Eksklusiv cruise mellom øyene på Galapagos

Haugan Cruises er et norsk-ecuadoriansk cruiserederi som opererer tre eksklusive katamaraner mellom Galapagosøyene


Vista Travel satser på norsk kjøl for sine gjester på Galapagos. Målet er å gi gjestene våre høy komfort og topp service på trygge skip med godt sjømannskap.
 
Haugan Cruises opererer tre cruise katamaraner av meget høy standard:
 
  • MC Ocean Spray
  • MT Camila 
  • MC Petrel 

Yachtene gir en eksklusiv følelse med kun 16 passasjerer i 8 romslige lugarer, alle med privat balkong. I tillegg er det stort soldekk med jacuzzi og god plass. Vel ombord er det meste inkludert, og en kompetent ekspedisjonsleder følger gjestene trygt på flere daglige ekskursjoner, både til lands og til vanns. Et Galapagos Cruise er en opplevelse for livet!
 
Se video om Haugan Cruises lenger ned på siden.
 
Haugan Cruises driver også en egen luksus lodge midt i Amazonas, se www.laselvajunglelodge.com

Galapagos og Ecuador

Med usynlighetskappe i dyrenes verden
De blir kalt de fortrollete øyene. Oppkalt etter kjempeskilpaddene, ligger Galapagosøyene ved ekvator, cirka 1000 kilometer ut i Stillehavet. I titusener av år lå øyene skjult for mennesker, noe som gjorde at dyrene mistet sin instinktive frykt for oss tobente. Du kan svømme med haviguaner, pingviner og sjøløver, og du kommer tett på hekkende fugl og albatrossenes fantastiske nebbturnering. Galapagos gjør noe med deg som menneske – du er ikke den samme etter å ha vandret her.

På Galapagos får du et innblikk i hvordan hele vår klode har utviklet seg. Det var her Charles Darwin samlet inntrykk som ble avgjørende for hele hans utviklingsteori om den sterkestes rett og hvordan bare de dyr med det mest egnede arvemateriale kommer til å beherske naturen og etterslekten. I dag er Galapagos ett meget ettertraktet turistmål. Beliggenheten gjør at relativt få mennesker opplever denne øygruppen med sitt fantastiske lavalandskap, stedvis karrige vegetasjon og et myldrende, vidunderlig dyreliv uten frykt for mennesker.

Rundreise i Ecuador
 
Når du først reiser til Ecuador er det verdt å vite at dette lille landet faktisk er som en hel verdensdel i miniatyr, derfor omtales landet som “4 verdener i en”. På en ukes rundreise i landet kan du oppleve sne på vulkantoppene i Andes, Amazonas sin eventyrlige jungel, Galapogos sine fantastiske øyer samt Stillehavskysten med milelange strender.
 
Ikke minst bør du oppleve hovedstaden Quito, verdens nest høyeste beliggende hovedstad. Byen har en vakkert restaurert gamleby som er UNESCO listet, og den gyldne Jesuittkirken (La Compañia ) er kanskje den vakreste bygning i hele den nye verden. Her kan du også oppleve å stå midt på ekvatorlinjen.

En kort flytur fra Quito fører deg inn i det dypeste Amazonas, hvor du vil komme i kontakt med et dyreliv og en fauna som virkelig må oppleves for å forstås til fulle. Dette er en av de mest biodiverse områdene på vår planet, og her kan du blant annet se aper, slanger, sommerfugler, eksotiske frosker, krokodiller, papegøyer og et helt utrolig rikt fugleliv. Her kan du bo på eksklusive La Selva Jungle Lodge.

Og har du lyst på sol og bad finnes det lange og uberørte sandstrender i den vakre provinsen Manabi. Der kan du slappe av på Palmazul Hotel & Spa, et eksklusivt boutique hotel med norsk eier. Hotellet ligger rett nord for byen Manta, en halvtime med fly fra Quito eller cirka 3 timer med bil fra Guayaquil.
 
Vista Travel skreddersyr gjerne din reise både før og etter Galapagos for en optimal reiseopplevelse.

Her kan du se en video om Haugan Cruises og Galapagos: