Reise med luksustoget Al Ándalus i Sør-Spania
Avganger og priser i 2020

 • Avreisested
  Seville
 • Destinasjon
  Andalucía
 • Gyldig fra
  18-05-2020
 • Gyldig til
  26-10-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Tog
 • Pris
  fra 37.000,-
Al-Ándalus er et av flere historiske luksustog i Spania. Om bord i et av verdens mest luksuriøse turisttog kan du nyte den perfekte kombinasjon av moderne service med fordums prakt.
Al-Ándalus er en luksusopplevelse fra La Belle Epoque med nydelig dekorerte vogner på rekke og rad. Toget består av fire salongvogner med restaurant, bar, resepsjon, to spisevogner og syv sovevogner. Sovekupeene er suiter med luksuriøs innredning som salongene, pluss at de er utstyrt med egne bad i porselen og mahogni, store tykke frottehåndklær, badekåper og tøfler. Vognene ble tidligere brukt av den britiske kongefamilien på deres feriereiser.


Det nyrestaurerte 456 meter lange toget fra 1929 kjører i maks 120 kilometer i timen og totalt tilbakelegges 800 kilometer på hele turen, som inkluderer besøk til flotte kulturperler og verdensarvbyer som Sevilla, Cádiz, Jerez de la Frontera, Ronda, Granada, Linares, Baeza, Úbeda og Córdoba med olivenolje-, skinke- og vinsmaking og mye mer.
Dette er muligens den mest bekvemme måten å bli kjent med det beste av Andalucia i løpet av seks dager, og om bord venter også et tradisjonelt flamencoshow – en kvartett med to dansere og to musikere presterer en forrykende opptreden i togsalongen! I tillegg tryller kjøkkensjefen frem velsmakende retter på sitt togkjøkken, som er et femstjerners hotell verdig.
En intens og original opplevelse for både store og små.
Destinasjoner som besøkes:
Sevilla – Jerez – Cádiz – Ronda – Granada – Linares-Baeza – Córdoba – Sevilla

Reisen dag for dag.

Dag 1, mandag
Sevilla – Jerez

Mens mannskapet overfører bagasjen til toget, besøker vi Sevilla, hovedstaden i Andalucía. Byen er et levende museum og det mest omfattende historiske sentrum i hele Spania – her kan man blant annet oppleve den gotiske katedralen med klokketårnet Giralda og ikke minst det berømte mauriske kongepalasset Alcázar, med sine vakre utsmykninger, fontener og frodige hager. Etter lunsj blir vi med på en sightseeingtur og krysser den berømte Plaza de España, før vi stiger ombord på Tren Al Ándalus og blir ønsket velkommen med en drink og en presentasjon av mannskapet. Middag nytes mens vi legger ut på første etappe til Jerez, hvor vi skal tilbringe natten.

Dag 2, tirsdag
Jerez

Akkurat som hver dag på reisen, starter vi dagen med en deilig frokostbuffé og à la carte-frokost. Vi besøker en vinkjeller i Jerez og lar oss imponere av showet "Hvordan de Andalusiske hestene danser", en velkjent rytterballett utført til spansk musikk. Lunsj nytes i Sanlúcar de Barrameda med utsikt over saltmyrene i nasjonalparken Doñana og Guadalquivirs-elven. Vi tar en fottur rundt i byen før den luksuriøse bussen tar oss med tilbake til Jerez de la Frontera, en av de mest ikoniske byene i Andalucía. Tilbake på toget og middag om bord. Overnatting i Jerez.

Dag 3, onsdag
Jerez – Cádiz – Ronda

Bussen tar oss med til Cádiz på den spanske atlanterhavskysten. Rundtur etterfulgt av egentid til å utforske sjarmen til en av verdens eldste havnebyer. Lunsj spises på toget mens vi ruller videre på Tren Al Ándalus til den fantastiske byen Ronda, hvor vi skal spise middag og overnatte.

Dag 4, torsdag
Ronda – Granada

Etter frokost blir det rundtur i Ronda og vi oppdager byens slående og naturskjønne beliggenhet, på et platå ved den dype dalen Tajo de Ronda, der Guadalevín-elven slanger seg gjennom. Tid til egen disposisjon før lunsj og toger kjører videre til Granada, en by som ligger ved foten av Sierra Nevada. Vi spiser middag og overnatter i Granada.

Dag 5, fredag
Granada

Vi gleder oss til en tidlig morgentur til verdensberømte Alhambra, det mest besøkte monumentet i hele Spania. Alhambra er et overdådig palasskompleks som tidligere var hjem til Nasrid-herskerne fra kongeriket Granada – med alle vakre detaljer og utskjæringer, kan man lett forstå hvorfor festningen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Etter lunsj vil vi ha egentid til å oppdage denne vakre byen i eget tempo. Når natten senker seg kan man føle på byens magi mens middag nytes. Vi blir i Granada over natten.

Dag 6, lørdag
Granada-Linares/Baeza-Córdoba

Morgentur på Tren Al Ándalus til stasjonen Linares-Baeza, hvor bussen henter oss for å besøke renessansebyene Úbeda og Baeza, takket være alle sine historiske monumenter er de begge oppført som UNESCOs verdensarvsteder. Etter lunsj kjører vi tilbake til toget for å begynne vår reise til Córdoba. Middag og overnatting i Córdoba.

Dag 7, søndag
Córdoba – Sevilla

Etter turens siste frokost om bord, besøker vi den tidligere hovedstaden i emiratet og det middelalderske kalifatet i Al Andalus – en gang den største, mest utdannede og ekstravagante byen i Vest-Europa. Tilbake på toget nyter vi vår siste lunsj, mens Tren Al Ándalus tar oss til vår endelige destinasjon, Sevilla, hvor reisen ender og vi tar farvel.
Avgangsdatoer på denne reisen i 2020 er:
Mai18, 25
Juni1, 8, 15, 22
September7, 14, 21, 28
Oktober5, 12, 19, 26

Priser:
Standard kabinkr 37.000,-
Deluxe kabinkr 46.000,-

Alle priser er per person i dobbel sovekupe og inkluderer togreisen med full pensjon, drikke til alle måltider, alle utflukter.
Prisene vil variere i forhold til kursen mot euro i bestillingsøyeblikket.

Singeltillegg:
Standard kupe tillegg for singelkr 19.000,-
Deluxe kupe tillegg for singelkr 24.000,-

Prisene inkluderer ikke flyreise, transport fra/til flyplass, drikke utenom måltider, reise- og avbestillingsforsikring og tips.

Vi er behjelpelig med flyreise, samt et eventuelt opplegg utenom togreisen (hotell og andre landarrangementer).