Langtidsferie i Hellas - 3 uker. Venteliste
- ved den solrike Korintbukten på Peloponnes

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Peloponnes
 • Gyldig fra
  05-11-2018
 • Gyldig til
  26-11-2018
 • Varighet
  22 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.990,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Vinterens nyhet er langtidsferie ved Korintbukten på halvøyen Peloponnes, knappe nitti minutter med bil fra flyplassen og storbyen Athen. Våre hoteller er beliggende i den lille sjarmerende byen Xylokastro, direkte på strandpromenaden. Her er mange muligheter til trivelige spaserturer uten bakker og lange trapper. Nyt avslappende dager i et meget behagelig klima som også er et av de mest solrike i Europa.

Peloponnes
Lonely Planet satte i 2016 Peloponnes på førsteplass over alle regioner i Europa man bør besøke med følgende begrunnelse: «Nå mer enn noen gang tidligere er Peloponnes den perfekte destinasjon for å kunne absorbere det tradisjonelle greske folkeliv, midt i et inspirerende landskap og midt i en historisk skattekiste. Reisende til Hellas har en tendens til å strømme til alle de kjente øyene eller beundre det ikoniske Akropolis, men, Peleponnes, en av landets mest varierte, livlige regioner blir ofte glemt. 
Peloponnes  er en halvøy, omringet av hav på alle kanter bortsett fra et lite område på noen få kilometer, som utgjør forbindelsen med fastlandet. Da Korintkanalen, som skjærer gjennom det smale området som forbinder halvøya med fastlandet, stod ferdig i 1893, var det mange som ønsket å omtale Peloponnes som øy. 
Kontrastene på Peloppones er mange, eksempelvis er det mindre enn 45 minutters kjøring fra Xylokastro til foten av Helmosfjellet 2340 meter over havet. Tilsvarende kjøretid er det til Nemea, regnet som Hellas største vinområde, med utallige vingårder i et frodig landskap beskyttet av fjell på alle kanter. I dette området ligger også festningsbyen Mykene fra oldtiden, som i dag står på UNESCOs verdensarvliste. Peloponnes er også hjem for Olympia, stedet for oldtidens olympiske leker, og Sparta med det bysantinske fortet Mystras. Disse severdighetene befinner seg mellom to og tre timers kjøretur fra våre hoteller i Xylokastro.

Xylokastro
Xylokastro betyr festning av tre, og byen tok dette navnet fra et lite fort fra 1200-tallet med samme navn som lå i utkanten av byen. I oldtiden og middelalderen frem til 1700-tallet var det store furuskoger rundt hele Korintbukten, men da begynte man å dyrke jorden i større omfang og anlegge vingårder. Således ble de store skogene fjernet og det eneste lille skogområdet som står igjen i dag er furuskogen Pefkias. Den er cirka to kilometer lang og knappe to hundre meter bred og ligger ned mot stranden i utkanten av byen. Xylokastro har i dag drøye 13 000 innbyggere innenfor kommunens grenser. Sentrum av byen er meget sjarmerende med marina, kirketorg, små butikker, kafeer og restauranter. Her er man trygg både på dag- og kveldstid, samtidig som den lokale befolkningen får utenlandske gjester til å føle seg oppriktig velkomne. 
Nabobyen til Xylokastro heter Kiato og avstanden er tretten kilometer. Mellom byene er det hyppige bussavganger. Fra Kiato er det direkte togforbindelse til Athen én gang i timen fra morgen til kveld. Togturen tar en time og atten minutter.

Klima
Klimaet ved Korintbukten er meget behagelig fra slutten av oktober, hele november og til midten av desember. Februar er også en fin måned med dagstemperaturer opp til 15 grader. Klimaet er fuktigere og kveldene er kjølige, ofte med temperaturer ned til 7-8 grader. I mars og april er det mindre fuktighet og temperaturen stiger. Klimaet kan på mange måter minne om klimaet ved solkysten i Spania. Maksimumstemperaturen på dagtid i Peloppones er noen grader høyere enn på solkysten i november måned, og ofte med mange dager i strekk med rundt 25 varmegrader.

Norsk Reiseleder
Vår norske reiseleder møter dere på flyplassen i Athen og er i Xylokastro under hele oppholdet. Utenom to inkluderte utflukter (halvdagstur til Korint og heldagstur til  Athen), vil reise­lederen arrangere flere ­aktiviteter som enten er gratis eller det må betales et lite tillegg for. For eksempel:
 • Spaserturer i nærområdet 
 • Boccia- turnering
 • Quizkveld med norske vafler 
 • Sykkeltur med guide (mot tillegg)
 • Båttur i Korintkanalen og Korintbukten (mot tillegg)
 • Utflukter til landsbyer og småbyer på Peloponnes (mot tillegg)
 • Vinsmaking (mot tillegg)

Reiselederen er behjelpelig med alle små og store spørsmål, og fungerer som kjentmann i området. Han vil i tillegg ha faste trefftider på hotellene hver dag, bortsett fra de dagene det er utflukter.

Hotellene

Le Convivial Suites & Spa 4*+
Sjarmerende boutiquehotell med spa og kun ti rom. Utmerket beliggenhet i en rolig enveiskjørt sidegate, kun femti meter fra stranden og sentrumsgatene. Hotellet er personlig innredet med store og middels store rom – alle med senger av høy kvalitet som kan heves og senkes automatisk, samt balkong. Trivelig og intim restaurant. Spa-avdelingen og utendørsbassenget minner om et romersk bad. Dette er hotellet for livsnytere og de som ønsker å bli bortskjemt, for her tilbys personlig service hele døgnet. Det er ikke TV på rommene. Gratis Wi-Fi. 
Halvpensjon består av frokost og middag. Frokosten serveres som buffet i den lille restauranten som kun er åpne for hotellets gjester. Middagen serveres på kvelden og består av to retter, gjerne hentet fra det greske kjøkken. Menyen gjennom oppholdet er variert og det er også mulig å komme med middagsønsker til det serviceinnstilte vertskapet.

Arion Hotel 4*
Beliggende på strandpromenaden kun 150 meter fra Le Convivial og rett ved begynnelsen av den to kilometer lange furuskogen Pefkias. 
Totalt 74 rom, hvorav 40 rom på 25 m² med direkte havutsikt og balkong. To junior­suiter 30 m² med havutsikt, stor balkong og boblebad. Alle rom har TV, aircondition/varmeanlegg. Komfortable senger med dyner. Amerikansk frokost og Wi-fi inkludert. Hotellets restaurant er ikke åpen for lunsj og middags-servering, men det tar kun mellom fem og ti minutter å spasere til restaurantene i byen.

Daphne’s Club Apartments 3*+
Beliggende femti meter fra stranden ved slutten av Pefkias skogen, to kilometer fra sentrum av Xylokastro. Daphne’s er et lite, men svært sjarmerende leilighetshotell med kun tolv leiligheter og studios. Det er en liten landhandel kun 150 meter fra leilighetene.
Studio består av ett stort rom på cirka 30 m² med soveavdeling, godt utstyrt kjøkken med komfyr, stekeovn og kjøleskap i tillegg til baderom/wc og balkong. Aircondition/­varmeanlegg, komfortable senger med dyner og wifi inkludert. Passer godt for de som reiser alene.
Ett- og to-soveroms leiligheter på mellom 40–50 m². Godt utstyrt kjøkkenavdeling med komfyr, stekeovn og kjøleskap i tillegg til baderom/wc og balkong. Luftkondisjonering/varmeanlegg, komfortable senger med dyner og wi-fi inkludert. Passer for par, tre personer eller to par.

Priser

Daphne’s Club Apartments 3*+
Studio (1)Leilighet – ett soverom (2)Leilighet – to soverom (3)
DobbelEnkelDobbelEnkelDobbel3 personer
12 99019 39015 38023 85017 44013 820

(1) Studioleilighet med balkong. 30 m²
(2) Leilighet med ett soverom og balkong. 41 m²
(3) Leilighet med to soverom og balkong. En dobbeltseng og to enkeltsenger. 45 m².


Arion Hotel 4*
Standardrom (1)Standardrom (2)Juniorsuite (3)Juniorsuite (4)Budgetrom
DobbelEnkelDobbelEnkelDobbelEnkelDobbelEnkel
12 99019 39014 13021 19015 89024 82020 19018 690

(1) Standardrom med balkong
(2) Standardrom med balkong og havutsikt
(3) Juniorsuite med balkong og havutsikt
(4) Juniorsuite med stor balkong, jacuzzi og havutsikt
(5) Budgetrom med balkong

 
Hotel Le Convivial 4*+
DobbelEnkel
17 62024 690
 

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Athen t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 865 pr. januar 2018)
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • 21 netter på valgt hotell/leilighet
 • Halvdagsutflukt til Korint
 • Heldagsutflukt til Athen
 • Grillaften med gresk gjestfrihet, lokale retter og drikke 
 • Avskjedsmiddag med vin
 • Måltider nevnt i eget avsnitt under
 • Én spabehandling pr. uke (kun Hotel Le Convivial)
 • Norsk reiseleder på stedet under hele oppholdet

Prisen inkluderer ikke:
 • Måltider utover det som er nevnt over og under 
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Måltider
I tillegg til to middager er følgende måltider inkludert på hotellene.
Le Convivial: Halvpensjon (frokost og middag)
Hotel Arion: Frokost
 
På Daphne’s Club Apartments er det ingen måltider inkludert.
 
Utflukter
Reiseleder vi arrangere ulike valgfrie utflukter, blant annet til Sparta og Olympia. de valgfrie utfluktene bestilles og betales på stedet.
 
Reiseleder
Vår norske reiseleder møter deg på flyplassen i Athen og er i Xylokastro under hele oppholdet. Han vil ha daglige treffetider på de enkelte hoteller, unntatt dager hvor det er utflukter.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2018.