ikke minst, prøvesmak den! Vi besøker vinhus som Hattingley Valley, Ridgeview, Gusbourne og Nyetimber. Vår vinekspert, Annika Groven er med som reiseleder på turen og vil gi kyndige tips underveis, så vel som ta deg med både til Dovers hvite klipper og livlige Brighton. 

Reisen går til Sørøst-England hvor vi skal ha utgangspunkt i den lille byen Tunbridge Wells i grevskapet Kent, også kjent som Englands hage på grunn av sine mange frukthager. 

Høydepunkter:
 • Hattingley Valley – Storbritannias ledende produsent av musserende vin
 • De hvite klipper ved Dover og South Foreland Lighthouse
 • Ridgeview Winery – den kongelige leverandør av musserende vin
 • Livlige Brighton
 • Omvisning og smaking hos produsentene Gusbourne og Nyetimber
 • Spahotellet i Tunbridge Wells

Program

Dag 1, torsdag 23. mai
Hattingley Valley

Vi møtes på Oslo lufthavn og flyr direkte med SAS til London Heathrow hvor vi lander kl. 09.20.
Vi kjører sørvest mot grevskapet Hampshire hvor Winchester er administrasjonsby og har vært det helt siden Normannernes erobring av England i 1066. Sør-England er den første regionen i verden som lager musserende vin som kan måle seg i kvalitet med champagne. Global oppvarming er en del av forklaringen og det sies at klimaet her er som det var i Champagne for 50-60 år siden. Jordsmonnet er kalkrikt og det er den samme kalkåren som starter i Champagne-området som går under den engelske kanal og kommer opp ved Dover.
Alresford er vårt først stopp, her ligger vinprodusenten Hattingley Valley (www.hattingleyvalley.co.uk). Dette er det perfekte sted å starte vår reise, for her får vi lære om samarbeidet mellom England og Frankrike da Hattingley både lager sin egen vin og også har startet et samarbeid med Champagne Pommery i Reims, Frankrike. 
Hattingley er per i dag en av Englands aller flinkeste til å lage musserende vin. Vi får en enkel servering, omvisning og smaking. Deretter får vi se nyplantingene til Champagne Pommery og møte deres franske agronom som er på plass. Det vil dog ta rundt fem år før vi vil kunne smake franske bobler fra druer dyrket i England, så vi må vente i spenning enda noen år.
På ettermiddagen fortsetter vi til den lille byen Tunbridge Wells som ligger i Kent. Her skal vi bo på det komfortable og hyggelige The Spa Hotel som ligger cirka tyve minutters spasertur utenfor landsbyen Tunbridge Wells. Innsjekk og enkel middag på hotellet om kvelden.

Dag 2, fredag 24. mai
Gusborne og Dover

I dag skal vi utforske Kent og kjører først til stedet hvor det engelske fastland tar slutt, ved de dramatiske og berømte «white cliffs of Dover». Her kan vi klart se at krittjordsmonnet som finnes i Champagne også finnes på den andre siden kanalen og gir de samme gode jordsmonnsforholdene for druedyrking som i Champagne. Vi ser også det praktfulle, hvite fyret South Foreland Lighthouse som har spilt en viktig rolle i historien og som var første fyr i Storbritannia til å bruke elektrisk lys. 
Nær Ashford finner vi om ettermiddagen vår andre produsent av engelske bobler, Gusbourne. Fra 2018 finner man fire av deres viner på Vinmonopolet - viner omtalt i norsk presse som noen av de beste boblene fra England. Dagens Næringsliv ga i fjor Gusbourne Brut Reserve 2013 hele 91 av 100 poeng. Gusbourne holder til på det sjarmerende, lille stedet Appledore (www.gusbourne.com).
Etter omvisning og smaking kjører vi tilbake til Tunbridge Wells hvor vi har resten av ettermiddagen og kvelden på egen hånd. Du kan, for eksempel, ta en spasertur i det frodige vår-landskapet, svømme og slappe av i hotellets spa-avdeling eller utforske Tunbridge Wells. 

Dag 3, lørdag 25. mai
Ridgeview og Brighton

Dagens vinprodusent er familievingården Ridgeview (www.ridgeview.co.uk) i South Downs i East Sussex (ca. 1 times kjøring). Ridgeview leverer blant annet også musserende vin til den britiske kongefamilie. Ekteparet Mike og Chris Roberts startet i 1995 og i dag arbeider de fleste i familien med vinproduksjonen. De har vunnet mange priser og finnes i dag på Vinmonopolet med fem musserende viner, inkludert en Blanc de Blancs, Blanc de Noirs og rosé. Ridgeview var den første engelske musserende vin på Vinmonopolet.
Etter besøket kjører vi videre til Brighton (ca. 30 min. kjøring) som er kjent fra tallrike bøker og filmer, og som har vært et sommerparadis for Londons overklasse siden jernbanen hit ble ferdigstilt i 1841. Brighton er mest kjent for tre ting; den lange stranden, piren Brighton Palace Pier og den vakre, kongelige paviljongen, men er også en by med gode shoppingmuligheter, hundretalls puber og mye, mye mer. Vi får litt fritid her til å se nærmere på byen før vi returnerer til vårt hyggelige hotell hvor vi møtes til avskjedsmiddag på kvelden.

Dag 4, søndag 26. mai
Nyetimber og hjemreise

Vi sjekker ut etter frokost og besøker sist, men ikke minst, vinprodusenten Nyetimber i West Chiltington i West Sussex (www.nyetimber.com). Her blir det omvisning og smaking av deres prisbelønnede viner som har vunnet over franske champagnemerker i blindsmakinger. Nyetimber lager sine musserende viner av de tre druene som også brukes i Champagne; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Nyetimber var først ute i England med musserende viner (1988) og dagens eier, Eric Heerema, har som eneste mål i livet: «To make the finest English sparkling wine there is. With geography, climate, passion and determination on our side, we knew we could rival the best in the world, including champagne!» Dette besøket er en flott avslutning på vår tur i denne vakre delen av England. 
Buss til Heathrow og flyavgang kl. 17.30, ankomst Oslo kl. 20.40.
Reiseleder
Annika Groven
Annika har over 20 års erfaring med vinimport til Norge. Hun brenner for vin og brennevin som også involverer geografi, politikk, historie, kultur, kjemi og mye mere. Med sin spesielle pasjon for champagne grunnla Annika Christiania Champagne Club som i 2018 feirer 13-årsjubileum og er en av Norges største vinklubber. Hun innehar Advanced Certificate fra The Wine & Spirit Educational Trust og Gastronomisk Institutt.
Pris
Pris per person i dobbeltromkr 10 970
Pris for enkeltromkr 12 350

 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–London t/r med SAS
 • Flyskatter (kr 800 pr. august 2018)
 • Transport fra/til flyplass i London
 • Tre netter på førsteklasse hotell med frokost
 • Bagasjehåndtering ved ankomst
 • Enkel servering på Hattingley Winery
 • To middager 
 • Omvisning og prøvesmaking hos fire vinprodusenter
 • Tur til Brighton med cirka to timer på egen hånd
 • Besøk til South Foreland Lighthouse
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dyktig reiseleder fra Vista Travel  


Ikke inkludert:
 • Måltider som ikke er ikke spesifisert over
 • Drikke til måltider
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

Her kan du se en video om hotellet: