Med katamaran mellom Galapagosøyene

Haugan Cruises er et norskeid cruiserederi som opererer tre katamaraner mellom Galapagosøyene.
Vista Travel satser på norsk kjøl for sine gjester på Galapagosøyene. Målet er å gi gjestene våre trygge skip, godt sjømannskap og en høy standard på alle ytelser. Det i en god tradisjon, for den norske økonomiske aktiviteten på Galapagos var ikke ubetydelig for 70-80 år siden.

Haugan Cruises opererer tre katamaraner av høy standard: Ocean Spray, Cormorant og Petrel (fra og med september 2015). De har alle romslige lugarer, noen med privat balkong utenfor og stort soldekk. En egen ekspedisjonsleder følger toktet og rederiet satser på å gi sine passasjerer all den komfort som man ville forvente av et større skip samtidig som man beholder den intime atmosfæren et midre skip kan tilby.

Se video om Haugan Cruises lenger ned på siden.

Haugan Cruises driver også et eget spahotell i Amazonas, se www.laselvajunglelodge.com

Galapagos

Med usynlighetskappe i dyrenes verden
De blir kalt de fortrollete øyene. Oppkalt etter kjempeskilpaddene som engang var tallrike, ligger denne enestående øygruppen omkring 1000 kilometer ut i Stillhavet, ved ekvator. I titusener av år lå Galapagos skjult for mennesker fra den gamle verden, noe som gjorde at dyrene der mistet sin instinktive frykt for oss tobente. Selv ikke noen hundre års rovdrift har endret dette. Her kan du svømme med sjøløver og pingviner, med haviguaner og vingeløs skarv. Her kan du gå tett på reder med hekkende fugl og på nært hold se albatrossenes fantastiske nebbturnering. Det er ikke bare artig og underholdende. Galapagos gjør noe med deg som menneske – du er ikke den samme etter å ha vandret her.

På Galapagos får du et innblikk i hvordan ikke bare disse øyene, men også hvordan  hele vår klode har utviklet seg. Det var her Carles Darwin fikk inntrykk som ble avgjørende for hele hans utviklingsteori om den sterkestes rett og hvordan bare de dyr med det mest egnede arvemateriale kommer til å beherske naturen og etterslekten. Ingen annen bok har vel som denne satt verden på hodet. I dag er Galapagos ett av verdens mest ettertraktede turistmål. Beliggenheten gjør at relativt få mennesker opplever denne øygruppen med sitt fantastiske lavalandskap, stedvis karrige vegetasjon og et myldrende, vidunderlig dyreliv uten frykt for mennesker.

I Vista Travel kan vi bringe deg dit – til bortgjemte viker og øyer der større skip ikke kommer til. Spesielt for oss nordmenn er det fortsatt finnes spor etternorsk utvandring til Galapagos for 70-80 år siden. Det var selve sydhavsdrømmen som skulle gi levemåte og lykke. I stedet fant de aller fleste bare slit, skuffelser og glemsel.

Men fremfor alt finner du i dag et øyrike hvis like neppe finnes i vår verden.

Rundreiser i Ecuador
Når du først er i Ecuador er det viktig å ha for seg at dette lille landet faktisk en en hel verdensdel i miniatyr. En rundreise før eller etter Galapagos kan gjøre deg kjent med med essensen av Latinamerika. Innenfor noen timers kljøring kan du komme deg fra evig sne på vulkantoppene, til høylandet og urbefolkningen, til tropisk landbruk med bananer, kaffe og kakao til kysten med sine rismarker og milelange, jomfruelige strender. Ikke minst bør du ikke la sjansen gå fra deg til å se hovedstaden Quito, verdens nest høyeste hovedstad. Byen har en vakkert restaurert gamleby og den gyldne Jesuittkirken ( La Compañia ) er antagelig den vakreste bygning i hele den nye verden.
En kort flytur fra Quito tar deg ned i det enorme Amazonas-bekkenet, der ku kan oppleve krokodiller, ferskvannsdelfiner og boa constrictor og et fuglemylder som det nesten er utrolig at finnes. Blant de mer sky dyrene er bl.a. de store kattene og tokapiene. I alt har Ecuador mer enn 265 pattedyrarter og bortimot 1700 fuglearter på et område omtrent så stort som Norge. Vista kan legge opp en rundtur for deg før Galapagos eller etter. Og har du lyst på litt sol og bad finnes det lange og ganske uberørte sandstrender, eks. i provinsen Manabi. Der kan du f.eks. slappe av på El Faro Escandinavo, et lite, eksklusivt og fredelig strandhotell med norsk vertskap - og mat! Hotellet ligger rett sør for byen Manta, en halvtime med fly fra Quito eller ca. 3 timer med bil fra Guayaquil, landets største by
Kombiner litt regnskogsluksus på La Selva Ecolodge og Spa, et
av de beste hotell-og spaanlegg i ekvatoriansk Amazonas beste 
Vista Travel skreddersyr din reise også før og etter Galapagos.

Her kan du se en video om Haugan Cruises og Galapagos: