Luksustog i Spania

Spania er landet som alltid er fullt av overraskelser.
Vi gir deg muligheten til å oppleve mange av disse gjennom en eksklusiv reise med luksuriøse tog. Det er rett og slett en unik opplevelse og en konge verdig.
Det spanske togselskapet Trenes Turísticos de Lujo FEVE gir deg mulighet til å bli bedre kjent med det beste av både Nord- og Sør-Spania om bord på en av sine fantastiske luksustog. FEVE er et kjent spansk, statseid togselskap som har kjørt langs Atlanterhavskysten i Nord-Spania i nesten 30 år.

Disse unike turisttogene består av gamle tog som er renovert. Her møtes de tidligere tiders estetikk det moderne med stor vekt på luksus og komfort. De er Spanias best bevarte historiske tog og selve reisen blir et mål i seg selv. To ærverdige tog trafikkerer i Nord-Spania: El Transcantábrico Clasìco og det mer luksuriøse El Transcantàbrico Gran Lujo som i dag regnes som et av verdens aller flotteste tog. Al Andalus-toget er det eneste som kjører i Sør-Spania og er også kjent som «Spanias palass på hjul».

I Nord-Spania reiser togene gjennom regioner som regnes som noen av de fremste kulinariske områdene i Europa. På turene legges det stor vekt på gastronomien og middag serveres på noen av de fineste lokale restauranter. 

El Transcantábrico tilbyr en 8 dagers/7 netters tur hvor du blir kjent med Spanias historie, fra førhistorisk tid i Altamira til moderne tid med Guggenheim. Det endelige målet er Santiago de Compostela. Byen er på UNESCOs verdensarvliste og markerer sluttpunktet for Pilegrimsruten.

«Gran Lujo» versjonen av El Transcantábrico er selskapets flaggskip og består av renoverte originalvogner fra 1923. Toget åpnet dørene atter en gang 31. mars 2011. Med all sin luksus, trafikkerer den 8 dager lange strekningen mellom San Sebastián og Santiago de Compostela.

Al Andalus-toget, det eneste som kjører i Sør-Spania, er også kjent som «Spanias palass på hjul». Toget er et 5-stjerners hotell på hjul med et interiør fra «Belle Époque era» som tar deg gjennom Andalusias flotte landskap.

Mer beskrivelse av de ulike togene nedenfor tilbudene!
Her kan du se noen utvalgte tilbud med togene i Spania:
april 2018

Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania

Reisemål:Spania
Gyldig fra:21-04-2018
Gyldig til:20-10-2018
Varighet:8 dager
Pris:fra 47.200,-
El Transcantábrico

Luksustoget Al Andalus i Spania - Sevilla til Sevilla

Reisemål:Andalucía
Gyldig fra:23-04-2018
Gyldig til:22-10-2018
Varighet:7 dager
Pris:fra 34.100,-
Al Andalus togreise i Spania
mai 2018

Reise med luksustoget El Transcantábrico Clasíco i Nord-Spania

Reisemål:Spania
Gyldig fra:12-05-2018
Gyldig til:13-10-2018
Varighet:8 dager
Pris:fra 34.100,-
Privat tog i Spania med El Transcantábrico
april 2019

Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania 2019

Reisemål:Spania
Gyldig fra:06-04-2019
Gyldig til:19-10-2019
Varighet:8 dager
Pris:fra 48.900,-
El Transcantábrico

El Transcantábrico og El Transcantábrico Gran Lujo

Sistnevnte regnes som et av verdens fem flotteste tog.
El Transcantabrico Gran Lujo tar luksusen ett skritt videre med sine lekre suiter, rundhåndet utstyrt med badstue og internettoppkobling. Togbesetningen henter og pakker ut av kofferten din her, både ved ankomst og avreise. I sine stilige uniformer møter togpersonalet deg på perrongen og tar hånd om bagasjen, og slik fortsetter det. Vel om bord føler du deg hensatt til en annen tid. De dype stolene innbyr til gode samtaler med medpassasjerene. I baren serveres regionens nydelige viner mens landskapet langsomt skifter utenfor vinduene. Overnattingen foregår om bord i toget, og hver morgen våkner du til frokostbjellen, og under måltidet blir lugarene ryddet. Dette er en svært, svært behagelig måte å oppdage Nord-Spanias skatter på.

Nord-Spania, eller Grønne Spania som området også kalles, består av en 2000 meter lang kystlinje som strekker seg over regionene Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland, og el Transcantábrico krysser dem alle. Her finner du mange områder som er erklært biosfærereservat av UNESCO, som for eksempel nasjonalparken Picos de Europa i Asturias, naturparkene Redes de Somiedo (med den største samlingen av ville bjørner i Europa), området Fuentes del Narcea med en av de største eikeskogene i Europa, naturparken Terras do Miño i Galicia i tillegg til Urdabai-elven i Baskerland.
Men mat og vin står også i fokus, og i Nord-Spania er mat kultur, og det sies at Baskerland har den største tettheten av Michelin-stjerner i verden. Få steder er det mer fokus på mat enn i San Sebastian – byen for livsnytere.
Flotte bystrender, gastronomi i verdensklassen og elegante gater etter parisisk modell, der filmstjernene spankulerer under den årlige filmfestivalen. På havnen sitter fiskerne og renser garnene slik de har gjort i generasjoner, mens gamlebyen bugner over av designbutikker og tradisjonelle pintxosbarer (tapasbarer). San Sebastian er en miks av nytt og gammelt, elegant og bohemsk. Mat og kultur er viktig over hele Spania, men matkulturen står nok ekstra sterkt i nord.  Matinteressen er ikke ny. På slutten av 1800-tallet ble de første Sociedades de Gastronomia (matklubber) etablert i San Sebastian. Nå finnes det hundrevis av dem; lukkede sirkler som møtes for å lage mat sammen. I dette miljøet vokste det fram en ny matkultur på 1980-tallet, det baskiske svaret på fransk nouvelle cuisine. De baskiske kokkene fikk raskt internasjonalt ry, og resultatet er i dag verdens største tetthet av restauranter med stjerner i Guide Michelin.

Visste du at turisttoget ”El Transcantábrico Gran Lujo” er et av verdens fem flotteste tog? Spanias eldste tog har blitt renovert og fremstår nå som et oppsiktsvekkende 5-stjernes hotell på skinner.
Toget består av 7 sovevogner, 4 salongvogner, 1 kjøkken og i fellesvognene finner du alt fra en såkalt panoramavogn med tv, dvd-er og eget bibliotek til en tesalong hvor du kan nyte utsøkte, regionale delikatesser fra morgen til kveld. Eller hva med å slå ut håret eller ta en aperitiff i barvognen hvor et band spiller opp til musikk og dans hver kveld?
Om bord på toget finnes det totalt 14 Privilege Suiter med dobbeltseng (150x200), garderobeskap, salong, tv, dvd-spiller samt en rekke spill, musikkanlegg, datamaskin med gratis tilgang til Internett, trådløs telefon, air-condition, minibar og et fantastisk bad med dusj med hydromassasje og sauna blant annet.
I reisehåndboken du får på toget får du nærmere beskrivelse av den reisen toget vil ta deg meg på, som er en reise for alle sanser. Alt fra utsøkte, lokale delikatesser til sjarmerende havnebyer som Llanes, Luarca og Ribadeo til det moderne representert ved Guggenheim-museet, grottene i Cantabria, spektakulære naturformasjoner i Covadonga til stranden i Catedrales, den glitrende byen Gijón, den reneste byen i Europa, Oviedo, til den majestetiske fjellkjeden Picos de Europa, filmbyen San Sebastián og verdens ende i Ferrol. 

NB. El Transcantrábrico Gran Lujo opererer en strekning: San Sebastian - Santiago de Compostela. På denne reisen er det en kabintype tilgjengelig - Deluxe Suite Gran Lujo.
El Transcantrábrico Classico, som den ofte kalles, kjører strekningen Santiago de Compostela til León. På denne strekningen er kabintypen Junior Suiter tilgjengelig. Det er mulig, på begge togene, å velge hvilken retning man vil kjøre.

Her kan du se en video om toget:

Al Andalus

Luksus på skinner i Andalucia
Turistoget Al-Andalus er et av flere historiske luksustog i Spania. Om bord i et av verdens mest luksuriøse turisttog kan du nyte den perfekte kombinasjon av moderne service med fordums prakt.
Al-Andalus er en luksusopplevelse fra La Belle Epoque med nydelig innredede vogner på rekke og rad. Fire salongvogner; med restaurant, bar, resepsjon, to spisevogner og syv sovevogner. Sovekupeene er suiter med luksuriøs innredning som salongene pluss egne bad med interiør i porselen og mahogni, store tykke frottehåndklær, badekåper og tøfler. Vognene ble tidligere brukt av den britiske kongefamilien på deres feriereiser.

Det nyrestaurerte 456 meter lange toget fra 1929 kjører i maks 120 kilometer i timen og totalt tilbakelegges 800 kilometer på hele turen, og som inkluderer besøk til flotte kulturperler og Verdensarvbyer som Sevilla, Cádiz, Jerez de la Frontera, Ronda, Granada, Linares, Baeza, Úbeda og Córdoba med olivenolje-, skinke- og vinsmaking og mye mer.
Dette er muligens den mest bekvemme måten å bli kjent med det beste av Andalucia i løpet av 7 dager, og om bord venter flamencoshow. En kvartett med to dansere og to musikere presterer et forrykende show i togsalong! Og kjøkkensjefen tryller frem velsmakende retter på sitt togkjøkken, som er et femstjerners hotell verdig.
En intens og original opplevelse for store og små. 

Her kan du se en video om toget: