Perus høydepunkter - individuell rundreise 10 dager

 • Avreisested
  Lima
 • Destinasjon
  Peru
 • Gyldig fra
  01-01-2020
 • Gyldig til
  31-12-2020
 • Varighet
  10 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Buss
 • Pris
  fra 17.695,-
Følg conquistadorenes blodige fotspor til inkaenes hovedstad og deres hellige dal. Opplev Perus vakre by Arequipa og Colca-dalen hvor kondorene seiler luftig over dype raviner. La deg imponere over inkaenes glemte og mystiske by Machu Picchu og besøk urfolket på øyene i Titicacasjøen. Alt dette med Andesfjellene snødekte topper som bakteppe.

Vær klar over at disse prisene er basert på at 2 personer reiser i sammen og at det kan være andre reisende som melder seg på samme tur. Ønsker dere å ha en privat rundreise kan dere kontakte oss og vi vil gi dere korrekt pris.


PROGRAM:
Dag 1: Lima

Ankomst Lima. Transport fra flyplass til hotell. Resten av dagen til egen disposisjon.

Lima by er en sjarmerende blanding av gammelt og nytt. Byen ble grunnlagt 1535 av den spanske krigsherren Pizarro, og byr på alt fra den fortvilte fattigdom til den ypperste luksus. Sentrum har mange flotte bygninger fra den tidligste kolonitiden da Peru var visekongedømme under den spanske tronen og sentrum for all spansk aktivitet i Sør-Amerika.

Vi anbefaler et besøk til Limas gullmuseum som huser store mengder med gullgjenstander fra tiden før Columbus. Og likevel er dette bare en brøkdel av alle de kunstskatter av sølv og gull som spanjolene plyndret i de første hundre årene, smeltet ned og sendte til Europa.
 
Dag 2: Lima – Arequipa
Etter frokost, transport til flyplassen for fly til Arequipa. Ved ankomst, transport til hotell. Guidet byrundtur inkludert, blant annet, Santa Catalina klostret.

Arequipa, kjent som «Den hvite by» og Perus vakreste, ligger sør i Peru, ved foten av den 5822 meter høye vulkanen El Misti. De mange, hvite hus er bygget av en spesiell lavastein. Byen ble i sin tid grunnlagt av Inkaene og senere ødelagt av et jordskjelv i 1868. Arequipa er et yndet turistmål og har mange interessante severdigheter, blant annet det gamle universitetet fra 1828 og Santa Catalina klosteret som kanskje er Perus mest fascinerende religiøse bygning fra kolonitiden. Klostret var inntil nylig hjemmet til 450 nonner. Arequipa byr også på mange flotte kirker og andre bygninger fra kolonitiden og har en hyggelig atmosfære.  

Dag 3: Arequipa – Colca
Heldagstur til Colca-dalen. Flere fotostopp underveis for å se de ville «Vicunas» - den minste av kamelartene som lever i Andesfjellene. Dens større slektninger er llamaer og alpakkaer. Vicunas har vært utrydningstruet, men takket være en fokusert innsats over år for å bevare den er bestanden igjen stabil. Dyrene finnes i det sørlige Peru, deler av Bolivia, nord i Chile og nordvest i Argentina, men den største bestanden finnes i dag i Peru. Lunsj i Chivay, hvor turen også stopper denne dagen. Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon. Overnatting.

Dag 4: Colca – Puno
Tidlig avgang til utkikkspunktet Cruz del Condor i Colca-dalen for å se de majestetiske kondorene som «seiler» rundt på leting etter mat. Her er dalen på ett av sine dypeste punkt, med hele 3400 meter ned til dalbunnen. Tidlig på ettermiddagen fortsetter turen med offentlig busstransport til Puno som er den største byen ved den navngjetne Titicaca-sjøen.

Titicaca-sjøen dekker 8340 kmog er den høyeste seilbare innsjø i verden, 3812 moh. Med sitt klare vann og en bakgrunn av mektige, snøkledde fjell, er området ubegripelig vakkert. Halvparten av sjøen ligger i Peru, resten i Bolivia. Overnatting i Puno.

Dag 5: Puno
Heldagstur med lunsj til Taquile, én av sivøyene i Titicaca-sjøen. Taquile ligger ca. en times båttur fra Puno. Her bor det indianere som alle snakker quecha, og som går kledd i fargerike, tradisjonelle klær som de selv strikker og vever. Det finnes rundt 40 flytende øyer i innsjøen laget av totorasiv – en plante som vokser langs elvebredden. Sivet benyttes blant annet til bygging av tak, hus og ikke minst ble det brukt til Thor Heyerdals sivbåter. På vei tilbake til Puno besøkes også en av Uros-øyene. Overnatting i Puno.
 
Dag 6: Puno – Cusco
Turen går videre med lokalbuss til Cusco, en tur som tar hele dagen. Den populære ruten kjøres med gode busser som faktisk også har med egen guide. Landskapet underveis er imponerende og bussen stopper flere ganger underveis. Rundt 110 km sør for Cusco stopper bussen ved inka templet Wiracocha. Neste stopp, 40 km sør for Cusco er den lille byen Andahuaylillas, kjent for den praktfulle og rikt dekorerte San Pedro Apostel-kirken bygd av Jesuitter på 1500-tallet. Ankomst den sjarmerende verdensarvbyen Cusco på kvelden. Transfer til valgt hotell.

Dag 7: Cusco
Inkaenes gamle hovedstad Cusco – en helt spesiell by, 3400 moh. Byen ble forsøkt jevnet med jorden av spanjolene, og i dag kan man kun se grunnmurer fra inkatiden her. Sentrum av byen er preget av historiske bygninger fra kolonitiden og det er noe helt eget å gå rundt her, suge til seg atmosfæren og kjenne på historiens sus. Høyden over havet gjør at det er godt å ta dagen i sitt eget tempo.

Mens formiddagen er til egen disposisjon byr ettermiddagen på byrundtur, delvis til fots og med buss. Du opplever blant annet katedralen og jesuittkirken, som begge ligger ved Plaza de Armas, byens sentrale torg. Byggingen av kirkene var en skarp konkurranse mellom de offentlige kirkemyndigheter og jesuittene, begge ville de ha den største og vakreste kirken. Da jesuittene ble nektet å bygge større enn byens katedral, bygget de i stedet en kirke med den største kuppelen og den mest overdådige utsmykningen.

Vi ser også inkafestningen Sacsayhuaman, som ligger på en høyde over byen. Conquistadorene prøvde også å rasere den, men det ble rett og slett for mye stein å slite med, så de ga opp. Overnatting.

Dag 8: Cusco – Urumbamba – Machu Picchu
Heldagstur til Inkaenes hellige dal Urumbamba, et par timers kjøring fra Cusco. Inkaene holdt denne dalen for hellig, ikke på grunn av at det fantes mange kultsteder her, men fordi dalen var så fabelaktig fruktbar og kunne gi både to og tre avlinger i året. Inkaene æret og dyrket sol, vann og jord, pumaer og kondorer. De hadde en økologisk forståelse og tankegang, mer enn seks hundre år før dette ble et tema i den moderne sivilisasjonen.

Videre til Pisaq, hvor du kan rusle rundt på markedet og kikke. Gode kjøp her er strikkeplagg av alpakka- og lamaull. Etter lunsj fortsetter turen til festningsruinen Ollantaytambo lengre nord, en av verdens store arkeologiske gåter. Steinene til festningen er hentet milevis unna og veide opptil femti tonn. Inkaene hadde ingen trekkdyr, ikke kjente de hjulet og de hadde ikke skikkelige metallredskaper. Hvordan klarte de å frakte så store steiner så langt? I tillegg tilpasset de steinene til hverandre med en slik utrolig nøyaktighet at man knapt kan få et barberblad imellom dem.

Sent på ettermiddagen fortsetter turen til Aguas Calientes, den lille byen ved foten av Machu Picchu. Overnatting.

Dag 9: Machu Picchu – Cusco
Rundt 400 meter over Aguas Calientes ligger magiske Machu Picchu som må sies å være Sør-Amerikas desidert største opplevelse. Ruinene av den godt bevarte Inkabyen nås via en bratt og svingete vei. Spanjolene ødela og utryddet systematisk alle spor etter inkakulturen. Av en eller annen grunn ble Machu Picchu glemt, etterhvert fraflyttet og til slutt dekket av tett skog, inntil stedet ble gjenoppdaget for omkring 100 år siden. I dag er Machu Picchu Sør-Amerikas største attraksjon. Ikke bare fordi så mange bygninger er så godt bevart, men fordi beliggenheten er enestående.

Guidet omvisning i den gamle ruinbyen. Retur til Cusco på ettermiddagen med tog. Ved ankomst på kvelden, transport til valgt hotell.

Dag 10: Cusco – Lima
Transport til flyplassen i Cusco for fly til Lima og videre forbindelse hjem.

                                               Mellomklassehotell            
Pris per person i dobbeltrom: kr 17 695     

Pris for enkeltrom:                  kr 21 395                                             

Tillegg for førsteklassehotell dobbeltrom: kr 900 per person 
Tillegg for førsteklassehotell enkeltrom:   kr 1 400 per person

NB: prisene gjelder ved minimum 2 reisende

Prisene inkluderer
9 netter på hotell i valgt kategori
9 frokoster
3 lunsjer
All transport* fra/til flyplasser
Alle utflukter* beskrevet i programmet, inkl. inngangsbilletter
*Utflukter og transfers baserer seg på delt transport med minimum 2 personer.
 
Prisene inkluderer ikke
Flyreiser (internasjonalt og nasjonalt)
Tips til guider, sjåfører og annet servicepersonell
Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet
Reise- og avbestillingsforsikring