Individuell rundreise i Vietnam fra nord til sør

 • Avreisested
  Oslo Gardermoen
 • Destinasjon
  Vietnam
 • Gyldig fra
  01-01-2020
 • Gyldig til
  31-12-2020
 • Varighet
  11 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 8.490,-
Book en individuell rundreise spekket med opplevelser, alt fra vanndukkeshow, båttur på Mekongdeltaet, besøk til lokale markeder og interessante byer som Hue og Hoi An. Et land proppet med berømte steder på UNESCO sin verdensarvliste, blant annet Halong Bay og Hanoi Citadel. Dette er turen for deg som vil bli kjent med Vietnam.

PROGRAM:
Dag 1

Oslo – Hanoi
Ankomst Hanoi. Du blir møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Privat transport til The Light Hotel Hanoi hvor du sjekker inn og får samlet kreftene etter en lang flyreise. Resten av dagen til egen disposisjon. 
 
Dag 2: 
Hanoi
Du våkner opp, full av energi, klar for å oppleve den fascinerende byen Hanoi. Byen er en herlig blanding av fransk-kolonistiske bygninger og Sino-Viet arkitektur. Vakre innsjøer, flotte boulevards and grønne parker lager en flott ramme rundt byen.

Hva med å besøke tempelene One Pillar Pagoda og Tempel of Litterature, Ho Chi Minhs mausoleum og Hoan Kiem sjøen? Er du interessert i det kulinariske bør du teste ut Hanois populære kokkekurs. Du blir med på innkjøp av mat med lokale kokker før dere i sammen lager tradisjonelle vietnamesiske retter. Overnatting på The Light Hotel HanoiFrokost inkludert. 
 
Dag 3: 
Hanoi
Etter frokost er det god tid til å utforske Hanoi enda mer. Hva med å besøke det beryktede fengslet Maison Centrale? Fengselet ble bygd av de franske koloniherrene i 1904, og det var særlig i bruk for politiske fanger. Under Vietnamkrigen benyttet nord-vietnameserne fengselet for amerikanske krigsfanger. Disse gav fengslet det sarkastiske navnet «Hanoi Hilton». 

Et stopp i den uvanlige «Tog-gata» som ligger i gamlebyen er obligatorisk. I denne smale gaten, hvor husene ligger helt inntil gatelegemet og barn leker og folk går, kommer det et par ganger i døgnet tog dundrende forbi! Her gjelder det å kjenne rutetidene og ha en klokke som går riktig!

Sen ettermiddag bør du få med deg en forestilling med vanndukketeater, en helt spesiell vietnamesisk tradisjon. Showet foregår på vietnamesisk, men det er aboslutt mulig å henge med på historien uansett. Overnatting på The Light Hanoi Hotel. Frokost inkludert. 
 
Dag 4: 
Halong Bay
I dag går reisen østover mot Halong Bay, en av verdens syv naturunderverker. Du blir hentet på hotellet, ankommer Halong Bay rett før lunsj, og går ombord på en av de populære båtene (kalles junks!) som blir ditt hjem neste 24 timer.

Etter en god vietnamesisk sjømat lunsj blir det masse tid til å bivåne de vakre kalksteinøyene og det praktfulle landskapet som har gjort denne attraksjonen verdenskjent. Det blir muligheter for rundtur i en av de spektakulære grottene, svømming og kajakk for de som ønsker det. Overnatting på Calypso Cruise. Frokost, lunsj og middag inkludert. 
 
Dag 5: 
Halong Bay – Hue
Våkn opp til morgenkaffe og en god frokost. I dag cruiser båten i et annet farvann før baugen vendes mot reisens startsted. Det blir tid til å nyte de store kontrastene i både farger og høyde når båten passerer de vakre, majestestiske kalksteinklippene. 

Reisen går tilbake til Hanoi hvor du flyr videre til Hue, tidligere keiserby i det sentrale Vietnam, og residensby for landets siste keiserslekt. Privat transport fra flyplassen til Eldora Hue Hotel. På ettermiddagen er det tid å ta byen i nærmere øyesyn ved hjelp av lokale sykkeldrosjer, såkalte «cyclos». Mange av de gamle bygningene preger byen fremdeles. Frokost inkludert.
 
Dag 6: 
Hue
Hele dagen til egen disposisjon. Benytt muligheten til et tre-timers cruise på Parfymefloden, eller Duftenes flod, som den også kalles. Elven deler byen i to, og mange har sitt hjem og arbeide på og langs elven. 

Intet stopp i Hue uten å besøke byens mest berømte severdighet; Den hemmelige kongebyen, som er bygget som en festning og derfor blir kalt citadellet. Festningen er bygget på samme måte som den forbudte by i Beijing. Overnatting på Eldora Hue Hotel. Frokost inkludert.
 
Dag 7: 
Hue - Hoi An
Etter frokost går turen videre til Hoi An, en reise gjennom et naturskjønt landskap, vakre risenger og livlige fiskerlandsbyer. I Hoi An sjekker du inn på Hoi An Rosemary Hotel. 

Dette kan være en bra ettermiddag til å sjekke ut de lokale skredderne. Hoi An er meget godt kjent for sine dyktige og relativt rimelige skreddere som skreddersyr med korte frister. Og det travle nattmarkedet med sitt utrolige utvalg av mat må oppleves. Frokost inkludert. 
 
Dag 8: 
Hoi An
Dagen er din! Hygg deg på den nærliggende stranden eller lei en sykkel for å utforske omgivelsene fra sykkelsetet. Hoi An er en meget gammel by som i dag er godt bevart takket være sin UNESCO-verdensarv-status. Besøk det flotte Precious Heritage Musuem. 

Ta en spasertur for å bli bedre kjent med denne pittoreske byen og dens vakre arkitektur. Hoi An er også Vietnams silkeby og her finnes flere håndverkssenter hvor det er mulig å se og kjøpe silke- og lakkarbeider. Overnatting på Hoi An Rosemary Hotel. Frokost inkludert
 
Dag 9: 
Hoi An - Ho Chi Minh City
Du tar farvel med Hoi An og reiser til flyplassen i Da Nang for å fly til Ho Chi Minh City (de lokale sier Saigon). Privat transfer fra flyplassen til Harmony Hotel

Bli med på en Vespa Tour eller lei en Cyclo guide for å se de viktigste attraksjonene i Ho Chi Minh. Gjør et stopp på Krigsminnemuseet for å få med seg de siste detaljer fra Vietnamkrigen, eller Jade Keiserens pagode, et taoisttempel fra 1909 som har en særegen atmosfære. 

Besøk også Hotell Rex, det meste kjente hotellet fra Vietnam-krigen. Her holdt CIA til, og her ble pressekonferansene for krigskorrespondentene holdt. Takterrassen og baren der ble hyppig frekventert både av pressefolk og militære. I dag er dette en av de flotteste takbarene i Saigon. Frokost inkludert.

Dag 10:
Ho Chi Minh

Hele dagen til egen disposisjon. Dette kan være dagen for å reise på cruise på Mekongdeltaet. 

Mekongdeltaet ligger i det sørvestlige Vietnam hvor Mekong munner ut i Sør-Kinahavet gjennom en rekke bielver. Området er preget av rismarker og har i tillegg stor produksjon av basafisk, maller og reker. Ved hjelp av mindre kanolignende båter – sampans kan du besøke lokale landsbyer. Overnatting på Harmony Hotel. Frokost inkludert

Dag 11: 
Ho Chi Minh

Hele dagen til egen disposisjon. En perfekt anledning for å besøke de berømte Cu Chi-tunnelene. Bemerk meget tidlig avreise på denne utflukten så det vil passe med hjemreisen senere på kvelden. 

Cu Chi-tunnelene ligger 70 km nordvest for Ho Chi Minh. Tunnelene ble bygget av FNL under Vietnamkrigen, og ble hovedsakelig benyttet som gjemmesteder og til å få fram våpen og andre forsyninger. Nettverket var over 200 km, men kun 120 km er bevart i dag. Tunnelene inneholdt alt fra sykehus til soverom, møterom og arsenaler. Bredden var 0,5 - 1 meter, mens jordlaget over tunnelene er mellom 3 til 4 meter, og tåler vekten av en 50 tonns stridsvogn. 

Privat transfer til flyplassen. Hjemreise fra Ho Chi Minh City sent på kvelden. 

Pris per person i dobbeltrom fra kr 8.490
 • NB! Fly Hanoi - Hue / Danang - Saigon kommer i tillegg (ca 1.200kr per person per strekning)

Prisen gjelder i perioden 01.05.20 - 30.09.20

Tillegg i periodene 01.01.20 - 30.04.20 / 01.10.20 - 31.12.20: kr 250,- per person


Alt dette er inkludert
 • 10 netter på nevnte hoteller med frokost (alternativ hvis fullt)
 • Båtcruise på Halong Bay med fullpensjon
 • Hotell- og serviceskatter
 • Alle nevnte transfers
 
Prisen inkluderer ikke
 • Mat og drikke utover det beskrevet over
 • Tips til sjåfører, guider o.a. (frivillig)
 • Reise- og avbestillingsforsikring