Dubai

For bare 35-40 år siden var Dubai bare en støvete liten handelsby med kameler og beduintelt. I dag er byen en raskt voksende turistmagnet i Den persiske gulf. Den byr på shopping i verdensklasse, et heftig natteliv, gylne sandstrender og skyskrapere. Og for den som ønsker å oppleve ørkenens mystikk og stillhet er det anledning til det også.Dubai er altså skutt opp av nesten ingenting. To arkipeler er anlagt som palmer i kunstige laguner og et tredje, The World, er et forsøk på å lage et digert verdenskart med ca. 250 land, ett for hver kunstige øy. De er laget av sand hentet opp fra havbunnen og omgitt av en bølgebryter.

Et Mekka for shoppere
Her finner du også verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som rager 829,8 meter i været. Et av Dubais landemerker er Burj al Arab, et hotell formet som et kjempeseil ute i havet. Et stort butikksenter kalles «Mall of Emirates». Både her og i de tradisjonelle souks (arabiske markeder) kan ihuga shoppere la seg friste av både biler og musikkanlegg, av krydder og gull. Som om ikke dette var nok, avholdes det hvert år «shoppingfestivaler» av et par måneders varighet. Her er det prutningsmonn, for det er ikke alltid det er så mye billigere enn i Norge.
Det som etter hvert blir verdens største samling av temaparker, «Dubailand» og selv i dag er det dobbelt så stort som Disneyland i Florida.

Dubai er ideelt både for badeferie, golf – og storbyferie!

Vår og høst er best
Norsk vår og høst er de beste tidene å reise til Dubai. Desember og januar er kjølige og i sommermånedene er det for varmt å ghjøre noe som helst. Tidsforskjell fra Norge er +2 timer. Når vi har sommertid i Norge, skrumper tidsforskjellen til bare + 1 time.
Det er visumplikt ved innreise til Dubai. Visum utstedes uten gebyr ved ankomst og betinger at du kan vise gyldig returbillett og ast passet ditt er gyldig. Passet må væregyldig minst 6 måneder etter innreise.

Ofisiell video om Dubai: