Julemarkedscruise på Donau - Wien, Bratislava og Linz.
Avgang fra Trondheim

 • Avreisested
  Trondheim Værnes
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  03-12-2020
 • Gyldig til
  07-12-2020
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.190,-
I hjertet av Europa har julemarkedene en helt annen og livligere tradisjon enn hos oss. Det er som om hele byen kles i sin beste adventsdrakt. Her er det festpyntede torg som dufter av pepperkaker, glühwein og forventning. Bli med på et førjulscruise på Donau og nyt late dager om bord. Spis god mat og besøk de stemningsfulle julemarkedene i Wien, Bratislava og Linz.

Tips og drikkevarer inkludert.

Høydepunkter:
 • Wien med det store julemarkedet på Rådhusplassen
 • Julemarkedet på Hauptplatz i Linz
 • Julemarkedet i gamlebyen i Bratislava
 • Førsteklasses skip
 • Drikkevarer om bord og tips inkludert

Program

Dag 1, torsdag 3. desember
Trondheim/Oslo – München – Passau

Fly fra Trondheim via Oslo til München med SAS. Vista Travels reiseleder møter gruppen på Oslo lufthavn. Fra München fortsetter vi med buss til Passau hvor MS Viva Tiara venter. Kjøretiden er rundt to timer. Vel fremme sjekker vi inn og finner oss til rette om bord. Ved 16-tiden kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner. Kort tid etter avreise krysser vi grensen til Østerrike. 

Dag 2, fredag 4. desember
Wien

Vi nyter en avslappende morgen om bord før vi ankommer Wien ved lunsjtid. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum. I adventstiden blir Wien til en stemningsfull juleby. Gatene er opplyst av lamper i tusentall, og det er mange små og store julemarkeder. Byens største og mest kjente julemarked ligger foran rådhuset. Hele Rådhusplassen er omskapt til et lysende eventyrland, hvor mer enn 150 salgsboder tilbyr julegaver, julepynt, søtsaker og glühwein. Her får du garantert julestemning. Hovedstaden kan også friste med flere mindre julemarkeder, blant annet Alt­wiener Christkindlmarkt som ligger på Freyung – en av Wiens vakreste plasser. Dette er stedet for å kjøpe kunsthåndverk, glassdekorasjoner, tradisjonelle julekrybber og keramikk. Håndverksprodukter av topp kvalitet finner du også på nærliggende Am Hof julemarked. Kjøp en pose med ristede kastanjer og en kopp varm glühwein som du kan nippe til mens du spaserer gjennom de stemningsfulle markedene. Du bør også unne deg et besøk på en av Wiens elegante kafeer og smake på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. 
Cruiset fortsetter ved midnatt.

Dag 3, lørdag 5. desember
Bratislava

I løpet av natten har skipet lagt til kai i Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Bratislava er på mange måter en eventyrby med en tusen år gammel borg som troner majestetisk på en høyde ved elven. Etter frokost kan du utforske den sjarmerende gamlebyen på egen hånd eller sammen med reiselederen. En tur opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad anbefales. I Bratislava har julemarkedene en lang tradisjon, og det største ligger på torget foran rådhuset. Her kan du kjøpe lokale spesialiteter, glühwein og håndlagde produkter. I tillegg er det underholdning og en hyggelig atmosfære. 
Ved lunsjtid fortsetter cruiset. Tilbring ettermiddagen i salongen med en god bok eller ta en tur på soldekket for å beundre utsikten til det vakre vinterlandskapet vi seiler igjennom.

Dag 4, søndag 6. desember
Linz

Om morgenen kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstad i delstaten Oberösterreich. Linz ble opprinnelig grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. Dagens navn ble først brukt i år 799 e.Kr. Byens største severdighetene er Linzer Schloss (Linz slott) som ligger på en liten høyde i gamlebyen, og det store torget Hauptplatz med en imponerende tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723. 
Linz har to store julemarkeder som lokker besøkende med duften av pepperkaker og Linzer Torte – en tradisjonell østerriksk julekake. Det største julemarkedet ligger på Hauptplatz, omkranset av rådhuset og historiske bygninger i barokkstil. Her kan du kjøpe håndverksprodukter, varme drikker og lokale delikatesser. I parken Volksgarten ligger byens tradisjonelle familiejulemarked, hvor man daglig kan oppleve er en kort fremføring av juleevangeliet med spesialeffekter og klassisk musikk. 
Ved 23-tiden legger vi ut på siste etappe av cruiset tilbake mot Passau. 

Dag 5, mandag 7. desember
Passau – München – Oslo/Trondheim

Vi ankommer Passau tidlig om morgenen. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen i München. Vi flyr fra München til Norge om ettermiddagen.
MS Viva Tiara 4*
Rederi: Viva Cruises
Byggeår: 2006, renovert 2020
Lengde: 110
Passasjerer: 153
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, suvenirbutikk, panorama­salong med dansegulv, lite trimrom og velvære­avdeling med sauna og boblebad. Det er heis mellom Ruby og Diamond Deck.
Alle lugarene er utvendige, og har separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene har bad med dusj, aircondition, tv, radio, hårtørrer og safe. Lugarene på Ruby og Diamond Deck har fransk balkong, mens lugarene på Emerald Deck har små vinduer høyt på veggen.
Her kan du ta en virtuell tur om bord i skipet.

Priser
Emerald Deck (nedre dekk)kr 12 190
Ruby Deck (midtdekk) akterut, fransk balkongkr 12 790
Ruby Deck (midtdekk), fransk balkongkr 13 380
Diamond Deck (øvre dekk), fransk balkongkr 13 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar*, Ruby Deck (midtdekk)kr 15 120

*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar
NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.
 
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly fra Trondheim via Oslo til München t/r med SAS (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter kr 1704 
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, vann, kaffe og te, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Vann, mineralvann og øl i minibaren
 • Wi-Fi
 • Tips til skipets mannskap
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
Reise- og avbestillingsforsikring 

Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2020.