Praktisk informasjon

Før du skal ut og reise kan det være mye du lurer på. Her har vi samlet en del praktisk informasjon. Hvis det er noe du ikke finner svar på, er du velkommen til å kontakte oss på info@vistatravel.no eller telefon 21 99 56 00.
>> Reisebetingelser
I tillegg til informasjonen under bør du også lese våre Reisebetingelser. Vista Travels reisebetingelser gjelder for alle våre gruppereiser.
 
>> Alminnelige vilkår for pakkereiser
Alminnelige vilkår for Pakkereiser er utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet. Vilkårene regulerer forholdet mellom reisearrangør (Vista Travel) og forbruker (kunden).


Bestilling og betaling
 
Bestilling
Du kan bestille en reise via vår nettside, via e-post eller pr. telefon. Bestillingen anses som godkjent av kunden når du mottar bekreftelsen, og innebærer aksept av våre reisebetingelser. Noen turer har en påmeldingsfrist som er angitt i turens program, ellers anbefaler vi at påmelding skjer så tidlig som mulig.
 
Depositum og sluttbetaling
Etter bestilling vil du pr. e-post få tilsendt en reisebekreftelse/faktura. På bekreftelsen står vårt kontonummer, KID-nummer, samt dato for forfall av depositum og restbeløp.
Når vi registrerer en innbetaling fra deg vil du automatisk motta en ny e-post som bekrefter innbetalingen og opplyser om oppdatert restbeløp.
Depositumet, kr 2500 pr. person, må betales senest én uke etter bestillingsdatoen. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. I særskilte tilfeller kan betalingsbetingelser fra underleverandører medføre høyere depositumsbeløp og tidligere forfallsdato på sluttbeløpet. På turer med særskilte vilkår vil disse være spesifisert på turens nettside og i programmet.
 
>> Våre avbestillingsregler finner du her.
 
Fly
Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet er veiledende og må ikke oppfattes som faste. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Navnet i flybilletten må være identisk med navnet i passet.
 
Tilslutningsfly
Reiser du fra andre byer enn Oslo, ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å finne passende tilslutningsfly. Trenger du tilslutningsbilletter bør dette oppgis på bestillingstidspunktet. I forhold til eventuelle forsinkelser på reisen, er det en fordel å ha en gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.
Bestiller du tilslutningsbillett selv, anbefaler vi at du legger inn en tidsmargin på minimum tre til fire timer mellom de to billettene. Vi anbefaler også at du kjøper en billett som kan endres.
 
Reisedokumenter
Reisedokumentene sendes cirka to uker før avreise.
 
 

Før reisen
 
Pass og visum
Alle som reiser til utlandet må ha gyldig pass. Mange land krever at passet er gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. 
På enkelte av våre turer må man ha visum. Dette vil i tilfelle bli opplyst i turbeskrivelsen her på vår hjemmeside eller i turprogrammet. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Har du annen nasjonalitet enn norsk ber vi om at du informerer oss om det ved bestilling.
Har du pass med innreisestempel fra Israel, kan du bli nektet innreise i enkelte land.
Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise, og det er meget viktig at man ikke søker visum før man hører fra oss. Dette har å gjøre med visumets gyldighet, invitasjoner m.m. Vista Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.
 
Forsikring
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir betydelig trygghet i mange situasjoner og uforutsette hendelser som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Pass på at reiseforsikringen er gyldig i hele reiseperioden.
Vi anbefaler alle å tegne både avbestillings- og reiseforsikring. En avbestillingsforsikring koster seks prosent av reisens pris. Det vil vanligvis lønne seg å kjøpe en helårs reiseforsikring som også inkluderer avbestillingsforsikring. Vi samarbeider med Gouda Reiseforsikring.
 
>>Bestill reise- og helårsforsikring her
 
Vaksinasjon
Ta kontakt med din fastlege eller en reiseklinikk som spesialiserer seg på reisemedisin i god tid før avreise for å sjekke hva som eventuelt kan være aktuelt for ditt reisemål. I Sør-Amerika er enkelte vaksiner påbudt.
 
>> Informasjon om reisevaksiner fra Folkehelseinstituttet
 
Spesialmat
Vennligst gi oss beskjed før avreise hvis du har en spesiell diett eller allergi som krever spesialmat.
 
Valuta
VISA, MasterCard, American Express og Diners kan benyttes de fleste steder. Tar du med kontanter anbefaler vi amerikanske dollar eller euro, avhengig av reisemål. På enkelte destinasjoner, for eksempel Laos, Kambodsja og Burma, kan det være vanskelig å benytte kredittkort, og her anbefales amerikanske dollar.
 
>> Forex valutakalkulator
 
Internett og telefon
Bruk av mobiltelefon o.l. kan være en kostbar affære i utlandet. Sjekk hvilke priser og betingelser som gjelder hos din mobiloperatør.
 
Utenriksdepartementets reiseinformasjon
Norske myndigheter har en egen nettside som gir reiseråd og informasjon beregnet for norske statsborgere. Her finner du tips og råd som kan lette planleggingen av reisen.
 
>> UDs reiseinformasjon
 
ESTA – innreise til USA uten visum
Borgere fra land som er med i visumfritaksordningen «The Visa Waiver Program», deriblant Norge, må registrere seg elektronisk på Internett minimum 72 timer før avreise til USA. Du kan registrere deg uten å ha reiseplanen til USA klar. Den godkjente ESTA-registreringen er gyldig i to år. Innenfor denne perioden kan man foreta flere innreiser til USA uten å måtte registrere seg ved hver reise. Ved registrering av innreisetillatelse til USA må du betale et gebyr på USD 14 pr. person (gjelder norske statsborgere). Gebyret betales med kredittkort. Fornyelse av registreringen er kun nødvendig ved endring av navn, hjemstedsadresse eller fornyelse av pass.
Husk å bestille via den offisielle siden, da det finnes andre steder som tar et høyere gebyr.
Reisende som ikke har innhentet ESTA-godkjenning før avreise, kan risikere å bli nektet ombordstigning eller innreise til USA. Regler for reise til USA som krever visum er uendret.
 
>> ESTA-registrering
 
 
Avreisedagen

Flytoget
Flytoget er det raskeste og mest komfortable transportalternativet til/fra Oslo lufthavn.
 
>> Flytogets avgangstider og priser.
 
Overnatting ved Oslo lufthavn
Det er flere hoteller nær Oslo lufthavn. Kontakt oss hvis du ønsker hjelp til bestilling.
 
Innsjekking på flyet
På mange flyselskaper kan man sjekke inn via flyselskapets nettside fra cirka 24 timer før avreise. Husk at du allikevel må beregne tid til bagasjeinnlevering og sikkerhetskontroll. Vi anbefaler at du er på flyplassen minst to timer før avreise.
 
Bagasje
I økonomiklasse er det vanligvis tillatt med ett innsjekket kolli á 20 kg pr. person. I tillegg kan man ta med ett kolli håndbagasje. Se flyselskapets nettside for mer informasjon.
 
Flyforsinkelser
Forsinkelser kan dessverre oppstå på grunn av værforbehold, tekniske feil, streik eller annet. Dersom forsinkelsen blir av lang varighet, vil flyselskapet sørge for mat og eventuelt hotellopphold, alt avhengig av forsinkelsens varighet. Denne type kompensasjon er regulert av flyselskapenes internasjonale bestemmelser, og er ikke Vista Travels ansvar.
Medfører forsinkelsen at du mister en videre flyforbindelse, er flyselskap du skulle reise med ansvarlig for å forandre billetten til nærmeste korresponderende fly med samme selskap, eller annet selskap, dersom dette selskapet aksepterer billetten.
Ved selvforskyldte forsinkelser, som for eksempel for sent fremmøte til flyavgang, kan ikke flybilletten endres til en annen avgang. I slike tilfelle må du selv kjøpe ny billett til full pris.
 
Flyplassavgift og turistskatt
Skatter og avgifter i forbindelse med flyreise betales vanligvis sammen med flybilletten. I noen få land må man i tillegg betale en flyplassavgift før avreise. Denne avgiften må betales i lokal valuta på stedet.
Enkelte land krever en egen turistskatt ved hotellopphold. Turistskatten må vanligvis betales direkte til hotellet ved innsjekking.
 
 
Våre gruppeturer

Enkelt- eller dobbeltrom?
Våre priser er basert på dobbeltrom/lugar, men enkeltrom/lugar er selvsagt også mulig.
 
Våre hoteller
På våre gruppeturer bor vi på gode mellom- og førsteklasses hoteller. Er det avvik fra dette, vil det være oppgitt i turprogrammet.
 
Antall deltakere på gruppeturene
Våre gruppeturer har vanligvis fra 20–40 deltagere. Det må være et minimum antall deltagere for at vi kan sende med norsk reiseleder.
 
Reiseleder
På våre gruppeturer er det med en dyktig norsktalende reiseleder. Reiseleders kontaktinfo står i avreisebrevet, som du mottar sammen med reisedokumentene cirka to uker før avreise. Den norske reiselederen vil supplere de lokale engelsktalende guidene i løpet av reisen. Om ikke annet er spesifisert vil reiselederen møte gruppen på Oslo lufthavn avreisedagen.
 
Forbehold
Det tas forbehold om skrivefeil i program, katalog og på nettsiden.