Langtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife - 3 uker

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Puerto de la Cruz
 • Gyldig fra
  15-02-2022
 • Gyldig til
  08-03-2022
 • Varighet
  22 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 17.480,-
Har du et ønske om å sette den norske vinteren på pause? Da kan vi anbefale Tenerife. 

På denne tre-uker lange reisen får du rikelig med tid til å slappe av og mulighet til å se nærmere på den spanske øyen, som med sitt behagelige klima året rundt er en meget populær destinasjon. Spesielt om vinteren tiltrekker øyen seg mange langtidsreisende.
 
Tenerife ligger som en perle i Atlanterhavet utenfor Afrikas nordvestlige kyst og er den største av Kanariøyene, både i areal og folketall. Vi har satt sammen en reise med opphold på et 4-stjerners hotell, halvpensjon, tre utflukter og norsk reiseleder.
 
Vårt hotell ligger på den nordlige delen av Tenerife ved Puerto de la Cruz, som er en av Tenerifes eldste og mest sjarmerende badebyer. På vår reise til Tenerife vil man kunne nyte av den lune brisen som kommer fra Saharaørkenen, samt oppleve en unik natur som rommer alt fra det tropiske grønne til dramatiske vulkanlandskaper og nydelige strender. For de badeglade vil det  være mulig med et bad i Atlanterhavet eller hotellets oppvarmede basseng. Vi bor på Smy Hotel Puerto de la Cruz som er en utmerket base for vår reise til Tenerife. Under oppholdet kan man nyte av en stor og variert buffet til frokost og middag.
Smy Hotel Puerto de la Cruz
Med sin gode beliggenhet i et rolig område, utgjør hotellet en god base for vår reise til Tenerife. 
Man tas imot i et stort resepsjonsområde, som også rommer et oppholdsområde med bar og scene hvor det er underholdning flere ganger i uken. Fra resepsjonsområdet er det utgang til det store, oppvarmede svømmebassenget. Her er det solsenger tilgjengelig, samt en liten bar med bord og stoler. I baren tilbys det også et lite utvalg av mat.
 
Fra hotellets romslige restaurant er det utgang og utsikt til bassengområdet. Det er kun 10-15 minutters gange til stranden, de berømte havbadene og til de sjarmerende, små gatene i sentrum.
 
Hotelloppholdet inkluderer en stor og variert buffet til frokost og middag. Lunsj kan man for eksempel kjøpe på en av de mange lokale restaurantene i området.

Fasiliteter:
Resepsjon, heis, restaurant, lobbybar, poolbar, utendørs oppvarmet svømmebasseng, solsenger, parasoller, badehåndklær, hage, Wi-Fi.
 
Rommene:
Alle rommene er romslige (25m2), med egen balkong og utsikt mot hagen, eller med havutsikt mot nord (havutsikt mot tillegg i prisen). Bad med badekar/dusj, toalett, aircondition, hårføner, telefon, TV, safe (mot gebyr) og gratis Wi-Fi. Værelsene har som standard ikke kjøleskap, men kan utstyres med det. Dette kan velges ved bestilling og prisen er ca. € 2 per natt, som betales på hotellet. Suiter (35m2) kan kun bestilles på forespørsel og er inkludert kjøleskap. Disse har 2 terrasser - én med utgang fra stuen og én fra soveværelset. Suitene har jacuzzi på badet.
 
Merk: Flere ganger i uken tilbyr hotellet gratis shuttlebuss til Martianez-shoppingsenter.
​Reisen inkluderer tre spennende utflukter

Nasjonalparken Las Cañadas og Pico del Teide (heldagsutflukt)
Fra Puerto de la Cruz kjører vi gjennom den flotte og frodige dalen La Orotava og dens store skoger til nasjonalparken Las Cañadas. Det meste av veien har vi utsikt til den 3.718 meter høye vulkanen Teide, som hadde sitt siste utbrudd i 1909. Vi ser spor fra tidligere vulkanutbrudd samt et helt unikt landskap med abstrakte klippeformasjoner. Bussen tar oss opp i ca. 2.300 m. høyde, og hvis været tillater det, er det mulig å ta gondolbanen som bringer en til 3.555 meters høyde (ikke inkl.). Det er en fantastisk opplevelse å stå så tett ved toppen av Spanias høyeste punkt og nyte utsikten ut over landskapet og øyen.

Velger man bort gondolbanen kjører bussen videre til Roques de Garcia, den ca. 1 km. lange klippekjeden ved foten av Teide. Her er der mulig å få kjøpt en kopp kaffe. Etterpå kjører vi tilbake til gondolbanen og starter hjemturen. Vi kjører en annen vei hjem og kan nyte den skjønne utsikten over havet og fjellandskapet, samt naboøyen La Gomera, som ligger ganske nær Tenerifes kyst. Vi stopper på en hyggelig restaurant hvor vi får servert en lett lunsj, bestående av forskjellige tapas typiske for Tenerife. Vin og vann er inkludert. Etter lunsjen fortsetter vi gjennom det flotte landskapet, og er tilbake på hotellet sist på ettermiddagen.

Garachico og Icod De Los Vinos (halvdagsutflukt)
Vi reiser til den lille, sjarmerende byen Garachico hvor man først vil få litt tid på egen hånd. Med sine hvitkalkede hus, snirklende gater, flotte kirker og romantiske restauranter preges Garachico av ren idyll, og byen er et godt eksempel på at Tenerife er så mye mer enn bare solfaktor og strender. Opplev bl.a. de naturlige bassengene ved El Caletón, som er små havbassenger etablert i naturlige bassenger mellom de imponerende sorte lavaformasjonene.

Etterpå går turen videre til Icod de los Vinos, en historisk by grunnlagt i 1501, hvor vi ser den rikt utsmykkede San Marcos-kirken og det berømte draketreet, som er byens kjennetegn og sies å være tusen år gammelt.

Santa Cruz og Candelaria (halvdagsutflukt)
Ved ankomst til Santa Cruz går vi av bussen ved den store flotte parken Garcia Sanabria, som vi spaserer igjennom på veien mot sentrum, hvor der blir litt tid på egenhånd. Senere går vi samlet videre gjennom byen, forbi den store kirken og videre til busen som venter på oss. På vei ut av byen ser vi det store flotte operahuset, havnen og Europas største utendørs palmepark. Etterpå fortsetter bussen ned langs kysten til byen Candelaria.

Vi går gjennom den sjarmerende lille kystbyen til byens flotte kirke, som vi skal inn og ta i nærmere øyesyn. Vår guide forteller om byens historie og den sorte helgenfiguren som er øyens skytshelgen. Den 15. august hvert år feires hun og folk fra hele Tenerife valfarter til byen, kledt i spesielle drakter. Det er en av de store festene på øyen. Langs med havet, rett ved kirken står det statuer av de ni kongene som Guancherne - Kanariøyenes urbefolkning - hadde på Tenerife. Der blir tid på egen hånd i byen før vi kjører tilbake til hotellet.
Priser
Standard dobbeltromkr 17 480
Dobbeltrom med sjøutsiktkr 18 880
Enkeltrom (dobbelt som enkelt)kr 22 180
Enkeltrom med sjøutsikt (kun på forespørsel)kr 24 880
Suite (kun på forespørsel)kr 24 480

Alt dette er inkludert i prisen:
 • Fly Oslo - Tenerife t/r direkte med Norwegian
 • Flyskatter (kr 294 pr. oktober 2021)
 • Transfer fra flyplass til hotell t/r
 • 21 netter på Smy Puerto de la Cruz i valg romkategori
 • Frokost hver dag
 • Middag hver dag inkludert to glass vin/vann til per person
 • En utflukt per uke
 • Norsk reiseleder på stedet

Prisen inkluderer ikke:
 • Lunsjer
 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2021