Det gode liv ved Adriaterhavet - Slovenia, Kroatia og Italia

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Ljubljana
 • Gyldig fra
  24-09-2020
 • Gyldig til
  30-09-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  14.550,-
De moderne republikkene Kroatia og Slovenia ble født i 1991 da Jugoslavia ble oppløst, men begge landene har en historie som strekker seg tilbake til 600-tallet. Vår reise tilfredsstiller det meste av hva man kan ønske seg; vakker natur, spennende historie, interessante utflukter og god mat. I Slovenia står den pittoreske hovedstaden Ljubljana på programmet. I Kroatia oppdager vi den vakre halvøya Istria, og får bli med på både olivenolje- og trøffelsmaking. Sist men ikke minst krysser vi landegrensen til Italia, her venter et besøk i den mangfoldige havnebyen Trieste. Vi bor på førsteklasses hoteller og får tid på egen hånd til sightseeing, shopping og bading i det krystallklare Adriaterhavet.

Noen høydepunkter:
 • Ljubljana, en uoppdaget perle
 • Kroatias idylliske riviera
 • Besøk til lokal olivenoljeprodusent
 • Smaking av «skogens gull» – trøffel
 • Den italienske havnebyen Trieste
 • Førsteklasses hoteller
 • Kunnskapsrik norsk reiseleder

Program

Dag 1, torsdag 24. september
Oslo – Ljubljana

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med LOT Airlines kl. 10.45 via Warszawa til Ljubljana. Ved ankomst kl. 16.30 blir vi møtt av bussen som kjører oss direkte til det moderne Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana. Etter omtrent en halv times kjøretur er vi fremme. Hotellet ligger beleilig til i et av byens shopping- og businessdistrikt. Herifra kan man enkelt ta seg til sentrum.
Resten av dagen er til egen disposisjon og reiseleder gir gjerne gode tips, han vil i tillegg holde et nyttig informasjonsmøte. Ljubljana er en liten hovedstad som det er enkelt å orientere seg i, og er en perfekt by å oppleve til fots. Den sjarmerende brosteinslagte gamlebyen er bilfri sone, og her ligger butikker og spisesteder tett i tett langs den hyggelige gågaten. Gjennom byen snirkler elven Ljubljanica seg. Langs bredden ligger kafeer og restauranter som perler på en snor, med yrende folkeliv og god stemning, takket være byens universitet. Over elven går det flere flotte broer, hvor både Dragebroen og Trippelbroen er kjente turistattraksjoner. Sistnevnte ble konstruert på slutten av 1200-tallet, og er et kjært landemerke. På en høyde over byen troner Borg Ljubljana, som er verd et besøk og byr på slående utsikt.

Dag 2, fredag 25. september
Ljubljana

Våkne opp og gjør deg klar til å oppdage den slovenske hovedstaden. Ljubljana har vært landets hovedstad siden Slovenia ble selvstendig i 1991. Byen har en dramatisk historie og det tristeste kapitelet var i perioden 1942–1945, da tyske og italienske okkupasjonsstyrker fullstendig inngjerdet byen med piggtråd og den ble omgjort til Europas største krigsfangeleir. I dag oppleves Ljubljana som en liten, velordnet by med vakre bygninger og en idyllisk promenade langs elven med mange kafeer og restauranter. Ljubljana er en skatt som foreløpig er uoppdaget for de fleste.
Etter frokost går turen til sentrum, her skal vi lære mer om den slovenske nasjonens politiske- og kulturelle kjerne, nemlig Ljubljana. Den engelsktalende lokalguiden vil dele interessante historier om byen som er kjent for sin universitetsbefolkning, grønne områder og ikke minst Ljubljanica-elven, som skiller hovedstadens gamle bydel fra det kommersielle sentrum. Ljubljana har mange museer og severdigheter, og da ettermiddagen er til egen disposisjon har du muligheten til å velge det som interesserer akkurat deg. (F)

Dag 3, lørdag 26. september
Ljubljana – Novigrad

Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen mot Kroatia, nærmere bestemt Istria-halvøya og Novigrad. På veien stopper vi på en vingård og får en smak av de edle dråpene. Da tre andre
kroatiske byer har samme navn, blir den lille byen noen ganger referert til som Novigrad Istarska. Vi ankommer i underkant av to timer. Selve bykjernen består av trange, svingete gater, og mange av de tillater ikke motorkjøretøy. Her kan man titte i de mange butikkene som selger lokale håndverks produkter eller spasere rundt den hyggelige båthavnen. Vi sjekker inn på Aminess Maestral Hotel som har en idyllisk beliggenhet rett ved kysten og gangavstand til stranden. Novigrad var opprinnelig en rolig fiskelandsby og har gjennom årene klart å beholde sin intime og avslappende atmosfære, tross for økende turisme. Den hyggelige byen er rik på historisk kulturarv og naturlig skjønnhet, og er i tillegg kjent for å være et av de beste gourmetstedene på Istria, med spesialiteter hentet fra havet. Etter at vi har funnet oss til rette kan alle gjøre det de selv har lyst til. Finn frem badetøyet og ta med en god bok til bassenget, eller pakk strandhåndkle og hopp ut i Adriaterhavets asurblåe vann. Om du skulle ønske enda mer avslapping kan du besøke hotellets spa-avdeling. Du kan også oppdage nærområdet til fots. Sentrum av Novigrad er bare et kvarter unna. Om kvelden samles vi til felles middag hvor vi kan nyte hverandres selskap, samt lokale retter og ferske smaker. (F, M)

Dag 4, søndag 27. september
Novigrad

Bli med på en utflukt hvor vi skal besøke en av de lokale olivenoljeprodusentene. Istria er kjent for å produsere eksepsjonell olivenolje. Oliven har blitt dyrket her helt siden romer­tiden. Vi har gleden av å bli ønsket velkommen på en av de hyggeligste olivengårdene på Istria, hvor vi får en introduksjon til dyrking av olivenolje, samt får smake på det ferdige produktet. Deretter spiser vi en hyggelig lunsj på en restaurant i nærheten, før vi kjører tilbake til Novigrad.
Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon. Det finnes en rekke hyggelige spisesteder å velge mellom når det er tid for middag. (F, L)

Dag 5, mandag 28. september
Novigrad

I dag venter nok en spennende utflukt som vil glede smaksløkene. Vi besøker en anerkjent trøffelgård. Istria har nemlig også blitt kjent for trøfler av høyeste kvalitet, spesielt den hvite trøffelen som kan konkurrere med «skogens gull» fra de berømte italienske regionene Alba og Piemonte. Sesongen for hvite trøfler på Istria er fra september til desember, mens svarte trøfler kan jaktes året rundt. Omringet av vakker natur blir vi tatt imot på et gods som har lang erfaring og tradisjon når det kommer til trøffeljakt. Vi koser oss med trøffelsmaking og lunsj på det pittoreske godset, før vi kjører tilbake til Novigrad.
Resten av dagen er på egen hånd. I kveld har man muligheten til å bli med reiseleder for å spise middag på en lokal restaurant. (F, L)

Dag 6, tirsdag 29. september
Trieste

Ciao Italia! Bli med på en heldagstur til Trieste, den italienske havnebyen som ligger rett innenfor den slovenske grensen. Her finner vi mat, arkitektur og historie med østlig innflytelse. Lokalbefolkningen omfavner livet med en lidenskap som lett smitter av på besøkende. Byen har vært eid eller okkupert av romerne, Habsburgere, Mussolinis regime, tyskere og allierte styrker, før de endelig ble returnert til Italia i 1954. Trieste er derfor rik på et mangfold av arkitektoniske og etniske påvirkninger, her vil vi se både katolske kirker og byens synagoge, som er en av de største i Europa. Vi lærer om Triestes interessante historie og kultur på en guidet vandretur gjennom sentrum. En hyggelig lunsj nytes på en lokal restaurant før vi reiser tilbake til Novigrad. Kjøreturen tar omtrent en time.
Om kvelden spiser vi en god avskjeds­middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 7, onsdag 30. september
Novigrad – Ljubljana

Etter utsjekking kjører vi til flyplassen i Ljubljana for hjemreise, med avgang kl. 13.40. Vi flyr med LOT Airlines via Warszawa og lander på Oslo lufthavn kl. 18.55.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
Reiseleder

Erik Pedersen
Erik har mange års erfaring innen reiselivet og har jobbet for flyselskaper som Pan American Airways, Fred Olsen og British Airways. Han har også vært ansatt som salgssjef for Finnair og Singapore Airlines her i Norge, sistnevnte en stilling han holdt i hele 32 år. Erik er svært glad i å ferdes på sjøen, noe som førte til hans første tur til Kroatia. Han har siden den tid blitt godt kjent med landet, både til vanns og til lands, og er ganske «lommekjent» på de fleste øyene, inkludert Istria. Han har også besøkt flere av Kroatias nærliggende land, som Montenegro, Bosnia-Hercegovina og Albania. Erik ønsker å kunne tilby flere reisende fra Norge til å oppleve Kroatia, bli kjent med landets kultur, herlige strender, vakre hav, hyggelige mennesker og ikke minst fantastisk god mat og drikke. Han har i tillegg jobbet som reiseleder for grupper i New York, Finland, Australia og New Zealand.

Hoteller

Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana 4*, Ljubljana
Det moderne Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana har en fin beliggenhet i et av byens shopping- og businessdistrikt. Herifra kan man enkelt ta seg til sentrum med offentlig transport eller til fots. Hotellet har en restaurant, bar og treningsstudio. Rommene er stilrene og sofistikerte med bad i marmor, TV, minibar, te- og kaffefasiliteter, samt hårføner.

Aminess Maestral Hotel 4*, Novigrad
Hotel Aminess Maestral har en ideell beliggenhet rett ved Adriaterhavets strender, og kun en kort spasertur fra Novigrad by. Hotellet tilbyr både innendørs- og utendørsbassenger, aktiviteter, treningssenter, spa med mulighet for ansikts- og kroppsbehandlinger, restauranter og barer. Rommene er lyse og luftige med bad, TV, minibar, Wi-Fi og hårføner.
Pris
Pr. person i delt dobbeltromkr 14 550
Enkeltromkr 15 950
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Ljubljana t/r med LOT Airlines
 • Flyskatter (kr 1414 pr. januar 2020)
 • All transport
 • To netter på hotell i Ljubljana, inkludert frokost
 • Fire netter i Novigrad, inkludert frokost
 • Utflukter og entreer iht. program
 • Trøffelsmaking med lunsj
 • Olivenoljesmaking og lunsj
 • Lett lunsj i Trieste
 • To middager
 • Lokal engelsktalende guide iht. programmet
 • Kunnskapsrik norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Tips til sjåfører og lokalguider
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2020.