Langtidsferie i Albufeira - Algarvekysten i Portugal

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Algarvekysten
 • Gyldig fra
  31-10-2020
 • Gyldig til
  21-11-2020
 • Varighet
  22 dager
 • Overnatting
  Leilighet
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 13.650,-
Skjem deg bort – bytt ut isbroddene med sandaler og bli med på langtidsferie til Albufeira sør i Portugal. Den vakre Algarvekysten strekker seg langs Atlanterhavet og er perfekt for en innholdsrik ferie. La deg friste av god mat og mange turmuligheter.

Høydepunkter:
 • Moderne førsteklasses leilighetshotell nær sentrum
 • Gangavstand til restauranter, strand og shopping
 • Behagelig klima
 • Gode turmuligheter
 • Mange golfbaner i nærheten
 • Utflukt til den historiske byen Silves inkludert
 • Norsk reiseleder tilstede under hele oppholdet

Algarve
Med sine unike klippeformasjoner og perfekte sandstrender kan Algarve skryte av å ha en av verdens vakreste kyststrekninger. Tre kvarters kjøretur vest for Albufeira ligger Lagos. Her finner man et dramatiske landskapet med skarpe, taggete klipper, som i noen tilfeller er så høye at man må reise sjøveien for å komme seg til de idylliske, inneklemte strendene. Langs Algarvekysten finnes det mer enn hundre sandstrender. Mest populær er kanskje Praia da Marinha, som er listet som en av verdens beste strender og ligger bare en tretti minutters kjøretur fra hotellet. De mest populære bade- og feriebyene på Algarvekysten, utenom Albufeira, er Lagos, Vilamoura, Bordeira, Faro, Portimao, Praia da Luz og Silves. Alle disse kan nås via en kjøretur fra 25 minutter til en time fra hotellet. Algarve frister i tillegg med en trivelig atmosfære og ikke minst mye god sjømat.

Albufeira
Albufeira er det største, livligste og mest populære av alle feriestedene på Algarvekysten. Her har du alt du trenger for en fantastisk langtidsferie – et behagelig klima, varierte aktiviteter og en pulserende atmosfære. Det er så mye å like i Albufeira, noe som er grunnen til at den en gang så fredelige fiskerlandsbyen ble forvandlet til Algarves mest populære feriedestinasjon.
Vi skal bo på det moderne leilighetshotellet Luna Solaqua som ligger midt hjertet av byen. Her har man et perfekt utgangspunkt for å oppdage området med gangavstand til bykjernen, restauranter og shopping.

Utreise
Vi flyr direkte fra Oslo til Faro med Norwegian. Ved ankomst venter en buss som kjører oss til hotellet. Kjøretiden er cirka 40 minutter.

Klima
Med et temperert klima om vinteren, mer enn tre tusen solskinnstimer i året og lav årlig nedbør er Algarve et attraktivt reisemål året rundt. I november ligger gjennomsnitts­temperaturen på dagtid rundt 16–19 behagelige grader, mens den i februar ligger på rundt 16 grader. De vil være litt kjøligere om kveldene.

Prisnivå
Mat og drikke på restauranter er billigere i Portugal enn i Norge. Taxi og tog koster heller ikke mye, slik at man rimelig kan komme seg rundt. Frisør, hudpleie og andre typer egenpleie er også veldig gunstig priset sett med norske øyne. Portugal produserer sko, vesker og andre skinnprodukter, og du vil finne et stort utvalg til gode priser.

Mat og vin
Portugal har et meget godt kjøkken hvor mange retter er basert på sjømat. Den mest kjente fiskeretten er bacalao som lages av norsk klippfisk. I hotellets bassengbar kan man kjøpe snacks og noe godt å drikke. Det finnes også flere restauranter i nærområdet. De har laget vin i Portugal i over 1500 år, og er spesielt kjent for sine viner som Vinho Verde, Portvin og Madeira.

Shopping
Fem minutters gange fra hotellet ligger kjøpesenteret Albufeira­Shopping. Senteret holder åpent hver dag, og her finner du 41 butikker og spisesteder. Om du skulle ønske et større utvalg, ligger kjøpe­senteret Algarve­Shopping et kvarters kjøretur unna. Dette er et utendørs kjøpe­senter, slik at man kan nyte været samtidig som man shopper. Her kan man velge mellom hele 125 butikker og restauranter.

Golf
Algarve har rundt tretti golfbaner, inkludert flere av Portugals beste baner. Portuguese Open har blitt spilt på både Victoria og Old Course Vilamoura, og Jack Nicklaus’ mesterverk, Monte Rei Golf, ligger også her. Algarve har en stor variasjon av greenfeebaner, fra rimelige til dyre.

Reiseleder
Vista Travels norske reiseleder bor på hotellet under hele oppholdet. Han vil ha faste trefftider hver dag og er behjelpelig med små og store spørsmål. Reiselederen legger opp fellesutflukter og aktiviteter som quiz og filmkveld.
Vårt leilighetshotell

Hotel Luna Solaqua 4*, Albufeira
Det firestjerners leilighetshotellet ligger tilbaketrukket i et stille område på en høyde cirka en kilometer øst for Albufeira sentrum. Det tar cirka femten minutter å gå til utsiktspunktet Miradouro do Pau da Bandeira. Der finner du rulletrapper som går mellom utsiktspunktet og stranden/sentrum. Innenfor en radius på fem hundre meter fra Solaqua er det en rekke restauranter, barer og butikker. Hotellet består av totalt 120 rom og leiligheter, som alle er nylig renovert. Dagligvarer kan kjøpes i supermarkedet som ligger rett ved hotellet. Dersom man ønsker å leie bil under oppholdet, finnes det parkering på stedet. Hotellet tilbyr sykkelutleie dersom du vil utforske nærområdet på to hjul.

Fasiliteter
Hotellet har heis, restaurant, kafé, bar, kiosk og mulighet for vask av klær. Det finnes både et innendørs og utendørs basseng, samt uteområde med solsenger og parasoller. I hotellets velværeavdeling er det jacuzzi og mulighet for massasje.

Studio
Studioleilighetene er på 40 m² og har dobbeltseng, bad med dusj og badekar, hårtørrer, klimaanlegg, sentralvarme, trådløst internett, telefon og TV. I tillegg er det et lite tekjøkken med kjøleskap, mikrobølgeovn og kaffe-/tekoker.

Leilighet med ett soverom
Leilighetene er på 60 m² og har separat soverom med dobbeltseng. I tillegg er det bad med dusj og badekar, hårtørrer, klimaanlegg, sentralvarme, trådløst internett, telefon og TV, samt tekjøkken med kjøleskap, mikrobølgeovn og kaffe-/tekoker.
Utflukter, inkludert og valgfrie​

Silves, inkludert utflukt
En av dagene drar vi på utflukt til Silves, en fortryllende by ved bredden av Arade-elven. Silves har en viktig historie, da byen en gang var hovedinngangen til innlandsområdene i Algarve-området, takket være elvens beliggenhet. På en høyde bak byen troner Castelo de Silves, et av de best bevarte slottene i Algarve. Slottet beskyttet i sin tid den gamle mauriske alcáçova, som var boligen til byens overhode. Sé de Silves-katedralen, som ligger ved siden av, er en av Algarves få gjenværende gotiske bygninger. På vei tilbake til Albufeira stopper vi i Alte, en landsby typisk for Algarve-regionen.

Valgfrie utflukter
I løpet av oppholdet vil det bli arrangert flere valgfrie utflukter, blant annet til historiske Lagos, Faro – Algarves hovedstad og Europas mest sørvestlige punkt – Cabo de Sao Vicente. Hva med å oppleve lørdagsmarkedet i Loulé, et typisk lokalmarked som selger fersk fisk, grønnsaker og frukt, samt regionale håndverksprodukter. Du kan også besøke en vingård, selvfølgelig inkludert smaksprøver, eller bli med på en tur til korkbyen São Brás.

På egen hånd
De som ønsker å leie bil kan utforske de mange pittoreske fiskerlandsbyene som ligger som perler på en snor langs Algarvekysten, som Feragudo og Alvor. Det er også bare en 2,5 timers kjøretur til UNESCO-perlen Évora og cirka det samme til Sevilla i Spania. Lisboa kan nås med tog, og er perfekt for de som ønsker å tilbringe en natt i hovedstaden. Opp fra kysten finnes det flere hyggelige landsbyer, klostre og vingårder man kan besøke. Det er også mulig å ta båttur langs kysten til de særegne klippeformasjonene  Algarve er kjent for.

Reiseleder
Knut Støvne

Knut har jobbet for Vista Travel som reise­leder siden 2016. Han har bakgrunn fra Forsvaret og har også jobbet som journalist. Han har reist verden rundt i mer enn førti år, både i jobb og fritid. For Vista Travel er han reiseleder på turer til Iran, på elver i Europa, samt på militærhistoriske reiser. Portugal er en av Knuts absolutte favorittdestinasjoner, og han har vært flere ganger på Algarve-kysten og i Lisboa-området. Han er spesielt fascinert av landets rike kulturhistoriske arv. Knut setter også stor pris på det portugisiske kjøkken, og ikke minst vennligheten og gjestfriheten man opplever i Portugal.
Knut er gift med Eeva-Liisa, som også jobber som reiseleder for Vista Travel. De elsker begge å reise og treffe nye mennesker. Som reiseledere legger de stor vekt på reiseglede, trygghet og trivsel, og deler gjerne sin kunnskap om stedene som besøkes.
Priser
Studio 2 personerkr 13 650
Studio 1 personkr 18 880
Leilighet 2 personerkr 14 950
Leilighet 2 personer*kr 15 690
Leilighet 1 personkr 21 580
Prisene gjelder pr. person
*Utsikt mot bassenget


Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Faro t/r med Norwegian
 • Flyskatter (kr 355 pr. mars 2020)
 • Transport flyplass–hotell t(r
 • 21 netter på Luna Solaqua
 • Frokost hver dag
 • Velkomst- og avskjedsmiddag
 • Aktiviteter
 • Utflukt til Silves
 • Norsk reiseleder som bor på hotellet under hele oppholdet

Prisen inkluderer ikke:
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Valgfrie utflukter (kjøpes på stedet)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Lokal turistskatt på 1 euro pr. natt (maksimum 14 euro) betales direkte til hotellet)

Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2020.