Skip to main content

Burgund: Nivernais & Loire

Burgund er en region med et fantastisk mangfold innen natur, kultur, historie og gastronomi. Vær din egen kaptein og slapp av mens båten følger kanalen gjennom de naturskjønne dalene i Nivernais og Loire.I løpet av kanalferien i Burgund vil du passere flere sjarmerende landsbyer det anbefales å stoppe i, og det idylliske landskapet egner seg perfekt for lange spaser- og sykkelturer. Staselige slott, fargerike hager, blomstrende vingårder og middelalderbyer er bare noe av det du kan oppleve i denne fantastiske delen av Frankrike, som ligger midt i hjertet av landet. Når du ikke er om bord kan områdene friste med vinsmaking i verdensberømte vindistrikter som Chablis i Nivernais eller Sancerre i Loire. Om du setter pris på god mat har du også kommet til rett sted – her finner du et mekka innen fransk gastronomi med et herlig utvalg av både Michelin-restauranter og sjarmernede spiserier. Man kan jo også handle inn deilige lokalproduserte varer som ferskt brød, ost, charcuterie og vin for en hyggelig piknik om i bord båten. Flyt forbi uberørt landskap i ro og behag mens du nyter synet av blomstene som vokser vilt langs bredden, og holder utkikk etter de mer enn 180 fugleartene som kaller dette fantastiske området sitt hjem.

Noen høydepunkter:

  • De berømte vindistriktene Chablis og Sancerre
  • Smakfulle og lokalproduserte matvarer
  • St. Etienne-katedralen i Sens
  • Den imponerende basilikaen i Paray-le-Monial
  • Château du Pont Chevron i Ouzouer-sur-Trezee 
  • Uberørt natur og lansdkap langs bredden
  • Det yrende dyrelivet med over 180 fuglearter
  • Sykkelveien Voie Verte på Canal du Nivernais

Fritekstsøk

Le Boat i Nivernais & Loire

Le Boat har tre baser i Nivernais og Loire-regionen.

Du kan velge å reise en vei, returnere til basen, ta en kortere reise på 3, 4 eller 5 netter, nyte en hel uke eller mer - du bestemmer.
Le Boat har tre baser i Nivernais og Loire-regionen. På kartet nedenfor er disse merket med tykk rød sirkel. Basene finner man i
- Decize
- Tannay
- Migennes 

Nyttig informasjon

Nivernais-kanalen har hele 110 sluser men ingen lektertrafikk, og er enkel å navigere. På Loire-kanalen finnes det 47 sluser og er ideell for nybegynnere.

Det anbefales at man fortøyer i havnene om natten, da bølger fra større lektere som passerer kan trekke deg bort fra en provisorisk fortøyning.

Avstander til Le Boats baser i Burgund:
De beste flyalternativene fra Norge er direkte til Paris Orly eller Charles de Gaulle. Le Boat har tre baser i Nivernais og Loire-regionen:
- Decize
- Tannay
- Migennes 
 

Til Decize Til Tannay Til Migennes
Fra Orly – 269km
Fra Charles de Gaulle – 308km  
Fra Orly – 213km
Fra Charles de Gaulle – 256km  
Fra Orly – 151km
Fra Charles de Gaulle – 174km


Tilgjengelige båttyper i Burgund - (sengeplasser)

Horizon 1 - 5 (2 - 12)
Cirrus A (2+2)
Cirrus B (2+2)
Sheba (3+2)
Consul (4)
Clipper (4+2)
Caprice (4+2)
Royal Mystique (4+2)
Crusader (6)
Calypso (6+2)
Elegance (6)
Vision 3 (6+4)
Mystique (6+2)
Vision 4 (8+1)
Nautilia (8+2)
Salsa A (8+2)
Magnifi que (8+2)
Grand Classique (10+2)


Bilder