Skip to main content

Båtene til Le Boat - typer og rangering

Med over 40 båttyper å velge fra er du sikret at du finner en som passer ditt reisefølge, budsjett og forventning.

Enkelt rangeringssystem
Båtene inndeles etter fire kategorier: Budget, Comfort, Comfort Plus og Premier. 
Bruk Le Boats rangeringssystem for å matche båt til budsjett og ønsker i forhold til stil og komfort. Gode standarder for kundeservice, renhold og oppfølging kommer med alle båter uansett rangering.

Fritekstsøk

Generelt om båtene og rangeringBåtene i Premier-klassen er de nyeste i Le Boats flåte. De er spesialdesignet for kanalbåtferie og kommer med nøye planlagte fasiliteter og funksjoner. Premierbåtene har alle et romslig soldekk med grillplate og lite kjøleskap som standard. Salongen- og kjøkkenområdet er lyst innredet med store vinduer. Badene er romsligere enn i de andre klassene. Front og akter-trustere gjør oppankring og manøvrering enklere.

  
Gode og velutstyrte båter av varierende alder, design og stiler. Se individuell beskrivelse av hver båttype innen kategoriene for fasiliteter. Alle Comfort og Comfort Plus-båtene har elektriske vannklosetter og mulighet for tilkobling til landstrøm som standard. De nyeste av båtene i klassen Comfort Plus er romsligere, har air-condition og er nyoppussede til 2020 sesongen med nye polstringer, Bluetooth-radio og komplett kjøkkeninventar (gjelder ikke båttypen Minuetto 8+ som ble bygget i 2017).


Budget-båtene er våre eldre, populære klassikere selv om innredningen er mer tradisjonell og utstyret og fasilitetene mer basis. De er rene, godt vedlikeholdt og utstyrt med det nødvendigste for en komfortabel seiling – også med sengetøy og håndklær.


Antall personer som kan sove komfortabelt
Eksempel sengeplasser: 12 (10+2) 5 lugarer + salong
Alle Le Boats båter er klassifisert i henhold til hvor mange personer som kan sove komfortabelt om bord. Om en båt er listet med 6+2 betyr det at 6 personer kan sove i lugarene, med mulighet for ytterligere 2 sengeplasser på konverterbare senger/seter i salongen.
Forklaring til symbolene finner du i hver beskrivelse av båtene:

Layout av båtene
Hver båt har en layout som viser hvordan lugerer, bad, salong og kjøkken er konfigurert. Bruk oppsettet for å se om det er dobbel, singel eller køyesenger; om det er innvendige trapper og hvor mange bad det er om bord. Mange foretrekker også å ha en ekstra lugar til å lagre eiendeler.

Med Le Boat så har du bare mer...
Le Boat eier og driver den største og mest elegante flåte av "båter man kjører selv". De investerer mye i utvikling og modernisering av båtene, til glede for fremtidige generasjoner. Le Boats omfattende nettverk av 37 europeiske baser åpner dørene til en unik båtferie på Europas vakreste vannveier. Uansett reisefølgets størrelse eller budsjett, har Le Boat den perfekte båten for deg. Tenk på den som en flytende villa - med alt du trenger for en avslappende og innholdsrik ferie på vannet.

Innsjekk
Du kan forvente en varm velkomst fra Le Boats team ved ankomst på basene. De fleste snakker flere språk. Resepsjonisten vil være behjelpelig med utfylling av papirer, og kan komme med råd og innspill på hvilken reiserute som passer best for deg og ditt reisefølge. Eventuelle forhåndsbestilte dagligvarer og tilleggskjøp vil allerede være på plass i din bestilte båt.

Demonstrasjon av hvordan man opererer båten
Med en instruktør fra basen blir du tatt med ut på vannet for en demonstrasjon av hvordan båten opereres. Det er en god idé å utnevne ett medlem av reisefølget som kaptein, slik at han eller hun kan bli vist hvordan man kjører og manøvrerer båten. Ikke glem at båten trenger en assistent og et mannskap - teamarbeid er viktig. Litt avhengig av hvilket område dere skal cruise i vil du bli vist hvordan du manøvrerer båten ved fortøyning, hvordan du kjører båten trygt og ansvarlig, og der det er mulig, hvordan du skal passere en sluse. Det er viktig at du føler deg trygg og selvsikker før du drar, så Le Boat vil sørge for at du får all den hjelp du trenger på forhånd.Hva finnes om bord?
Stilfull innredning og komfortable møbler, samt lyst og luftig interiør er kjennetegn for Le Boats flåte. Båtene er stabile på vannet så du ikke trenger å bekymre deg for sjøsyke.

Du finner:

 • Komfortable senger, puter, dyner og sengetøy.
 • Fullt utstyrt kjøkken med kjøleskap, gasskomfyr, platetopp, servise og bestikk,
 • Håndklær og kjøkkenhåndklær (ikke badehåndklær - kan leies utenom).
 • CD-spiller, TV og DVD-spillere er enten standard eller er tilgjengelig for leie.
 • Cruisekart, bruksanvisning og turistinformasjon.
 • Sikkerhetsutstyr: livbøye, redningsvester, båtshake og fendere.
 • Førstehjelpsskrin med basisinnhold
 • Utendørs bord, stoler og parasoller - avhengig av modell.
 • Dekksutstyr: fortøyningsplugger, klubbe/slegge, mopp, bøtte og tau.
 • Bad med varm dusj.
 • Pumpe eller vannklossett (elektrisk toalett på de fleste modeller).
 • Oppvarming, vifter eller air-cooling, og/eller air-condition. Varierer i henhold til modell.
2+ sengeplasser - Le Boat

2+ sengeplasser - Le Boat

Symbolene over er benyttet i beskrivelsen av båtene som forklaring på fasiliteter og funksjoner. Nedenfor finner du noen av båtene til Le Boat som har 2+ sengeplasser. Med 2+ menes det at båtene har lugar/sengeplass til 2 personer, samt oppredningsmulighet for flere i salongen...

4+ sengeplasser - Le Boat

4+ sengeplasser - Le Boat

Symbolene over er benyttet i beskrivelsen av båtene som forklaring på fasiliteter og funksjoner. Nedenfor finner du noen av båtene til Le Boat som har 4 + sengeplasser. Med 4+ menes det at de har lugar/sengeplass til 4 personer, samt oppredningsmulighet for flere i salongen.

6+ sengeplasser - Le Boat

6+ sengeplasser - Le Boat

Symbolene over er benyttet i beskrivelsen av båtene som forklaring på fasiliteter og funksjoner. Nedenfor finner du noen av båtene til Le Boat som har 6+ sengeplasser. Med 6+ menes det at båtene har lugar/sengeplass til 6 personer, samt oppredningsmulighet for flere i salongen...

8+ sengeplasser - Le Boat

8+ sengeplasser - Le Boat

Symbolene over er benyttet i beskrivelsen av båtene som forklaring på fasiliteter og funksjoner. Nedenfor finner du noen av båtene til Le Boat som har 8 + sengeplasser. Med 8+ menes det at båtene har lugar/sengeplass til 8 personer, samt oppredningsmulighet for flere i salongen...

10+ sengeplasser - Le Boat

10+ sengeplasser - Le Boat

Symbolene over er benyttet i beskrivelsen av båtene som forklaring på fasiliteter og funksjoner. Nedenfor finner du noen av båtene til Le Boat som har 10 + sengeplasser. Med 10+ menes det at båtene har lugar/sengeplass til 10 personer, samt oppredningsmulighet for flere i salongen...