Det beste av Peru - individuell rundreise

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Peru
 • Gyldig fra
  01-01-2020
 • Gyldig til
  31-12-2020
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 8.790,-
Nyt en fabelaktig Ceviche og et glass Pisco Sour i den gastronomiske byen Lima. La deg imponere over inkaenes glemte og mystiske by Machu Picchu og opplev de gamle inka ruiene i områdene rundt Cusco. Alt dette med Andesfjellene snødekte topper som bakteppe. På denne turen får du opplevd det beste av Peru. 

Vær klar over at disse prisene er basert på at 2 personer reiser i sammen og at det kan være andre reisende som melder seg på samme tur. Ønsker dere å ha en privat rundreise kan dere kontakte oss og vi vil gi dere korrekt pris.


PROGRAM:
Dag 1: Lima

Ankomst Lima. Transport fra flyplass til hotell. Resten av dagen til egen disposisjon. Overnatting i Lima.
 
Dag 2: Lima
Hele dagen til egen disposisjon. 

Lima by er en sjarmerende blanding av gammelt og nytt. Byen ble grunnlagt 1535 av den spanske krigsherren Pizarro, og byr på alt fra den fortvilte fattigdom til den ypperste luksus. Sentrum har mange flotte bygninger fra den tidligste kolonitiden da Peru var visekongedømme under den spanske tronen og sentrum for all spansk aktivitet i Sør-Amerika.

Vi anbefaler et besøk til Limas gullmuseum som huser store mengder med gullgjenstander fra tiden før Columbus. Og likevel er dette bare en brøkdel av alle de kunstskatter av sølv og gull som spanjolene plyndret i de første hundre årene, smeltet ned og sendte til Europa. Overnatting i Lima. Frokost Inkludert.

Dag 3: Lima - Cusco
Transport til Lima flyplass. Fly til Cusco. Transport fra Cusco flyplass til hotell. 

Inkaenes gamle hovedstad Cusco – en helt spesiell by, 3400 moh. Byen ble forsøkt jevnet med jorden av spanjolene, og i dag kan man kun se grunnmurer fra inkatiden her. Sentrum av byen er preget av historiske bygninger fra kolonitiden og det er noe helt eget å gå rundt her, suge til seg atmosfæren og kjenne på historiens sus. Høyden over havet gjør at det er godt å ta dagen i sitt eget tempo.

Mens formiddagen er til egen disposisjon byr ettermiddagen på byrundtur. Du opplever blant annet katedralen og jesuittkirken, som begge ligger ved Plaza de Armas, byens sentrale torg. Byggingen av kirkene var en skarp konkurranse mellom de offentlige kirkemyndigheter og jesuittene, begge ville de ha den største og vakreste kirken. Da jesuittene ble nektet å bygge større enn byens katedral, bygget de i stedet en kirke med den største kuppelen og den mest overdådige utsmykningen.

Vi ser også inkafestningen Sacsayhuaman, som ligger på en høyde over byen. Conquistadorene prøvde også å rasere den, men det ble rett og slett for mye stein å slite med, så de ga opp. Overnatting i Cusco. Frokost inkludert. 

Dag 4: Cusco - Urubamba - Cusco
Heldagstur til Inkaenes hellige dal Urumbamba, et par timers kjøring fra Cusco. Inkaene holdt denne dalen for hellig, ikke på grunn av at det fantes mange kultsteder her, men fordi dalen var så fabelaktig fruktbar og kunne gi både to og tre avlinger i året. Inkaene æret og dyrket sol, vann og jord, pumaer og kondorer. De hadde en økologisk forståelse og tankegang, mer enn seks hundre år før dette ble et tema i den moderne sivilisasjonen.

Videre til Pisaq, hvor du kan rusle rundt på markedet. Gode kjøp her er strikkeplagg av alpakka- og lamaull. Turen fortsetter til festningsruinen Ollantaytambo i nord, en av verdens store arkeologiske gåter. Steinene til festningen er hentet milevis unna og veide opptil femti tonn. Inkaene hadde ingen trekkdyr, ikke kjente de hjulet og de hadde ikke skikkelige redskaper i metall. Hvordan klarte de å frakte så store steiner så langt? I tillegg tilpasset de steinene til hverandre med en slik utrolig nøyaktighet at man knapt kan få barberblad i mellom dem. Overnatting i Cusco. Frokost inkludert. 

Dag 5: Machu Picchu
Tidlig avreise med tog mot Aguas Calientes, den lille byen ved foten av Machu Picchu. 

Rundt 400 meter over Aguas Calientes ligger magiske Machu Picchu som må sies å være Sør-Amerikas desidert største opplevelse. Ruinene av den godt bevarte Inkabyen nås via en bratt og svingete vei. Spanjolene ødela og utryddet systematisk alle spor etter inkakulturen. Av en eller annen grunn ble Machu Picchu glemt, etterhvert fraflyttet og til slutt dekket av tett skog, inntil stedet ble gjenoppdaget for omkring 100 år siden. I dag er Machu Picchu Sør-Amerikas største attraksjon. Ikke bare fordi så mange bygninger er så godt bevart, men fordi beliggenheten er enestående.

Guidet omvisning i den gamle ruinbyen er inkludert samt buffet lunsj i Aguas Calientes. Retur til Cusco på ettermiddagen med tog. Overnatting i Cusco. Frokost og lunsj inkludert. 
 
Dag 6: Cusco - Lima - hjemreise
Transport til flyplassen i Cusco for fly til Lima og videre forbindelse hjem. Frokost inkludert. 

                          Mellomklassehotell            
Pris per person i dobbeltrom: kr 8 790     

Pris for enkeltrom:                  kr 10 570                                             

Tillegg for førsteklassehotell dobbeltrom: kr 1 000 per person 
Tillegg for førsteklassehotell enkeltrom:   kr 2 000 per person

NB: prisene gjelder ved minimum 2 reisende

Prisene inkluderer
5 netter på hotell i valgt kategori
5 frokoster
All transport* fra/til flyplasser
Alle utflukter* beskrevet i programmet, inkl. inngangsbilletter
*Utflukter og transfers baserer seg på delt transport med minimum 2 personer.
 
Prisene inkluderer ikke
Flyreiser (internasjonalt og nasjonalt)
Tips til guider, sjåfører og annet servicepersonell
Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet
Reise- og avbestillingsforsikring