Barbados

Fargerikt, vennlig, varmt og rytmisk –
Velkommen til Barbados, en destinasjon som byr på nydelig mat, noen av verdens beste strender, meget høy servicestandard og flotte hoteller. Og det beste av alt - et reisemål du kan reise til hele året. 
Høydepunkter på Barbados:
  • Drømmedestinasjon
  • Kyster og strandliv
  • Geografi og klima
  • Mat og drikke
  • Bridgetown og Holetown

Tips til aktiviteter på Barbados
 

Drømmedestinasjon
Med 3000 soltimer i året, vakre strender og turkist hav er Barbados et paradis for solelskere. Øya byr på et mangfold som inkluderer en hovedstad på UNESCOs verdensarvliste, små trehus i alle regnbuens farger, et grønt og frodig landskap, en vill og vakker østkyst, vennlige mennesker og eksotisk natur hvor mango, avokado og brødfrukt vokser fritt. 
 
Alle trives på denne paradisøya. Unge eller eldre, par på bryllupsreise eller familier – her kan alle oppfylle sin drømmeferie. Klimaet er varmt og herlig, og rytmen og musikken er alltid til stede i den svale, behagelige luften.

Kyster /strandliv
På sydkysten er det avslappet atmosfære og hoteller i ulike prisklasser. Det blåser gjerne en svak bris som bidrar til en behagelig temperatur, sanden er pudderrosa og myk, og her ligger flere meget gode strandrestauranter. Fra flere av våre utvalgte hoteller ved Dover Beach er det gangavstand til restaurantene og utelivet i populære St. Lawrence Gap. 
 
Vestkysten er sofistikert med elegante luksushoteller, dyrere restauranter og noen fantastiske private eiendommer. Det er grønt og frodig samt mindre bølger og vind. Og strendene er fantastiske. De kjente golfbanene Sandy Lane Golf Course og Westmoreland Golf Course ligger på vestkysten.

Østkysten ligger ut mot Atlanterhavet og har derfor større bølger.  Her er det færre hoteller, men med mange flotte strender. Perfekt for windsurfing

Geografi og klima
Barbados ligger lengst øst av de Vestindiske øyene og regnes som en del av De små Antiller. Øya er 35 kilometer lang og 23 kilometer bred og har et relativt flatt landskap med noen høydedrag inne i landet. Det høyeste punktet er Mount Hillaby som strekker seg 336 meter over havet.

Klimaet er tropisk med en snittemperatur på 27 grader året rundt. Regntiden er fra juni til november, men regnbygene er som regel korte og heftige. Barbados ligger utenfor orkanbeltet og destinasjonen kan derfor trygt besøkes hele året. 
 
Mat og drikke
Det barbadiske kjøkkenet er en særdeles spennende blanding av afrikansk, indisk, irsk, kreolsk og britisk matkultur. Nasjonalretten er flyvefisk og cou-cou som består av maismel og okra. Dyrking av sukkerrør er og har alltid vært viktig på Barbados, og det brukes også til produksjon av rom. Det mest kjente destilleriet på øya heter Mount Gay Rum. Et besøk her er både historisk interessant og lærerikt. Malibu, den klassiske karibiske likøren, produseres også i Barbados.
 
Bridgetown og Holetown
Hovedstaden på Barbados heter Bridgetown og ligger sydvest på øya. Byen ble grunnlagt av britene i 1628 og har et yrende folkeliv, og hovedgaten Broad Street og omkringliggende områder er best for shopping. Ved havnen ligger det populære lunsjstedet The Waterfront Café, som også har faste jazzkvelder.

Barbados nest største by heter Holetown, og ligger på vestkysten. I Holetown finner man flere eksklusive butikker og hyggelige, stilfulle restauranter og barer. 
  
Praktisk
Nordmenn reiser visumfritt til Barbados for opphold inntil 30 dager. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter utreise og at man kan bli bedt om framlegge hjemreisebillett. Helsevesenet er godt utviklet på Barbados. Den lokale valuta er Barbados dollar (BDS), men du kan også benytte amerikanske dollar (USD).

Befolkningen på Barbados kalles Bajans og de er stolte av sin engelske arv. Det spilles cricket og polo og en kopp ettermiddagste er vanlig. Barbaderne er velutdannede og høflige, de har en lun humor, og er veldig imøtekommende. Barbados er et velorganisert land med god infrastruktur.