Magiske Rhinen med Pensjonerte Apotekers Forening - Elvecruise fra Basel til Amsterdam

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  30-04-2020
 • Gyldig til
  07-05-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.980,-
Fire land med vakre kulturlandskap, interessante storbyer, små vinbyer, imponerende katedraler og ruiner av gamle borger. Vi seiler gjennom Europas kulturhistorie, med Rhinen som en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Om bord på MS Crucebelle venter gode dager. Vårt flytende hjem har utsøkt mat, god komfort, og ikke minst, formidabel utsikt til landskap, byer og bygninger som er trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Basel og ender i livsglade Amsterdam.


Høydepunkter:
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France 
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Vinbyen Rüdesheim 
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Blomsterparken Keukenhof


Program

Dag 1, torsdag 30. april
Oslo – Basel

Du møter Vista Travels norske reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi med KLM kl. 09.20 via Amsterdam med ankomst Basel kl. 13.50. Videre med buss til kaien hvor MS Crucebelle venter. Vi sjekker inn og gjør oss kjent med skipet. Om kvelden møtes vi til informasjonsmøte før vi går til middag. 

Dag 2, fredag 1. mai
Basel

Basel er hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt, ved grensene til Frankrike og Tyskland, og ved Rhinens bredder. Med sine nærmere 170 000 innbyggere er Basel den tredje største byen i Sveits. Rhinen renner gjennom byen og deler den i to, noe som har gitt Basel tilnavnet «byen med broene». Basels gamleby er livlig med en nydelig middelalderbebyggelse og en av Europas eldste Münster-katedraler. Om morgenen skal vi bli bedre kjent med Basel på en byvandring*. Etter lunsj er det tid til å utforske byen og dens parker, gater, museer og kafeer på egen hånd. 
Klokken 19.00 kaster kaster skipet loss og starter seilasen mot noen av Rhinens store skatter. Om bord gjør vi oss klare for velkomstcocktail og middag, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

Dag 3, lørdag 2. mai
Strasbourg

I dag våkner vi i Strasbourg, hovedstaden i den historiske, franske provinsen Alsace. Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europa­rådet, og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den historiske gamle bydelen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
 Vi blir bedre kjent med byen på en byrundtur* til fots og med buss. Seilasen fortsetter om kvelden, så du får også god tid til å bli bedre kjent med byen på egen hånd.

Dag 4, søndag 3. mai
Speyer – utflukt Heidelberg – Mainz 

Vi ankommer historiske Speyer ved frokosttider. Byens tusen år gamle domkirke, formet som et kors er et av verdens best bevarte romanske kirke og trygt er derfor UNESCO-vernet. I middelalderen var Speyer en viktig by og den protestantiske kirken ble på mange måter født her i 1529, da kirkens ledere møttes i byen for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka 50 0000 mennesker i Speyer og gamlebyen er et hyggelig sted og rusle rundt og nyte historiens sus. Etter frokost kan du følge reiselederen på en kort vandring gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken. Skipet seiler videre kl. 11.30. Det blir et kort stopp i  Mannheim, for de som skal på utflukt til Heidelberg*, – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Utflukten inkluderer en omvisning på Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Slottet består av flere bygninger i ulik arkitektonisk stil, og er omringet av en park hvor poeten Johann Wolfgang von Goethe i sin tid vandret omkring og skrev ned tankene sine. I slottets vinkjeller kan du se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. 
I mellomtiden seiler skipet videre til Mainz, og de som har vært med på Heidelberg-utflukten kommer om bord igjen her. Vi ligger ved kai i Mainz over natten. De som ønsker kan ta en spasertur langs den hyggelige elvepromadene eller inn til gamlebyen før eller etter middag.

Dag 5, mandag 4. mai
Rüdesheim og Koblenz

Vi seiler fra Mainz tidlig på morgenen og ankommer Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker, mens vi spiser frokost. Her kan du ta en spasertur gjennom byen sammen med reiselederen eller på egen hånd. Byens hovedgate, Drosselgasse, er kjent for sine pittoreske bindingsverkshus, livlige atmosfære og mange små kneiper og tavernaer. Ta en pause for å smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.
Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i området som står på ­UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. I 1824 skrev Heinrich Heine et dikt om den vakre jomfruen Lorelei. Hun ledet sjømenn i døden, der hun satt på klippen og børstet sine lange blonde lokker. 
Vi ankommer Koblenz kl. 15.30. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen og var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand  fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. 
Bli med reiselederen på en bytur til fots. Kanskje dere sammen tar kabelbanen opp til Erenbreitstein? Etter middag underholder mannskapet med eget show om bord.

Dag 6, tirsdag 5. mai
Köln

I løpet av natten seiler vi videre og ankommer Köln ved frokosttid. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men mange av bygningene har blitt omhyggelig rekonstruert. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser, og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen ble bygget som et pilegrimssenter for å huse byens største skatter – nemlig relikviene til de tre vise menn. Bli med på en byvadring* for å lære mer om denne interessante byen. 
Skipet legger ut på siste etappe av cruiset om ettermiddagen. I kveld er det kapteinens cocktail og festmiddag om bord.

Dag 7, onsdag 6. mai
Amsterdam
 
Om morgenen ankommer vi byen som har verdens største museumstetthet, flest husbåter og en åtte hundre år gammel bykjerne. Her er det like mange sykler som innbyggere og husene kan umulig bli smalere. Amsterdam har over 150 kanaler og over 1200 broer. Om formiddagen kan du velge å bli med på en byrundtur* til fots hvor du får et innblikk i byens historie og liv. 
Etter en tidlig lunsj drar vi kl. 13.00 på utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken kalles verdens vakreste vårhage og er kun åpen fra midten av mars til midten av mai. Keukenhof byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Vi vandrer forbi idylliske dammer og ser blomstertepper med de vakreste tulipaner du kan tenke deg. Vi er tilbake på skipet kl. 17.00. 

Dag 8, torsdag 7. mai
Hjemreise

Etter en god frokost sjekker vi ut og setter kursen mot flyplassen. Vi flyr med KLM fra Amstedam kl.11.50 direkte til Oslo med ankomst kl. 13.35.

Utfluktspakke
Utfluktene som ligger i utfluktspakken er merket med en (*) i turbeskrivelsen. Utfluktspakken inkluderer fem utflukter og bestilles sammen med reisen. Da er du sikker på å få plass på turene. Du kan også bestille enkeltstående utflukter om bord på skipet, men da med forbehold om plass og til en høyere pris. 
Utfluktene går med engelsk­talende lokalguider, men Vista Travels reiseleder vil være med å oversette for dem som ønsker det.

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkeInkludert utflukt
1Basel  
2BaselByvandring 
3StrasbourgByrundtur 
4Speyer
Mainz 
Utflukt til Heidelberg
 
 
5Rüdesheim
Koblenz
  
6KölnByvandring 
7AmsterdamByvandringKeukenhof
8Amsterdam  

 
MS Crucebelle 4* 
Rederi: Crucemundo    
Byggeår: 2000, renovert 2018
Lengde: 110 m
Passasjerer: 154
 
Komfortabelt og hyggelig førsteklasses skip. Om bord er det restaurant, salong med bar og soldekk med jacuzzi. Internett mot avgift. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, hårtørrer og safe. Lugarene på Middle Deck og Upper deck har fransk balkong. 


Pris
DekkPris
Standardlugar, Front deckkr 14 980
Deluxe lugar, Middle deckkr 16 990
Deluxe lugar, Upper deckkr 18 780
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar*, Front Deckkr 14 980

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.
Utfluktspakke (fem utflukter) kr 2 500

 
Prisen inkluderer:
 • Flyreise Oslo–Basel/Amsterdam–Oslo med KLM (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 562 pr. mai 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Underholdning om bord  
 • Tips til skipets mannskap (kr 420)
 • Utfukt til Keukenhof dag 7
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer
 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Tips til lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Drikkepakke
På cruiset tilbys det to ulike drikkepakker: 
 • Drikkepakke 1: Vin, øl, brus og mineralvann til lunsj og middag kr 850
 • Drikkepakke 2: Vin, øl, brus og mineralvann i baren og restauranten mellom kl. 09.30 og midnatt kr 1 300
Prisene gjelder kun ved forhånds­bestilling. Om bord kan prisene være høyere. Bor man to på lugaren må begge bestille samme drikkepakke. 


Tips
Tips til skipets mannskap er inkludert i cruiseprisen. På utfluktene anbefaler vi én til to euro til lokalguidene og én euro til eventuelle sjåfører. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2019.