Vietnam

Bli med på en rundreise i Vietnam spekket med opplevelser, alt fra vanndukkeshow, båttur på Mekongdeltaet, besøk til lokale markeder og interessante byer som Hue og Hoi An. Et land proppet med berømte steder på verdensarvlisten til UNESCO, blant annet Halong Bay og Hanoi Citadel. 
Høydepunkter i Vietnam:
  • Hanoi med Halong Bay
  • Sentrale delen med Hue, Danang og Hoi An
  • Ho Chi Minh City med Mekongdelta og Cu Chi-tunnelene
  • Badeferie på paradisøya Phu Quoc

Hovedstaden Hanoi med Halong Bay:
Velkommen til Vietnams fascinerende, og lettere kaotiske, hovedstad. Spis og drikk godt i gamlebyen, opplev det berømte fengslet "Hanoi Hilton" og sett av en time på kvelden til å se dukketeater, hvor showet foregår ute i vann! Ho Chi Minh mausoleum er lærerikt, og er du interessert i mat så er "cooking class" i Hanoi et must. Reis videre til magiske Halong Bay, et av verdens naturlige underverk, og kjent for sine monolittiske kalksteinøyer.

Sentrale delen av Vietnam:
Hue, Danang og Hoi An utgjør den sentrale delen av Vietnam og byr på sterk historie, flotte strender og kulinariske opplevelser. Utforsk den hemmelige keiserbyen i Hue og reis med dragebåt opp parfymefloden. Besøk marmorfjellene ved Danang og bo på en av de mange fine strandhotellene i samme by. Fine strender finner du også rett utenfor Hoi An, men denne vakre, dog lille, byen er mest kjent for sine sjarmerende gater, dyktige skreddere og fantastiske matopplevelser. Gamlebyen i Hoi An er på UNESCO sin verdensarvliste. 

Ho Chi Minh med Mekong Delta:
Ho Chi Minh City, eller Saigon som de lokale foretrekker, er en dynamisk by med en herlig mix av det gamle Vietnam og en stadig økende innflytelse fra den vestlige verden. Bli med på en rundtur i byen på de populære sykkeldrosjene, Cyclo, og gjør flere stopp på de velduftende, men også kaotiske, lokale markedene. En times kjøretur nordover fra Saigon finner du de berømte Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen. To timer sørover kommer du til Mekong Delta hvor det arrangeres båtturer på elven, en eksotisk reise i tett vegetasjon med flytende markeder og hus på stolper ute i vannet. 

Badeferie på paradisøya Phu Quoc:
Avslappende Phu Quoc byr på hvite sandstrender, fine hoteller ved vannet og nydelig mat. Opplev vakre solnedganger, utnytt gode snorkelmuligheter eller gå på fottur i den frodige jungelen på øya. Phu Quoc passer godt både for par og barnefamilier.