Tips til aktiviteter

Barbados har over seksti vakre strender, blant annet har Crane Beach, i sydøst, blitt nevnt som en av verdens ti beste. Men Barbados er så mye mer enn flotte strender. Her er noen tips til utflukter du kan gjøre og områder du kan besøke. 

Utflukter

Seiltur med luksuskatamaran
En tur på katamaran er en avslappende måte å nyte utsikten mot Barbados fra sjøsiden. Båten ankrer opp et par ganger i løpet av cruiset, du kan snorkle ved korallrev, og er du heldig kan du mate havskilpadder. Lunsj serveres. Max 16 personer. Avgang kl 11.00, tilbake kl 16.00. 
 
Bajan Roots and Rythms
Et spektakulært danseshow arrangeres på Plantation Theatre House i Dover på sydkysten. Her kan du se et karibisk show som omfatter kalypso, ståltrommer, dansing og flammesluking. Før selve showet serveres en buffet bestående av typiske lokale matretter som flyvefisk, grillet kylling, cou-cou og makaronipai.
 
Island Tour
Opplev Barbados på den lokale måten! Det blir besøk ved flere flotte og historiske severdigheter på øya. Guide inkludert. Lunsj og drikke blir servert. A true "Bajan" experience. Varighet 6 timer. 

Områder å besøke

Atlantis Submarine
The Shallow Draught, Bridgetown
Hvis du ikke vil dykke selv er Atlantis Submarine den perfekte løsningen for å oppleve verden under vann. Undervannsbåten tar deg 25 meter ned til bunnen slik at du kan se korallrevene og vrakene som ligger utenfor Bridgetown, i tillegg til kjemperokker, havskilpadder og tropiske fiskeslag. Varighet 5 timer. 
 
Barbados Museum
St Ann’s, The Garrison, Hastings

Barbados Museum ligger på sydkysten og er en av mange konstruksjoner britene bygde på Barbados. Utstillingene er interessante og gir god informasjon om øyas historie. Museet tar også for seg øyas geologi og de omkringliggende korallrev.
 
Harrison's Cave
Highway 2, St Thomas

Bli med på en guidet tur i Harrison's Cave og få informasjon om hulens historie og de forskjellige stein- og krystallformasjonene. Turen går med elektrisk tog og slutter ved et vakkert fossefall helt nederst i grottene. 
 
Mount Gay romdestilleri
Spring Garden Hwy, St Michael

Utenfor Bridgetown ligger Mount Gay Visitor Centre. Guidede turer forteller historien om Barbados’ berømte rom og etterpå tas du med på en tur på destilleriet. Obligatorisk stopp i baren hvor betjeningen vil lage enhver type cocktail med rom som du ønsker. 
 
Barbados Wildlife reserve
Farley Hill, St Peter

I parken går mange av dyrene fritt omkring, blant annet grønne apekatter, flamingoer og påfugler. Se spesielt etter kjempeskilpaddene som ofte kan sees mens de snegler seg bortover stiene. 
 
Welchman Hall Gully
Welchman Hall, St Thomas

Welchman Hall Gully er et område med uberørt natur og tropisk jungel. Her kan du også se det som omtales som verdens største kalksteinssøyle som befinner seg i en av de naturlige grottene. Se opp for de veldig aktive apekattene.