Maldivene

Paradis, drømmeferie, eksotisk og det gode liv - mye kan sies om Maldivene, reisemålet som byr på kritthvite strender, krystallklart vann, høyt servicenivå og flotte hoteller. Og det beste av alt - en destinasjon du kan besøke hele året. 

 
Høydepunkter på Maldivene: 
  • Paradis på jord
  • Bo på påler ute i vannet
  • Fantastiske dykke og snorkelmuligheter
  • Perfekt for både par og familier
  • Klima

Paradis på jord
At Maldivene regelmessig er å finne i toppen i kåringer om drømmereiser er ikke overraskende. Det er få destinasjoner som er like eksotiske som denne vakre øygruppen i det indiske hav. Maldivene består av 1.192 koralløyer spredd utover 26 atoller, hvor cirka 150 øyer er hoteller (en øy er et hotell!). Male er hovedstad og ser ut som et lite Manhatten. Det er store avstander fra flyplassen og ut til hotellene, så sjøfly er det mest vanlige transportmiddelet, men speedbåter benyttes også mye. 

Kritthvite strender, svaiende kokospalmer, turkise laguner, fisker i alle regnbuens farger og hengekøye i solnedgang. Mytene er mange om Maldivene, og det med rette, Maldivene er et av få reisemål som kan skryte av at virkeligheten ofte er bedre enn bildene. Det er rett og slett paradis på jord!

Bo på påler ute i vannet
Drømmen for mange er å bo på påler ute i vannet, såkalte vannvillaer. Veldig mange av hotellene på Maldivene kan tilby disse unike og iøynefallende boenhetene. Utviklingen skjøt fart på slutten av 1980-tallet og det sies at over halvparten av verdens vannvillaer finnes på Maldivene. Dagens moderne vannvillaer er komfortable og luksuriøse, de har alle fasiliteter som forventes i en boenhet, men kan også tilby jacuzzi/private pool samt glassgulv for å se på fiskene i vannet. På grunn av sikkerheten er vannvillaer stort sett forbeholdt voksne gjester. 

Fantastiske dykke og snorkelmuligheter
Både dykking og snorkling er spektakulært på Maldivene. Alle hoteller har dykkesentre av høy standard og meget profesjonelle ansatte. Det er over 700 fiskearter i havet, men mer populære er de enda større skilpaddene, djevelrokkene og haiene. Sikten under vann er fantastisk. Snorklingen er lett tilgjengelig fra hotellene siden korallrevene ligger som en beskyttende mur rundt øyene. Det er bare å ta på seg dykkemaske og snorkel så finner du et paradis under vann i løpet av kort tid. Vær klar over at de beste snorkelopplevelsene får du på de organiserte utflktene som hotellene tilbyr hver dag. 

Perfekt for både par og familier
Maldivene forbindes ofte med bryllupsreise eller par på tur, og det er for så vidt korrekt. Mange hoteller, spesielt på de mindre øyene, har stor fokus på å tiltrekke seg bryllupspar og voksne gjester. Det er lagt stor vekt på flotte villaer, høy standard på det kulinariske og staselige spa. Mange av utfluktene og aktivitetene er skreddersydd for denne type gjester. 

De større hotellene er mer positive til barnefamilier. På disse øyene er det et bredere utvalg av aktiviteter og flere restauranter å velge i mellom. En rekke hoteller tilbyr kids-club eller større lekeområde for barna, men først og fremst er det veldig trygt og behagelig å ha med barn til slike hoteller. De ansatte er veldig glad i å gi barna oppmerksomhet. Normalt finnes det et eget "adults only" område på de større hotellene med egen restaurant og svømmebasseng. 

Klima
En av fordelene med Maldivene er at du kan reise dit hele året. Det er mange spørsmål fra kunder om det regner mye på Maldivene, ofte fordi man har sjekket værsider hvor regn vises. Sannheten er at du kan sitte på en øy og se at det regner på naboøya! Generelt så er det stabilt vær på Maldivene med noenlunde lik temperatur hele året i både vann og på land (28-32 grader). Sesongen november - april er statistisk sett noe tørrere og prisene betydelig høyere, mens i perioden mai - oktober er det mange skyfrie dager og mange gode tilbud.