Langtidsferie i Albufeira

Algarvekysten i Portugal
Skjem deg bort – bytt ut isbroddene med sandaler og bli med på langtidsferie til Albufeira sør i Portugal. Den vakre Algarvekysten strekker seg langs Atlanterhavet og er perfekt for en innholdsrik ferie. La deg friste av god mat og mange turmuligheter.

Merk: Vi arbeider for tiden med nye reiser til Albufeira.

Algarve

Med sine unike klippeformasjoner og perfekte sandstrender kan Algarve skryte av å ha en av verdens vakreste kyststrekninger. 
Tre kvarters kjøretur vest for Albufeira ligger Lagos. Her finner man et dramatiske landskapet med skarpe, taggete klipper, som i noen tilfeller er så høye at man må reise sjøveien for å komme seg til de idylliske, inneklemte strendene. Langs Algarvekysten finnes det mer enn hundre sandstrender. Mest populær er kanskje Praia da Marinha, som er listet som en av verdens beste strender og ligger bare en tretti minutters kjøretur fra hotellet. De mest populære bade- og feriebyene på Algarvekysten, utenom Albufeira, er Lagos, Vilamoura, Bordeira, Faro, Portimao, Praia da Luz og Silves. Alle disse kan nås via en kjøretur fra 25 minutter til en time fra hotellet. Algarve frister i tillegg med en trivelig atmosfære og ikke minst mye god sjømat.

Albufeira 
Albufeira er det største, livligste og mest populære av alle feriestedene på Algarvekysten. Her har du alt du trenger for en fantastisk langtidsferie – et behagelig klima, varierte aktiviteter og en pulserende atmosfære. Det er så mye å like i Albufeira, noe som er grunnen til at den en gang så fredelige fiskerlandsbyen ble forvandlet til Algarves mest populære feriedestinasjon. 
Vi skal bo på det moderne leilighetshotellet Luna Solaqua som ligger midt hjertet av byen. Her har man et perfekt utgangspunkt for å oppdage området med gangavstand til bykjernen, restauranter og shopping.

Hotel Luna Solaqua 4*, Albufeira

​Det firestjerners leilighetshotellet ligger tilbaketrukket i et stille område på en høyde cirka en kilometer øst for Albufeira sentrum.
Det tar cirka femten minutter å gå til utsiktspunktet Miradouro do Pau da Bandeira. Der finner du rulletrapper som går mellom utsiktspunktet og stranden/sentrum. Innenfor en radius på fem hundre meter fra Solaqua er det en rekke restauranter, barer og butikker. Hotellet består av totalt 120 rom og leiligheter, som alle er nylig renovert. Dagligvarer kan kjøpes i supermarkedet som ligger rett ved hotellet. Dersom man ønsker å leie bil under oppholdet, finnes det parkering på stedet. Hotellet tilbyr sykkelutleie dersom du vil utforske nærområdet på to hjul.

Fasiliteter
Hotellet har heis, restaurant, kafé, bar, kiosk og mulighet for vask av klær. Det finnes både et innendørs og utendørs basseng, samt uteområde med solsenger og parasoller. I hotellets velværeavdeling er det jacuzzi og mulighet for massasje. 

Studio
Studioleilighetene er på 40 m² og har dobbeltseng, bad med dusj og badekar, hårtørrer, klimaanlegg, sentralvarme, trådløst internett, telefon og TV. I tillegg er det et lite tekjøkken med kjøleskap, mikrobølgeovn og kaffe-/tekoker.

Leilighet med ett soverom
Leilighetene er på 60 m² og har separat soverom med dobbeltseng. I tillegg er det bad med dusj og badekar, hårtørrer, klimaanlegg, sentralvarme, trådløst internett, telefon og TV, samt tekjøkken med kjøleskap, mikrobølgeovn og kaffe-/tekoker.

Generelt

Prisnivå
Mat og drikke på restauranter er billigere i Portugal enn i Norge. Taxi og tog koster heller ikke mye, slik at man rimelig kan komme seg rundt. Frisør, hudpleie og andre typer egenpleie er også veldig gunstig priset sett med norske øyne. Portugal produserer sko, vesker og andre skinnprodukter, og du vil finne et stort utvalg til gode priser.

Mat og vin
Portugal har et meget godt kjøkken hvor mange retter er basert på sjømat. Den mest kjente fiskeretten er bacalao som lages av norsk klippfisk. I hotellets bassengbar kan man kjøpe snacks og noe godt å drikke. Det finnes også flere restauranter i nærområdet. De har laget vin i Portugal i over 1500 år, og er spesielt kjent for sine viner som Vinho Verde, Portvin og Madeira.

Shopping 
Fem minutters gange fra hotellet ligger kjøpesenteret Albufeira­Shopping. Senteret holder åpent hver dag, og her finner du 41 butikker og spisesteder. Om du skulle ønske et større utvalg, ligger kjøpe­senteret Algarve­Shopping et kvarters kjøretur unna. Dette er et utendørs kjøpe­senter, slik at man kan nyte været samtidig som man shopper. Her kan man velge mellom hele 125 butikker og restauranter.

Golf
Algarve har rundt tretti golfbaner, inkludert flere av Portugals beste baner. Portuguese Open har blitt spilt på både Victoria og Old Course Vilamoura, og Jack Nicklaus’ mesterverk, Monte Rei Golf, ligger også her. Algarve har en stor variasjon av greenfeebaner, fra rimelige til dyre.

Reiseleder
Vista Travels norske reiseleder bor på hotellet under hele oppholdet. Han vil ha faste trefftider hver dag og er behjelpelig med små og store spørsmål. Reiselederen legger opp fellesutflukter og aktiviteter som quiz og filmkveld. 

Klima

Med et temperert klima om vinteren, mer enn tre tusen solskinnstimer i året og lav årlig nedbør er Algarve et attraktivt reisemål året rundt. I november ligger gjennomsnitts­temperaturen på dagtid rundt 16–19 behagelige grader, mens den i februar ligger på rundt 16 grader. De vil være litt kjøligere om kveldene.