Barbados

Fargerikt, vennlig, varmt og rytmisk –
Velkommen til Barbados, en av de mest populære øyene i Karibia.
Med 3000 soltimer i året, vakre strender og turkist hav er Barbados et paradis for solelskere. Men Barbados er så mye mer. Øya byr på et mangfold som inkluderer en hovedstad på UNESCOs verdensarvliste, små trehus i alle regnbuens farger, et grønt og frodig landskap, en vill og vakker østkyst, vennlige mennesker og eksotisk natur hvor mango, avokado og brødfrukt vokser fritt. Barbados’ spennende historie inkluderer indianere, kolonistyre, sukkerplantasjer og romproduksjon.
 
Alle kan trives på denne paradisøya. Ung eller eldre, par på bryllupsreise eller familier – her kan alle finne sin drømmeferie. Det rike tilbudet av spa, kultur, sport og aktiviteter bidrar til Barbados’ popularitet. Du kan også velge å bare ligge under en palme med en god bok, se på havet og bare nyte livet. Klimaet er varmt og herlig, og rytmen og musikken er alltid til stede i den svale, behagelige luften.

Geografi
Barbados ligger lengst øst av de Vestindiske øyene, og regnes som en del av De små Antiller. Øystatene Saint Lucia, Saint Vincent og Grenadinene er de nærmeste naboene. I 1966 ble Barbados selvstendig, men er som mange andre tidligere britiske kolonier en del av The Commonwealth (Samveldet av nasjoner). Barbados er 35 kilometer lang og 23 kilometer bred og har et relativt flatt landskap med noen høydedrag inne i landet. Det høyeste punktet er Mount Hillaby som strekker seg 336 meter over havet.
 
Bajans
Befolkningen på Barbados kalles Bajans  og de er stolte av sin engelske arv. Det spilles cricket og polo, og det inntas ettermiddagste. Barbados er et velorganisert land med god infrastruktur.
Alle barn går på skole og det er ingen analfabetisme. Barbaderne er velutdannede og høflige. De har en lun humor, og er vennlige og imøtekommende. Språket er engelsk, men dialekten kan av og til være litt uforståelig for oss. 
 
Klima
Klimaet er tropisk med en gjennomsnittstemperatur på 27 grader året rundt. Regntiden er fra juni til november, men regnbygene som kommer er som regel korte og heftige. Orkaner er ikke så hyppige her som på de andre karibiske øyene, da Barbados ligger rett utenfor orkanbeltet.
Barbados er et helårsreisemål, men høysesongen er fra oktober til påske. 
 
Mat og drikke
Det barbadiske kjøkkenet er en spennende blanding av afrikansk, indisk, irsk, kreolsk og britisk matkultur. For mange er mat og drikke i seg selv en viktig grunn til å besøke øya. Nasjonalretten er flyvefisk og cou-cou som består av maismel og okra. Dyrking av sukkerroer har alltid vært viktig på Barbados, og der det dyrkes sukker er gjerne også produksjon av rom. Det best kjente destilleriet på øyas heter Mount Gay Rum. Et besøk her er både historisk interessant og lærerikt. Malibu – den klassiske karibiske likøren med rom og kokosmelk, produseres også i Barbados.
 
Bridgetown
Hovedstaden på Barbados heter Bridgetown og ligger på sydvestspissen av øya. Byen ble grunnlagt av britene i 1628 og har i dag rundt 110 000 innbyggere. St. Michael’s katedralen er midtpunktet i byen, og den gamle bydelen er et perfekt eksempel på godt bevarte britiske kolonihus.
Deler av den gamle bydelen står i dag på Unescos liste. Bygningene her er typiske for dem som ble bygget for plantasjeeiere og forskjellige administratorer som arbeidet i byen under det britiske styret. Se etter statuen av Lord Horatio Nelson som ble satt opp i 1813 på det som nå kalles National Heroes Square (tidligere Trafalgar Square). Parlamentsbygningen, som ligger mot torget, ble bygget i 1693 og er en av de eldste administrasjonsbygningene i hele Karibia. Bridgetown har et yrende folkeliv, og et godt utvalg av butikker, deriblant taxfree shopping av klær, sko, klokker, smykker og parfymeartikler. Hovedgaten Broad Street og omkringliggende områder er best for shopping. Ved havnen ligger det populære lunsjstedet The Waterfront Café, som også har faste jazzkvelder.
 
Familieferie
Barbados egner seg utmerket også for små barn. Strendene har finkornet sand og vannet er varmt; det finnes lekeplasser både inne og ute og det er muligheter for interessante utflukter, for eksempel for å se apekatter i Barbados Wildlife Reserve eller ta en tur med undervannsbåten Atlantis.
 
Kyster /Strandliv
De vakreste strendene, flotteste hotellene og restaurantene finner du langs vest- og sydkysten.
På sydkysten er det en avslappet atmosfære og et variert tilbud av hoteller i alle kategorier. Her blåser det gjerne en svak bris som bidrar til en behagelig avkjøling. Flere av våre utvalgte hoteller ligger ved Dover Beach. Sanden her er pudderrosa og myk, palmer gir deilig skygge for solen og her ligger det strandrestauranter for en smakfull lunsj. Bor man ved Dover Beach er det gangavstand til restaurantene og utelivet i populære St. Lawrence Gap.
Rockley stranden (også kjent som Accra) er en annen flott strand på sydkysten. Langs vannet i retning Bridgetown, er det laget en promenade i tre, The Boardwalk, som er flittig benyttet av både lokale og turister for morgentrim og gåturer. Her ligger det flere hyggelige barer og restauranter for en drink eller middag i solnedgangen. Den elegante utendørsrestauranten Champers har en flott beliggenhet på en høyde med utsikt over stranden, og er vel verdt et besøk. På andre siden av gaten for stranden ligger Chefette, et sted som er særlig populært for barn og ungdom. Chefette selger god, barnevennlig mat og har i tillegg en populær innendørs lekeplass med sklier og klatrestativer. Needham´s Point og Carlisle Bay er andre kritthvite strender på sydkysten. 
 
Vestkysten er mer sofistikert med elegante hoteller og restauranter, og fantastiske private eiendommer. Her er det grønt og frodig, med mindre vind og mindre bølger. Det er fine muligheter for gåturer langs strandkanten.
De fleste av øyas luksushoteller ligger på rekke og rad langs vestkysten.
Barbados nest største by heter Holetown, og ligger midt på vestkysten. I Holetown finner man flere eksklusive butikker og hyggelige, stilfulle restauranter og barer. Det finnes også et lite shoppingsenter med butikker som Prada, Gucci og Bvlgari.
18-hulls golfbanene Sandy Lane Golf Course og Westmoreland Golf Course ligger begge på vestkysten.
Østkysten ligger ut mot Atlanterhavet og har derfor større bølger.  Her er det færre hoteller, men med mange flotte strender. Perfekt for windsurfing
  
Praktisk
Helsevesenet er godt utviklet på Barbados. Vannet i springen kan trygt drikkes og melk og andre meieriprodukter holder høy kvalitet.
Den lokale valuta er Barbados dollar (BDS), men man kan også benytte amerikanske dollar (USD).
1 USD = ca. 2 BDS
Nordmenn reiser visumfritt til Barbados for opphold inntil 30 dager. Det er mulig å forlenge oppholdet (til sammen seks måneder) ved å kontakte lokale immigrasjonsmyndigheter. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man kan bli bedt om framlegge hjemreisebillett. Utreiseavgift på 55 BBD er vanligvis inkludert i flybillett.
oktober 2019

Sea Breeze Beach House 4* all inclusive – priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:28-10-2019
Gyldig til:19-04-2021
Varighet:8 dager
Pris:fra 26.500,-

Ocean Two Resort & Residences 4* - priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:28-10-2019
Gyldig til:05-01-2021
Varighet:8 dager
Pris:fra 16.590,-
Ocean Two 4*, Barbados

Southern Palms Beach Club & Resort 4* - priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:28-10-2019
Gyldig til:15-12-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 12.670,-
Southern Palms Beach Club 3*+

Hilton Barbados Resort 4*+ - priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:28-10-2019
Gyldig til:13-12-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 14.070,-
Fra Hilton Barbados Resort

Little Good Harbour 4* - priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:28-10-2019
Gyldig til:08-12-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 16.450,-
Little Good Harbour 3*+
november 2019

Crystal Cove 4* all inclusive – priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:01-11-2019
Gyldig til:13-07-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 23.520,-
Crystal Cove 4*, Barbados

Colony Club 4*+ - priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:01-11-2019
Gyldig til:24-10-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 19.400,-
The Colony Club 4*+, Barbados
desember 2019

Cobblers Cove 4*+ - priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:01-12-2019
Gyldig til:23-11-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 27.600,-
Cobblers Cove 4*+

Rostrevor Hotel 3* - priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:15-12-2019
Gyldig til:14-12-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 9.870,-
Rostrevor Hotel 3*

The Sandpiper 5* - priseksempel

Reisemål:Barbados
Gyldig fra:15-12-2019
Gyldig til:07-12-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 20.600,-
The Sandpiper Hotel, Barbados