Båtene

Med over 40 båttyper å velge fra er du sikret at du finner en som passer ditt reisefølge, budsjett og forventning.
Enkelt stjernerangeringssystem
Jo flere antall stjerner, jo mer har båten å tilby. Enkelt og greit.
Bruk Le Boats 1-5 stjerners rangeringssystem for å matche båt til budsjett og ønsker i forhold til stil og komfort. Gode standarder for kundeservice, renhold og oppfølging kommer med alle båter uansett rangering.

*****
Den ultimate båtopplevelsen
Femstjernersbåtene er fremragende båter som tilbyr det aller siste innen marineteknologi. De har den høyeste komfort du kan få om bord, med moderne designfunksjoner og tilpasninger. Air-condition, flatskjerm-TV, DVD-spiller, BBQ, 220V elektriske apparater, landstrøm, bad og to masterlugarer.

****
Flott og luksuriøst
Firestjernersbåtene er velutstyrt og holder høy standard, med moderne bad og oppvarming. Alle disse båtene har landstrøm, de fleste har baug-thruster (sidepropell) og noen har air-condition.

***
Stilfullt og god kvalitet

Trestjernersbåtene holder god standard med flere fasiliteter og høy komfort. Alle er utstyrt med landstrøm.

**
Presentable og komfortable
Presentable båter med god standard på fasiliteter og komfort.

*
Rimelige og enkle
Basisbåter med akseptabel standard på komfort og fasiliteter.
 Antall personer som kan sove komfortabelt
Eksempel sengeplasser: 12 (10+2) 5 lugarer + salong
Alle Le Boats båter er klassifisert i henhold til hvor mange personer som kan sove komfortabelt om bord. Om en båt er listet med 6+2 betyr det at 6 personer kan sove i lugarene, med mulighet for ytterligere 2 sengeplasser på konverterbare senger/seter i salongen.
Forklaring til symbolene finner du i hver beskrivelse av båtene:


Layout av båtene
Hver båt har en layout som viser hvordan lugerer, bad, salong og kjøkken er konfigurert. Bruk oppsettet for å se om det er dobbel, singel eller køyesenger; om det er innvendige trapper og hvor mange bad det er om bord. Mange foretrekker også å ha en ekstra lugar til å lagre eiendeler.

Med Le Boat så har du bare mer...
Le Boat eier og driver den største og mest elegante flåte av "båter man kjører selv". De investerer mye i utvikling og modernisering av båtene, til glede for fremtidige generasjoner. Le Boats omfattende nettverk av 37 europeiske baser åpner dørene til en unik båtferie på Europas vakreste vannveier. Uansett reisefølgets størrelse eller budsjett, har Le Boat den perfekte båten for deg. Tenk på den som en flytende villa - med alt du trenger for en avslappende og innholdsrik ferie på vannet.

Innsjekk
Du kan forvente en varm velkomst fra Le Boats team ved ankomst på basene. De fleste snakker flere språk. Resepsjonisten vil være behjelpelig med utfylling av papirer, og kan komme med råd og innspill på hvilken reiserute som passer best for deg og ditt reisefølge. Eventuelle forhåndsbestilte dagligvarer og tilleggskjøp vil allerede være på plass i din bestilte båt.

Demonstrasjon av hvordan man opererer båten
Med en instruktør fra basen blir du tatt med ut på vannet for en demonstrasjon av hvordan båten opereres. Det er en god idé å utnevne ett medlem av reisefølget som kaptein, slik at han eller hun kan bli vist hvordan man kjører og manøvrerer båten. Ikke glem at båten trenger en assistent og et mannskap - teamarbeid er viktig. Litt avhengig av hvilket område dere skal cruise i vil du bli vist hvordan du manøvrerer båten ved fortøyning, hvordan du kjører båten trygt og ansvarlig, og der det er mulig, hvordan du skal passere en sluse. Det er viktig at du føler deg trygg og selvsikker før du drar, så Le Boat vil sørge for at du får all den hjelp du trenger på forhånd.


Hva finnes om bord?
Stilfull innredning og komfortable møbler, samt lyst og luftig interiør er kjennetegn for Le Boats flåte. Båtene er stabile på vannet så du ikke trenger å bekymre deg for sjøsyke.

Du finner:
 • Komfortable senger, puter, dyner og sengetøy.
 • Fullt utstyrt kjøkken med kjøleskap, gasskomfyr, platetopp, servise og bestikk,
 • Håndklær og kjøkkenhåndklær (ikke badehåndklær - kan leies utenom).
 • CD-spiller, TV og DVD-spillere er enten standard eller er tilgjengelig for leie.
 • Cruisekart, bruksanvisning og turistinformasjon.
 • Sikkerhetsutstyr: livbøye, redningsvester, båtshake og fendere.
 • Førstehjelpsskrin med basisinnhold
 • Utendørs bord, stoler og parasoller - avhengig av modell.
 • Dekksutstyr: fortøyningsplugger, klubbe/slegge, mopp, bøtte og tau.
 • Bad med varm dusj.
 • Pumpe eller vannklossett (elektrisk toalett på de fleste modeller).
 • Oppvarming, vifter eller air-cooling, og/eller air-condition. Varierer i henhold til modell.