Langtidsferie i Sorrento


Amalfikysten i Sør-Italia.
Bli med på langtidsferie til sjarmerende Sorrento og tilbring høsten i Sør-Italias behagelige klima. Den populære Amalfikysten står på UNESCOs verdensarvliste, og er kjent for sin skjønnhet, vakre kystlinje og sine mange sjarmerende småbyer. Her kan du hygge deg med deilig middelhavsmat og gode turmuligheter, og oppleve flotte steder som Capri, Pompeii og Napoli. Vår norske reiseleder legger til rette for aktiviteter og utflukter så alt du må sørge for er å nyte det gode liv – sammen med andre.

Hotel Ascot 4*, Sorrento

Hyggelige Hotel Ascot byr på en innredning med tradisjonelle detaljer, som marmorgulv og fargerike fresker. 
Hotellet har en idyllisk beliggenhet i sentrum av Sorrento, nær turisthavnen og havet. Her bor man bare få meter fra bussholdeplassen, et supermarked og gågaten som fører til byens historiske sentrum og jernbanestasjonen. 

Fasiliteter
Hotellet har en hyggelig uteplass med bar og fontene, cocktailbar og solterrasse med solsenger og parasoller. Restauranten serverer både lokale og internasjonale retter. Det er heis og døgnåpen resepsjon. Bassenget er ikke åpent i vintersesongen. Dersom du ønsker å leie bil under oppholdet, kan du parkere i hotellets garasje. 
Oppholdet inkluderer halvpensjon, som består av frokostbuffé og treretters middag. I baren ved bassenget kan man kjøpe snacks og noe å drikke.

Rommene
De trivelige rommene har en enkel og ren stil med flislagte gulv og klassiske tremøbler. Rommene har bad med dusj, hårtørrer, klimaanlegg, safe, satellitt-TV, telefon, trådløst internett, minikjøleskap, vannkoker og balkong. Det er daglig rengjøring av rommene, og skifte av sengetøy hver tredje dag. 

Aktuelle tilbud akkurat nå

Merk: Vi arbeider for tiden med nye langtidsreiser til Italia. Forventes høsten 2022.


Generelt

Sorrento
Sett kursen mot Sorrento, en riktig søritaliensk perle på Amalfikysten. Byen ligger på en vakker halvøy ved Napolibukta, og lokker med strender, olivenlunder, bølgende fjellandskap, velduftende sitrontrær, spennende historie og italiensk sjarme. Her fant Henrik Ibsen inspirasjon til å fullføre både Gengangere og Peer Gynt, og vi går i hans fotspor forbi blomsterprydede torg og vakre bygninger. Nyt dagen på en av de mange fortauskafeene med en kopp espresso eller en gelato. Len deg tilbake og se på livet, beundre arkitektur fra barokktiden og lær om lokal historie. 
Vi skal bo på hyggelige og sentrale Hotel Ascot, som ligger i gåavstand fra Sorrentos hovedtorg Piazza Tasso, samt til restauranter, shopping og flere av byens største severdigheter. 

Mat og vin
Italia er kjent for sitt gode kjøkken, som de fleste sikkert har et forhold til. Spesialitetene i dette området av Italia er sitronlikør, pizza og sjømat. Napoli, som ligger en times kjøretur fra Sorrento, sies å være pizzaens fødeby. Se etter skiltet «Vera Pizza Napoletana», da er du helt sikker på at restauranten lager pizzaen på den ekte, tradisjonelle måten.

Prisnivå og valuta
Prisnivået i Italia er lavere enn i Norge, og Sør-Italia anses å være rimeligere enn Nord-Italia. I Sorrento finner man restauranter i alle prisklasser.
Valutaen i Italia er euro. Visa, MasterCard, Diners og American Express kan brukes som betalingskort nesten overalt, og minibanker finnes over hele landet.

Reiseleder
Vista Travels norske reiseleder bor på samme hotell som gjestene under hele oppholdet. Reiselederen organiserer fellesutflukter og aktiviteter, deriblant et lite italienskkurs for nybegynnere. Hun vil ha faste trefftider på hotellet hver dag og vil være behjelpelig med små og store spørsmål, samt fungere som kjentmann i området. Reiselederen snakker flytende italiensk.

Utflukter

Inkluderte og valgfrie
Napoli, inkludert heldagsutflukt
Storbyen Napoli er en av de tettest befolkede byene i Europa, noe man merker på tempoet som kjennetegner byens travle gateliv. Byen er kanskje best kjent for å være pizzaen og mafiaens hjemby, men har mye mer å by på. Fra Sorrento tar det rundt sytti minutter å kjøre til Napoli. Vel fremme tilbringer vi dagen til fots i Napolis gater. Vi ser flere av byens største severdigheter, som det kongelige palasset, Piazza del Plebiscito, San Francesco di ­Paola-kirken og elegante Galleria Umberto I med sine mange butikker, buete glasstak og vakre mosaikkfliser. Lunsj inkludert.

Pompeii & Vesuv, valgfri heldagsutflukt
Oldtidsbyen Pompeii, en av Italias mest kjente severdigheter, ble begravd av aske og lava da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd 24. august år 79. I 1748 ble byen gjenoppdaget, og på 1860-tallet begynte en systematisk utgraving av Pompeii. Kjøretiden fra Sorrento til Pompeii er rundt førti minutter. En lokalguide viser oss rundt blant ruinene. I sin storhetstid hadde Pompeii en befolkning på rundt 20 000 og var spesielt populær blant velstående romere. Vi vandrer langs de gamle gatene, ser de offentlige badene, herskapshus, gipsformer av vulkanens ofre, fresker og godt bevart mosaikk.
Etter Pompeii skal vi til Vesuv. Vulkanen har ikke vært aktiv siden 1940-tallet, men den rumler fremdeles nå og da for å minne oss om sin lunefulle natur. Husk å ta med gode sko, da vi skal spasere helt til toppen. En turguide følger oss til kanten av krateret hvor vi kan se ned i den kjegleformede åpningen hvor røyken stiger opp. Fotturen belønnes med en storslått utsikt fra toppen. En perfekt dag for naturelskere. 

Amalfikysten, valgfri heldagsutflukt
Bli med på en kjøretur langs den vakre Amalfikysten. Første stopp er i Piano di Sorrento, en liten landsby rett utenfor Sorrento. Deretter kommer vi til Positano, en av Italias vakreste byer med sine rosa- og ferskenfargede hus bygget oppover i åssiden. Vi oppdager vakre perler som Praiano, Furore, Conca dei Marini og selve Amalfi, hvor det blir tid til å vandre rundt i de brosteinsbelagte gatene og ta en kaffe eller spise lunsj (ikke inkludert) ved vannkanten. Videre går turen til Ravello. Her får du tid på egen hånd og et besøk i den terrasserte hagen til Villa Rufolo anbefales.

Herculaneum, valgfri halvdagsutflukt
Opplev og lær mer om Herculaneum, den andre byen som også ble ødelagt av Vesuvs utbrudd i år 79. Vi spaserer blant ruinene med en kunnskapsrik lokalguide, mens de forteller historier og fakta om byen, som en gang var et sommersted for velstående romere. Mosaikkfliser og fresker i Herculaneum er i bemerkelsesverdig bra tilstand – stedet ble nemlig begravet i lava i stedet for aske, som Pompeii. Herculaneum er betydelig mindre enn Pompeii og vi ser alle severdighetene i løpet av et par timer. Kjøreturen fra Sorrento er omtrent femti minutter.

Capri & Anacapri, valgfri heldagsutflukt
Fra Sorrento går det hydrofoil til den vakre øya Capri. Overfarten tar kun tjue minutter. Byvandring med lokalguide i både Capri by og Anacapri er inkludert, og i begge byene får du tid til å spasere rundt på egen hånd. Ta en kopp kaffe på en de hyggelige kafeene og se på folkelivet. Begge byene er også fantastiske når det kommer til shopping. Capri by er kjent for sine designerbutikker, mens Anacapri bemerker seg med håndverksprodukter. Malt keramikk er et spesielt godt kjøp. I Capri by besøker vi også Caesar Augustus-hagene, med utsikt over Salerno-bukten. Etterpå har du muligheten til å bli med på en båttur til fjellformasjonene ved øya Faraglioni og den berømte blå grotten. I Anacapri kan du besøke  Villa San Michele (ikke inkludert), som er en av Italias vakreste hager.

Paestum, valgfri heldagsutflukt
Det arkeologiske stedet Paestum, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, ligger i en nasjonalpark cirka to timers kjøretur fra Sorrento. Stedet var opprinnelig kjent som Poseidonia, til ære for Poseidon, den greske havguden. Her kan man se tre doriske templer i god stand. Turen kan kombineres med mozzarella-smaking eller en tur til Salerno.

Klima

Sorrento har et jevnt behagelig klima året rundt. Takket være Middelhavsbrisen er både våren, høsten og vinteren i dette området mild, og sommeren svalere enn i innlandet. Gjennomsnittstemperaturen i november ligger på rundt 17 grader på dagtid.

Kart

Kartet nedenfor viser Sorrento og plasseringen av vårt hotell (klikk på det lilla ikontet med hus for å lese mer).