Langtidsferie i Hellas

Ved den solrike Korintbukten på Peloponnes.


Vi fortsetter suksessen med langtidsferie ved Korintbukten på halvøya Peloponnes, drøye nitti minutter med buss fra storbyen Athen. Våre hoteller ligger ved strandpromenaden i den sjarmerende byen Xylokastro. Her er det gode muligheter for trivelige spaserturer uten bakker og trapper. Nyt avslappende dager i et meget behagelig klima, som for øvrig er et av de mest solrike i Europa.

Peloponnes
Lonely Planet satte i 2016 Peloponnes på førsteplass over alle regioner i Europa man bør besøke. Nå mer enn noen gang tidligere er Peloponnes den perfekte destinasjonen for å oppleve det tradisjonelle greske folkelivet, midt i et inspirerende landskap og en historisk skattkiste. Reisende til Hellas har en tendens til å strømme til alle de kjente øyene eller beundre det ikoniske Akropolis, mens den livlige og varierte regionen Peloponnes ofte blir glemt. 
Peloponnes er en halvøy som er omringet av hav på alle kanter bortsett fra et lite område på noen få kilometer, som utgjør forbindelsen med fastlandet. Da Korintkanalen, som skjærer gjennom det smale området som forbinder halvøya med fastlandet, sto ferdig i 1893 var det mange som ønsket å omtale Peloponnes som øy. 
Kontrastene på Peloppones er store. Eksempelvis er det drøye 45 minutters kjøring fra Xylokastro til foten av Helmosfjellet, som rager hele 2340 meter over havet. Tilsvarende kjøretid er det til byen Diakopto, hvor man kan ta den smalsporede jernbanen fra slutten av 1800-tallet opp til den sjarmerende fjellbyen Kalavryta.
En knapp times kjøring fra Xylokastro ligger Nemea - det største vinområdet i Hellas, med utallige vingårder i et frodig landskap beskyttet av fjell på alle kanter. I dette området ligger også festningsbyen Mykene fra oldtiden, som i dag står på UNESCOs verdensarvliste. På Peloponnes finner vi i tillegg Olympia, stedet for oldtidens olympiske leker, og Sparta med det bysantinske fortet Mystras. Disse severdighetene befinner seg mellom to og tre timers kjøretur fra våre hoteller i Xylokastro. 

Xylokastro
Xylokastro betyr festning av tre. Byen tok dette navnet fra et lite fort fra 1200-tallet med samme navn som lå i utkanten av byen. Fra oldtiden og frem til 1700-tallet, var det store furuskoger rundt hele Korintbukten. Da begynte man å dyrke jorden i større omfang og anlegge vingårder. Således ble de store skogene fjernet, og det eneste lille skogsområdet som står igjen i dag er furuskogen Pefkias. Den er cirka to kilometer lang og knappe to hundre meter bred, og ligger ned mot stranden i utkanten av byen. Xylokastro har i dag drøye 13 000 innbyggere innenfor kommunens grenser. Sentrum av byen er meget sjarmerende med marina, kirketorg, små butikker, kafeer og restauranter. Her er man trygg både på dag- og kveldstid, samtidig som den lokale befolkningen får utenlandske gjester til å føle seg oppriktig velkomne. Sykler er tilgjengelig for utleie for de som ønsker å utforske nærområdet.
Fredagsmarkedet i byen der bøndene kommer ned fra de små landsbyene oppe i fjellene for å selge sine produkter er viktig blant de fastboende, og en sjarmerende kuriositet for oss tilreisende.
Nabobyen til Xylokastro heter Kiato, og avstanden dit er tretten kilometer. Mellom byene er det hyppige bussavganger. Fra Kiato er det direkte togforbindelse til Athen en gang i timen fra morgen til kveld. Togturen tar en time og atten minutter. I løpet av 2019 er det forventet at forlengelsen av denne jerbanen fram til Xylokastro skal stå ferdig, men en endelig dato for åpningen av strekningen er ikke oppgitt. 

Norsk Reiseleder
Vista Travels reiseleder Trond Aspaas møter deg på flyplassen i Athen og bor i Xylokastro under hele oppholdet. Reiselederen vil arrangere flere utflukter og aktiviteter som enten er gratis eller det må betales et tillegg for. Han er behjelpelig så langt det er mulig med små og store spørsmål, og fungerer som kjentmann i området. Trond vil i tillegg ha faste trefftider på hotellene hver dag, bortsett fra de dagene det er utflukter og eller transport til eller fra flyplassen i Athen. Vårt felles møtested er på Hotel Arion. 

Våre bosteder

Arion Hotel 4*
Arion Hotel ligger på strandpromenaden kun to hundre meter fra Le Convivial, rett ved begynnelsen av den to kilometer lange furuskogen Pefkias.

Hotellet har totalt 74 rom, hvorav 30 rom på 20 m² med direkte havutsikt og balkong. Det har fire superior rom på 25 m² med havutsikt, to superior rom på drøye 25 m² med delvis havutsikt, samt to juniorsuiter på cirka 30 m² med stor balkong og boblebad. 

Alle rommene har TV, aircondition/varmeanlegg og komfortable senger med dyner.

Amerikansk frokost og Wi-Fi er inkludert. I restauranten serveres det frokost, lunsj og middag.

Hotellet har basseng som kan benyttes av alle Vista Travels gjester, men merk at det ikke er oppvarmet.

Daphne’s Club Apartments 3*+
Daphnes Apartments ligger femti meter fra stranden ved enden av Pefkias skogen, omkring to kilometer fra sentrum av Xylokastro. Dette er et lite men svært sjarmerende leilighetshotell med kun tolv leiligheter og studios, og et hyggelig vertskap. 

I nærområdet ligger en liten dagligvare slik at du kan kjøpe inn det du trenger til å lage deilige måltider. Stedet har et fellesrom med lite bibliotek og peis.

Studio består av et stort rom på cirka 30 m² med soveavdeling, godt utstyrt kjøkken med komfyr, stekeovn og kjøleskap, i tillegg til baderom/wc og balkong. Leilighetene har aircondition/-varmeanlegg, gratis wi-fi og komfortable senger med dyner. Passer godt for de som reiser alene. 

Ett- og to-soveroms leilighetene er mellom 40–50 m². Alle leilighetene har en godt utstyrt kjøkkenavdeling med komfyr, stekeovn og kjøleskap, i tillegg til baderom/wc og balkong.

Aircondition/varmeanlegg, gratis Wi-Fi og komfortable senger med dyner. Passer for par, tre personer eller to par. 

Her finner du aktuelle tilbud:

- ingen tilbud akkurat nå. Det forventes nye datoer høsten 2022.
(merk: det er mer informasjon nedenfor tilbudene)

Klima

Klimaet ved Korintbukten er meget behagelig.
Det kan på mange måter minne om klimaet ved solkysten i Spania, men med noe høyere maksimumstemperaturer på dagtid, spesielt i begynnelsen av november. Fra slutten av oktober, og mesteparten av november ligger gjennomsnittstemperaturene på dagtid mellom 20 og 25, med nattetemperaturer på mellom 12 og 18.  Badetemperaturene i Korintbukten ligger jevnt på rundt 20 grader i hele oktober, og noe lavere i november.

Kart

Kartet nedenfor viser Xylokastro og plasseringen av våre hoteller.
Klikk på de lilla ikonene med hus på for mer informasjon.

Video

Nedenfor kan du se en kort videosnutt om Peloponnes fra Visit Greece.