Perus høydepunkter

Fargerikt, gjestfrie mennesker, fascinerende historie og majestestiske Machu Picchu. Et land med naturkontraster, store høydeforskjeller og utsøkt håndverk. Peru byr på sterke opplevelser og imponerende severdigheter. Vi har laget noen spennende rundreiser for de som vil bli kjent med Peru. 
Høydepunkter i Peru:
  • Arkeologiske kulturminner
  • Festivaler og gamle tradisjoner
  • Matlaging i verdensklasse
  • Kontrastfull natur og landskap
  • Spennende byer
  • Sterk kulturarv

januar 2020

Perus høydepunkter - individuell rundreise 10 dager

Reisemål:Peru
Gyldig fra:01-01-2020
Gyldig til:31-12-2020
Varighet:10 dager
Pris:fra 17.695,-
Titicacasjøen

Det beste av Peru - individuell rundreise

Reisemål:Peru
Gyldig fra:01-01-2020
Gyldig til:31-12-2020
Varighet:6 dager
Pris:fra 8.790,-
Lima, Peru

Arkeologiske kulturminner:
Få land i Sør-Amerika, om noen, kan by på så mange spennende og mystiske kulturminner som Peru. Machu Picchu er et must for den reisende, men de myteomspunnende Nazca linjene er vel verdt et besøk. Inkanes hovedstad, Cusco, finnes på UNESCO sin verdensarvliste. 

Festivaler og gamle tradisjoner:
Er du på reise i Peru så er det nesten umulig å ikke oppleve en festival eller to. Det ryktes at over 3.000 festivaler finner sted i Peru hvert år! Peruanene elsker å feire gamle tradisjoner og er veldig stolte av historien i landet. Uansett om du er i en storby eller i en landsby er det garantert et eller annet som skal feires. 

Matlaging i verdensklasse:
Peru har definitivt opparbeidet seg mye internasjonal anerkjennelse for sine kulinariske opplevelser. Det snakkes om at Peru er "the New Nordic Cuisine". Mange kjente gourmetkokker henter sin inspirasjon fra Peru, og da spesielt for sjømat. En reise i Peru er ikke det samme uten å ha smakt på Ceviche og prøvd et glass Pisco Sour. Og kokkekurs er blitt en populær turistattraksjon. 

Kontrastfull natur og landskap:
I land med store høydeforskjeller vil det alltid være sterke kontraster. Peru er intet unntak. På drøye 5.000 meters høyde finner du regnbuefjellet Vinicunca og på 3.800 meter den kjente innsjøen Lake Titicaca. Colca Canyon er en av verdens dypeste daler, men også kjent for muligheten til å beskue de berømte Andeskondorene. I den nordøstlige delen av Peru kan du reise på en uforglemmelig tur inn i Amazonas. 

Spennende byer:
Det er lett å tenke på at Lima er en by du ankommer med fly. Dog har byen hatt en oppblomstring med kjente restauranter, nye spennende boutique hoteller og historiske museum. Gamlebyen i Lima er på UNESCO sin verdensarvliste. På den listen finner du også Arequipa, kjent som den hvite byen på grunn av det har blitt benyttet en spesiell hvit vulkansk bergart i byggestilen.  

Sterk kulturarv:
Lokale i Peru er veldig opptatt av sin identitet og det gjenspeiler seg i vidunderlig håndverk og gammel kunst. Det finnes utallige lokale keramikk utsalgssteder med sine spesielle varianter. Produksjon av smykker og tekstiler, og da spesielt veving, har en lang og sterk tradisjon i Peru.