Argentina og Brasil. Buenos Aires, Iguassú og Rio de Janeiro
Lesertur Stavanger Aftenblad

 • Avreisested
  Stavanger Sola
 • Destinasjon
  Sør-Amerika
 • Gyldig fra
  31-10-2020
 • Gyldig til
  11-11-2020
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  33.890,-
Kombiner elegante Buenos Aires med storslått natur ved de mektige Iguassúfallene og ikoniske severdigheter i Rio de Janeiro. Det blir båttur i Paraná elvedeltaet, besøk på Eva Péron museet og mulighet for tangoshow i Argentina. I Rio får vi oppleve Sukkertoppfjellet, den ikoniske Kristusstatuen på toppen av Corcovadofjellet og strendene byen er kjent for.    


Høydepunkter:
 • Fascinerende Buenos Aires
 • Båttur fra El Tigre i elvedeltaet
 • Tangoshow (mot tillegg)
 • Iguassú – et av verdens mest imponerende fossefall
 • Besøk på både den argentinske og brasilianske siden av fossefallene
 • Rio de Janeiro – fra Sukkertoppen til Kristusstatuen
 • Førsteklasses hotell i Rio ved Copacabanastranden


Program

Dag 1, lørdag 31. oktober
Stavanger – Buenos Aires

Du møter Vista Travels reiseleder på Stavanger lufthavn om ettermiddagen. Sammen flyr vi med KLM til Amsterdam og derfra videre til Buenos Aires med ankomst neste dag.
 
Dag 2, søndag 1. november
Buenos Aires

Vi lander i Buenos Aires tidlig på morgenen. Her blir vi ønsket velkommen til Argentina av vår lokale guide og kjørt til hotellet. Vi kan sjekke inn fra kl. 12.00, og deretter nyter vi en bedre lunsj før vi om ettermiddagen skal på vår første oppdagelsesferd i tangoens hovedstad. Buenos Aires er en moderne storby med mange ulike bydeler og elegante bygninger langs brede avenyer. Første stopp er Plaza de Mayo (Maiplassen) hvor vi ser Casa Rosada (regjeringsbygget), rådhuset og den flotte Catedral Metropolitana bygget i neoklassisk stil. Plaza de Mayo står sentralt i landets historie, fra nasjonens fødsel og til våre dager. Videre skal vi til San Telmo, en av de eldste bydelene i Buenos Aires, før vi kjører til La Boca, et fargerikt distrikt i den sørlige delen av byen. I La Boca danser man tango i gatene og det var her fotballegenden Maradona spilte sine første kamper i den lokale klubben. Kvelden til egen disposisjon. (L)
 
Dag 3, mandag 2. november
Utflukt til Tigre

Etter frokost legger vi storbyen bak oss og drar på heldagsutflukt til Tigre og Paraná elvedeltaet, en kort kjøretur fra sentrum av Buenos Aires. Tigre ligger i et vakkert naturområde der Paraná-elven deler seg og danner et stort delta med over tusen små øyer. Fra Tigre drar vi på båttur i elvedeltaet og besøker en av øyene. Her får vi oppleve den fascinerende naturen samt høre mer om «los isleños» (øyboernes) spesielle kultur og tradisjoner. Underveis spiser vi lunsj på en restaurant med utsikt over elven. Tilbake i Tigre ser vi den elegante elvepromenaden Paseo Victoria, hvor Tigre Club & Casino ligger. Retur til Buenos Aires.
Kveldes middag inntas på Cabernet Palermo i gåavstand fra hotellet. (F, L, M)
 
Dag 4, tirsdag 03. november
Buenos Aires

I dag skal vi oppleve mer av Buenos Aires – en av de mest fascinerende byene i Latin-Amerika. Byen er kjent for sin varierte arkitektur med gamle kolonibygninger, franske herskapshus og moderne skyskrapere. Første stopp er de fornemme områdene Retiro og Recoleta hvor aristokrater på slutten 1800- og begynnelsen av 1900-tallet ønsket å bygge et Paris i miniatyr i hjertet av Buenos Aires. Her ser vi den imponerende Plaza San Martín og rusler nedover Avenida Alvear med sine eksklusive forretninger. Deretter besøker vi Basílica de Nuestra Senora del Pilar, en av byens eldste kirker, som ligger ved siden av kirkegården La Recoleta. Blant de vakkert utsmykkende mausoleene ser vi gravstedet til Eva Perón. Neste stopp er Palermo Chico, hvor vi ser flere franske herskapshus. Palermo er ellers best kjent for sine store parker utformet av berømte landskapsarkitekter. Vi besøker også Evita Perón museet og får høre om hennes liv fra hun kom til Buenos Aires i 1935 til hennes død i 1952.
Om ettermiddagen kan du utforske byen videre på egen hånd. For de som ønsker er det mulig å booke middag og tangoshow på kvelden (tillegg i prisen). (F)   
 
Dag 5, onsdag 04. november
Buenos Aires

Vår siste dag i Buenos Aires er til fri disposisjon. Vi anbefaler en tur til San Telmo-markedet i den hyggelige bydelen ved samme navn. Det historiske innendørsmarkedet ble bygget i 1897 og tilbyr alt fra antikviteter til fersk frukt og krydder. Byens operahus, Teatro Colón fra 1908, er også verdt å se nærmere på. Eller kanskje du vil la deg friste av de mange butikkene i gågaten Calle Florida? (F)
 
Dag 6, torsdag 05. november
Buenos Aires – Iguassú

Tidlig om morgenen sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen for å fly til Iguassú. Flyturen tar to timer. De fantastiske Iguassú-fossefallene ligger på grensen mellom Argentina og Brasil, og nasjonalparkene på begge sider av grensen står begge på UNESCOs verdensarvliste. Fra flyplassen kjøres vi til La Cantera Jungle Lodge, hvor vi skal bo i en natt. 
Om ettermiddagen skal vi på utflukt til den brasilianske siden av fallene. Navnet Iguassú kommer fra indianerspråket guarani og betyr «stort vann». Et av områdets største attraksjoner er Garganta del Diablo (Djevelens hals), som med et fall på åtti meter er det høyeste i Iguassú. Ønsker du å komme tett på fossefallene kan du spasere gjennom den subtropiske skogen til Salto Floriano, og derfra videre på gangbroer over vannet. Det går også en heis opp til en utsiktsplattform rett ved Garganta del Diablo. Dette blir en dag med mange magiske fotomuligheter. Vi spiser middag på hotellet. (F, M)
 
Dag 7, fredag 06. november
Iguassú – Rio de Janeiro

I dag skal vi oppleve fossefallene fra nasjonal­parken på den argentinske siden. Innenfor parken er det flere stier man kan gå. På Upper Circuit får vi et flott overblikk mens vi spaserer på gangbroer langs kanten av fossene. På Lower Circuit er det fantastisk utsikt mot fossene nedenifra. Helt innerst i parken kan vi følge en drøy kilometer lang gangbro over strykene som ender opp på en utsiktsplattform ved Garganta del Diablo. Dette er det samme fossefallet vi så i går, men utsikt fra motsatt vinkel. Her får vi virkelig en følelse av vannets krefter. Vi spiser buffetlunsj i parken.
Om ettermiddagen setter vi kursen mot flyplassen og flyr til Rio de Janeiro – den nest største byen i Brasil med over seks millioner innbyggere. Vi sjekker inn på vårt hotell, Hilton Copacabana, som ligger ved Copacabana-stranden. (F, L)
 
Dag 8, lørdag 07. november
Rio de Janeiro

I dag skal vi bli bedre kjent med Rio. Etter frokost blir vi med på en byrundtur og får se flere av byens største severdigheter. Vi passerer det berømte fotballstadionet Maracana, sambaarenaen hvor sambaskolene konkurrerer under karnevalet og ser den Olympiske bulevarden og grafitti-veggmaleriene av Eduardo Kobra. Det blir besøk i Rios kunstmuseum (MAR) og det nye vitenskapsmuseet Museu do Amanha (Morgendagens museum), beliggende i en bygning som er en attraksjon i seg selv. Etter lunsj på en lokal restaurant, står Sukkertoppen – byens velkjente landemerke, på programmet. Sukkertoppen nås ved hjelp av to kabelbaner, og fra utkikksplattformen, 396 meter over havet, er det fantastisk utsikt over byen og havet. Felles middag om kvelden. (F, L, M)
 
Dag 9, søndag 08. november
Rio de Janeiro

Etter frokost skal vi besøke et annet landemerke i Rio – den 38 meter høye ikoniske Kristusstatuen som troner på toppen av Corcovadofjellet (700 meter over havet). En egen jernbane frakter oss til toppen. Vel oppe belønnes vi med den beste utsikten i hele byen. Etter Corcovado skal vi spise lunsj på Galeto Sat’s i byområdet Botafogo, som serverer tradisjonell brasiliansk mat. Resten av dagen kan du slappe av på stranden eller ved bassenget på hotellet. (F, L)
 
Dag 10, mandag 09. november
Rio de Janeiro

Vi har nå vært på reise i nesten en og en halv uke og inntrykkene og opplevelsene er mange. Bruk dagen til å la de synke inn, eller utforsk byen videre på egen hånd. Kanskje du vil ta en oppkvikkende svømmetur i Atlanterhavet mens du kikker på cariocaene (de lokale innbyggerne) og deres strandkultur? Du kan også spasere en tur over til Ipanema stranden. 
Om kvelden skal vi spise avskjedsmiddag på Kioske Gavea Beach Club, kort gåavstand fra hotellet vårt. På denne tiden av året kan det være ganske varmt så det passer fint å sitte utendørs helt nede på Copacabana stranden. (F, M)
 
Dag 11, tirsdag 10. november
Rio de Janeiro – hjemreise

Om formiddagen sjekker vi ut fra hotellet og har tid til en siste oppdagelsesferd i Rio før vi om ettermiddagen kjører til flyplassen. Avreise fra Rio med KLM om kvelden og ankomst Amsterdam neste dag. (F)
 
Dag 12, onsdag 11. november
Ankomst Stavanger

Vi lander i Amsterdam på formiddagen og flyr videre til Stavnger et par timer senere.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Reiseleder
Arlene Lindbichler
Arlene er opprinnelig fra Graz i Østerrike og har bodd i Norge siden år 2000. Hun har jobbet i turistindustrien siden 1984, og har bodd ett år på Cuba, ett år i Den Dominikanske Republikk, ett år i Spania og femten år i Milano før hun flyttet til Norge. I tillegg til norsk snakker Arlene både tysk, italiensk, spansk og engelsk flytende. Når hun ikke er på tur som reiseleder for Vista Travel, jobber hun som autorisert Oslo-guide. Arlene er gift med en argentiner og på fritiden er hun birøkter og dyrker sine egne grønnsaker på balkongen.
Priser
 Pris med A fordelskortetPris uten A fordelskortet
Pr. person i delt dobbeltromkr 32 990kr 33 990
Enkeltromkr 39 290kr 40 290

Abonnenter av Stavanger Aftenblad får kr 1000 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og rabatten trekkes fra i bookingforløpet. Abonnentnummer må oppgis i bestillingen.

Alt dette er inkludert:
 • Fly Stavanger–Buenos Aires/Rio de Janeiro–Stavanger t/r med KLM
 • Flyskatter (kr 2892 pr. januar 2020)
 • Fly Buenos Aires–Iguasú/Iguasú–Rio de Janeiro
 • Ni netter på førsteklasses hotell (fire netter i Buenos Aires, en  natt i Iguasú og fire netter i Rio)
 • Ni frokoster
 • Fem lunsjer
 • Fire middager
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsktalende reiseleder fra Vista Travel 
    
Prisen inkluderer ikke:
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tangoshow i Buenos Aires 
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Helse
Du bør ha normal god helse for å kunne følge programmet. Utfluktene omfatter en del gåing i variert terreng. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Argentina og Brasil. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig minst seks måneder etter hjemreise­datoen. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2020.